FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 12. 5. 2024, svátek má Pankrác Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Panel ze staré klávesnice Jeden příspěvek | Celý strom
Panel ze staré klávesnice   1. 9. 2008 / 20:05
Reptile   
Nejsem sice nijak originální, ale v rámci všeobecné chlubivosti tvůrců domácích kokpitů a jiných šíleností sem dávám ukázku svojí low-cost a low-end verze panelu ze staré klávesnice. Kam se hrabu na 737NG, ale - jak se říká - lepší, než drátem do voka, ne?

Detailnější popis a foto případně v rubrice Můj kokpit na mých stránkách http://flyaway.wz.cz

Mějte se
28182 B / 464 x 500 / celek.jpg
21658 B / 600 x 187 / panel.jpg
 

Panel ze staré klávesnice   1. 9. 2008 / 21:26
FSPilot   
Tak mě napadá, jestli by to nešlo ještě vylepšit Mám pocit, že jsem o tom tady psal, ale jen tak mi to nedá se připomenout Když se odejme ta tvrdá "slupka" nahoře, tak pod ní je souhrn obvodů, resp. přívodů k jednotlivým klávesám. Elektrikáři, pusťte se do mě!
Kdybych si zjistil, který spoj kam vede a narušil ho a místo v té fólii bych ten spoj nahradil např. měděným drátkem o libovolné délce (uvažuju řádově do 1-2m), pracovalo by tlačítko potom stále stejně nebo by mělo nějaké spoždění nebo co by se vlastně stalo?
Z mého laického pohledu bych nahradil nějaký spoj vedený v té gumové části klávesnice spojem jiným (drátkem) plnícím naprosto stejnou funkci, takže bych mu max. mohl zvětšit elektrický odpor, nic víc (asi). Žádné křížení nebo přemosťování, pouze nahrazení části vodiče v "gumové podestýlce" pod klávesama
Protože jestli by pak klávesnice fungovala, tak by to znamenalo, že by se daly "vyříznout" jednotlivé tlačítka a díky drátům nahrazujícím to "něco jako tištěný obvod" by se mohly tlačítka jediné klávesnice v podstatě libovolně rozmístit v prostoru, takže by se dal udělat takový pseudocockpit s podstatně realističtějším vzhledem
Jsem trošku nevyspaný, tak možná jen tak plácám, ale nad tímto jsem uvažoval i zcela v bdělém stavu
 

Panel ze staré klávesnice   1. 9. 2008 / 21:39
Migář
Hele v ODolce máme simulátor jde o napodobeninu jkokpitu L-39 a máme tam okruhové panely z kklávesnice.Sice jsem elektro nedělal já ale spolužák i přesto vím že to tak jde.Měli jsem centrální klávesnici a od ní vedli dráty do zbytku panelů.
 

Panel ze staré klávesnice   1. 9. 2008 / 21:55
Reptile   
Zase taková sranda to není - každej, kdo někdy nějakou klávesnici rozebral ví, že ty přívody ke klávesám jsou vlastně dvě na sobě ležící fólie s tenoučkou pokovenou vrstvou různě se proplétajících spojů, mezi kterými je další, nevodivá fólie s otvory tam, kde jsou tlačítka. Tlačítko pak při zmáčknutí obě pokovené fólie stlačí k sobě. Vím, že už se to tady řešilo, ale mně se při tak slaboučký vrstvě vodivýho materiálu zdá nemožný tam něco napájet, lepit atd. tak, aby to ještě fungovalo.
Reálnější je se na fólie úplně vykašlat, vybrat z klávesnice jenom ten malej tišťák s integrovaným obvodem, na jednotlivý kontakty napájet drátky, očíslovat si je a pak už si jenom hrát tak, že budeš postupně spojovat různý kombinace těch drátků a zapisovat, kterou klávesu která kombinace znamená - nejlepší je si otevřít notepad, tam to hned vidíš.
Já mám jednu takhle vybrakovanou a očíslovanou klávesnici taky i s tabulkou kombinací drátků, ale k tomu, abych začal vyřezávat z překližky kabinu, stavět si ji k velké radosti manželky v obýváku a osazovat tlačítky, jsem zatím nedozrál...
 

Panel ze staré klávesnice   1. 9. 2008 / 23:35
Flogger   
No vicemene to jde, ale funguje to jenom pro stiskaci tlacitka (jako klavesy). Pokavad bys chtel misto tlacitek treba packovy prepinace (on/off), tak nastava problem, ktery se zatim nepodarilo nejak jednoduse a levne vyresit.
 

Panel ze staré klávesnice   2. 9. 2008 / 08:56
MzM   
klávesnice viz http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=237994&lan=0&style=2
přepínače tamtéž někde dole nebo má oblíbená točítka
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=207721&lan=0&style=2
 

Gonzo
VWAC
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ