FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 29. 5. 2024, svátek má Maxmilián Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Úprava fóra Jeden příspěvek | Celý strom
Úprava fóra   13. 5. 2008 / 08:22
MzM   
Skrz ty nesmysly typu "tyyjo, v podnělí spadl větroň v aschabasčistánu a zahynula koza, co to do ní napral", se tu nedá nic pořádného najít. Fórum je nepřehledné a pokud ho člověk nesleduje co 10s, tak je úplně mimo... Jako já. Takže navrhuju:
- vytvořit jakési sekce
- (jak tu již zaznělo) u seznamu příspěvků jenom jeden z kořene a u něj, jestli je tam něco nového nebo ne
- možnost přeřazení (někým) do jiné sekce (např do sekce "balast" nebo "zaručené zprávy")
- další co si vymyslíte.

Souhlas?

A ještě něco, já to klidně NAPÍŠU. Nebylo by to pravděpodobně nějak rychle, ale bylo by to. K tomu bych samozřejmě potřeboval nějaké info od autorů. Ale to snad už po mailech a jinak jak zaplácávat fórum dalším nesmyslem.

Návrhy, dotazy?
Nebo je to úplná blbost?
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 08:46
memorex
ja jsem pro moznost volby "nezobrazovat strom (rep.nove prispevky v uvodu k tomuto stromu)" u kazdeho by bylo tlacitko, kliknes a uz ho nikdy neuvidis na titulni strane jak tam furt kazdej prispiva... To bych hned provedl u Utoků na Pentagon Ovsem ve vyhledavani bych ho zanechal viditelny. Taky by to asi chtleo naky seznam neviditelnych stromu abych si ho moh popř. zase odneviditelnit.....
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 08:48
kuma   
NESOUHLAS !!!

Prohledej nejdřív historii tohohle fóra (!!), diskutuje se na toto téma nejmíň 1x za půl roku a zatím vždy byl výsledek, že i s těmi excesy je toto fórum zcela unikátní - a přestavbou by ztratilo.

Nevím jestli má smysl zakládat nová vlákna na stará témata (navíc nedávno prodiskutovaná). Jediný efekt je, že vznikne další baobab, který pouze opět překryje dotazy o simu a létání - úplně stejně jalově, jako je ten tvůj "větroň z abchabačistánu".
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 08:50
memorex
proto nezobrazeni novych prispevku baobabů at ma kazdy tu moznost....muj napad je dobry a hoden realizace
 

Úprava fóra   18. 6. 2008 / 08:16
MzM   
Zase jsem chtěl na tomhle "zcela unikátním" fóru něco najít a zase jsem se v tom ráchal aspoň půl hodiny. A zase říkám, že je sice unikátní, ale nepřehledný. Pokud někdo reaguje na starší strom a nenechá si ho dva dny vybraný a nesleduje ho zvlášť, tak na nějaké další reakce prostě nemá šanci dojít.

Kdyby to aspoň bylo rozhozené do nějakých několika málo kategorií (např, virt. lítání, IVAO, reál, modely, hw, zprávy, katastrofy, OT..)

V tomhle guláši se opravdu nedá nic najít.

Navíc: nové příspěvky; z každého stromu by mi fakt stačil jeden příspěvek. Teď vidím v novinkách 20 řádků, ale týkají se mnohdy třeba jenom tří stromů. Dozvím se tak sice že se o těchto třech tématech živě diskutuje, ale to je tak vše. Zbytek beznadějně zapadne v zapomnění a skouknou to akorát lidi, co to sledují co minutu.

Znova připomínám, že jsem ochoten to napsat.

Tak jsem se vykecal a příspěvek zase může zapadnout do zapomnění....
 

Úprava fóra   18. 6. 2008 / 08:28
Teflon_490   
Kdyz kliknes vlevo na FORUM a pote na RAZENI PODLE DATA, tak si tam muzes vyhledat nove prispevky, at uz byly pridany kdekoli do jakehokoliv stromu 24 hodin zpetne. Takze pokud to stihnes, neunikne ti nic.
 

Úprava fóra   18. 6. 2008 / 08:40
MzM   
Tak je to možnost, ale pořád je to ekvivalentní hledání papíru naskládaných na hromadu.
Asi jsem divný, ale od webu bych čekal trošičku něco jiného..

Ale to neřeš, já jsem si potřeboval jenom ulevit, protože se mi to nelíbí. Ale jak jsem pročítal podobné stromy, stejně se s tím nic dělat nebude...
 

Úprava fóra   18. 6. 2008 / 09:59
Luděk Ch.
Jestli ti můžu poradit, mrkni do fóra na HITS. Tam uvidíš v praxi, že rozdělení do milionu podkategorií je asi to nejhorší, co může být. Najít nějaký příspěvek, to je teprve něco Zlatý flighstim s jedinou sekcí. Vyhledávač funguje, možnost struktorovaného řazení nebo podle data příspěvku taky, takže nevím, jak víc to zjednodušit
 

Úprava fóra - tlačítko "příspěvky chronologicky"   13. 5. 2008 / 09:00
kuma   
Jedinou úpravu, za kterou se přimlouvánm, je přidat do levé nabídky ("FÓRUM" - "Seznam příspěvků") jeden modrý proužek s odkazem "Zobrazit podle data" - tedy stejnou funkci, na kterou klikáme v záhlaví fóra v šedé nabídce nahoře, když si chceme zobrazit příspěvky tak jako při prvním zobrazení fóra - pod tlačítko by patřil odkaz:

http://www.flightsim.cz/forum.php?lan=0&razeni=1&gr=0

Možnost zablokovat některé stromy je zajímavá, ale já bych ji asi nepoužíval.
 

Úprava fóra - tlačítko "příspěvky chronologicky"   13. 5. 2008 / 09:02
memorex
ne zablokovat ale jen aby se ti nezobrazovali v tom uvodu kde se zobrazuje 20 nejnovejsich prispevku....a je trochu iritujici kdyz tam furt vidim Pentagon-VIDEO a ostatni kratsi predmety v tom uplne zaniknou...
 

Úprava fóra - tlačítko "příspěvky chronologicky"   13. 5. 2008 / 09:17
kuma   
Mno, ono by stačilo, kdyby se v chronologickém přehledu zobrazovalo ne "posledních 20 příspěvků fóra", ale "posledních 20 vláken, do kterých byl zaslán příspěvek" - tedy za každý baobab pouze 1 řádek - s nákupnímkošíčkem - kdo chce, otevře celý strom nebo jen ten poslední příspěvek, kdonechce, má na první kouknutí posledních 20 témat pořád na očích. Možná že by to nebylo složité - a trochu by to pomohlo, ale zes by byl problém v tom, že každý přispěvatel může změnit název baobabu - podle aktuálního ladění svého příspěvku - a pak by se při tomhle zobrazení ukazoval vždy jen ten poslední (nejaktuálnější, ale často zcela mimo téma vypadající) název. Ještě to chce dopiplat.
 

Úprava fóra - tlačítko "příspěvky chronologicky"   13. 5. 2008 / 09:20
memorex
no taky zajimavy navrh....
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 09:04
MaPa   
Jediné použitelné řešení je, aby správce webu určil pár dalších administrátorů fóra s právem uzamknout některé thready, aby se zbytečně nerozrůstaly, případně s právem totální bláboly smazat.
Upřímně, pokud k tomu někdy dojde, nechtěl bych být v jejich pozici.
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 09:11
Palo-LM   
Ja si myslím že by to chcelo, moderátorov. A tí by už robili poriadok.
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 09:15
memorex
nesouhlas se zrizenim moderatoru (pak to tu bude jak vsude jinde....nuda)
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 09:17
Rozšafín Ctibum   
Ne, nebude. Protože Palo tím chtěl říct : Zavedení Rozumných Moderátorů. Pro ně jsem všema deseti, protože jinak se tu utopíme ve vlastním hnoji.
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 09:34
Blackrat
Taky souhlas. Me to co se tu vetsinou deje moc vtipny neprijde..
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 09:21
kuma   
souhlasím s nesouhlasem!
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 09:16
Létající myš   
Bohužel je to neřešitelné. pokusů už bylo hodně a nikam nevedly. Je to stejné jako v dopravě. Nikdo není ochoten jezdit podle předpisů, ale každý volá po pořádku na silnicích. Je to jen na lidech, zda tu chtějí info o létání nebo bláboly o spiknutí a podobné nesmysly co zaplaví forum a pak něco vyhledat podle názvu je skoro nemožné.
 

Úprava fóra - co je vlastně jeho neštěstí.   13. 5. 2008 / 09:33
Gustav ( BHA576 )   
Pánové úprava fora by bylo zcela bezpředmětné,kdyby každý dodržoval smou podstatu těchto stránek,která je napsána v záhlaví úvodní stránky:
Tyto stránky jsou věnovány všem, kteří si rádi občas zalítají v Microsoft Flight Simulatoru s českými/slovenskými letadly a vrtulníky a to nad Českou republikou nebo Slovenskem. Najdete zde ke stažení nová letadla, panely, zvuky, krajiny a další věci - určeny jsou pro Flight Simulator 98/2000/2002/2004, případně CFSI/II/III a nějak se týkají ČR nebo SR.
To, že toto pravidlo řada z nás nedodržuje činí z tohoto fóra už řadu měsíců obyčejnou tlachárnu.Bohužel je to tak a není mi známý způsob jak tomuto zabránit
 

Úprava fóra - co je vlastně jeho neštěstí.   13. 5. 2008 / 12:01
= M@trix! =   
no já ti nevím, ale ...

Tyto stránky jsou věnovány všem, kteří si rádi občas zalítají v Microsoft Flight Simulatoru s českými/slovenskými letadly a vrtulníky a to nad Českou republikou nebo Slovenskem. Najdete zde ke stažení nová letadla, panely, zvuky, krajiny a další věci - určeny jsou pro Flight Simulator 98/2000/2002/2004, případně CFSI/II/III a nějak se týkají ČR nebo SR.

... přece nutně neznamená ...

Tyto stránky jsou určeny k diskuzi výhradně o létání v Microsoft Flight Simulatoru s českými/slovenskými letadly a vrtulníky a to nad Českou republikou nebo Slovenskem. Najdete zde ke stažení nová letadla, panely, zvuky, krajiny a další věci - určeny jsou pro Flight Simulator 98/2000/2002/2004, případně CFSI/II/III a nějak se týkají ČR nebo SR.

přeci se tu odedávna (teda alespoň tech x let co pamatuju) diskutovalo o všem co se týče letectví, létání, plachtění, padání ... a ne jen o FSce. tady jde spíš problém v tom, že se tu poslední dobou řeší i témata, která do této kategogie naprosto nespadají a celková kultura přízpěvků (napadání, uraážky, nadávky, sprostá mluva) naprosto upadla - a vo tom to je ...
 

Úprava fóra - co je vlastně jeho neštěstí.   13. 5. 2008 / 12:11
Gustav ( BHA576 )   
Milane ono je dobré,když se tu diskutují i věci mimo simulátor já nejsem proti,ale v takovém případě bez různého rozdělení ( větvení ) příspěvků na témata dochází při vyhledávání ke " strašným " věcem a opravdu pak musíš být " Sibila ",aby si zadal dotaz takovým způsobem - k dobrání se k odpovědi nejlepším
 

Úprava fóra - co je vlastně jeho neštěstí.   13. 5. 2008 / 12:48
tvojplaton   
A co toto:
Pokud máte nějaký problém, nápad, zkušenost či připomínku týkající se MS FS/CFS na prodiskutování, tak neváhejte a pište. Přispívat do fóra mohou jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete na následující stránce.
Inak samozrejme, ja tiez nemam nic proti tomu, ked sa tu riesia veci ohladom letectva... Problem ale je, ze v poslednej dobe sa tu riesi vsetko. Trochu sudnosti by niektorym prispievatelom nauskodilo...
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 09:35
tvojplaton   
No, ked uz sme u tej upravy fora, tak mne by uplne stacilo (ako som uz pred casom pisal), keby sa oznacenie "NOVÉ" dalo natiahnut aspon na 3-4 dni... To by ma celkom potesilo... Casto sa mi totiz stava, ze sa par dni nedostanem ku kompu a vtedy neviem, co je pre mna naozaj nove. Inak, s baobabmi problem nemam - ked vidim, ze uz sa to vymyka spod kontroly (cize sa z toho stava OT), tak ho prestavam sledovat a staci mi raz kliknut na "nakupny kosik", vratit sa o stranku naspat a dat obnovit stranku. Vteda sa odznacia vsetky prispevky stromu a ja sa uz venujem len tym oznacenym prispevkom...
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 10:45
RabbiT_CZ
Ano, pod toto bych se podepsal taky. To prodloužení toho "nové" by se mi hodně hodilo a realizace tohoto nemůže být náročná.
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 10:48
Teflon_490   
Uz sem to taky nekolikrat zminoval a Jirka prislibil, ze se na to eventualne podiva, jak bude cas. Nuti mne to totiz, i kdyz nekdy nemam cas, min 1x za 24 hodin zkontrolovat a eventualne precist vsechny nove prispevky, aby mi nahodou nejaky neutekl proto, ze uz nebude oznaceny jako novy
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 10:53
memorex
to uz hranici se zavislosti.....ale sem na tom stejne...
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 12:28
MzM   
Nemyslel jsem to celé přepsat, ale upravit. I s možností nechat to tak, jak to je.
Například kategorie příspěvků "mimo virtuální létání", kam by přispěvatelé SAMI dávali ty větroně z ašchabakistánu...

... tak sorry, že jsem to vůbec načal... jsem stejný jako ti větroni....
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 11:32
Všímavý pozorovatel
Myslím že zdejší administrátor docela jasně řekl, že se na nějaké úpravy fora vykašle. Protože s tímhle materiálem to je jen ztráta času...
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 11:34
Rozšafín Ctibum   
?
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 13:10
Všímavý pozorovatel
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=222086&lan=0
 

Úprava fóra   13. 5. 2008 / 12:31
MzM   
Proto jsem napsal, že to klidně napíšu já.
 

Úprava fóra   14. 5. 2008 / 06:52
ondras   
Možná by nebylo špatné,zavést zde RSS kanál.
 

Úprava fóra   14. 5. 2008 / 06:55
donCarlos
a copak je ta oranžová ikonka vlevo dole pod menu?
(popravdě, já fakt nevím od čeho ten kanál je, já to nepoužívám)
 

Úprava fóra   14. 5. 2008 / 13:01
pilot_master   
ani ja nevim co to je, prosim specifikujte to viem ze je to taky maly oranzovy znak
 

Úprava fóra   14. 5. 2008 / 17:08
Teflon_490   
Jak tezke je neco si o tom najit... *smajlikspovzdechem*

http://cs.wikipedia.org/wiki/RSS
 

Úprava fóra   14. 5. 2008 / 17:50
Lubo
myslim si ze pliest sa niekomu do roboty nieje stastne riesenie, ak administrátor tuto stranku spravil taku aka je, bude to asi tym ze ju taku chcel mat a to ci sa bude prepisovat je len jeho vec a jeho kompetencia, sorry ale ja osobne nemam rad ak sa niekto niekomu vnucuje, preto mi nedalo nezareagovat, myslim ze ak by admin chcel, a potreboval help s prepisanim fora tak by o to niekoho poziadal.
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 08:27
MzM   
Uznávám, že rozdělení do milionu kategorií je blbost, ale koukněte třeba na http://www.webzdarma.cz/forum/ tam je kategorií 6 a neuvěřitelně to zpřehledňují.

Krom toho jsem se ráno rozcvičoval a zkoušel jsem se dívat, kolik nových témat se objeví, když si příspěvky vylistuju, jak mi někdo poradil, v časové závislosti.

50 - 15
100 - 19
150 - 22
200 - 23
250 - 25

první číslo je počet řádků seznamu příspěvků, druhé počet témat, která se do té doby objevila. To znamená, že kdyby autor napsal vhodný select, tak by místo 5 ti stránek s 50-ti řádky člověk viděl 1 stránku s 25 řádky se STEJNOU informací o novinkách.

Naposledy píšu: klidně to napíšu.
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 10:50
Všímavý pozorovatel
Popravdě řečeno, po shlédnutí Vaší osobní webové stránky bych neočekával nějaký výrazný zájem ze stran autorů tohoto webu.
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 11:18
tonde   
Popravdě řečeno, pane Všímavý pozorovateli, pokud mne paměť neklame, kdysi jste tu velmi odsuzoval arogantní jednání některých jedinců a celkovou náladu na tomto fóru. Tento váš příspěvek mi nějak nekoresponduje s vaším dosavadním vystupováním. Pokud všímavě sledujete fórum, zjistil byste, že konkrétně MzM měl zatím příspěvky k věci a jeho tlačítkové šílenství se setkalo s dost velkým zájmem komunity - jen se to z různých důvodů řeší přes ICQ, SZ atd.
Nějak jsem zkrátka váš příspěvek nepochopil
Peace, brothers!
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 11:40
Všímavý pozorovatel
Dobrá, vysvětlím. Navštívil jsem web pana MzM a porovnal ho s tímto. Rozdíl myslím více než patrný. A vzhledem k tomu, že jsem zde nezaregistroval nějaký zájem od tvůrců flightsim.cz, usoudil jsem, že patrně o spolupraci nestojí kvůli rozdílnému pojetí. I přesto, že pan MzM nabídl spolupráci několikrát a opakovaně. Máte snad jiné vysvětlení? Rád si ho vyslechnu. Ve svém příspěvku jsem myslím nebyl ani arogantní, ani jsem nerýpal. A jsem přesvědčen, že diskuze o podobě fora by měla probíhat především zde a nikoliv po soukromých kanálech, neboť forum je tu pro nás všechny.
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 12:15
tonde   
diskuze po soukromých kanálech v mém příspěvku se týkala toho, co MzM ve svém volném čase vyrábí, asi jste přesně nečetl můj příspěvek a zřejmě nesledoval přesně fórum a tudíž nevíte o čem je řeč.
Nevšiml jsem si, že byste pro tuto komunitu jakkoli hnul prstem, pane, takže váš příspěvek na adresu MzM mi byl silně proti srsti a proto jsem se ozval. Jak i MzM psal, technická stránka webu a design jsou dvě rozdílné věci, to že jeho web není třeba graficky na špičce neznamená, že nedokáže napsat nějaký script, na který náš admin JM nemá ani náladu ani čas.
S pozdravem
tonde
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:18
MzM   
Se nehádejte, chlapi, dyť ten můj web skutečně stojí za starou bačkoru. A pokud se na něj někdo podívá, tak nejspíš musí dojít k podobnému názoru.
A taky to nevnímám jako útok na sebe, ale jako, celkem oprávněný, pohled "všímavého pozorovatele"

 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 11:20
MzM   
to víte, kovářova kobyla....
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 11:23
MzM   
...navíc z toho vnějšku (který fakt neumím) není vidět, co je uvnitř. Osobní web je, pravda, jednoduchoučký až tupý.
Nic méně z toho nevyplývá, že neumím napsat select....
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 12:03
Aardvark   
Srovnávat design a stavbu webu, na kterém je denně několik stovek lidí, a webu, který slouží jako osobní stránky, je trochu bezpředmětný ne?
Samotný význam těch stránek je patrný už jen z první věty:
Tak se zdá, že to docela funguje. Jo, design nic moc, ale na nějaké grafiky a kulaté rožečky, milióny pidiobrázků, ladění každého pixelu a optimalizace pro různé prohlížeče a rozlišení, mě neužije.

narozdíl od:
Tyto stránky jsou věnovány všem, kteří si rádi občas zalítají v Microsoft Flight Simulatoru...

Navíc pan MzM, podle předchozích příspěvků, opravdu ví o čem mluví (viz již zmíněná tlačítková mánie).

Takže pokud chcete do někoho rejt, tak pan MzM není tím pravým...
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 12:13
Všímavý pozorovatel
Používám selský rozum...někdo nabídne spolupráci a jediné co se dá prakticky vidět je jeho osobní web. To že popíše co všechno je hezké a záslužné, ale jak je vidno, administrátora to patrně neoslovilo. Pokud proběhlo nějaké jednání mezi adminem a MzM po soukromém komunikačním kanálu, tak by bylo docela dobré se podělit o výsledek. Bylo by fajn se dozvědět proč k případné spolupráci nedošlo. Nebo jak si vysvětlujete, že nabídky zůstávají nevyslyšeny? Proč by někdo odmítal nabízenou pomoc? Já se snažím jen najít nějaké logické vysvětlení. A bez emocí.
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 12:29
Aardvark   
No právě, že je vidět daleko víc než jen ty stránky, stačí se podívat do minulých příspěvků MzM.
Pokud bych byl administrátorem těchto stránek, tak bych rozhodně nevyužíval ke kontaktu "veřejnou" cestu, ale právě přes SZ. Důvod proč to nezveřejňovat je např. jev, který se běžně stává na tomto fóru, že jakmile se něco slíbí, tak se na to začne každý ptát kdy už to bude atd. Takže nejlepší formou podělení se o výsledek je ukázat to, až to bude hotové-
takto proběhly i minulé úpravy fóra a stránek.
Další věc je, že administrátor z pochopitelných důvodů nemůže těmto stránkám věnovat několik hodin denně, a tak nemůžeme čekat, že se fórum změní při každém návrhu ze dne na den.

Ale stále mi uniká smysl příspěvku z 19. 6. 2008 / 10:50 ...
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 12:43
kuma   
Myslím, že už je fuk, co napsal Všímavý pozorovatel o MzM, protože je jasné, že to MzM myslí dobře a že MzM má na tomto fóru co dělat.

Zcela jinou otázkou je, proč admin nereaguje na nabídky k předělání fóra. Ty se tu v různých obměnách objevují celkem pravidelně, asi jako mexická vlna. Sesypou se argumenty a protiargumenty a (zatím) to vždy vyšlo, že bude lpší nechat fórum tak jak je (a můj soukromý názor je, že je to tak lepší).

Kdo by si chtěl pohledat dřív než bude opakovat to, co tu už bylo napsané stokrát, tady malý vstup do tématu:
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=222086&lan=0&style=2#222086
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:00
JM   
Tak dobře, zareagujem Díky za všechny nabídky k výpomoci s programováním, ale opravdu o ně nemám zájem. Ono někomu vysvětlit, jak si to představuju já, jakým stylem to má být udělané, ty jeho úpravy zde pak aplikovat atd. je prostě taky plno práce, dokonce bych skoro řekl, že více a nepřijemnější, jak si to udělat sám, navíc s rizikem šlohnutí zdrojáků a toho, že někdo bude vědět, jak zde některé věci interně fungují.

Co se týče nějakých návrhů, jak by to mělo vypadat, tak je klidně pište, ale prostě nečekejte, že něco napíšeta a tak to taky bude, nebo že s vámi o tom budu diskutovat, jestli to je fajn řešení nebo ne. Prostě nějakou představu jak by to tu mělo vypadat mám a nenechám se moc ovlivňovat Ale nějaká inspirace se občas hodí Rozhodně ale né ve stylu "uděláme z toho phpBB", tj. uplně jiný způsob fóra, aby to bylo všechno krásně rozškatulkované
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:07
Mike2811
Joooo, mně se to takhle taky líbí víc...
Dva návrhy na drobné úpravy bych měl -
1) možnost označit část sekvoje jako OT, aby se barevně odlišovala a třeba se i dala skrýt, je to použito třeba na webu www.auto.cz.
2) Aby si fórum pamatovalo, jestli používám řazení chronologické nebo v sekvojích, zatím jsou automaticky sekvoje a člověk musí pravidelně překlikávat.

Jsou to jenom detaily, které myslím nikoho neomezí a spíše potěší. Vyblil jsem se dost, rozhodni, jak uznáš za vhodné...
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:12
tvojplaton   
No s tou dvojkou je to jednoduche:
Nastav si stranku tak, ako ju chces pouzivat a potom si skopiruj odkaz do "Favorites" a mas to... Ked na neho nabuduce kliknes, tak sa ti otvoriv tom formate, ako preferujes...
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:25
Mike2811
částečně to řešení je, ale docela střídám počítače a tak by pro mě bylo jednodušší mít to vázané k loginu, než k prohlížeči. Ale toto mě předtím nenapadlo, alespoň u sebe to tak udělám. Díky
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:12
Teflon_490   
Tak ja ponizene znovu zopakuju, ze by bylo pekne mit oznaceni novych prispevku o neco dele jak 24h, abych nemusel pri delsi absenci slozite zjistovat co sem uz precetl a co je uz nove, pokud to uz neni oznacene. To by podle mne ani nemelo byt moc slozite na upravu, snad jen prepsat nejake nastaveni...
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:13
tvojplaton   
+1
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:32
MzM   
tak tady jsem myslel třeba místo prostého selectu nejnovějších příspěvků udělat pro každé téma jeden řádek. To by zatím úplně stačilo. To obnáší předělání jednoho jediného selectu.

phpBB z toho nedělejte.

Uznávám, že škatulkování, pokud s tím nebylo počítáno od začátku může být problém, do kterého bych se asi taky nepouštěl.

Nic méně navrhované "skládání" stromečků a výše uvedené úpravy, jednak neovlivní záměr a kapku to zpřehlední.

A na závěr: líbí se mi tu, a to že si tady občas vyliju srdce neznamená, že se tu musí honem něco překopávat, to je blbost.
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:42
JM   
Já teda nevim, nějaký výpis témat, který by zobrazoval jen jakoby kořenový příspěvek nebude jen o jednom upraveném selectu, ne Bych tam očekával i nějakou funkcionalitu ve smyslu že uvidím, jestli v tom tématu je něco, co jsem ještě nečetl, kolik toho ja a podobně a to už opravdu není o úpravě jednoho selectu
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:43
Tragédie v JRD
miluju chytraky, co maji naivni predstavu ze "jeden selekt" to vyresi .. aniz by znali vnitrni strukturu aplikace a vubec cokoli ... hlavne ze jsou chytri ...
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 14:07
MzM   
Tak ještě pořád si myslím, že by to byla úprava jednoho selectu. Sledujte tok mých myšlenek.

Předpokládám, že příspěvky jsou v jakési tabulce, kde je minimálně nadpis, obsah, autor, datum a odkaz na vyšší úroveň článku.

Pak do výstupu nějaký ten select může přidat něco jako úroveň příspěvku a podobné věci (to budou asi ty číslíčka v závorkách u příspěvků).

Nic méně výsledkem je lineární seznam seřazený podle času s tím, že u každého příspěvku je jasné, ze kterého stromu je.

Není tedy problém vzít příspěvky, zgrupovat je podle toho, ke kterému stromu patří, k tomu přidat max z datumu a vybrat (a to je na diskuzi) nadpis (jestli název kořenového příspěvku nebo posledního), přidat posledního autora (případně) a výsledek setřídit podle data

pořád mi to vychází na jeden select (i když úplně triviální nebude) i v mysql.

... o db fakt něco vím...
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 14:16
JM   
Pořád tam zapomínáš zakomponovat ty přečtené/nepřečtené příspěvky toho konkrétního uživatele co na to čumí O DB taky něco vím a ten select by možná šel napsat, ale nebude zrovna jednoduchý... Kromě toho vím něco i o optimalizaci (no možná spíš o tom, jak to dopadne, když se neoptimalizuje... ), a mít takový složitější select na úvodce, navíc takový, který nejde nějak jednoduše dát do cache, protože je závislý na uživateli, může taky znamenat rychlou smrt serveru.
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 14:33
MzM   
Nepochybuju, že o db něco víš, to jsem psal hlavně panu "Tragédie v JZD".
Přečtené/nepřečtené, to je už otázka stromu a v zgrupovaném seznamu by se mohl uvažovat poslední příspěvek nebo do výběru před zgrupováním přidat příznak (např 0|1) a ve zgrupovaném zase max z tohoto, který by jasně řekl, že v daném tématu nebylo něco přečteno.

Optimalizace? Věřím, že všechno, co jsem navrhnul je do 0,05s hotové. 250 tisíc řádků zas není tak moc. Navíc primární select by se mohl dělat třeba z 1000 příspěvků a pod....
 

Úprava fóra   20. 6. 2008 / 08:13
MzM   
Tak, přečtené/nepřečtené jsem netrefil, ale vždycky existuje rozumné řešení...
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 14:22
Tragédie v JRD
nejde o to, ze o db neco vis.. ja taky .)

ale to vubec nehraje roli .. jde o to, ze pokud si hrajes na neco serioznejsiho, tak hlaska "to je jeden selekt" je cesta do pekla.. .bez nejakyho premysleni bez uvazovani dopadu na jine casti (zatez systemu, jine funkcnosti) ... byl jsem svedkem mnoha podobnych pripadu, kdyz se na zacatku reseni problemju zdalo "to bude jeden selekt" .. ale po provedeni analyzy z toho najendou byla zmena zahrnujici podstatne vic selektu a naklady nekolika desitek clovekohodin.

nejde o tento konkretni pripad.. ale na hlasku " to je jeden selekt/jedna storka/jedna metoda/jeden atribut" jsem krajne haklivy... kor v pripade kdyz o danem projektu/kodu/strance/metode/funkici vim kulovy...
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 14:35
MzM   
furt si ještě myslím, že je to jeden select....
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 14:50
Lukas.wz   


Já tomu vůbec nerozumím, tže se omlouvám že se sem pletu.. Jen ci říct, že se mi líbí nápad ukazování jednoho řádku od threatu.. S tím že by to mohl být např. poslední příspěvek nebo tak něco.. Toť vše.. Trošičku by se to pro některé asi zpřehlednilo.. Jinak bych nechal vše při starém, nemá cenu měnit něco co je dobrý.. Jo a ještě bych se podepsal pod návrh prodloužit dobu označování přízpěvků "nové" na delší dobu.. Pro nás, co nevídáme fórum denně by to byla pomoc a ostatní, co ho sledují např. po hodině by to vliv nemělo..
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:17
brendon (SVK832)   
Ako mi mnohí ludia hovoria: "V com som sa narodil tom chcem aj zomriet." Ja to trosku upravim: "V com som sa prihlasil tom sa chcem odhlasit."
Ja vidim jednu nevyhodu na spolupracach. A to ze je zlozena z dvoch a viac ludi. A to v dnesnej dobe je trosku neprijemne. Ja osobne som spolupracoval na niekolkych projektoch scenerii boli tri. A na kazdom ta spolupraca krachla. Najprv mala byt scenerka mesta Zilina. Ten co ma podnietil aj som nieco urobil nakoniec prestal robit. Dalsia spolupraca letiska LZTT. Jeden ma podnietil a ja som na tom makal ako fredka. Jedine co som od neho dostal bolo par fotiek. A prosim pekne najprv on mal modelovat cele letisko. A kedze uz som mal ja nejake skusenosti, tak som sa do toho pustil. No keby si som ja nezohnal jedneho chlapika co bol ochotny ist 40 km nafotit letisko a par ludi co mu pomohlo vybavit povolenie, tak teraz nemame ziadnu scenerku LZTT. Potom je dalsi projekt a te neviem ci vlastne stoji alebo sa nan pokracuje. Jednoducho uz nemam sil ani chut to zistovat. Najlepsi bol Pezinok. Vsetko som si urobil sam. Je celkom pekny a mozno by sa don este nejake veci zisli ale uz nemam tolko casu ako kedisi.
A tychto "spoluprac" bolo viac medzi roznych ludi. Takze sa necuduj, ze niekto nechce mat nic spolocne s niekym.
A JM zas uplne nekasle na toto forum urobil par noviniek co su celkom dobre. Lepsie ako nic.
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:48
MzM   
Tak kdysi dávno jsem se koukal do monitoru, který byl zeleno-černý s rozlišením asi 320x200 bodů. Teď se koukám na jakýsi LCD.
První počítač měl datovou sběrnici 8bit a takt 3MHz, teď tu mám 64bit a dvě jádra na 3GHz.

atd.

já prostě nechci zemřít v tom, v čem jsem se narodil.

Navíc na lepší věci si člověk zvykne strašně rychle...
 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:25
MzM   
Nikdo mě nekontaktoval. Asi se podívali na moje stránky a strachy utekl

Musím napsat, že tenhle web je šikovný, funkční. To je neoddiskutovatelné. Stejně tak se na každém webu dá něco vylepšit. Navíc, to, co by se mohlo udělat tady, by bylo i poměrně jednoduché.

Spíš si myslím, že autor má prostě jiné aktivity a když to funguje, proč by do toho rýpal.

To je i můj názor.

Taky jsem pár webů stvořil a po té, co se začaly používat viděl jsem, kolik by se tam toho dalo vylepšit. Ale nebyl čas, vůle a tak. Navíc, když nikdo nechtěl nějaké to vylepšení, proč bych se angažoval...

 

Úprava fóra   19. 6. 2008 / 13:48
MzM   
No, točítka a web to je nebe a dudy.
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ