FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ? Jeden příspěvek | Celý strom
LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   21. 9. 2008 / 12:59
Matyx   
Jedete na FSX a mate LevelD 767 nebo treba PIC737 ci jine propracovane dopravaky ? Kolik vam to oproti jinym letadlum bere FPS na 3D VC ? Me tedy cca. 10 a vic, respektive zkousel jsem vsechno mozne (zmenit OS, upgrade pocitace atd.) a nedari se mi dostat na rozumne FPS ve VC, zvlast na stojance.
Konkretne mi to dava 13-16fps. 2D panel cca. 16-18fps. Externi pohled 20+. Staci prehodit treba na Mooney M20J od Carenada, a mam 26fps nebo vic. Nejhorsi je, ze kdyz zkousim snizit nastaveni, tak v podstate nic nepomaha. Stazeni ze skoro max. na polovinu pomuze o cca. 2 fps. Stazeni vylozene na LOW settings najednou dava i v kokpitu pres 25fps, je to velky skok, ale taky uz se neni na co divat, nejsou videt budovy a zbytek je divna hneda kase.

Takze, jak to delate abyste s temito ery mohli litat ? Jde mi hlavne o FPS ve VC na narocnejsich scenerkach. Mate nejake srovnani LD767 vs. dalsi podobna era pro FSX a jak tem ostatnim slape 3D ?
 1x  

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   21. 9. 2008 / 20:01
Rozšafín Ctibum   
Shodou okolností jsem ( nakopnut otevřením Markyho příspěvku z před dvou let) také laboroval s nastavení grafiky ve stejné konfiguraci, B763 LevelD a FSX.

Netestoval jsem to na zadne vetsi scenerce, ale s detaily na lepsi prumer (co se tyce terenu, autogenu, rozliseni..) a na high resolution cockpit, jsem na defaultnim letisti ( u me LKTB bez scenerky) na +- 20 FPS. V Praze to o cca 5-6 snimku spadne jeste.

Rozdil oproti defaultum ve FSX je cca 5-6 snimku smerem nahoru, ale ve srovnani s jinymi komercnimi airlinery (PMDG 747) je na tom 767ma jeste velmi dobre.

HW : AMD 5600+, 3GB Ram, Nvidia 8800GTX
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   22. 9. 2008 / 08:54
Matyx   
Díky moc za trpělivost. Koukám že je tu konečně někdo, kdo se s podobnou sestavou pohybuje na podobných číslech, a nikoliv na těch závratných numerech co vypisuje Marky ))

Jinak u mě je tedy ten rozdíl markantnější právě třeba na náročnějších scenerkách, tam je to s LD767 cca. 14fps, s default A321 přes 25fps, tedy o 10fps.
Díky za to info o PMDG apod., myslel jsem si to. Ještě by mě zajímalo srovnání s Wilco/Feelthere Citation X, pokud by byla méně náročná než 767 tak do ní jdu, pro kratší středoevropské lety by to bylo ideální rnav éro )

V každém případě by mě ale zajímalo, jestli se na sestavách jako máme my dva vůbec dá FSX odladit tak, aby se slušným dopravákem chodilo plynule. Hrál jsem si s tím občas poslední rok a půl, a teď po upgradu v podstatě 2 týdny v kuse, večer co večer a celé víkendy. A za boha se mi nepodařilo objevit nastavení, při kterém by to bylo v těch nejnáročnějších místech plynulé (20fps+) a přitom koukatelné. V podstatě žádný "slider" samostatně nic nedělá. Takové ty jasné jako "light bloom" nebo "scenery shadows" mám samozřejmě vypnuté, a další jasné FPS-killer stažené (voda na 2xlow apod.). Ale třeba autogen na FPS právě na náročném letišti není v podstatě poznat, rozdíl mezi extremely dense a normal je třeba 1fps. Znát je až po posunutí na sparse nebo ještě níž, jenže to už zase není na co koukat, a pak těch náhlých 30fps jaksi nevyváží fakt, že z letiště zbyla jedna šedivá krabice a z města okolo asi 3 stromy a 3 šedivé krabičky )))))

A stejně bych mohl pokračovat u dalších nastavení. Rozdíl jestli vedle Ruzyně neprojede ani jedno auto nebo je tam souvislá kolona (road traffic 0 vs 50%) v podstatě není, možná tak půl FPS (odhadem, dle oscilace čísla ). Taktéž kvalita scenérie, je úplně jedno jestli je mesh 100 a rozlišení 19 a 1 metr, nebo 70 a 38 a 5 metrů. Dělá to třeba taky 1-2fps, ale rozdíl v tom na co se člověk dívá je fakt BRUTÁLNÍ.

Pak jdou stáhnout mraky. Tedy, když je člověk vypne, resp. dá "simple clouds", tak to pomůže o dost, asi cca. 4-5fps. Jenže pokud stavíme konfiguraci pro IFRy, tak stejně počítáme že strávíme nejvíc času "tam nahoře" a tam už stejně není na co koukat vyjma mraků. A pokud necháme na "detailed clouds", tak už je zase jedno, jestli dáme dohlednost 90 nebo 160 kilometrů, a pokrytí minimální nebo maximální. Respektive udělá to asi 1-2fps, ale rozdíl je ohromný co se do realističnosti vzhledu týče. Najednou mraky nekončí někde kus nad horizontem, ale pokračují až "kam oko dohlédne" ))


Jinak řečeno, dolaboroval jsem jakési nastavení (když to stihnu, tak ho sem večer postnu), při kterém jsem se na LKPR RC2 se 767kou dostal na cirka 18+ FPS. Není to moc, ale už z toho nebolí hlava když člověk jede startup checklist s pomocí TrackIR. Na letišti je to pěkné, ale po vzletu musí člověk rychle nahoru a nedívat se na zem, a naopak na přistání jít ideálně s hlavou zabořenou do budíku a FMC aby ten hnus neviděl.

Mám z toho smíšené pocity. Ale nejspíš to udělám tak, že holt oželím TrackIR pro 767ku na stojánce, a na přistání na náročnějších letištích jedině na autoland (při 14fps stačí trochu nepříznivé počasí a karambol je na cestě ...). A budu víc lítat menší non-rnav (např. to Mooney, to je výborně udělaný add-on). Což v závěru znamená, že nebudu na IVAO létat v ČR, ale v lokalitách kde non-rnav létání ještě není tak omezené. Co se dá dělat. Asi jen čekat na FS11 a modlit se, aby to tentokrát mrkvosofti nezvorali ;((
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   22. 9. 2008 / 12:17
Rozšafín Ctibum   
Jop, CitationX je dobrá volba, rozhodně je méně náročná a létá se s ním dobře. jen si zvyknout na ten totálně chaotickej systém budíků .

Co se týče těch posouvátek, ani bych si s nimi ve FSX moc nehrál, protože stěžejní je stejně nastavení vlastní GK, ATI Catalyst, Nvidia Control Center.., tam se dá zapínáním, vypínáním získat poměrně hodně výkonu, a opravdu tam položky vliv mají.

A ještě jeden poznatek. Nevím, jak je to možné, ale do určité chvíle mám pocit, že s vylepšováním atributů na GK FPS znatelně zvyšuje. A až teprve člověk přepálí nějakou hranici, tak to zase klesá. Asi to chce trefit místo, kde grafika jede naplno, ale ještě není přetížena.

A nakonec, mám pocit, že + - 18 FPS není na přistání / vzlet vůbrec špatné číslo, mně to totálně vyhovuje, bo jsem předtím na slabším stroji přistával na deseti, a taky jsem se to naučil
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   22. 9. 2008 / 12:40
Matyx   
Jo, jako uznávám že je to po tom upgradu přeci jen lepší, čekal jsem větší nárůst, ale oproti předchozím 8fps na short final LKPR je to vlastně víc než původně očekávaných 60% )))

Díkes za tip na Cessnu, nenašel jsem demo, takže holt vysolím kapříka a prubnu to. Stejně mi nějaká malá rnav mrcha v letce chybí.

A teď to hlavní - co myslíš tím nastavením na GK ? Já tam nastavuju jen antialiasing, který mám v FSX vypnutý. S čím dalším bych měl laborovat ? Resp. jaké máš třeba modifikované nastavení oproti defaultu na GK ty ? Kromě 4x FSAA tam mám vše na default "application controlled".
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   22. 9. 2008 / 20:16
Rozšafín Ctibum   
Co máš za HW ?
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   22. 9. 2008 / 20:23
Teflon_490   
viz(s teckou nebo bez, kdo jak chce) jeho profil
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   22. 9. 2008 / 20:28
Rozšafín Ctibum   
Smarja, to je vypis jak blazen, pulce nerozumim . Inu, proste graficka karta bude mit nejake upresnujici nastaveni. Mimo AA treba anisotropic filtering, triple buffering... atd.

Vsechny tyhle hodnoty pomerne meni FPS v simu, nektere dost podstatne (AA,AF), nektere mene. Doporucuji si vyhradit 2 hodiny a opravdu si s tim pohrat.

Takovej tip : Neplati, ze cim min graficke krasy, tim vice FPS. Nechapu sice proc, ale che to najit ten zlatej stred.
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   23. 9. 2008 / 09:30
Matyx   
Kartu mam Nvidia 8800GTX. A ano, pod control panelem karty tyhle nastaveni samozrejme jsou, jen nevim co tam dat. Respektive antialiasing mam v FSce vypnuty, na karte zapnuty natvrdo na 4x. Filtrovani mam zapnute v FSce. Doporucujete tedy vypnout v FSce i filtrovani a zapinat ho pres natvrdo pres kartu ? A pak jsou jeste nejaka dalsi, na ktere se vyplati sahat ? Muzes treba udelat screenshot toho jak to mas nastavene a postnout ho sem ?
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   23. 9. 2008 / 12:01
Rozšafín Ctibum   
Inu, tvé přání je mi rozkazem , co se týče nastavování FS/GK, tak lepší zkušenosti mám s nastavením natvrdo na kartě, ale neříkám, že to není opět individuální..

18262 B / 488 x 247 / gk1.jpg
17990 B / 488 x 247 / gk2.jpg
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   23. 9. 2008 / 13:07
Matyx   
super, to vypadá dobře, díky moc .... a mimochodem, co ten vynucený v-sync, nesnížil ti trochu výkon ? ... já ho většinou zapínám jen u games kde je naopak příliš vysoké FPS a začíná to problikávat ..
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   22. 9. 2008 / 20:44
krupi
Jestli ti můžu poradit(není to zrovna nejlepší rada), tak já dosáhl nejvíc fps s wilco airbus vol. 1. cca 24 na finále na default letištích (vc).pmdg 747 a wilco 737 už je na tom podstatně hůře: cca 17 fps (vc). Oba modely raději létám v 2D panelech kde mám bez výkyvů 26 stálých téměř pořád (mám omezeno fps na 26). Takže jsme na tom podobně. Jenže airbus vol. 1 není zrovna nejlepší addon tak mě hned nekamenuj ,že ti ho vnucuji. Jen mi připadá jako nejméně náročný.
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   22. 9. 2008 / 21:09
Centurion
Nedá mi to a taky se přidám se zážitky s nastavování FSX. Moji sestavu si můžete najít v profilu.
Mám jednak Wilca Airbus series a druhak PMDG 747. Poté také nějaké ty scenérie (třeba LHR od AS)
Pro každý jednotlivý addon jsem si udělal nastavení a poté i extrémní nastavení (tj. o něco vyšší než normální) a v podivném systému se vyznal.

Jednak mám pro normální létání s defaultními letadly toto nastavení:

Target framerate: 30
Level of detail radius: Large
Scenery compl.: Very dense
Mesh res.: 38m
Autogen desity: Dense
Text. res.:1m
Water eff.: low 2x
doprava: vše na 20 procentech (snižuji při letech nad Japonskem, kde je doprava nepochopitelně 6x větší než v Evropě)

PMDG nastavení:

Tgt. frmrt: unlmtd
lvl. of dtl. radius: medium
Mesh complxt: 55
Mesh res.:38
Text. res. 1m
Water effcts: Low 2x
Scenery complxt:dense
Autogen complxt:dense
doprava různě mezi 10- 5 procenty a "Airport vehicle dens." je 0
Namátkově jsem provedl test nad Friday harbor ve dne a framerate se pohyboval okolo 26 fps a chvílemi skákal i nad 35.

nakonec nastavení pro LHR:

framerate: unlimited
level of dtl. radius: small
mesh complxt: 50
mesh. res.:75
text. res. 2m
Water Eff. high 1x
scenery complxt.: normal
autogen density: dense
doprava kolem 5% (používám Ultimate traffic)

osobně doporučuju před testy DEFRAGMENTOVAT pevný disk a vyčistit registry, třeba Registry geniusem. Netvrdim, že to nějak závratně pomůže, ale pokud často přeistalujete programy, vzniká bezpočet prázdných klíčů v registrech, takže se jich tímto zbavíte a ulehčí se pc práce. Ovladač na 8800GTX mám 177,83. Na vistě ještě před spuštěním vypínám sidebar a nastavuji pro FSX vysokou prioritu. Doufám že jsem nějak pomohl...
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   22. 9. 2008 / 21:16
Centurion
jinak testy jsou pod DX9 a i normálně DX10 moc nepoužívám. Měl bych si upravit profil
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   23. 9. 2008 / 09:27
Matyx   
urcite pomohlo, diky - mimochodem ten Q6600 mas na tovarnich 2.4Ghz nebo jsi ho pretaktoval ?
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   23. 9. 2008 / 13:25
Centurion
Běží na tovární frekvenci, chtěl jsem taktovat, ale vzhledem k vysokým teplotám na jádru mi to nebylo doporučeno.
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   23. 9. 2008 / 14:14
Matyx   
a jaky mas pri tech nastavenich FPS (kde, s jakym erem) ?
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   23. 9. 2008 / 19:43
Centurion
Obvykle dávám u addonů unlimited framerate, protože se mi nastavení frameratu moc neosvědčilo (kromě nastavení pro default fs, které běhá dobře), nastavený framerate totiž PC málokdy dodrželo, přestože zvládlo při unlimited větší...
Nastavení upravuju (směrem dolů), pokud se chystám třeba do Tokia nebo New Yorku (ostatní default scenérie se mi zdají docela přátelské vůči FPS).
PMDG už jsem dával, na heathrow mám s Aircreation Trike (default) ve dne kolem 30fps (spíš malinko míň, než víc) a v noci to zpravidla bývá ještě víc (asi to bude absencí stínů a osvětlení, nebo nočními texturami). Za stejných podmínek a nastavení (LHR od AS) je to s A320 Iberia (Wilco) je to kolem 18fps. Přidávám ještě obrázek PMDG 747 (BA) nad Friday Harbor. Ještě stojí za doplnění, že počasí jsem nechal na FAIR a hodně mraků bohůžel často frameraty zhorší...
38028 B / 600 x 480 / 2008-9-23_19-31-24-128.jpg
24630 B / 600 x 480 / 2008-9-23_19-34-41-141.jpg
38846 B / 600 x 480 / 2008-9-23_19-41-38-628.jpg
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   23. 9. 2008 / 19:51
Centurion
jo a docela vliv má i Ultimate traffic, se kterým jsem obrázky dělal. Když ho vypnu, Frameraty jdou silně nahoru. Bohůžel se UT nějak nemůžu vzdát.
23541 B / 600 x 480 / 2008-9-23_19-49-49-800.jpg
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   24. 9. 2008 / 10:20
Matyx   
Paráda, ještě jednou díky. Jinak koukám podle tvého nastavení, že "obětování" scenery celkově dost pomůže. Já zkoušel separátně autogen a terén, a výsledek není zdaleka takový. Naopak jsem přišel na další podivnost - scenerka vytažená úplně na max. dává lepší FPS než mírně stažená. Je to tím, že počítač nějak rozloží výkon mezi vykreslování povrchu a generování objektů, nestíhá ani jedno a přitom dává dobrý FPS. Jinak řečeno, všechno na max. vypadá hůř než mírně stažené, krajina se formuje třeba až kousek před letadlem a pak se postupně osazuje stromy, ale dává plynulé a vysoké FPS. Fakt úchylný engine tohleto FSX )))
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   24. 9. 2008 / 12:28
Centurion
Ano, takhle nějak to skutečně je. Já dávám menší scenery u Aerosoft Heathrow proto, že je to vlastně jedno. Na počet objektů ADDON-SCENERY to totiž nemá vliv (jen u některých addonů, jimiž ale, jak jsem odpozoroval, LHR od AS neni...), má to vliv pouze na default scenery. Jinak s FS bojuju od vydání na konci roku 2006 a musim říct, že už jsem dosáhl dost dobrých výsledků. S default letadly létám občas i na "všechno na full" a s unlimited frameratem se mimo default scenérie dostávám někam kolem 30+
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   24. 9. 2008 / 13:09
Matyx   
To přesně odpovídá i mé zkušenosti. To co mě irituje je, že zatímco u FSX musí člověk s počítačem za pěkných pár desítek tisíc vyloženě blahořečit dosažení 20-ti FPS nad prahem dráhy, zatímco u jiných 3D aplikací by běh pod 30 FPS znamenal pro člověka s kompem za necelé dvě pětky informaci, že s jeho počítačem není něco v pořádku )))

Vadí mi, že se to nedá nějak rozumně odladit, prostě "o kousek stáhnout". Je to buď a nebo. Vracet se k FS9 nebudu, nechce se mi podruhé kupovat všechny ty add-ony. Ale doufám že se rozumně brzy dočkám FS11, která bude odladěná, fungovat a hlavně využije možnosti grafických karet. Už aby to bylo ....
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   24. 9. 2008 / 20:14
Centurion
Jo, na FS11 se taky těšim. O návrat k FS9 jsem se pokoušel, hlavně proto, že do FSX stále není tolik scenérií (hlavně freeware), jako do FS9. Po chvilce létání jsem to ale odinstaloval. Už jsem si zvykl na kvalitu FSX a nějak mě to FS9 ani v těch vyšších frameratech nebaví.
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   25. 9. 2008 / 02:23
Rozšafín Ctibum   
Tak jsem zkusil ještě jednu věc - vypnout High resolution 3D cockpit. A hle, + 10 FPS

Pravdou je, že cockpit teď vypadá opravdu hůř. Ale v LevelD se na to ještě koukat dá a pokud trochu odjedete ze sedačkou ( - ) tak tam skorem nepoznáte rozdíl, tak default éra vypadají dost odporně.
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   25. 9. 2008 / 09:26
Matyx   
Jo, tohle jsem samozřejmě taky zkoušel. A FPS jsou pak v 3D kokpitu stejné jako vně letadla, tzn. cca. 10+, teda jako defaulty s high-res kokpitem. Potíž je, že dívat se na to u 767ky sice dá, ale létat podle toho moc ne. Já totiž létám jen v 3D kokpitu a když jsou budíky rozmazaný, tak to fakt nejde ))
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   25. 9. 2008 / 11:55
Rozšafín Ctibum   
Mrkni se do fóra LevelD, našel jsem tam onehdá modifikované textury cockpitu (proč já v tomhle slově furt vidim něco hodně sprostýho..) které ani v low-res nevypadají vůbec špatně.
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   25. 9. 2008 / 12:46
Matyx   
mrknu tam, diky za tip, dam vedet pokud najdu neco pouzitelneho
 

LD767 a FSX - kolik vam bere FPS ?   3. 10. 2008 / 18:14
Centurion
před nedávnem vyšel nový driver 178.13 a podle Nvidie, by měl zlepšit výkon v některých hrách i o 10%. Zatim jsem ho jenom tak krátce průbnul, ale od oka se mi zdá, že mám tak o +- 2 snímky za vteřinu lepší framerate v FSX, takže zatim doporučuju...
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ