FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 28. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Odinstalace Scenérie Jeden příspěvek | Celý strom
Odinstalace Scenérie   18. 7. 2008 / 09:49
glider11
Dotaz zní
jestliže si chci zalítnout IFR tour a nainstaluji si scenérku nějakého letiště. Zabordelí mi to efesku po odinstalaci?? Děsí mě pocit, že se mi efeska zpomalí
 

Odinstalace Scenérie   18. 7. 2008 / 11:00
FSPilot   
Pokud nepoletíš na to místo, kde máš scenérku, tak se ti nebude načítat a tím pádem, tak ti to FSku nezpomalí (alespoň já žiju v tom přesvědčení)

A pokud to vyhodíš, tak ti tam už nemá co dělat bordel
 

Odinstalace Scenérie   18. 7. 2008 / 12:28
Gustav ( BHA576 )   
Přesně jak píše Ivo. Když scenerku instaluješ např.do adresáře addon scenery a tu pak přidáš pomocí standartního přidání scenerky do simulátoru,tak je to bez problémů.Po zalétnutí a potvrzení letu do tohoto letiště scenerku pak zase můžeš odebrat a pak i smazat.Horší je to u scenerek,které mají svůj vlastní instalátor.Ty někdy mohou přepsat i nějaké původní textury simulátoru a nejsem si jistý jestli pak také při uninstal umí vrátit vše do původního stavu.
 

Odinstalace Scenérie   18. 7. 2008 / 12:45
JM   
Pokud člověk aspoň trošku ví co a jak v FSce funguje, tak není špatné ty instalery (hlavně od freeware tvůrců, komerčním se dá věřit) pouštět né přímo do FSky, ale říct jim, že FSka je v nějakém temp adresáři. Nainstalovat to do něj a pak si to přebrat a nakopírovat do FSky jen to, co chci a přepisovat stávající věci s vědomím, že se něco může pokazit.
 

Odinstalace Scenérie dotaz   18. 7. 2008 / 15:58
Kubikula   
Má nějaký vliv velké množství scenerií a extrémní počet letadel (Ivao MTL modely + AI trafic modely) ve FS na chybovou hlášku: Systém windows nemá dostatek volné paměti, aplikace bude ukončena atd.? Připadá mi totiž, že čím víc věcí instaluji do FS tím déle se startuje a načítá. Při letu delším než 2h raději FS restartuji, než abych to otočil a letěl zpáteční linku. Přiznám se, že mám pouze 1G RAM. Pomůže reinstal FS? Děkuji za odpověď.
 

Odinstalace Scenérie dotaz   18. 7. 2008 / 17:56
Gustav ( BHA576 )   
Z vlastní praxe vím,že čím více letadel atd si FSka po startu načítá,tím je ten start delší.Ovšem jestli na to mají vliv scenerky,tak to jsem nezkoušel.
 

Odinstalace Scenérie dotaz   18. 7. 2008 / 18:31
FSPilot   
Já měl donedávna RAM jen 512 a kdysi jsem s 256Mb létal i 3,5hod lety
Vliv má velké množství letadel, když si chceš nějaké vybrat... pak to musí načíst velké množství dat a trvá to. Ale scenérky na načítání asi moc vliv mít nebudou. A co se týče přímo spuštění hry (Fly now) tak to ovlivňuje pouze to, co vidíš, tzn. letiště, na ketrém se obejvíš a postupně se načítají data, jak letiš, aby jsi viděl to kolem
 

Odinstalace Scenérie dotaz   18. 7. 2008 / 19:14
Teflon_490   
Jak je obecne znamo, MTL modely zpomaluji nabohani FSky, ale taky se daji tyto modely skryt, takze se menu FS nebudou ukazovat, a start FSky se vyrazne zrychli. Hledej ve start nabidce v menu IVAO-IVAP polozku HIDE MTL.
Co se tyce poctu scenerek, nacitani FS samotne by to zpomalit nemelo, protoze FSka tyto scenerie nacita az pri nacitani letu samotneho nebo az za letu, pokud se k letisti teprve blizis, ale samozrejme ze to pak zpomaluje hlavne FPS za letu podle poctu a typu scenerek na jednom miste.
 

Odinstalace Scenérie   18. 7. 2008 / 19:23
Teflon_490   
Jak uz tu bylo receno, je dulezite rozlisovat "instalaci" a "instalaci". Instalace v pravem slova smyslu je, ze mas nejaky software, ktery je dodavan v balicku, ktery ma svuj instalator, a ten zapise jednotlive soucasti tohoto softwaru na prislusna mista, a jeste k tomu pridava nejake zaznamy do registru. Tyto zaznamy do registru jsou pak tim hlavnim duvodem pro to, aby si pri odinstalaci pouzil unistaller, ktery je zase odebere (ne vzdy ale funguje 100%), protoze nejde ani tak o ty soubory, co ten software pouziva, ty jen zabiraji misto, ale zaznamy v registrech se kupi a realne zpomaluji system.
Na druhou stranu, pokud si stahnu nejakou scenerku v zipu, rozbalim, mam tam dva adresare, scenery a texture, tyto nekam nakopiruju a pres scenery library pridam do FS, tak tomuhle se neda rikat instalace v pravem slova smyslu, i kdyz to svym zpusobem taky je. Nicmene, pri tomto zpusobu pridani scenerek vim presne co jsem si kam nakopiroval, idealne nemenim nic v FS defaultnich souborech, a pokud chci tuto scenerku odstranit, tak ji bude staci deaktivovat v scenery library, nebo ji primo odebrat z library, a scenery a texture adresar smaznout. Tim, ze si nic v FSce nemenil, tak tam ani neni co by tam zustalo a FSka je stejne cista jako predtim. Osobne mam tuto formu pridavani scenerek nejradeji a nektere scenerky, ktere ani moc nechcu a jsou dodavany jen v installeru diky tomuto faktu ani nepridavam. Pak je dobre, jak uz psal Jirka, nainstalovat uplne nekam jinam, tam vidim co chce ten installer kam dat a rucne si to tam presunu a kdyztak vim, co bylo zmeneno.
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ