FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 17. 6. 2024, svátek má Adolf Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Neustale problemy online Jeden příspěvek | Celý strom
Neustale problemy online   8. 1. 2004 / 22:52
Hoaker
Mozna jsem blbej nebo mam dlouhe vedeni, ale stale mam zasadni problemy s letanim online na IVAO.
1) Pri kazdem pripojeni to po mne chce zaregistrovat do FSUIPC SquawkBox, coz mne neuveritelne otravuje, protoze to tam musim zadavat po kazdem restartu a nekdy i kdyz jenom vyskocim ze hry. Servery pak na mne porvavaji, ze jsem neviditelnej pro ostatni, at si zaregistruju SquawkBox - deprimujici. Nemate nekdo nejakej navod, jak ten FSUIPC presvedcit, ze pro SquawkBox uz je opravdu zaregistrovanej?
2) Problemy s pohybem meho letadla. Zkousel jsem dnes letet jako CSA254 z LIMC do LFPG. Connectnul jsem se korektne stojice u stojanky v Milane. Ridici na Milan Center mi stale opakoval, ze mne vidi nekde jinde a na ServInfo bylo moje letadlo zobrazeno nekde u Turina. Teprve, kdyz jsem opustil prostor LIMM, tak jsem se zacal "pohybovat". Dale mi v Parizi zacal clovicek na LFPG_APP hlasit naprosto nesmyslne polohy a navedl mne "do pryc" s tim, ze pry jsem v nejakej Transport modu a ze se moje letadlo nehybe (i kdyz ja jsem byl prihlasenej a letel jsem). Kde jsem v tomto pripade udelal chybu?
3) Abolutne nechapu preladovani frekvenci. Respektive chapu, ze ve SB je ATC directory, kde si najdu frekvence ATC, kteri jsou prave v dosahu, nicmene predpokladal bych, ze kdyz na nejake jmeno 2x kliknu, frekvence se mi automaticky "hodi" do letadla. To se vsak nestane, takze vlastne nemam zadnou kontrolu, zda jsem naladil spravne (teda krome nejakejch automatickejch hlasek). Stve mne to hlavne proto, ze mam pocit, ze vetsina ATC u toho budto spis nebo mne neslysi nebo mne ignoruje a to i presto, ze se snazim komunikovat naprosto predpisove (i kdyz mozna nekdy zmatene). Veskerou komunikaci pochopitelne provadim (na radu nejakeho kolegy tady) pres ingame chat.

Muzeme mi prosim nekdo v jednoduchosti odpovedet? Zacinam byt totiz z toho online letani trochu spatnej

P.S. Nemate nahodou nekdo nejakej jednoduchej navod komunikace v praxi pri online letani? To, co je na serveru Take Off je sice super, ale to se proste neda pouzivat, protoze v online "realu" je online v lepsim pripade tak polovina potrebneho personalu v ramci jednoho letiste, takze netusim, zda mam nekoho zadat o IFR povoleni atd... pripadne zda se to v takovem pripade vypousti...
 

Re: Neustale problemy online   9. 1. 2004 / 00:41PavelS
Odpovím Ti částečně :
a) registrace FSUIPC a špatně zobrazená poloha je podle mně jeden a tentýž problém. Doporučuji najít na webu stránku Petera Dowsona, autora FSUIPC nebo z návodů na IVAO vytahat , jak má být FSUIPC zaregistrován a dokud se Ti bude hlásit jako neregistrovaný, tak nelítat, protože tohle řídící dost nasírá, když si pilot myslí, že je někde a ATC ho vidí jinde.
Mimoto zkontroluj v RegionalSettings ve Windowsech , jestli tam máš destinnou tečku , jako destinný oddělovač. Toto nastevní ovlivnuje zobrazení letadla ( ? ).

b) Přeladění - ano dvakrát klikneš na řádek zobrazeného ATC ve SB a musí se stát toto :
- ozve se přelaďovací zvuk ( dong-dong )
- stahne se jeho ATIS ( to jsou ty "automatický hlášky"), který obsahuje životně důležité informace a je proto nutné je číst - je modrýma písmenkama v přijímacím textovém okně SquawkBoxu
- přeladí se frekvence na COM1 v letadle ve FSce.
Pokud se něco z toho nenastane, je to blbě a prakticky nelze jít do provozu , ale je třeba odstranit chybu.
To, že se snažíš komunikovat předpisově chválím, ale když Tě ATC nevidí ( vlivem chyby zobrazení ) na radaru, tak se s Tebou nebude chtít bavit, protože neví, co se děje.
Pokud se týče vzoru komunikace, pak jinej ( srozumitelnej ) návod není. Můžeš si ztáhnout ICAO4444 document ( 650stran ) a tam je to,pravda, ještě podrobněji....
Co se týče obsazení pozic ATC, pak pravidla hry jsou takový, že všechny části komunikace se dodržují, tak, jak jsou v návodu. Pokud není obsazena nějaká pozice, např. DELIVERY, tak je stanoveno, že se komunikuje s NEJBLIŽŠÍ VYŠŠÍ. Čili, pokud je obsazen jen Radar ( CTR ), tak se naladíš rovnou na něj, oslovuješ ho XXXX Radar a od spouštění motorů po dosažení konečné letové hladiny komunikuješ jenom s ním, i když v reálu to tak není. Není tedy možné "něco vynechat" , zvláště třeba letové povolení a to i když pozice DELIVERY nebo TWR momentálně není.
Pořadí ATC je DELIVERY - GROUND - APPROACH - RADAR(CENTER). Když se připojíš, tak první žádáš o nahození nejnižší z uvedených pozic na Tvém odletovém letišti, ta tě pak přeladí dál.

Poznámka : použil jsi výrazu "ingame chat", doufám , že myslíš textovou řádku SquawkBoxu. Na IVAO / VATSIM je totiž taky možnost použití CHATového okna mimo SB, ale tím prosím NIKDO NEKOMUNIKUJTE S ATC. K textové komunikaci s ATC je výhradně určen textový řádek v SquawkBoxu.

PavelS
 

Re: Re: Neustale problemy online   9. 1. 2004 / 07:13
Dekuju za radu, ta registrace se pro mne stava nocni murou udelal jsem totiz uplne vsechno, co se kde pise (pouziti public key), ale mam pocit, ze je stale neco spatne a ja nevim co

Co se tyka textoveho radku, tak pouzivam ten, kterej se objevi, kdyz ve FS stisknu Enter. Tak mi to bylo poradeno
 

Re: Neustale problemy online   9. 1. 2004 / 09:04
Karel
No, tohle všechno má totiž jednu hlavní příčinu....

a tou je ona registrace aplikací pro FSUIPC.

V menu Flight Simulátoru si vyber položku Modules>FSUIPC. V dialogovém okně klikni na Register Application (snad si to pamatuju správně) a tam zadej svůj e-mail, název aplikace a potom registracní kód. Nedávno to tady proběhlo konferencí, když se poohlédneš pár stránek dozadu, tak to najdeš. To by ale neměl být problém, že....

Ověř si, že nemáš složku Modules v adresáři Flight Simulátoru danou jako Read-Only či soubor FSUIPC.ini není read-only. Protože to evidentně neukládá nastavení registrace. Popř. si stáhni z www.schiratti.com novější verzi FSUIPC a celý to zkus znova.

Problém se špatným zobrazením tvojí pozice je způsoben instalací DirectX9, myslím, že to dělají ranné verze DX9. Nainstaluj si nejnovější DX9.0b. Každopádně se ví, a PavelS to správně zmínil, že problém je v nastavení desetinného oddělovače v Regional Settings. Desetinnou čárku nahraď desetinnou tečkou a problém jest vyřešen.

To, že ti to špatně, resp. vůbec, nenaladí frekvenci na rádio při výběru řídícího z ATC Directory je způsobeno právě tím, že Squawkbox není zaregitrován do FSUIPC (nebo jeho registrace vypadává) a tím pádem nemůže používat kompletní API FSUIPC, přes které ovládá nastavení parametrů v FSce. Takže, jakmile vyřešíš registraci SB do FSUIPC, tak bude automaticky vyřešen i tento problém.

Vždycky se hlásíš ATC, který má na starosti prostor, ve kterém se nacházíš, nebo do kterého bezprostředně vstupuješ. Podle pravidel online síťového ATC se pozice obsazují tzv. "shora". Neboli, pokud se ATC s příslušným ratingem připojí, měl by vzít nejvyšší pozici, na kterou má rating. Řekněme LKAA_CTR. Pokud ovšem nejsou on-line žádní jiní řídící, kteří by měli na starosti např. TMA Praha (LKPR_APP, LKPR_DEP) tak to celý dělá _CTR. Stejně tak jako já jsem tě řídil z LKMT a byl jsem LKAA_CTR, nikoliv LKMT_TWR. A na tu komunikaci... to je opravdu nejlepší koupit si frekvenční scanner. Získáš dostatečný přehled, poznáš frazeologii a kolikrát se i upřímě pobavíš

Karel
 

Re: Re: Neustale problemy online   9. 1. 2004 / 09:53
Hoaker
Super, tak ja to jeste jednou zkusim a kdyz to nepujde, tak to hodim z okna Jinak dekuju za pomoc!

BTW Co je to frekvencni scanner?
 

Re: Re: Re: Neustale problemy online   9. 1. 2004 / 10:13
Tragédie v JRD
to je cosi, co vypada jako vysilacka, ale jediny co to umi je, ze to prochazi frekvence v prdem naprogramovanem rozsahu a tam, kde to zaregistruje nejake vysilani ti to pusti do sluchatek...
 

Re: Re: Re: Re: Neustale problemy online   9. 1. 2004 / 10:40
Hoaker
Tak takovej magor zase nejsem ))) mne bude bohate stacit, kdyz korektne rozchodim to IVAO
 

Re: Re: Re: Re: Neustale problemy online   9. 1. 2004 / 10:45PavelS
Doplním, že je to jen přijímačka, t.j. radio, které umí přijímat všechny kanály leteckého pásma a to tak, že je možné ho naprogramovat ( nikoliv ovšem prdem, takovou techniku ještě neznám...) tak, aby postupně procházela naprogramované kanály a ve chvíli, kdy tam najde signál, tak "zastaví" na tom kanále a pustí to do repráku nebo sluchátek. Přelaďuje to rychle ( 30-50 kanálú / sec ), takže máš přehled o veškerém leteckém provozu.
Problém je cena ( typ. > 2000 u použitelnejch zařízení ) a že musíš bydlet aspoň trochu u letiště a nev například v horách v ďolíku, kde je slyšet prd.
O scannerech tu je diskuse cca 1krát za dva měsíce, projdi archiv.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Neustale problemy online   10. 1. 2004 / 01:00
Hoaker
Dekuju vsem, kteri mne pomohli prekonat obtize s pripojenim! Dnes jsem se konecne (verim, ze korektne) pripojil na IVAO a komunikace s ATC byla vicemene oboustranna Jenom musim priznat, ze jejich pojeti radiokorespondence je casto velice sverazne a zejmena ridici na LFML_TWR byl neskutecne free, co se tyka formulaci Ale nakonec jsem odstartoval i za viditelnosti >100
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ