FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 3. 6. 2024, svátek má Tamara Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
ovládání letadla knoflíky z joysticku Jeden příspěvek | Celý strom
ovládání letadla knoflíky z joysticku   7. 4. 2008 / 17:17
MzM   
Nemáte někdo zkušenosti s ovládáním letadla joystickovými tlačítky, které by měly ovládat takové ty vypínače, co se k nim nedá přiřadit akce ve FS. Třeba standby gyro horizon nebo invertory 115V a pod.
Nedá se to nějak přes nastavení přímo hodnot v paměti? To umí fsuipc třeba
Offset Byte Set
a pod.
Nemáte někdo tušení?
 

ovládání letadla knoflíky z joysticku   8. 4. 2008 / 15:30
lancaster   
a myslíš, že je to zas tak důležité pro řízení letadla blokovat raději tlačítko na joysticku kalibrací výškoměru než jednoduše kliknou myškou na spínač nebo tlačítko na obrazovce? To snad je lepší pro dojem reality vyrobit v pokoji celý kokpit. Myslím, že těch pár tlačítek na joyi tak akorát stačí usnadnit právě ovládání řízení (klapky,podvozek, pohledy...) a k tomu ten joy asi je především. Jinak řada těch kalibrací se asi pomocí nastavení v tabulce dá na joystick převést, ale tolik tlačítek tam stejně nemáš a pak se v nich rychle orientovat? Já osobne si myslím, že základní prvky akční k řízení a ovládání letadla nastavené na joy stačí.
 

ovládání letadla knoflíky z joysticku   8. 4. 2008 / 15:40
tonde   
ono totiž kolega řeší asi právě ten problém co píšeš dál - kokpit a ne primární joystick A nejjednodušší řešení je právě do volného USB píchnout další joy a namapovat na něj cokoli - proto potřeboval info, kterou požadoval
 

ovládání letadla knoflíky z joysticku   8. 4. 2008 / 15:56
lancaster   
aha, jak jsem dodatečně zjistil, kolega už tvoří další čudlíky...
 

ovládání letadla knoflíky z joysticku   8. 4. 2008 / 15:59
MaPa   
To vypadá skoro na "knoflíkovou válku"
 

ovládání letadla knoflíky z joysticku   9. 4. 2008 / 08:25
MzM   
jojo, už zjišťuju, proč mají ty kokpity jednotlivé čudlíky podbarvené, proč jsou tam ty drátky kolem a tak. Prostě proto, aby se v tom člověk vyznal.
Je to zase trochu jiný zážitek, když zapínáte světla čudlíkem na panelu nebo vytahujete podvozek nebo nastavujete klapky....
Ještě to není úplně hotové, ale už se s tím dá řádit.
Točítka jsou taky super...
Akorát nevím, co mě baví víc, lítat nebo stavět čudlíky...
Ale hlavně že nezlobím, ne?
 

ovládání letadla knoflíky z joysticku   9. 4. 2008 / 08:19
MzM   
knoflíků je dost, takže mám problém spíše opačný, některé modely mají knoflíky, které nejsou namapované na události FS. A když takový knoflík chceš ovládat, tak jediná možnost, co znám, je cvaknout na to myší.
A já se tedy ptám, jestli není nějaký jiný způsob, třeba nastavení nějaké té paměťové buňky (viz první příspěvek). Jestli jste něco takového dělali, nebo ne.
Když se kouknu do popisu panelu (panel.cfg), tak tam tyhle knoflíky nastavují vnitřní proměnné modelu (jak jsem se dočetl v návodech), a mě by se hrozně chtělo tyhle vnitřní proměnné nastavovat knoflíkama z joysticku a zatím nevím jak.
 

ovládání letadla knoflíky z joysticku   9. 4. 2008 / 11:02
kuma   
Tohle je fakt zajímavý problém - a je zjevně z jiného soudku, než ostatní příspěvky v tomhle vlákně. Odpověď neznám, ale myslím, že nejblíž jsou tvořiči panelů - myslím, že klíčový moment bude v okamžiku, kdy se určitému bodu (skupině pixelů) obrazovky přiřazuje funkce - a ta buď je propojená s klávesou, nebo není. Asi tu myšlenku nedovedu líp popsat, možná, že tu nějaká cesta povede, ale bojím se, že by zde musel být prográmek, který v tom okamžiku stisknutí "nahradí" polohovací zařízení (myš) - a pak by to fungovalo. Takže na druhou stranu se bojím, že jednoduchým namapováním to asi moc fungovat nebude...
 

ovládání letadla knoflíky z joysticku   9. 4. 2008 / 11:39
statikbeno
Neviem či mám vôbec tento príspevok písať a či nie je úplne zbytočný, ale: Cez XML Gauges to nepôjde (aspôň určite nie bez ďalšieho softu). XML nemá žiadny Keyevent iba Mouseevent. Cez C++ by určite išla naprogramovať utilitka na priradenie tlačítka nejakej udalosti vo FS, ale to je asi treba vedieť serióznejšie programovať.
 

ovládání letadla knoflíky z joysticku   16. 6. 2008 / 16:17
MzM   
Takže stvořit x.gau, který přemapuje třeba událost zapnutí čerpadla ke čtvrtému motoru na událost modelu L410 - zapnutí invertoru... Budu o tom přemýšlet.
Nevíte, co všechno je třeba na tvorbu *.gau?
 

ovládání letadla knoflíky z joysticku   9. 4. 2008 / 17:38
Sněhulák   
Už jsme o tom zkoušeli diskutovat v některém z minulých příspěvků... Prostě hold jádro FSKY nemá přiřazené klávesové zkratky ke spoustě věcí.. A k čemu není v jádru fsky přiřazena klávesová funkce, tedy přesněnji není-li možnost k této věci přiřadit klávesu, pak nejde prototo přiřadit ani tlačítko či osa joye... Právě nejen proto vzniklo asi FSUIPC a WideFS, které dělá jakýsi most mezi FSkou v níchž jsou různě programované gaugesy s různými proměnnými a mezi procesy, které běží zcela mimo FSKU...... Proto se tedy ptám Marku, zkoušel jsi již mapovat např. hdg u autopilota F1 ATR či PMDG na button..?? U PMDG díky jak píše platón vlastních kláves. zkratek to jde.. ale u toho Játra bych to chtěl .-((((( .-))) !-)
 

ovládání letadla knoflíky z joysticku   16. 6. 2008 / 16:15
MzM   
Zrovna heading pro autopilota je nastavení heading bug na HSI (většinou), to mám řešené, tak, že se knoflíkem (jedním rotačním přepínačem) nastaví heading bug jako aktivní a jedním z točítek se pak nastaví. Tohle mi funguje u obecných modelů. Jak u PMDG či F1 (teď tiše předpokládám, že jsou to autoři nějakých modelů) jsem to nezkoušel.
 

Předělaní gamepadu - ovládání autopilota a pod PMDG   9. 4. 2008 / 09:43
Hippo
Ahoj,
našel jsem na internetu levný gamepad - http://www.upg.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=184288 (80kč), pad by měl mít 14 tlačítek (ve skutečnosti jsem napočítal 8 + 4 směrný ovladač, 2přepínače . turbo, atd.)
Zajímalo by mě, zda by se to dalo přes něco namapovat tak, abych mohl tímto bazmek ovládat část autopilota u PMDG (hlavně otočné knoflíky u kurzu, rychlosti, atd.) a popřípadě zda by šlo zapojit 2 pady a na každé tlačítko namapovat něco jiného. Díky za info
 

Předělaní gamepadu - ovládání autopilota a pod PMDG   9. 4. 2008 / 09:58
tonde   
na něco podobného používám free utilitu Joy to key. (v google "jtk374en" a najde ho). Gamepad připojíš do USB, osy si navolíš jako druhý joy přímo ve FS (mám tak připojené pedály od volantu - v jednom joy funkci zakážeš a ve druhém povolíš) a přes JTK si namapuješ tlačítka (mám na plynu joye dodělané tlačítko na vysílání a právě přes jtk namapované na TS).
PMDG nemám, takže nemůžu konkrétně vyzkoušet, ale utilka je zadarmo, joy si jakýkoli jiný půjč a můžeš laborovat. Obecně - jtk umí namapovat na tlačítko Joye cokoli, co můžeš ovládat klávesnicí, osy jsem nezkoušel.
Potom bys mohl napsat jak to dopadlo
 

Předělaní gamepadu - ovládání autopilota a pod PMDG   9. 4. 2008 / 10:10
Hippo
ok .. o víkendu to testu na starém rozbitém joyi (nefungují na něm 2 osy - levý rudder a pravá strana kniplu) když se to povede, tak to bude supper, koupím k tomu jedem gamepad za kilo a udelám si takový pseudo panel
 

Předělaní gamepadu - ovládání autopilota a pod PMDG   9. 4. 2008 / 10:44
Zaremba   
Jak psal Tonde, Joy to key je výtečná věc, také mám namapovaný TS. Chystám se ještě ze starého joye využít dvě osy a jeho 8 tlačítek, ale nějak nemám čas postavit si k tomu panel.
 

Předělaní gamepadu - ovládání autopilota a pod PMDG   9. 4. 2008 / 10:49
Hippo
Úplně hloupá otázka: dá se i osa namapovat jako tlačítko ?? asi jo, že ??
 

Předělaní gamepadu - ovládání autopilota a pod PMDG   9. 4. 2008 / 11:18
Zaremba   
To jsem nikdy nezkoušel, vyzkoušej s obyčejným joyem a máš to
 

Předělaní gamepadu - ovládání autopilota a pod PMDG   16. 6. 2008 / 16:22
MzM   
Ve std fs ne. Teda pokud neexistuje událost, která je namapovatelná i na knoflík i na osu (třeba spoiler). Přes FSUIPC si můžeš namapovat rozličné polohy potenciometru na rozličné akce.
 

Předělaní gamepadu - ovládání autopilota a pod PMDG   9. 4. 2008 / 14:10
tvojplaton   
U PMDG pozor - nepouziva standardne prikazy, navolene v FSke, ale ma vlastne klavesove skratky (menuFS/PMDG/General/Keyboard Commands) a dalsi problem je v tom, ze tieto funkcie nedokaze namapovat priamo na tlacitka joysticku.... A najhorsie je to, ze si musis dat pozor na to, aby sa ti "nebili" klavesove skratky PMDG so skratkami z FSky. Ja som si to nastavil na barany cez FSUIPC a to tak, ze som pridelil funkcii "MCP Increase Altitude" (v menu PMDG)klavesovu skratku "CTRL+SHIFT+Z", potom som pomocou FSUIPC tuto skratku priradil na tlacitko na baranoch a na zaver som tu skratku este vymazal z FSky... A vsetko funguje tak, ako ma...
 

Předělaní gamepadu - ovládání autopilota a pod PMDG   9. 4. 2008 / 14:29
Hippo
Díky za info ... tohodle jsem se bál, takže alespoň vím, jak rychle a snadno na to
 

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ