FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 10. 5. 2024, svátek má Blažena Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Jiný MJoyMapper nebo něco podobného? Jeden příspěvek | Celý strom
Jiný MJoyMapper nebo něco podobného?   20. 2. 2008 / 13:26
MzM   
Potřebuju dostat do FS tlačítka 33 a výš z joysticku. To se sice jako dá přes MJoyMapper, ale ten při zmáčknutí tlačítka joysticku vygeneruje klávesu, ale i její zvednutí. Potřebuju, aby se při stisku vygenerovalo stisknutí a při uvolnění se vygenerovalo uvolnění. Ať už klávesy z klávesnice nebo tlačítka na virtuálním joysticku (rozumněj tlačítka, které je schopné FSUIPC zpracovat)
Nemáte někdo něco takového? Nebo se dá MJoyMapper nějak nastavit? Něco jsem přehlédl? Něco dělám špatně?
Poradíte?
 

Re: Jiný MJoyMapper nebo něco podobného?   20. 2. 2008 / 15:51
tvojplaton   
Ja neviem, ci to bude odpoved na tvoju otazku, ale pokial viem, tak v FSUIPC sa da tlacitku/klavese priradit funkcia ako pri stlaceni, tak aj pri uvolneni. Nie som teraz pri svojom kompe, ale ak si dobre pamatam, tak je tam:
- riadok na zadanie funkcie pri stisknuti tlacitka/klavesy
- dve okienka s volbou pre opakovanie funkcie pri dlhsom stisknuti
- riadok na zadanie funkcie pri uvolneni tlacitka/klavesy.

Ja som napriklad dlho riesil deaktivovanie reverzov tak, ze som trochu pridal plyn. Teraz som si to pomocou tejto funkcie v FSUIPC nastavil tak, ze mi staci posunut throttle do nulovej polohy a reverzy sa deaktivuju (pouzivam Throttle qvadrant od Saiteku). Inak, celkom by ma zaujimalo, aku funkciu (resp. problem) vlastne riesis...
 

Re: Re: Jiný MJoyMapper nebo něco podobného?   21. 2. 2008 / 08:22
MzM   
Zkusím to popsat pořádně:
Napřed std situace, čili mám tlačítko 1 joysticku 1, které běžně vidí jak ovladače joysticku ve win, tak fsuipc. Na toto tlačítko mám reálně napájený klasický páčkový vypínač a na zmáčknutí, tedy cvaknu vypínačem do polohy zapnuto, chci rozsvítit přistávací světla. Jakmile ho vypnu, chci je zase zhasnout. Pokud použiju fce FSUIPC, vše funguje tak jak má, na stisk tlačítka zapnu, na uvolnění vypnu. Tak jak popisoval tvojplaton.
Problém nastává v momentě, kdy tlačítko joystiku 1 má hodnotu, řekněme 70. To už ani std ovladače joysticku ani FSUIPC nevidí. Existuje na to právě ten MJoyMapper, který stisk takového knoflíku převede na stisk klávesy (jako klávesnice). Problém je v tom, že tady ten MJoyMapper udělá na joystickové "keydown" klávesový keydown&keyup, tedy kompletní zmáčknutí a uvolnění klapky, na uvolnění joystickového tlačítka pak nedělá nic, takže pokud takto namapované tlačítko 70 z joysticku 1 předhodím FSUIPC, tak na zapnutí světel udělá "blik" a dost. To je to, co nechci. Tak sháním něco, třeba jiný ovladač na joy, kterým by se toto dalo obejít.

Někde jsem našel pár prográmků, které dělají virtuální joysticky a jsou schopny třeba tři joysticky sloučit do jednoho, ale zase tady bylo omezení na 32 tlačítek na joy a moje talčítko 70 nebylo vidět ani v těchto produktech.

Tak zatím pátrám po něčem, co by umělo mačkat knoflík 70 jako klávesnici (ale pořádně ) nebo nějaký ovladač nebo mapování jednoho joysticku na více virtuálních nebo si to holt budu muset nastudovat a napsat sám.

Takže ještě jednou: nemáte někdo něco takového?
 

Re: Re: Re: Jiný MJoyMapper nebo něco podobného?   21. 2. 2008 / 22:00
tvojplaton   
Aha, to som netusil, ze FSUIPC ma obmedzeny pocet pouzitelnych tlacitok... Uz je mi to jasne...
 

Re: Jiný MJoyMapper nebo něco podobného?   21. 2. 2008 / 10:25
MzM   
tak už jsem to našel. Jmenuje se to SVmapper, a umí to, co potřebuju. Takže pokud potřebujete, je to přesně to, co chcete. Naleznete lehce přes google.
 

Re: Re: Jiný MJoyMapper nebo něco podobného?   21. 2. 2008 / 14:50
PetrS
Mám dojem, že MJoy16 má některá tlačítka jako "toggle switch" - čili to, co potřebuješ. Ale ještě nevím (zatím to teprve stavím a dissasembluju program, abych pochopil, jak ten ATmega pracuje), zda to řeší na HW úrovni programem v tom ATmega16, co to pohání, nebo SW pomocí MJoyMapperu.
PetrS
 

Re: Re: Re: Jiný MJoyMapper nebo něco podobného?   21. 2. 2008 / 15:43
MzM   
Ono možností je více. Jednak má MJ16 možnost těch toggle switches, jednak umí z klasického knoflíku udělat přepínač FSUIPC a jednak umí přepínač nasimulovat ten SV mapper. Jak si to kdo udělá je jen na něm. Akorát togglíků je u MJ16 tuším jenom 8, což je na všechny požadavky zoufale málo. Navíc podle mě řešení přes FSUIPC nebo přes ten SV mapper je elegantní a funkční.
Pokud nepotřebujete vyloženě MJ16 tak MJoy (jeho starší bráška postavený na Atmega8) je k dispozici i se zdrojovými kódy, vcelku i rozumně okomentovanými. Ale do tohoto se mi moc nechtělo. Jinak, aspoň co jsem stihl pochopit, je to dělané tak, že se oskenuje matrice drátů sepnuto/rozpojeno, napíše se to do kusu paměti jako sepnuté a nesepnuté tlačidlo a pak se to celé pošle jako stav USB joysticku. Togglítka navíc generují sepnutí a rozepnutí spínače jako cvaknutí jedním nebo druhým tlačítkem.
Osobně jsem si MJ16 postavil, protože Mjoy neuměl rozumně skenovat "točítka" (rotary switch), navíc má více použitelných tlačítek.
Už mám v provozu 2 MJoy a jeden MJ16. Původně byly dva MJoy na jedné desce, pak ale nešly ty točítka, tak jsem jeden ufiknul, vrazil do volantu a přidal MJ16. Teď se trápím s mechanikou a konfiguracema. Prima zábava...
 

Re: Re: Re: Jiný MJoyMapper nebo něco podobného?   21. 2. 2008 / 15:46
MzM   
...zábava viz http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=207787&lan=1&style=2
 

Gonzo
VWAC
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ