FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Problemy s autopilotem pri rezimu APP Jeden příspěvek | Celý strom
Problemy s autopilotem pri rezimu APP   17. 1. 2004 / 19:29
Hoaker
Mam caste problemy s autopilotem v rezimu APP pri priblizeni ILS. Velmi casto se mi stane, ze i kdyz naletnu ILS ve velmi tupem uhlu, ILS se v pohode chyti a ustali, ze se autopilot najednou z mne neznamych duvodu zacne chovat nesmyslne pri vertikalnim klopeni letounu. Horizontalni vedeni na ILS je v poradku, ale letadlo zacne najednou samo od sebe stoupat, jako by ignorovalo ILS. Nemate s tim nekdo podobne zkusenosti pripadne nevedel by nekdo zkusenejsi cim by to mohlo byt? Poddotykam, ze se mi to s jednim letadlem na jednu drahu jednou stalo a jednou nestalo (hladke navedeni), takze si troufam tvrdit, ze je to asi nejaka moje chyba, ale nejsem si ji vedom. DIky za radu.
 

Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   17. 1. 2004 / 20:41
Luděk Ch.
Jaké letadlo?
 

Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   17. 1. 2004 / 23:15Ginno B.
Pokud mluvíš o FS2004, Tvoje chyba to asi nebude. Úplně totožné problémy, jaké popisuješ Ty, mám i já. Už se mi to stalo opakovaně, na různých letištích a s různými stroji (vesměs velká dopravní letadla). Je to vždy úplně stejné - dispečer mi přidělí letovou hladinu a kurz pro nalétnutí a usazení se do ILS. Jakmile pak letadlo, vedeno autopilotem v režimu APP, začne nalétávat LOC, úplně se zblázní a začne strmě stoupat vzhůru. Nedojde-li okamžitě k vypnutí autopilota, letadlo je ním dovedeno až k úplné ztrátě rychlosti a následně pádu. To, že jde o chybu v programu, si dovoluji tvrdit i proto, že provedl-li jsem zcela totožné ILS přiblížení s totožným strojem a s totožnými postupy v FS2002, vždy vše proběhlo naprosto bezproblémově. Nezbývá než doufat, že tuto chybu v programu FS2004 brzy někdo opraví, nebo se "pochlapit" a provádět ILS přiblížení ručně (což s takovým B747 není zrovna procházka růžovým sadem, že!!!)
 

Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   18. 1. 2004 / 00:22
Hoaker
Ano presne jak popisujes
 

Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   18. 1. 2004 / 09:52
Luděk Ch.
Dost pochybuji, že je to chyba FS2004, ale spíš nějakého add-onu (letadla nebo panelu z netu), který ji do FS2004 vnesl. Mě osobně se nic podobného nikdy nestalo. Pokud už je jednou letadlo usazeno v lokalizéru a GS a letí se zapnutým autopilotem v APP režimu, tak vždycky bez problému dokleslo až k letišti a nenapadá mě žádný důvod, proč by najednou mělo začít stoupat!
 

Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   18. 1. 2004 / 10:16M.i.k.e
Mě se to taky stalo a to s defaultnim Boeingem 737. Stava se ve fazi, kdy uz je letadlo usazeno v localizeru, ale jeste ne v GS, je pod GS, jak to vetsinou byva. Probiha to tak, ze naletavam LOC pod uhlem obvyklych 30 stupnu, zapnuty approach mode, vypne se drzeni kurzu a letadlo toci do localizeru, po usazeni misto aby cekalo, az protne GS, tak se vypne drzeni vysky a autopilot jakoby by se SNAZIL ZBESILE DOHNAT (dostoupat) GS. konci to tak, jak popisujete, myslim, ze je to chyba FS.
 

Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   18. 1. 2004 / 12:44
Tragédie v JRD
Instalace add-onu Ti nerozbije FS nat olik, ze by defaultni letadla nebyla schopna letat ILS ... pokud add-on neprepise nejaky GAU soubor, ktery patri k defaultnimu letadlu ...
 

Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   18. 1. 2004 / 13:16
Luděk Ch.
Mě je to taky divné, ale nic jiného mě nenapadlo. Když letím v lokalizéru, pod GS, tak se se ALT vypne až při protnutí GS (nebo těsně před tím), takže už autopilot nemá důvod GS honit směrem nahoru, protože už je v jeho úrovni. Ale pravda, že s default letadlama toho poslední dobou moc nenalítám
 

Re: Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   18. 1. 2004 / 14:01
ertree
Tak zrovna tento problem jsem mel take.Litam s 727 profi a stavalo se mi, ze vubec nechtel reagovat na GS a zacal stoupat - no proste divne chovani. ted jsem to testoval znovu a u stejneho letiste - LIEO najednou vse O.K. Ale tentokrat jsem zkusil zapnout APP pri protnuti lok.GS a vida chytil se.Pred tim jsem cekal az GS klesne niz - a problem.Nevim mozna to byla nahoda ale tri x za sebou?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   18. 1. 2004 / 18:04
Tragédie v JRD
pockej )) "cekal az GS klesne niz" - to jako kdyz GS klesne "pod Tebe" ... APP musis zapinat kdyz je GS nad tebou, jinak ji AP neprotne a nechyti se...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   18. 1. 2004 / 18:41
Hoaker
Me to napriklad vcera udelalo po minute, kdy jsem protl GS, svitilo uz jenom APP a letadlo tu minutu krasne klesalo dle paprsku, pak najednou HUP a zacal stoupat jak silenej
 

Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   19. 1. 2004 / 09:24
Pips   
mam taky obcas ty samy problemy ! presne jak popisujete.Dela to i cerstve nainstalovanej FS2004 takze addonama to urcite neni.MS autopilot se obcas zachova nejak zvlastne, napriklad se mi tu a tam jeste stane ze pri zadani letovy hladiny napr: snizeni z 12000 na 4000ft si autopilot sam nastavi rychlost klesani -1800ft/s coz je jeste vporadku, ovsem na 4000 by se mela rychlost klesani vynulovat coz se obcas nestane a ackoliv je nastavena hladina 4000, autopilot zapnut na drzeni vysky a NEVYNULUJE se rychlost klesani , letadlo proste pokracuje v sestupu dokud se mu rucne neprenastavi spravna hodnota klesani. taky jsem zpozoroval, ze si za nejakych me neznamych okolnosti obcas po zapnuti autopilota po startu SAM nastavi zapornou hodnotu tudiz klesani misto stoupani !!! chce to mit oci vsude nevim za jakych okolnosti vznikaji tyhle problemy kazdopadne bezpecne vim ze se to projevuje i na cistem FS2004 a default B737, ostatni dopravaky jsem nelital a maly era nelitam s AP takze jsem si toho vsim jen na tomhle MS eroplanu.
 

Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   19. 1. 2004 / 15:24
Wonder (BHA247)   
Nemužu kritizovat protože FS2k4 nemám ale není možný že to udělá FSko !!!schválně!!!! pri nastavení vysoké realističnosti? (to me jen tak blesklo v hlavě) Ale muzete to zkusit. Ze by Microsoft upgradoval kromě umělé inteligence i umělou debilitu?
 

Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   19. 1. 2004 / 15:30
Luděk Ch.
Není. Toto se určitě v reálu nestává
 

Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   19. 1. 2004 / 18:58
A neni na to nekde na oficialnim webu MSFS nejakej opravnej patch? To mi nerikejte, ze jsme prvni, kdo si toho vsimnul ))) Ale jinak mne to dela uplne presne to, co popisujes... obcas se ten AP totalne zblazni... Ja mam dokonce takovou statistiku, ze cca 50% vsech APP na AP se podela z hlediska udrzovani vysky ))) Tuhle sem takhle musel vzit pri bocnim vetru cca 18kt po selhani AP "do ruky" pri final 24 MD11 a nikomu bych to nepral
 

Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   19. 1. 2004 / 19:54
Luděk Ch.
Patch na to není, protože ta chyba neexistuje Na žádném zahraničním fóru jsem nic podobného nečetl a pokud se to opravdu stává tak často, tak by si toho určitě MS všiml už při beta testování. Opravdu mě nenapadá, v čem může být chyba, ale nic takového se mi ve FS2004 (ani 2002) nikdy nestalo.Poslední problém s ILS jsem měl ve FS2000 nebo snad dokonce FS98, teď přesně nevím, tam se mi občas stalo, že letadlo v ILS už těsně před letištěm najednou prudce zatočilo a spadlo. Ale to jsem odbočil. Ve FS2004 opravdu s ILS žádný problém nemám.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   20. 1. 2004 / 09:50
Pips   
No me se to nestava zase tak casto, rozhodne nemuzu v mem pripade potvrdit 50% statistiky nicmene se to proste sem tam stane na druhou stranu to neni nejhorsi, nabada to k ostrazitosti . jinemu pisateli tady potvrzuju ze mam FS skutecne nastaveny na nejvetsi realisticnost co to slidery dovoli . Kazdopadne panove muj nazor na testery microsoftu je dost jasny ))) jmenujte mi nejaky bugless produkty od MS.

at to dobre lita
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   20. 1. 2004 / 10:32
Luděk Ch.
No třeba FS2004 je na tom myslím dost dobře vzhledem k tomu, jak je rozsáhlý. Opravdu nemám rád programy, kde ještě rok po vydání musím hlídat nové patche. MS si díky finanční situaci může dovolit betatestování dost na úrovni v porovnání s konkurencí a tudíž nemusí vydávat patche. Jmenuj mi nejaký bugless produkt od konkurence MS Nechci se MS zastávat, ale v tomto případě není kritika na místě.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   20. 1. 2004 / 11:21
Tragédie v JRD
Mno .. ono FSka by snesla spoustu oprav ruznych chyb .))) to ze MS nevydava vetsinou ke svym hram service packy (naposledy FS2000) neznamena ze by byl tak bezchybny, ale proto, ze to treba nekdy mozna opravi v budoucim FS ... a jinak nejak nema chut investovat do vyvoje oprav...kdyz FSka vychazi ob rok...

Na druhou stranu, ono je to zase dobre.. vsichni vime, jake jsou problemy s SP u windows... a asi by nebylo nic prijemnyho, kdyz by po FS2004 Service Pack 8 prestaly fungovat nektera komerni letadla a clovek by musel cekat, nez vyrobce add-onu vyda patch, ktery dane letadlo sprovozni pod FS2004 Service Pack 6, 8 a 9 ... ))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   20. 1. 2004 / 11:54
Luděk Ch.
To jsem neřekl, že by FSka byla bez chyb, to bych si nedovolil Ale většinou bych to nepovažoval za chyby, které jim při testování utekly, ale spíš za nedokonalou koncepci. Nikdo totiž MS nenutí radikálně zlepšit dynamiku, ATC atd....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   20. 1. 2004 / 11:49
Hoaker
Troufam si tvrdit, ze MSFS neni prilis slozity program. Rozsahly ano, ale slozity (z pohledu beznych programu) prilis neni, takze bych programatory od MS rozhodne nerad prechvalil ))) Myslim, ze nejvic prace meli chudaci grafici, kteri vytvareli krajinu a modely
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problemy s autopilotem pri rezimu APP   20. 1. 2004 / 11:57
Luděk Ch.
Jasně, že data celého světa zabírají nejvíc, ale zas tak jednoduchý program to taky není. Vem si, co všechno se musí simulovat v reálném čase.... Ale přechválit bych je taky nechtěl
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ