FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 23. 5. 2024, svátek má Vladimír Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Moje postrehy: FS vs. x-plane Jeden příspěvek | Celý strom
Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 20:27
Harry
Tak dneska jsem mel tu moznost otestovat si x-plane. A nebudu delat zadne okolky, jsem jim dost zklamany a je mi lito i tech penez, ktere stal...
Dovolim si vam zde napsat par postrehu.

Zacneme klady x-plane. Nasel jsem ctyri.
1. Uplne jinym zpusobem generuje teren, rekl bych, ze je to urcite mene narocne na HW nez FS.
2. Stiny mraku jsou fajn vec
3. Uzasny je provoz na silnicich. To je neco, co bych opravdu chtel hodne vyzdvihnout.
4. Fajn byl i radiovy provoz. Libilo se mi hodne rozmanitych forem komunikace
Jenze tot z kladnych vlastnosti vse.
5. Modely jsou zvenci graficky dost osklive. STejne tak "VC".
6. Letove vlastnosti letadel bych se hodily tak do nejake letecke arkady, nikoli do neceho, co si chce rikat simulator. Tohle je duvod, proc x-plane letat rozhodne nebudu.
7. Nelibilo se mi i pomerne divne resene nastavovani hry.
8. Celkove to na mne pusobilo tak nejak jako pokus o simulator, ktery opravdu nevysel.

Urcite jsem rozhneval x-planere. Berte proto muj prispevek jen jako os. subjektivni nazor, se kterym jsem se chtel podelit s ostatnimi. Letam FS04 a oproti x-plane teda nesrovnatelne. HW mam pomerne vykonny, takze jsem opravdu letal i x-plane na very high detail.

A na konec otazka, vlastne dve, pro vas.

- Existuje neco podobneho, jako je provoz na silnicich i pro FS04 ?
- Je nejaky zpusob, jak ve FS04 v offline, zvysit resp. "zhezcit" radiovy provoz ?

Diky a hezky vikend
Lukas
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 20:35
Gmilan
Noooo- to som zvedavy na reakcie. X-plane nemam, ale zo vsetkych stran som pocuval ze prave letovy model je to, na com si X-plane zaklada. Kedysi davno som skusal demo Xplane...myslim ze 6. A ta cessna sa podlamojho vkusu spravala velmi realisticky, ...urcite vierohodnejsie ako vo FS.
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 20:38
Harry
Me to prislo fakt ohromne nerealne. Hledal jsem nejake nastaveni "realnosti" a nic jsem nenasel. Jenze to, co jsem take prave s cessnou zkousel ve vzduchu, tak to by mi i FS hodil crash - overstressed. Bylo to stejne, jako kdyz si zapnu hru na mobilu
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 20:56
Karci
Kritizovat ta urcite nebudem. Taktiez som uz predtym napisal, ze demo je na to aby si clovek simulator osahal nez ho kupi . Taktiez mas pravdu v tom, ze tie lietadla su vo vzduchu nerozbitne, mozno nie vsetky, jeden vetron co som skusal, vydrzal naozaj vela i ked sa mu kridla skoro dotykali. Pravdupovediac mna ale nenapadlo testovat hranice namahania draku, skor som skusal normalny let obycajneho smrtelnika, ktoremu sa robi zle pri divokych manevroch. Co je pre mna rozhodujuce je ako sa sprava letovy model pri beznych rezimoch a tam som spokojnejsi, i ked Realair je tomu velmi velmi blizko a v niecom asi aj lepsi. I ked, velmi naozaj velmi zalezi od modelu. Ver, ze co mam zakupene payware modely, spravaju sa este lepsie. Ale nazvat x-plane arkadou su trocha silne slova . FS na minimalnu realitu, prosim to ano.
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:01
Harry
Dobre, tak arkadu odvolavam, ale FS na minimalni realitu si nehcam
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:52
Zouzman Air
Dovolím si nesouhlasit s tím, že je letdlo ve vzduchu nerozbitné, když věnujete řekněme více času zahloubání do obsáhleho menu x-plane, najdete zatržítka pro poškození overstresem a pod, tď du do hospy, tak neporadím. Snad už mi brzy dojde full verze, tak pak sepíšu všechny features s popisem. Nechtěl bych srovnávat FSX a XP ale je to něco jako Wokna a Linuxi. Prostě je to větší námaha v XP něco docílit ale výsledek stojí zato.
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:35
xWing   
Clovece, nechcem Ta tiez nejako kritizovat, ale presiel si si vobec aspon zakladne nastavenia ?
Videl si obrazovku Setting - Operations & Warnings ? Lava dolna cast je komplet a poskodeni modelu. Vsetko si zaskrtni a potom vzlietni a testuj.
Ja som len namatkovo skusal, kolko G vydrzi to moje ero a poriadne som zatiahol joy k sebe a uz som sa padal vyvrtkou dolu nosom a to len preto, ze som ulomil jedno kridlo.
Bez tych nastaveni, je to naozaj arkada.
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:42
Karci
Ty prdo, a ja ze aky som dobry pilot Idem nastavovat.
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 20:40
Mike2811
Mohl by se k tomu vyjádřit někdo, kdo lítal pokud možno i reálnou cessnu 172 ? Někdo sem nedávno přihodil článek, kde zkoušeli letový model toho letadla pro FSX, X-plane (myslím 8) a pay add-on Real Air pro FS9. Oba základní na tom vyšli plus mínus stejně (tzn. blbě) s mírným náskokem pro FSX, vyladěnému modelu se neblížili ani omylem a i ten byl samozřejmě docela daleko realitě. Oni tam, taky psali, že aby měl systém X-plane, který počítá letovou dynamiku z modelu letadla, musel by mít nejmíň 100 000 polygonů a to kvůli náročnosti zatím žádný nemá. Ale můžeš si vyzkoušet, jak by lítala krychle...
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 20:51
molek
No já měl jen demovku ale hodně mě štvalo rozhlížení ve VC kokpitu pomocí myši možná to jde nějak nastavit nevím ale příjde mi to nastavení takové nepřehledné.
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 07:41
LuckyB
Rozhlížení jde namapovat na klobouček joye. V momentě kdy s ním pohneš, rozhlížení myší se vypne. Pokud si přepnutí do VC namapuješ na Joystick rozhlížení pomocí myší se ani nezapne.
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 09:39
xWing   
Ja by som to len upresnil.
Su tam az 3 moznosti zapnutia 3D panelu.
- 3D cockpit
- 3d cockpit_toggle
- 3d cockpit_mouse_view

Staci namapovat nejake tlacitko na tu prvu moznost a mysou sa nebude dat pohybovat po v 3D kokpite.
BTW...defaultne neni na joyi namapovany pozicni kloboucek (aspon u mna nebol), tak treba dodatocne nastavit kazdu poziciu kloboucka v nastaveniach joye.
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:09
Karci
Skusal si precitat aj odpoved? http://www.cole.net.nz/peter/Austin_responds.html Neviem mal by sa k tomu vyjadrit naozaj niekto kto lieta c172. Takto sa dohadujeme zrovna ti ktori o tom vedia ......
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:24
Mike2811
Teď nevím, co si mám myslet, nejsem reálný pilot a tak nevím co udělá pravá Cessna v popisovaných případech. Naštěstí pro mně se mi 70 GB na disk stejně nikdy nevejde a tak se nákup X-plane odkládá na neurčito... Ten článek jsem sem dával právě proto, že tomu houby rozumím a on byl prezentován jako testovaný autoritou se znalostmi reálné letové dynamiky, bohužel možná to měla být jenom pomluva, takže prosil bych moc, mohl by někdo fundovaný provést nějaký test ?
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:19
Masak
Bylo by jiste objektivni pripsat, ze ke zminenemu clanku se vyjadril i tvurce X-plane a mel jsem pocit, ze tam Xplane pomerne snadno obhajil a ten testik tam svyma argumentama pomerne zdupal.

Ale mel bych taky priznat, ze z letoveho modelu FS jsem celkem znechucenej a zachranuje to u me jen nekolik z addonu v cele s DODO. Co se tyce realneho litani s letadlama tak to u me neni zadna slava (asi tak 3 hodiny), ale v X-plane (8.xx) jsem mel pocit z letu DALEKO realistictejsi nez tema superstabilnima hybridama v FS. O vrtulnicich ani nemluvim.

A proto drzim X-palce a preju mu svetlou budoucnost

BTW kdyby to nekoho zajimalo, tak tady je odkaz na thread na Hovercontrolu kde se Jordan Moore (velka autorita mezi simrotorheadama)vyjadruje k X-plane:

http://64.34.169.161/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?s=b007dc987fd6111aca822a3d9e838729;act=ST;f=1;t=14244;st=0
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:30
Mike2811
Už jsem se jednou vyjádřil výše, o reakci jsem nevěděl a kvalifikovanost původního článku vůbec nemohu posoudit, proto prosím za prominutí, pokud jsem X-plane nějak poškodil. Ovšem čistě z logiky věci mi příjde lepší cesta MSFS, kde sice můžeš dojít ke stupidnímu modelu, ale stejně tak můžeš letadlo vyladit, aby se chovalo reálně, pokud jsem pochopil, tak x-plane si to chroustá sám na základě toho, co "vidí", a následně to ovlivnit nejde. Tak mě napadá poměrně jednoduchý test, co udělá x-plane, když do něj vyrobíte B-2 nebo ještě lépe F-117, což jsou příšerně nestabilní letadla, které ve vzduchu drží jen computer ?
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:38
Karci
Ale nie nikoho si neposkodil. Aj ked to mnohi beru ako super simulaciu reality vzdy to bola a bude hra. Jeden rad take dalsi onake. TO by bolo ako tvrdit, ze iba tmavovlasky su ti jedine skvele. A keby sa v hociktorom simulatore podarilo nasimulovat B-2, tak panboh potes, lebo cinania by ich mali celu armadu Mne to momentalne trosku pripomina prudko odborne debaty 15-30 rocnych "stihacov" okolo stupavosti a podobnych parametrov v IL-2. Ich porovnavanie stupavosti v simulatore a tabuliek z realnych strojov. Ved je to jedno. Dolezite je ze sa pri tom zabavime
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:40
Harry
jj o zabavu jde predevsim. Ale s tema brunetkama, jak pises, to tak opravdu je
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:40
pseudoMates
Samozřejmě, že tmavovlásky jsou nejlepší..
Nechápu, jak vůbec může někdo tvrdit opak..
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:46
Mike2811
Nechtěl jsem se k tomu vyjadřovat ale... Nechte si tmavovlásky, blondýnky forewer...
 

OT blondýny vs. brunety..:)   1. 3. 2008 / 21:47
pseudoMates

Jsem čekal, kdo se přidá..
 

OT blondýny vs. brunety..:)   1. 3. 2008 / 21:49
Mike2811
Mě jsi netipoval viď ? 8-)
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:45
Mike2811
Však jasně, já jen narážel na to, pokud jsem to tedy pochopil správně, že X-plane má pro grafický model jenom jednu dynamiku, zatímco FS ti může bez okolků simulovat L-159 Alcu jako vrtulník a bude to jen a jen těžká sranda...
P.S.= Jinak pokud tu B-2 číňani chtěli, tak už ji dávno mají, což se koneckonců taky nedá vyloučit, když v demokratické zemi USA v pohodě utajovali F-117 deset let operačního použití, ale to patří úplně jinam...
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:16
L3V3L
"4. Fajn byl i radiovy provoz. Libilo se mi hodne rozmanitych forem komunikace"
Myslíš tím, že každý pilot měl jinou intonaci fráze nebo každý pilot řekl tu frázi jinak?
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:20
Harry
jj. V x-plane slysis fraze a kazdy pri tom ma jiny hlas, jinou formu intonace, jinou rychlost reci atd. Myslim si, ze v x-plane je to mozna jen jako sum a ze to neodpovida zadne AI (i kdyz to nevim, nijak jsem to nezkoumal), ale i tak to zni dost zajimave. Ve FS mam AI traffic na max a porad posloucham vlastne totez od cca sedmi lidi
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   1. 3. 2008 / 21:32
L3V3L
Wow, todle mi ve FS chybí...
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 11:41
Buenos Aires   
Jseš Čech, Tatar, nebo co jsi vlastně ?
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 07:24
LuckyB
Co je u mně na X-plane velké plus, tak to jsou proporce. Kolega z práce mně kdysi vzal do vzduchu s Tralalightem a při přistání měl na všechno (rozpočet, klapky, vyvažování apod.) spoustu času. I z mého pohledu. Člověka, který v opravdovém letadle seděl prvně. A tomuto přistání se více podobalo přistání s Cessnou v X-Plane. Co dalšího mně uchvátilo oproti FS9 byla voda. Po nastavení od Karciho http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=213697&lan=0&style=2 a po mírném doladění vůči mé rachotině (počítači) jsem se proletěl nad řekou, co vede z LOWI. Bylo pro mně úchvatné vidět odrazy stromů. A opět proporce. Opravdu jsem letěl nad korytem řeky mezi dvěma lesy.
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 09:36
pseudoMates
FSX, jestli se nepletu, umí taky odrazy objektů ve vodě..
Nevim, na kolik je potřeba mít nadupanej stroj, aby se na tom dalo lítat, ale umí to taky..
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 10:16
LuckyB
Ale FS9 to neumí.
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 10:23
pseudoMates
to ne..
ale tohle je strom přece o FSX vs. X-plane..
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 10:29
LuckyB
Jejda. Já si nevšim. Asi vítr...
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 10:35
pseudoMates
Omlouvám se.. Nevšiml jsem si, že je to jen "FS".. Žiju v tom, že se tu diskutuje o FSX..
Tak ještě jednou sorry.
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 10:40
LuckyB
V poho. Může za to EMMA. ))
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 10:33
turbík
Mates!!! Podivej se jak se tohle forum jmenuje))FS vs X-plane))
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 10:35
pseudoMates
Děkuju ti, náčelníku, že ses mě zastal..
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 10:52
Teflon_490   
Tohle forum se menuje "flightsim periskop"
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 10:58
pseudoMates
LOOL..
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 11:14
turbík
njn((
)))))
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 09:49
YoungPilot
Co se týče C-172 a X-plane tak letový model default cessny je mnohem věrohodnější než u FS X, na cessnách už mám nějaký ty desítky hodin nakroucený takže sem vyzkoušel pár letů na obou simech pro porovnámí. Samozřejmě to nebude nikdy 100% protože když to nemáš pod zadkem je to pořád jen hra.

Teď už jen zbývá jen flame, jestli to nakonec v simulátoru nelítá líp než v reálu
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 11:03
Marky Parky   
Samozřejmě, že to v simulátoru létá lépe než v reálu, protože tam máš ideální podmínky . V simulátoru ti to letadlo bude létat přesně tak jak je postavené ;D, zatímco v reálu mrcha létá realisticky....
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 16:33
YoungPilot
Přesně tak, nejvyšší čas aby EASA nařídíla reálu jak se má chovat...
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 10:58
MiG-21MFN
6. Letove vlastnosti letadel bych se hodily tak do nejake letecke arkady, nikoli do neceho, co si chce rikat simulator. Tohle je duvod, proc x-plane letat rozhodne nebudu.

tohle je dost odvážné tvrzení kolik máš nalítáno v reálu, že tak usuzuješ? já osobně sem x-plane nehrál, takže nemohu posoudit. Ale rozhodně zrovna x-plane je vyhlášen díky tomu, jak reálně umí nasimulovat letadla
 

Moje postrehy: FS vs. x-plane   2. 3. 2008 / 16:58
Palo-LM   
Este chcem dodat, ze cely problem z letovym modelom nespociva ani tak v nastaveni lietadla ako takeho, ale v tom, ze FSka nema engine media obtekajuceho objekt. Preto sa simulator sprava nerealne. Condor to ma urcite a X-plane myslim s niecim podobnym tiez pracuje
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ