FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 3. 6. 2024, svátek má Tamara Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Cestování kojenců letadlem Jeden příspěvek | Celý strom
Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 16:11
Jakub Edr
Ahoj, v listopadu chceme letěd do Egypta do Hurghady (HEGN) a s náma poletěj i moji malí bráškové (dvojčata), kterým bude v listopadu 9 měsíců. Cesta z LKPR do HEGN trvá cca 4 hodiny.

1. Děti do 2 let nemají nárok na sedadlo, tak je budeme mít na klíně, ale jak je máme připoutat?

2. Ještě budou potřebovat mléko. Myslíte, že nám ho tam ohřejí v těch jejich troubách?
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 16:18
Tragédie v JRD
1) pokud se nemylim, tak pro tyhle batolata nafasujete specialni bazmek, ktery se pridela k pasu, kterym se pripouta matka (ci nekdo, s kym poleti) ... ale asi to upresni spis latom...
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 16:25
tonde   
1. viz tragéd
2. ano, na požádání ohřejí, párkrát jsem to viděl. Dokonce přes bezpečnostní kontrolu projdeš i s větší flaškou mléka než je 100ml v případě, že sebou budeš děcka mít
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 16:30
Hanys
moje segra pri ceste do LKPR musela na EGSS pred pracovniky security ochutnat prevarenou vodu, kterou mela pro mimco do letadla..
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 16:29
Koprik
Zdravim, nez se ti ozve Latom s detaily,tak pridam vlastni zkusenost.Loni jsem takto cestoval se synkem, bylo mu 1,5 roku a od letusek jsem dostal ten brisni pas.Vzhledem k tomu, ze jsme leteli jen hodinu LQSA - LOWW a pak preskok LOWW - LKPR, tak to slo prezit.Ac je synek od malicka uchyl na letadla po tatovi), tak prvnich 20 minut v letadle rval stejne jak tygr. Na pripoji do LKPR to uz bylo OK, hral si s letuskama a hned usnul a pas uz ani nebyl potreba. Tobe ovsem drzim palce za odvahu, pac LKPR - HEGN to je kapku jiny kafe.Nejlip kdybys prckum dal v letadle misto mlika plzen, aby to prospali. To mliko ti snad ohreji,ale nejlip kdyby mama jeste kojila,kdyby se jim rozsypala trouba. Obecne nekterym mrnousum vadi zmeny tlaku a neumi si s tim poradit.Treba ti nejakou fintu poradi dioktor KUMA, tinmto jej vyzyvam.GOOD LUCK! a dej nam pak echo jak to dopadlo......
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 16:36
Jakub Edr
Určitě jak přijedu do hotelu (připomínám, že to bude až v listopadu), tak hned vlezu do kavárny a napíšu

Jinak mamka bohužel měla problémy s kojením, takže vyrůstají jenom na umělém mlíce.

 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 17:48
kuma   
No tos mne dostal, protože mrňata nejsou můj obor já tak prožranej vřed, propitý játra nebo tak něco...

Myslím ale, že problémy jsou hlavně dva.

1. pro prcky je let letadlem divné a neznámé prostředí, divné zvuky, divní lidé a divné pocity (přece jen kinetóza není výhradním potěšením pro dospělce). Je tedy velmi individuální, jak na to budou reagovat. Jsou kliďasové (popijí, schrupnou) a jsou divočáci, které by nejraději spolucestující vysadili za letu . S půlročním prckem je taky těžké se dohodnout - prostě když je nespokojený, tak řve. Mlíko ve správný okamžik na ně ale platí líp, než to pivo na jejich tatíčka, obvykle bývá výzvou ke schrupnutí.

2. prcci mají do určitého věku problémy s vyrovnáváním tlaku vzduchu ve středním uchu (jak známo, když je vše na svém místě, zvenčí je dutina v uchu zaplombovaná bubínkem a dovnitř je s ústní dutinou spojena tenkým kanálkem, který je normálně spláclý - a tím ucpaný (tzv. Eustachova trubice - bacha - žádná hubice!! ) Dospělci při polykání hejbou zadní stěnou hltanu, při tom se ústí E.T. otevírá a tak se v krátkých intervalech vyrovnává tlak uvnitř s tlakem venku. Pkud to nefunguje, tak se bubínek vpáčí nebo vyboulí - podle rozdílu tlaků - a to se projeví nejdřív "zalehnutím" ucha a pak bolestí (v nejhorším případě bubínek prostě rupne - kanonýři věděli, že když to má bouchnout, lepší, než ucpat si uši je doširoka otevřít hubu, opak to větrá zevnitř i zvenčí a to bubínku tolik nevadí). Právě pro tohle se dřív (vlastně jako první "občerstvení" na palubávh letadel) podávaly cucavé bonbóny - cucáš a polykáš - vyrovnáváš tlaky a o ničem nevíš. Při přetlakovaných kabinách a boji o kaštany se z kyselého dropsu posléze stalo telecí ragů (ňam!) a teď u low-costů suchá houska.

No a takový prcek (nemluvně) má poprvé v životě zalehká ušiska, špatně slyší, je to nepříjemné, houpe se mu žaludek - a co s tím? - řve jak tygr... Univerzální petice...

PS: zcela soukromě - nechci ti kazit radost, ale potřebujou ti dva chudáci fakt ausgerechnet do Hurghady? Aby celou cestu řvali, tam se spálili na sluníčku a v horším případě chytli srajdu, kterou budou kurýrovat smísto se svým dětskym doktorem tak akorát se zástupcem české cestovní kanceláře nebo s domorodým felčarem?
Ti držím palce, aby to všechno dopadlo jinak, než mne zrovna napadá...
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 17:55
pilot_master   
tak toto je krasna profesionalna odpoved !
To s tym uchom som tiez zazil. Ked som poprvy krat letel bol to Boeing 737-300 mal som asi 10 rokov tak ma tiez strasne bolelo ucho myslel som ze mi praskne... Fakt neprijemne ale potom to uz bolo v pohode.
A este jedna vec sa mi stala ked sme pristavaly v Parizi Orly - neviem cim to mohlo byt (kuma snad vysvetli ) ale po pristati ma strasne bolelo brucho asi pol hodinu. Je pravda ze pilot mal Vertical speed mozno -2000 ale klesal ako blazen

BTW: moze byt pravda ze nizkonakladovky klesaju co najneskor lebo vo vyssich vyskach je mensia spotreba paliva alebo je to len blbost ? Aby usetrili nejake to palivo...
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 18:03
pseudoMates
ad P.S. vidím to nějak podobně, pane doktore.. Ten let je hodně dlouhej, a pokud to děckám "nesedne", tak to bude peklo pro ně, pro rodinu, pro pacoše a následně pak i pro posádku..
A ony se ty 4 hodiny pak hooodně protáhnou, když ta děcka budou ječet jako by je na nože braly.. Já bych s děckem, co je mladší dvou let, pokud by to nebylo vyloženě nutný, absolutně nikam neletěl..
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 18:11
Jakub Edr
Názor mojí mamky:


Milý doktore, vážím si vaší cenné rady vycházející spíše z letité praxe, než z prožitku samotného. Napsat si o názor hrobaři, řekne mi vezmi si s sebou vlastní lopatu. Ale naše zkušenost je ta, že po absolvování již 6 dovolených v této destinaci, a stále živý a bez jakékoliv úhony, jsme dospěli k názoru, že naši pánové 14, 7 a 9-ti měsíční infanti to zvládnou také, neboť mají již bohatou zkoušenost ještě z doby prenatální, kdy byli už v Bulharsku. Ale i přezto díky za názor.
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 18:21
Tragédie v JRD
Hmm... tak toj e opravdu nazor za vsechny penize... to ze tam 6x prezil dospelej, neznamena ze s tim prcek nebude mit problem...


.. nutno dodat ze kdyz jsem cetl uplne tvuj prvni prispevek, tak me napadlo to same , col kumu v poslednim odstavci ...ale rikal jsem si, ze je to vas problem ... ale kdyz to kuma tak pekne napsal

... nutno dodat, ze pro me znamena utrpeni prezit deset minut v pritomnosti urvanyho ditete... a predstava nekolikahodivnyho letu ... drzim palce aby byli opravdu klidni ... jinak vas tam spolucestujici vynesou v zubech..
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 18:26
Jakub Edr
Myslím, že půjdu do kokpitu za pilotama. Tam si v klidu pokecám a sourozence přenechám rodičům

PS. Je dneska přes všechna dnešní opatření vůbec možný navštívit piloty v kokpitu jako normální kaštan?
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 18:31
Tragédie v JRD
ty mozna jo .. a tech dalsich 100 lidi co tam bude sedet s vama?

ps: neni .. piloti maj svy prace dost a nemaji cas na to, aby je tam otravovalo nejaky 14ti lety dite.
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 18:48
kuma   
Pokud se nejedná o zcela oficiální žádost na vedení aerolinek, a schválenou a pak realizovanou, tak nikoliv.

Prakticky bez výjimky mají letecké společnosti zakázáno kohokoliv vpouštět do kokpitu, ledaže by to byl člen posádky a měl tam zrovna funkci (observer std.). Pokud tak piloti učiní, nesou dost riskantně svou kůži na trh. Po posledním incidentu, kdy za "pozvání" britské fotbalové hvězdy do kokpitu (myslím, že to byly přímo B.A.) ten pilot prostě druhý den šel, podobně přitvrdilo i u dalších, do té doby benevolentnějších aerolinek.

Byl jsem celkem překvapen, že v rámci bezpečnostních prověrek leteckého personálu se neprověřuje jen dotyčná osoba a jeho styky, ale také (poměrně podrobně) dost lidí z okolí toho pilota a jejich styky. Dalo by se pak říct: pilot je můj kámoš, tak jsem prověřenej, proč by mne tam nepustil - ale ouha, takhle to nefunguje.

A když už vás tam někoho nějakej kámoš propašuje - a nepráskne ho ani cestující (v dobré víře) nebo šéfpoletucha (ze zloby) - tak o tom, proboha, mlčte! Žádné chlubení, fotografie, videa (s číslem letu, datumem, destinací).
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 18:51
pilot_master   
Ja som to vzdy skusal usmial som sa na letusku a nic Ale po pristati ta na 99% pustia na par minut. Ja som tak bol po pristati u TVS hodil som na 5 minut rec s kapcom a tak. Aj u Skyy Europe ma pustili. Po pristati uz to je dovolene

Tom
 

Navstěva kokpitu   28. 7. 2008 / 18:58
leonell
Mně tak nějak uniká co z toho.
Totéž co uvidím v tom kokpitu a jen ve spěchu si prohlídnu doma v klidu na internetu nebo v ideálním případě v nějakém lepším addonu. Pokud to fakt žeru mohu pořídit DVD s detailními lety mezi různými destinacemi.
Pokud se chci proletět, mohu to zkusit doma (chudá varianta), u Topinků (střední varianta) nebo po velkém šetření na simulátoru na Ruzyni.
Je to jen můj názor, ale prostě mně já bych se ani nenamáhal někoho otravovat a vystavovat ho nějakému riziku.
A teď do mně
 

Navstěva kokpitu   28. 7. 2008 / 19:14
kuma   
Houby do tebe. To je taky každýho věc. Já si tam sednu ale rád, když to jde - i jen na chvilku a na zemi - protože to člověk zkusí ergonomii tý kanceláře, jak je co daleko na dosah, jaký je odpor na křidýlkách nebo v pohybu plynových pák, jak je vidět z kokpitu na čumák přes hranu okna... to je u každýho éra jiný a má to atmosféru. Vím, že to možná jinýmu moc neříká, ale když jsem před pár dnama takhle poprvý v životě sednul do ještě teplý dakoty, zahejbal plynama, vrtulema a nastavil mixtures, zakroutil volantem zprava, doleva... měl jsem v oku fakt slzu.
 

Navstěva kokpitu   28. 7. 2008 / 23:04
pilot_master   
jj ako rikal kuma real je real. Inac si nevies predstavit priestor tej kabiny co vsetko tam je aj ked to sim nesimuluje.
btw myslite ze by mi dovolili po prilete zmacknut aspon jedno tlacitko ? aby som vedel ze asi aku to ma odzvu aky je to typ a tak
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 18:58
kuma   
Jinak - pochopitelně - to je na vás, jak si to zařídíte.
Jen jsem nepochopil tu absenci prožitku - jako půlroční jsem nikam nelítal, na to měli mí rodiče dost rozumu.

Poprvý jsem letěl v asi 4 letech z Prahy do Karlovejch varů čtrndou a to už jsem z toho měl rozum a pamatuju si toho hodně - to ještě kousek za budovvou byla hromada leteckého šrotu, kusy šturmoviků a taky nějaký rozštípaný šedozelený dřevák, možná starý Sokol? Už tehdy jsem lítání žral a dlouhé roky jsem doma měl překližkové žebro uchvácené z toho vrakoviště. Pak jsem lítal mockrát - první vyhlídku s akrobacií v treneru v Kolíně asi v 9 letech. Jo, to byly doby... (tehdy se objevily první bikini... a pokud si myslíte, že to s létáním nesouvisí, nebyli jste nikdy v srpnu na letišti).

A prožitek s nešťastnejma dětma na sicu za sebou nebo před sebou - to jsem zažil taky mockrát - a kdo si myslí, že hodina do Vídně není nic, tak s ubrečeným prckem je to pětihodinové peklo. V letadle nemůžeš ani chodit, natřásat, je problém s kojením, problém s přebalováním... zažít bych to už nemusel, i když ti prcci nebyli nikdy moji (dětimi vyrostly do dospělosti a do éra se dostaly taky až když pobraly trochu rozumu, nezdá se, že by jim to chybělo).

Ale jak jsem psal v tom minulé příspěvku a nahoře - je to můj soukromý názor - já bych to zařídil tak - a druhý ať to zařídí po svém, to je jeho věc.
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 19:20
Koprik
Doktore potvrzuju, ze hodina do Vidne se synkem byla akorat, po 20minutach rvat prestal a slo to. Letadlo bylo naslapane, takze jsem byl stastny, ze nebylo potreba vstavat, prebalovat, cistit poblite, omlouvat se atd. Navic to byla pravidelka s odletem v normalni hodinu, coz u charteru byva spise vyjimka! Ja to prve nechtel napsat natvrdo, ale 2 takto mali infanti na palube do HEGN nevyvolaji na tvarich posadky zadny usmev. Piloti se zamknou a zbytek je na letuskach, nebo Latomovi...Ale nedokazu si jako rodic predstavit, ze drzim na kline urvaneho prcka 4 hodiny a ulevit si nemuzu, protoze vedle sedici manzelka ma na kline druheho...To je fakt na masli. Ostatni jsi vystihl presne,nema smysl to opakovat.To ze ostatni koupaci hykat blahem taky nebudou ani nemluvim.Rozhodne si nemyslim, ze jim ten Egypt utece.Proste zalezi proc lidi na dovcu vlastne jezdi.... Ale kdyz maji rodice adrenalinu malo,proc ne.Jen bych s nima urcite nechtel letet 4 hodiny stejnym erem...
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 19:23
kuma   
Tas mi vnuk geniální myšlenku. Ano, bylo by krušné s nimi letět 4 hodiny stejným érem - ale co je tak poslat jako mitgepäck druhou linkou? To ba pak šlo, ne? (bad joke!)
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 19:25
pseudoMates
mno.. Kdysi dávno, když jsem ještě hákoval na check-inu, tak na jedný nejmenovaný lince si takhle matka dala dítě do tašky (klasická sportovní taška) a šoupla ho nahoru do binu nad hlavou.. 3/4 hodiny se mašina zpozdila, bo se na palubě nemohli dopočítat..
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 19:28
Tragédie v JRD
to musel a bejt turistka do hurgady si nemuzu pomoct, ale to snad nemuze zdravyho clovekan apadnout
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 19:27
Fero
Ja kdyz jsem letel z Antalye do Brna, tak se tam jakesi decko po*ralo jeste pred odletem a nebylo to fakt nic prijemneho... Takže čtyrhodinovy let... no preji pevne nervy celemu letadlu...
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 19:29
Tragédie v JRD
zazil jsem hodinu jeciciho prcka ve veku < 1 rok na prohlidce hradu krivoklat.... zkazilo to cely den ... nekdy ty matky nechapu

... halvne ze nam ten bobanek pekne nuna ... .-)
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 16:36
MaPa   
Pro úplný mrňata je místo pásu takovej košík a nafasuješ místa hnedle vepředu. Při zabookování letenky je však třeba to uvést, aby s tím dopravci počítali.
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 18:04
pseudoMates
no, čeče.. vím, že tohle mívaly A310 u ČSA, ale jestli to mají i vosmikila od travelu, to si fakt nejsem jistej..
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 18:54
Fero
Mně osobně se to jeví jako pěkná nezodpovědnost rodičů, nejde tak o ten čtyřhodinový let, ikdyž to si asi taky užijete, ale hlavně o tu destinaci. Nedávno jsem četl článek primáře infekčního oddělení a ten by do Egypta s tak malými dětmi mikdy nejel... Jednak tam hrozí nakažení žloutenkou, různými typy s*aček apod... Není tam ani pitná voda, paří tam pěkně ostré slunko.... Nechapu proc chvili nevydrzite a nejedete na dovolenou radsi nekam na Slovensko, ale tak... jak chcete...
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 20:10
Kryštof
Přidám se k názoru kolegy, destina na dovolenou je sice prima, ale... Bohužel těch ale je povícero, jako létající lékař při repatriacích ze zharaničí ( včetně HGD) to mohu celkem zodpovědně potvrdit. Cesta pro dítě v tomto věku není nic zábavného a doprovázející osoby většinou toho mají záhy také plné zuby. Hlas ze zadní řady - ten chlapeček asi spát nebude, že? Asi již máte dovolenou zaplacenou atd... Nemá cenu psát, že to není dobrý nápad, ale spíš něco konkrétního. Jak psal přechůdce, vyrovnání tlaků ve středouší napomůže žvýkání, polykání - dát dítěti něco pít, bude polykat a snad se Eustachova trubice otevře. V případě, že děcko začne plakat, situace se zhoršuje, sliznice otečou, trubice se stane špatně průchodnou. Nejschůdnější řešení je dítě uspat, já jsem oborem anesteziolog, proto se mi to tak dobře radi Myslím, že mírná spánková deprivace před cestou by nebyla k zahození, ale to jen návrh. K vlastnímu pobytu v HGD se raději nebudu vyjadřovat, to by bylo na moc dlouho.
A za zeptání se na možnost návštěvy kokpitu u letušky nic nedáš, přinejhorším řekne, že ne. To je jediná cena. Šťastnou cestu a pěknou dovolenou!
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 21:36
MiG-21MFN
protože na slovensku neni moře, písečná pláž a teplo. trochu nechápu jak ti tohle muže připadat stejný ale jinak souhlasím. zrovna egypt..tak třeba chorvatsko. to je oblíbená destinace čechů
 

Cestování kojenců letadlem   29. 7. 2008 / 00:30
Fero
Tak to je jasné, já to spíš myslel tak, že když má někdo čerstvě malé děcka, tak si mohl dát od takové dovolené na chvíli pauzu, protože ty devítiměsíční mimono stejně z té dovolené nic mít nebude...
 

Cestování kojenců letadlem   29. 7. 2008 / 00:35
Tragédie v JRD
nejen mimino .. ale ani rodice.... (resp. doporovod mimina)
 

Cestování kojenců letadlem   29. 7. 2008 / 00:39
MiG-21MFN
ten z toho nebude nic mít ani na slovensku
 

Cestování kojenců letadlem   29. 7. 2008 / 08:26
leonell
Na Slovensku má prcek (ale i rodiče) stejné podmínky jako v Čechách. A když už (nedejbože) onemocní, tak se se slovenským doktorem domluvíš. Nevzniknou tam žádné tahanice ohledně plateb za ošetření, hospitalizaci atd. A ten doktor může zvednout telefon a zavolat do Čech doktora co od narození ošetřuje toho prcka a domluví se, může dostat obratem dokumentaci a bude ji rozumět atd.
A přinejhorším sedneš do auta a za pár hodin jsi doma.
Ostatně jako Čechoslovák (mladší generace nepochopí) - na Slovensku jsi v podstatě doma (samozřejmě platí i obráceně abychom si rozuměli). To je "drobný" rozdíl mezi Slovenskem a Egyptem.

 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 21:29
Latom   
Naprosto souhlasím s Kumou. Je to rovněž můj osobní názor, ovšem pouze z praktických zkušeností s cestujícími. Nejsem doktor.
Jakube, názor tvé mamky sice chápu, ale ona je dospělá a měla by být i zodpovědná. Letěl jsem už Hurgádu tolikrát, že se vždy našli dospělí co sr**i a měli problémy s trávením. Malý prcek nemá imunitu. Já mám veškerá možná očkování a přesto si obzvláště v Egyptě dávám pozor.Ale to je věc názoru. Nikomu nepřeji, aby měl jakékoliv problémy a malé dítě obzvláště. Kdysi dávno jsem někde četl, že dítě do 5-ti let by nemělo nikam cestovat, aby si vytvořilo imunitu na okolí ve kterém žije a pak může ven. Ale nejsem doktor, jen jsem to četl.
Co se týká přepravy.
Pokud budete mít sebou suché mlíko, tak není problém dodat během letu horkou nebo studenou vodu. Dětské jídlo se dá v horkovzdušné troubě, nikoliv mikrovlnce ,jak převládá názor, ohřát. Takže žádný plast sebou pro ohřev.
A místo. Dá se přikoupit volná sedačka nebo v době, kdy poletíte už to nelítá tak plné, takže se dá během check-inu požádat o volnou sedačku mezi vámi. To ale není jisté.
Sice už na palubě máme postýlky (ne na všech letadlech), které se dají připevnit na stěnu před první řadou, ale o první řadu je věčně bitva (nebo si ji kupují lidé s nadstandartem - něco jako poloviční bussines), prej je tam víc místa a navíc v době startu, přistání a turbulence se to musí sundat, takže nic pohodlného. Navíc opěrky na ruce tam jsou fixní, takže malého nelze položit mezi sebe, kdyby na palubě nebyla postýlka.
Navíc ber fakt, že "řvoucí" dítě ve 2 ráno není pro okolí nic příjemného. Pak ber fakt, že klesání do Hurgády je někdy strmější než normálně bývá a tak spící dítě se probudí s bolestí a křičet bude. Ale taky nemusí. Jsou i takoví spáči. Ale taky ne. A opravdu to bolí. Dospělému to vysvětlíš, ale dítěti ne. Stačí i malá rýma nebo málo ucpané dutiny.
Jinak bonbóny dáváme před přistáním všem. Malému mrněti bohužel.
Malé mrně dostane před startem svůj vlastní pás, včetně vesty. Pokud nevíš jak se to poutá, tak to raději stewardkám řekni, když ti ho budou dávat. Oni ti to vysvětlí. Není to nic složitého a není to ostuda, když je o to požádáš. Občas se mi stane, že mi rodiče řeknou, že to už ví, jak malé dítě připoutat a nakonec je připoutají svým pásem k sobě. Jistě nemusím vysvětlovat, že v případě intenzivního brždění dospělý začne vlastním tělem dusit dítě a může ho zabít. Proto má dítě na klíně vlastní pás, který se připevní k pásu dospělého.
Pokud máš ještě další dotazy, tak klidně po soukromé zprávě to můžeme probrat.
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 21:45
Lowmick   
S tim pretlakem je to dost neprijemny... jednou pri klesani z tandemu jsem kvuli ryme myslel ze mi praskne hlava...fakt hnus. Nicmene predpokladam ze u pretlakovany masiny s nejakym rozumnym ratem je to lepsi nez v Andule s v/s -15m/s
 

Cestování kojenců letadlem   29. 7. 2008 / 13:16
Rychlokvaška
Dodal bych ještě jednu věc. Obecně mně celkem překvapuje, když dostaneme loadsheet, kolik kojenců vždycky vezeme. Čísla jako 12 nebo 15 nebývají velkou výjimkou a to je podle mně na 235 cestujících celkem dost. Asi anglání tahají rodinky všude kam jdou Když lítám jako pax, tak jsem si snad mimina ještě nevšiml... Co je ale celkem železným pravidlem, že milí rodičové při přebalování zahodí plinky a hromadu potřebného náčiníčka vesele do záchodu, který se dřív nebo později ucpe, někdy i s poměrně slušně nepříjemnými průvodními problémy, pokud nejsou vakuové...Takové zařízení je většinou potřeba pěkně zavřít a přelepit páskou, načež se rodičové vydají zničit další Po pětihodinovém letu není výjimkou odstavit 2-3, což nejen dělá velké problémy cestujícím, ale i znemožňuje let zpět, pokud se problém neodstraní (hygienické minimum, atd.). A přitom stačí říct posádce....
 

Cestování kojenců letadlem   29. 7. 2008 / 13:45
Tragédie v JRD
hmm.. ono ta noticka v jednom clanku na planes, kde kdosi popisoval historku s odborari ceskych drah leticimi na dovolenou, jak maminka poslala synatora, aby se vycural za kuchynkou, ze si toho nikdo nevsimne.... nebude daleko od pravdy .)
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 22:16
Slávek   
Nevím ani neodpovím z pohledu LS ale z vlastní zkušenosti(3x HEGN a zpět) děcka na palubě byly a nikdy jsem nepozoroval sebemenší problém.Lítá se v noci a mám pocit že celkem v pohodě spaly. Problémy nastaly až při pobytu, kdy rodiče nabyli skálopevné rozhodnutí že jejich nekolikaměsíční ratolest musí jednoznačně vidět Luxor(8-mi hodinová pouť busem pouští) Když nebudete brášky nutit, můžete být v klidu
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 22:33
pseudoMates
Kdykoliv slyšim slovo "Luxor" vybavim si klasickou jednoproudovku, na ní vpravo kamion, vlevo oproti jedoucí kamion a mezi nima oběma autobus.. ten náš..)))
Tam jsem se chvílema bál, jestli skončíme v Luxoru, nebo ve špitále..
No a cesta zpátky, kolona 200 busů, s doprovodem 3 vojenských džípů a z tý kolony (v noci) absolutně nikdo nesvítil.. Vždycky se jen problikávali, aby neusnuli prej.. Inu.. Šetřit energií se musí.. ale že zrovna až tak..?
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 23:17
Tragédie v JRD
jestli ono to bylo ne setrenim .. ale tim aby vás terrorísti nenasli .... .)
 

Cestování kojenců letadlem   28. 7. 2008 / 23:52
pseudoMates
Dyk jo.. ale pro našince to prostě vypadá vtipně, jak jedeš celou cestu po tmě..
 

Cestování kojenců letadlem   29. 7. 2008 / 02:26
Jakub Edr
a když v prutkým kopci když už tachometr neukazuje tak se řidiči střídaj
 

Cestování kojenců letadlem   29. 7. 2008 / 14:07
kuma   
Vidím, že si umíš vyhlídnout adrenalin to je chvályhodné. Taky to dost vysvětluje. Doporučuju z tohoto pohedu Mallorcu a autobusový výlet ze Soleru na Sa Calobra, nejlíp na první dvojce vpravo hned za dveřma do autobusu - nebo na první čtyřce dvoupatrového autobusu. Ale tam radši se ženskou, kojenci to nevychutnaj tak jako dospělej s trochou fantaze
 

Cestování kojenců letadlem   30. 7. 2008 / 00:32
Tragédie v JRD
ted jsem cosik hledal .. a shodou nahod jsem narazil i na tohle..

...
http://www.novinky.cz/clanek/145004-cestovani-k-mori-je-pro-kojence-rizikem.html

vesmes by se to dalo popsat jako rekapitulace toho, co zde zaznelo, zejmena od kumy...
 

Cestování kojenců letadlem - už se to blíží   6. 11. 2008 / 10:15
Jakub Edr
Ahoj všem
Tak dovolená se blíží. Poletíme 16.11. a je tu dost závažný problém.

Můj 6-ti letý brácha dostal neštovice. Za 10 dní by se snad daly vyléčit ale neštovice mají inkubační dobu kolem 2 týdnů takže se obáváme aby je nechytili malý bráchové (9 měsíců) když budeme v Egyptě. A hlavně aby nás potom pustili do letadla.

Děkuji za rady.
 

Cestování kojenců letadlem - už se to blíží   6. 11. 2008 / 10:18
Tragédie v JRD
ty mi rpijdes horsi nez maly dite... nenapada Te, ze tohle je tema pro vasi doktorku, nez pro par alkoholiku na foru o litani? nekdy si tu fakt pripadam jak v ustavy pro momentalne zaostale.
 

Cestování kojenců letadlem - už se to blíží   6. 11. 2008 / 11:11
Luděk Ch.
Nezlob se, ale neměli byste tento problém řešit spíš s lékaři a leteckou společností, než na fóru o letecké simulaci? To fakt už není normální, co sem píšeš za kraviny.
 

Cestování kojenců letadlem - už se to blíží   6. 11. 2008 / 11:21
Jakub Edr
tak se omlouvám a diskusi ukončíme
 

Cestování kojenců letadlem - už se to blíží   6. 11. 2008 / 12:10
Koprik
..drzim palce i kdyz si myslim, ze by tvi rodice meli mit dost rozumu a letos Egypt ozelet v zajmu "udrzeni normalnich rodinnych vztahu".Vim o cem mluvim,mame doma prcka, necele 3roky a jak byl 2 roky jak ripa,tak nastupem do skolky se na nej chytaji vsechny viry&bakterie sveta a tezko pak delat nejaky, byt nejstupidnejsi plany. Me to ze strany tvych rodicu prijde jako naprosto nezodpovedna hloupost, kterou muzou cestou tam odskakat spolucestujici a namiste cela vase rodina.HOWGH
 

Cestování kojenců letadlem - už se to blíží   6. 11. 2008 / 11:24
kuma   
Hmmm... jestli má fakt "neštovice" jak píšeš, tak to je průser, to přijedou experti z WHO (světová zdravotnická organizace - a bude prča, izolace, protiepidemická opatření, novináři...

Jestli má akorát pláňata, tak jde pochopitelně o míň. Tím spíše ale asi není nejšťastnější se hned (jeěště s pupínkama) smažit na sluníčku. Ale už jsme toho tady napsali až dost.
 

Cestování kojenců letadlem - už se to blíží   6. 11. 2008 / 11:56
Toomitsch
Ale nezapomen, ze doktorum se verit NEDA
 

Cestování kojenců letadlem - už se to blíží   6. 11. 2008 / 14:25
EASY305
Se předem omlouvám za spamování, ale svůj obor si většinou nenchám ujít.
Fakt dneska chca nechca musím naplno souhlasit s JZD a Kumou.

Dodneška jsem nepochopil, proč furt dokola a neustále musí rodiče s kojencema nutně lítat na takové dovče. Zcela chápu - finanční dostupnost, pěkná destinace, ale fakt je ten, co už kolegové psali a dávali odkazy. Pominu-li fakt obtěžování ostatních (v tom bych asi byl tolerantnější, ale bazdětné 100% chápu - nebyl jsem jiný) tak pro dítě je to fakt záhul. Tení týdne, aby se v ordinaci na toto někdo neptal. Jednoznačná odpověď je "NE"!!!

Pro dítě do dvou let je to absolutně nyvyhovující a riskantní záležitost. Tím nemyslím, že by neměli lítat vůbec. Ale určitě je líp volit nejen kratší trasu, ale i destinaci, podobnou klimatem místu bydliště. Jde o to, že tak malé dítě trpí jak v éru (nejlíp je fakt přisát), ale trpí důsledkem časového posunu a klimatických změn. Ono totiž ještě nemá vyvinutý organizmus jako dospělý a to se týče hlavně TERMOREGULACE a střev. A ještě v listopadu, kdy tady bude okolo 5-10 a tam o 30 víc...a úplně jiný vzduch a jiná voda....sry, ale k této akci nemůžu napsat nic kladného!
Jo a ty neštovice jsou další neštěstí. Pokud je někdo z vás nakažený, tak nakazíte půl letadla.

A ještě dovětek, jalikož nechci ať to vyzní moc tvrdě: jak se mi narodila malá, tak jsem měl taly takové úvahy. Představoval sem si tu romantiku, JÁ na pláži s mimčem, JÁ s mimčem u bazénu, a.t.d. ALE...bylo tam pořád to "JÁ". Mimčo až za tím. Jinak řečeno -kdyby se mělo roznodnou mimčo, volilo by vlastní dopravou Itálii, Rakousko, max. tak letecky Burgas a pod.
Pokud poletíte, věřim, že se nic nestane a užijete si, což vám upřímně přeju!!! Ale rozhodně nedoporučuju.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ