FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 7. 5. 2024, svátek má Stanislav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Active Camera Jeden příspěvek | Celý strom
Active Camera   4. 3. 2004 / 09:45
OK-EUU46   
Pouzivate nekdo V FS9 Active camera a nemate placenou verzi. Da se to nejak udelat..
 

Re: Active Camera   4. 3. 2004 / 14:17Fisi
Vis jak se to da udelat aby ti sla activecam v fs9?Da se to udelat velmi jednoduse a to tak ze skocis na stranku www.simmarket.com napises tam cislo sve kreditky a pak ji budes moct v klidu pouzivat v fs9 taky. To je jedina sance kamo.
 

Re: Re: Active Camera   4. 3. 2004 / 14:44
OK-EUU46   
Dekuju za moudre rady..... ja jsem se vsak ptal ,jestli se neda nejak rozchodit treba Active Camera 2002 pod FS9 ,ale jak rikam i tak dekuju za radu...
 

Re: Re: Re: Active Camera   4. 3. 2004 / 15:22Fisi
Ach tak to sorac, ja myslel ze patris mezi ty drzouny co si tu pisou o crack nebo SN ruznych addonu

Co se tyce toho activecam pro fs2002 (tusim posl. verze 1.3) tak ten ti pod fs9 urcite nepujde (podobne jako stary fsuipc), takze je mi lito.

Cus
 

Re: Re: Re: Re: Active Camera   4. 3. 2004 / 17:00Jirka S.
Existuje utilitka s názvem FSCamera, je free a přestože nenabízí tolik možností jako AC, pořád je to lepší než pouhé defaultní rozhlížení. Někde na AVSIMu to určitě bude ke stažení.
 

Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   4. 3. 2004 / 14:45
xWing   
ja nechapem, preco microsoft dovoluje vobec niekomu sa prizivovat na jejich produkte ???
Alebo M$ dostava nejaky podiel z roznych komercnych addonov ?
Alebo nechapem ludi, ktory si kupia FS2004 za 2500,-Sk a dalsich 20000,- Sk za addony. ))))))
Je tu taky niekto ?

 

Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   4. 3. 2004 / 15:37
Priskac   
Napis, samozrejme , vsetci )))
 

Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   4. 3. 2004 / 15:52
20.000,- ??? to sieš z lácného kraje ))))
 

Re: Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   4. 3. 2004 / 16:04
xWing   
To bolo len obrazne, ide o PRINCIP.
Ty mozno vyhodis rocne aj 50000,- )))
 

Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   4. 3. 2004 / 16:05
cmar
no .. ujo Bill sa vyjadril, že inak by mu zase dal protimonopolný urad po prstoch )
 

Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   4. 3. 2004 / 17:17Jirka S.
Není to totiž příživnictví, nýbrž symbióza )

MS udělá simulátor, který si vzhledem k jeho kvalitě koupí určitý počet lidí. Simulátor má otevřenou architekturu a umožňuje velice snadné rozšíření o další věci. Drtivé většině uživatelů nestačí defaultní letadla a scenérie a najdou se šikovní jedinci, kteří začnou dělat vlastní letadla i scenérie, případně jinak vylepšovat simulátor, jehož jisté "kvality" jsou přinejmenším sporné. I kvalita většiny addonů je často sporná, nicméně nabízejí žádané rozšíření simulátoru a řada z nich je nadstandardní nebo i špičkové kvality a navíc zadarmo. Na to slyší další potenciální zákazníci, kteří by jinak simulátor nekoupili a to je pro MS zisk navíc, o který se přičinil pouze geniálním nápadem otevřené architektury. Jinak je to nestojí ani cent.
Zájem lidí o kvalitní addony neunikl dalším podnikavcům, které napadlo, že za dostatečně kvalitní addon by někteří uživatelé byli ochotni i zaplatit. Udělat kvalitní věc ve volném čase totiž není žádná legrace a tihle lidé se rozhodli dělat to profesionálně. To stojí navíc i spoustu peněz, které se musí vrátit. Ovšem takové produkty jsou velice žádané a uživatelé schopni ocenit jejich kvalitu jsou i schopni (a ochotni) zaplatit příslušnou cenu. Najde se jistě dost lidí, kteří si kupují FS právě kvůli kvalitnímu modelu zpracovaném třetí firmou. A to jsou další peníze pro MS.
No řekni, nebylo by vedení MS padlé na hlavu, kdyby tomuto "přiživování" bránilo?
 

Re: Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   4. 3. 2004 / 19:28
Tragédie v JRD
Zlatá slova... uz jsem to chtel ten puvodni dotaz nejak peprne okomentovat.. ale Tvoje vyjadreni mluvi za vse...

pro Napisa ... tomu se tyka trzni ekonomika
 

Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   4. 3. 2004 / 19:30
Tragédie v JRD
No, nakonec si reakci neodpustim... ale vem to takhle.. myslis ze vyrobci softwaru se prizivuji na windows tim, ze pro windows vytvari programy?

plati nasledujici vztah: windows (system + zakladni funkce jako kalkulacka a wordpad) -> aplikace (jiny textovy editor, jina kalkulacka)

totez plati u simu, jenom misto windows ber windows, a misto aplikaci ber addony...

je na tom neco nenormalniho? vzpamatuj se
 

Re: Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 08:46
Pips   
je na tom neco nenormalniho. v pripade ze MS nehodla zpracovavat modely a scenerie kvalitne, nemel by na oplatku chtit tak kvalitni penize, jako treba 2200 kterou naleznes na strankach JRC.To je celkem hnus velebnosti, davat tolik za polotovar.Mel jsem docela kliku, ze jsem FSku dostal za napsani jeji recenze.Takze jak tak o tom premyslim a usuzuju z vasich prispevku, mela by FS stat tak maximalne petikilo, aby to bylo fer .
 

Re: Re: Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 08:55
Sněhulák   
S tím tvrdě nesouhlasím .-) ENGINE je ENGINE a to je to co dělá simulaci simulací a ještě k tomu jeho otevřenost. Nezapomeň, že v ceně je zahrnuta i PODPORA, SERVIS atd.. Už jen to že vyšlo nové SDK... to platíme všichni a je to v ceně FSa. A nebýt dokumentace .... no spousta věcí by asi nebyla..... Microsofte Díky .-? A to že v JRC stojí tolik...? no tak si ji splaš v jiném krámu za jiný peníz.. ))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 09:28
Pips   
nemam nic proti tomu, aby ms prodaval svuj engine, jenom tvrdim ze za ty penize, co za to chce, by ten engine mohl byt daleko lepsi.Neubranim se srovnani s jinym simem, jako napriklad IL2 ci lock on, a to je to cemu ja rikam dobry engine.Nezlob se, ale za cenu kolem 2000, kde ani defaultni letadlo neumi padnout do vyvrtky, je to dost hruza.At aspon NECO na tom fs udela majkrac poradne .nepotrebuju si FS shanet jinde, uz ho mam, je mi jenom trochu lito lidi, kteri si to poridi, a pak zjisti ze si koupili defakto jenom ne zrovna dokonaly engine. to docela zamrzi, zvlast kdyz se MS chlubi, ze " Realnejsi uz to nebude".Ale i pres tyhle jeho vady mam fs docela rad ( asi me nemrzi ta cena kdyz ho mam zadarmo ), poletuju si s velkejma erama, u kterych si clovek vyvrtky nezkousi, hraju si a pokud si chci zalitat s necim dokonalym, holt FS nezbyva nez vypnout a dat si FB.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 10:26
Tragédie v JRD
Do haje... typicka ceska povaha ... furt prudit ... tak si to do haje nekupuj, kdyz se ti nelibi .... a di si litat s necim jinym

Clovece, uvedomujes si vubec, kolik prace se za takovym produktem, jako FS je? To ze JRC to ma za 2200 je jeho vec.. normalni cena FSky je 1700 ... kdo si to koupi za tech 2200 je vul ... ale ta cena 1700 mi zas tak prehnana neprijde ...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 11:03
MilanZ   
Souhlasim s Tomasem. Za 1.700,- se kupuji mnohem horsi softy co do kvality "realisticnosti". Ale nejde jenom o to "ze nejde dostat ero do vyvrtky" ??( mimochodem jsou era, ktery ani v realu nejdou dostat).
Takovy "cross country" VFR politani v FS9 me prijde "realistictejsi" nez v IL-2 FB, ale to muze byt muj sugestivni nazor neb letam i v realu.

Tady jde jeste o jinaou vec. Diky FSce se clovek neustale uci nove veci (postupy, radiokomunikace, on-line litani VATSIM/IVAO...), seznamuje se s technikou dopravnich letadlech, FMC apod. a to je prave na tom to uzasne co tento soft ho posouva nekde uplne jinde. Je to vlastne "vyukovy program" za zlomkovou cenu. Vis kolik by si "v realu" zaplatil napr. jenom za knizku k FMCecku ? Mnohem vic nez kolik stoji cela FSka !
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 11:31
Pips   
Kazdy jsme jiny a kazdy na to mame jiny nazor, coz je v diskuznich forech kam prispiva vic lidi nez jeden normalni.takze se me docela dotkl tvuj komentar ohledne me "ceske povahy" a pruzeni.Nezlob se, ale nedegraduji tve nazory, ackoliv muzu rict, ze prudis ty mne temi svymi, kazdy to vidime jinak a diskuze je od toho aby se o tom diskutovalo a je potreba vic nazoru na jednu vec, aby diskuze o necem byla.U jakehokoliv produktu je potreba par nespokojenych zakazniku, protoze pokazde JE co vylepsovat a prave diky tem nespokojenym se dost casto prijde na to CO. takze tot muj nazor, a ja doufam ze ho prijmes, ackoliv te nenutim abys s nim souhlasil, mas pravo na svuj, ze ktery te ja napadat nebudu.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 11:40
Tragédie v JRD
ano .. ale tvoje kritika MS (ohledne FS) se nese v tom duchu "ONI ME DONUTILI KOUPIT NECO CO NEFUNGUJE" (kdyz pominu fakt, ze jsi to dostal gratis za recenzi) .... ale vubec si neuvedoumes, ze peknych par let uz jsme v dobe , kdy jses celkem svobodny clovek a muzes se rozhodnout zda neco koupis nebo nekoupis ..... ale o to vubec nejde ...

ta debata zacala tim, ze jsi se "podivoval" jakto ze MS umoznuje takhle vydelavat vyrobcum dalsich addonu ... na coz ti par lidi reagovalo .. ale zcela zjevne jsi vubec nepochopil .... stejne jako analogii s windows a aplikacemi pro windows ktera je zcela shodna... a navic ten nepomer mezi funkcnosti a cenou je jeste vetsi .. kdyz si koupim XPcka tak za 5 tisic dostanu neco, co vlastne nic neumi .. ma to notepad, ma to kalkulačku, par dalsich blbinek ...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 12:42
Pips   
Bohuzel jsi to pochopil spatne, vim ze mam naprostou svobodu vyberu a tudiz vim ze nikdo nikoho nenuti k tomu aby to koupil.skutecne nevim, proc ti to vyznelo takhle.Debata zacala nekym uplne jinym, ne mnou, jen jsem se do ni vlozil a reagoval pozdeji na prispevky, ve kterych uz se bavilo o tom o FSce jen jako o zakladu.moje pointa byla uplne jina a je mi lito, ze jsem ji asi nedokazal sdelit presneji a vedla k mylnemu vysvetleni.Je to ted jedno, navrhuju debatu na tohle tema mezi nami dvema ukoncit, protoze nase nazory jsou v tuhle chvili naprosto nekompatibilni a nerozumime si, ackoliv proti tobe nic nemam a vazim si kazdy tvy dobry rady, ktery tu poskytujes mne ci ostatnim a ktere mi hodnekrat pomohly.Jestli na to nekdy prijde rec nekde u piva, pokud mi to nekdy casove vyjde prijit, uvidis, ze to nebylo mysleno nejak zle, ale jen zamysleni nad veci trochu z jiny strany
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 14:15Jirka S.
Lidi, klííííííííííd !!!!! ;o)

Souhlasím s názorem, že cena FS, vzhledem k vlastnostem samotné krabicové verze by klidně mohla být menší. Stejně tak je ovšem na výrobci jakou si nstaví cenu, je to jeho svobodné rozhodnutí. Koneckonců to dělá pro peníze, není to žádná charita. Buďme všichni rádi, že FS existuje a že někoho v MS napadlo udělat FS tak fantastickým způsobem otevřený. Za ta léta se FS stal fenoménem a doufejme, že to tak vydrží i nadále.

Co se týče srovnání enginu FS a Il-2 Forgotten Battles..., každý sim je pro jinou cílovou skupinu, každý se snaží o něco jiného. Grafika je ve FB jistě lepší, nezapomínejme však, že mapy mají omezenou velikost, kdežto ve FS můžeme létat prakticky po celém světě. Navíc ani grafika nijak zvlášť nevyniká v oblasti textur. Nad ruskými pláněmi si člověk ničeho nevšimne, ale interpretace evropského bojiště (Normandie, Ardeny) silně kulhá. A zkusili jste si někdy vystoupat do větší výšky? Dohlednost mizerná, jakoby člověk letěl v nějakém vysokém válci o malém průměru. Možná je to daň za rychlý engine, kdo ví. Třeba i nedokonalost FS je z části daní za snadnou rozšiřitelnost.
 

----------------------------------------------Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 14:26
xWing   
Tuto debatu som zacal JA.
Nepredpokladal som, ze to vyusti az do takmer hadky.
Tu debatu som zacal preto, lebo som sa chcel naozaj trochu priblizit k realite a za nejaku activecameru musim dat peniaze len preto ze ukaze iba iny pohlad na ero ako ma M$ a trochu simuluje pohyb hlavy. Sorry, ale to mysli autor vazne ?!?!?. Take nieco tam M$ mal mat implementovane automaticky.
To rovno mozem aj ja PREDAVAT moju BRATISLAVU, ktora vyzera uplne inac ako od M$ a tiez som cas straveny nad projetkom mohol stravit aj inac. A by ma zaujimalo, ako by ste reagovali, keby ste zrazu zistili, ze si budem za ten addon pytat peniaze. Samozrejme ze by ste ma poslali do pr...., a ani sa vam necudujem lebo sme predsa na Slovensku alebo v Cechach a tu sa od ceskych a slovenskych fandov nekupuju ziadne addony do FSsky. A to sa mam vzpamatovat, lebo je tu uz tvrdy kapitalizmus a vsetko je uz biznis. Takze moja odpoved na Vase reakcie by bola rovnaka.
Dakujem za pozornost
 

Re: ----------------------------------------------Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 15:12
Tragédie v JRD
Mno ... ale autor Active Camery si zjevne spocital, ze se sice pulka lidi nasere a na AC se vybodne, ale z te pulky lidi vyrejzuje penize... to same FSUIPC.. i kdyz tam autor trosilinku "zneuzil" sveho "monopolniho" postaveni ...ale i to se da chapat ... proc by nemohl kdokoli spenezit neco, na cem pracoval nekolik let?

Navic .. laskave se podivej na tu cenu Active Camery ... stoji v prepoctu 300 Kc ... (to za prve) .. a zapremyslej, kdo je pro nej hlavni "market" .. zapadni svet, americani (to za druhe) ... pro ne utratit tech 13 USD je cena par hamburgru ve fast foodu .. takze ta mira nasranosti bude bezpocetne mensi (pokud vubec nejaka) ... takze nechapu tve rozcileni ...
 

Re: Re: ----------------------------------------------Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 15:20
xWing   
Je podla teba smajlik stav rozcileni ????
Ja som uplne v pohode, ono tazko sa da popisat dusevny stav cez forum. Takze ak na teba zaposobil moj prispevok akoze som rozicleny, tak ne, som v pohode s usmevom na tvari.
Islo mi len o princip komercne addony vs free addony a o to, ze sa nekdo dokaze napakovat na takej blbosti ako je activecamera. ))
Takze pierce, jdem na pivo, ne ? Tam ti predam moju scenery za tych 300,- alebo pozyvas ? ))))
 

Re: Re: Re: ----------------------------------------------Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 15:27
cmar
ja idem tiež na pivooo ) kuurde cez tyzden v prahe cez vikden v BA .. kludne Ti tych 10 piv /cca 300 Sk/ zaplatim NAPIS )) hehe a to ma vlasten vyjde ten tvoj addon 600 lebo este ja 10 piv ))
 

Re: Re: Re: Re: ----------------------------------------------Re: Active Camera a ine KOMERCIE   5. 3. 2004 / 16:22
Pips   
hehe jdu s vama neprodam vam sice nic, ale nerekl bych, ze by vam to nejak vadilo )))
 

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ