FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 29. 5. 2024, svátek má Maxmilián Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Tvorba scenérie letiště - příliš mnoho neznámých Jeden příspěvek | Celý strom
Tvorba scenérie letiště - příliš mnoho neznámých   4. 3. 2004 / 07:20Roman Kolbábek
Předem se omlouvám, pokud se ptám na něco co už tu bylo, ale těch mých dotazů je tolik, že bych prohledáváním fóra strávil mládí. Něco jsem i hledal, ale konkrétně na mé otázky jsem nic nenašel.

Zkouším si udělat dráhu (letiště pro "čmeláky") pro FS2004. Je to umístěné v poměrně kopcovité krajině. Skutečná dráha je asi 750 metrů dlouhá, v azimutu asi 130 stupňů a je ve svahu, takže má převýšení (začátek/konec) asi 25 metrů. (Vše jsem odečítal z mapy 1:50000, kde ale ta dráha bohužel není vidět, takže polohu odhaduji). Dráhu jsem pracovně nazval Křepice - LKBL (Mimochodem, jak si zvolit ID pro letiště, které ani není letiště?)

1. Začal jsem v Airport V3.0 (nevím proč, ale líbí se mi víc). Jenže se mi vůbec nepodařilo dosáhnout toho, aby se LKBL objevilo ve výběru letišť. Asi je problém v tom, že Airport nepodporuje AFD (?) data pro FS2004. Ale nepochopil jsem, jak do vzniklého BGL souboru ty data přidat třeba programem AFCAD. Pořád mi při otevírání Airportem vytvořeného BGL tvrdil, že to není kompatibilní soubor. Je možné popsat jak na to?

2. Po asi hodinovém trápení jsem přešel na AFCAD 2.11. Tam se mi za chviličku povedlo to, co mi předtím v Airportu nešlo. LKBL se dostala mezi letiště ČR a bylo možné začít let přímo odtud. Dráha byla na obrovském náspu (měl jsem ji moc vysoko) a hlavně asi o tři kilometry jinde. Po mnoha pokusech jsem dráhu přesunul do lokality kam asi tak patří. Jak je nejlépe postupovat při hledání lokality? Jezdit po zemi (pro zjištění polohy) mezi stromy nejde, navíc stejně za chvilku nevím kde jsem. Jakou má naději na úspěch půjčit si GPS-ku a použít skutečné změřené souřadnice? Bude zjištěná skutečnost sedět s podkladem od pana Stojeho tak, abych to místo "poznal"?

3. Během posunování té dráhy se mi nějak ztratil ten "násep" a dráha je teď uprostřed zaříznutá asi 1/2 metru pod terén a konce jsou "ve vzduchu". Navíc mi dráhou prorůstají stromy. Co s tím?

4. Bude možné pomocí těchto dvou programů (nebo vůbec) dosáhnout toho, aby ta dráha byla alespoň skloněná, když už by nebyla jen položená na terénu?

5. Po jakém dalším programu se mám poohlédnout?
 

Re: Tvorba scenérie letiště - příliš mnoho neznámých   4. 3. 2004 / 08:40
Zdeněk
2. Pomocí si zapni zobrazování souřadnic, naleť si do požadovaného prostoru a pomocí se přepni do slew modu. Přepni se ve volbách pohledu do "družicového" pohledu klávesami a nastav vhodný zoom a joystikem najeď přesně do požadovaného místa. Souřadnice budou vlevo nahoře. Shoda terénu se skutečností je v přidávaných scenery řádově v desítkách metrů.
4. Nebude, ale neznám v FS letiště se skloněnou dráhou i když prý vyjímka existuje.
 

Re: Tvorba scenérie letiště - příliš mnoho neznámých   4. 3. 2004 / 10:16
Martin Chudomel (OK-MAR)
add 2. pomoci GPSky to jde dobre a melo by to sedet

add 3. myslim, ze sklonenou drahu klasickym zpusobem do FSka neudelas (zatim), sklonenou drahu delaji pomoci polygonu
stromy na draze - musis nastavit exclude oblast na ktere nechces mit stromy
 

Re: Tvorba scenérie letiště - příliš mnoho neznámých   4. 3. 2004 / 19:32
Krechi   
Čau, jen pro zajímavost.......LKBL je ID pro záložní letiště Blatná -Tchořovice !!!
img_forumn/r25162_1.jpg (500x375)
 

Re: Tvorba scenérie letiště - příliš mnoho neznámých   5. 3. 2004 / 07:51
Sněhulák   
pročetl sis článek zde na periskopu o AFDcadu..?

Já osobně sem si AIRPORT zhnusil, FUJ. Je dle mého daleko lepší využít FSSC a data pro airport si pak udělat v afcadu...

A skloněná RWY..? no slo byto jenomze by to musel byt asi opravdu polygon a musel bys mu vytvorit svou .-? texturu aby to nějak vypadalo.. a opravdu se pak po tom špatně pojíždí .-)

LKKR má taky sklon a výsledný výškový rozdíl asi 5m..
Prostě neustále je realita realitou a možnosti virtuality jsou otázka improvizace, často bez výsledku .-)
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ