FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 12. 5. 2024, svátek má Pankrác Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT Koupě nového monitoru Jeden příspěvek | Celý strom
OT Koupě nového monitoru   14. 9. 2008 / 14:16
L3V3L
Ahoj, chtěl bych se zeptat těch co tomu aspoň trochu rozumí, na jaký parametry a vlastnosti si máme při výběru LCD monitoru dávat pozor, resp. co ty všecky možný čísla znamenaj, jestli jsou nějací spolehlivý výrobci, atd. Protože tohle fakt není moje branže Koukám se zrovna na tenhle seznam http://www.atcomp.cz/zbozi/lcd-monitory-21-25-palcu/monitory/seznam.aspx?p=kp:42:1662 , pokuď je tam nějaký, co by stál za zmínku, dejte prosím vědět. dík moc Tomáš
 

OT Koupě nového monitoru   14. 9. 2008 / 14:25
Luděk Ch.
No pokud se nehodláš věnovat profesionální editaci fotografií a nepotřebuješ monitor přesně kalibrovaný, tak si nejdříve rozhodni, jakou chceš velikost a rozlišení a potom si vyber ten, který z nich se ti bude nejvíc líbit Tam opravdu není co vymýšlet.
 

OT Koupě nového monitoru   15. 9. 2008 / 08:54
L3V3L
Ok, mě motaly hlavu ty věci jako kontrastní poměr, jas, doba odezvy a horizontální+vertikální frekvence. Ten co mi nadhodil stanono vypadá pěkně, no uvidim
 

OT Koupě nového monitoru   14. 9. 2008 / 15:24
stanono
Tiež som stál pred poddobnou dilemou pred 2 týždňami, prečítal som niekoľko porovnávacích recenzií a testov a niekoľko desiatok diskuzných príspevkoch na fórach. Nakoniec som sa rozhodol pre SAMSUNG SyncMaster 2232BW - 22", odozva 2 ms, cena pod 5000 Kč. Som s ním maximálne spokojný.

http://www.alza.cz/lcd-panel-samsung-2232bw-d81942.htm
 

OT Koupě nového monitoru   15. 9. 2008 / 08:55
MzM   
Na tenhle monitor čumím v práci a po zkušenostech jsem si ho koupil i domů (a kolega taky ). Takže tohle je dobrý kousek. Vcelku nedoporučuju jeho levnější lesklou variantu.

Na co si dávat pozor? Asi je potřeba to vidět v akci a možná srovnat s něčím jiným. Kolega má vedle sebe tenhle Samsung a jakýsi 19" acer. Samsung má daleko míň "vybledlé" barvy. Odezvy jsou taky jinde.

Když jsem ještě po monitoru pátral, tak jsem si stanovil velikost. 22" se mi zdálo OK (chtěl jsem jenom jeden). Rozlišení jde doprotivky s cenou (pochopitelně). Pak jsem chtěl DVI vstup, někteří výrobci garantují výměnu displeje, pokud do nějaké doby najdeš vadné pixely (samsung je jeden z nich). Pak jsem zaslechl žblecht, že prý stejné LCD používá i EIZO (ale to je hodně nepotvrzené).

No a průnikem vlastností s tím, že ten samsung jsem si osahal, bylo to, co mám.

Někteří by ještě mohli chtít monitor přidělat na stěnu (to tenhle zrovna neumí), nastavit výšku, otočit a tp (taky neumí).

Parametrů je moc a monitorů taky. Ale dneska v podstatě nejde šáhnout vedle.
 

Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ