FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 9. 5. 2024, svátek má Ctibor Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
throttle quadrant - problém s nastavením os Jeden příspěvek | Celý strom
throttle quadrant - problém s nastavením os   30. 9. 2008 / 16:54
petr g
Dobrý den všem,pořídil jsem si TQ od Saiteku a mám s ním tento problémo nainstalování ovladačů a připojení se v seznamu her.zařízení hlasí jako 3osy,9 tlačítek/viděl jsem u někoho,že tam má throttle quadrant/,po spuštění FSX a namapování funkcí na osy a tlačítka vše funguje jak má,ovšem jen do té doby něž FSX vypnu a poté opět spustím,nastavení se vrátí do původního stavu a musím vše nastavit znova.Další připojené zařízení jsou X52 a pedály také od Saiteku/oboje funguje bez problémů/.OS mám Vista 64/ovladače qudrantu jsem instaloval nejdříve z CD potom stažené ze stránek výrobce/aktuální verze pro můj OS/.Když toto provedu v IL2 vše funguje jak má a nastavené funkce jsou tam stále i po vypnutí a opětovném zapnutí.Pochopitelně jsem nejdříve hledal ve foru, a přesto že příspěvků ohledně problémů s TQ je zde poměrně dost, konkrétně tento problém zatím asi nikdo neměl.Většina rad v souvislosti s nastavením os či tlačítek končí"pořiď si FSUIPC, ten to umí".Stáhnul jsem si tedy FSUIPC4/zatim neregistrováná verze,pokud by to bylo nezbytné tak zakoupím/,ale moc se v tom nevyznám,a se svojí chabou angličtinou nejsem bohužel schopen osy správně nastavit ani s pomocí manuálu.Tedy,veděl by někdo co s tím?,a v případě,že je jedinou cestou opravdu jen FSUIPC byl by někdo ochoten napsat nějaký, alespoň zjednodušený návod jak správně přiřadit danou funkci konkrétní ose na konk. zařízení? Děkuji
 

throttle quadrant - problém s nastavením os   1. 10. 2008 / 08:41
MzM   
Zdravím do Vrbna. (sám původně z Bruntálu)
Chování TQ po připojení je podezřelé. Zkoušels to bez instalace ovladačů? Zkoušels to na jiném stroji? FSUIPC nutný není, ale registrovaný je prima.

To že se nepamatuje nastavení může být z několika důvodů. Napadá mě.
Pokud se joystik, nebo jiné HID zařízení (TQ je předpokládám přes USB), správně nezahlásí tak se mu pokaždé (nejspíš) přiřadí jiná identifikace (to je v různých konfig souborech vidět jako takové ošklivé dlouhé číslo např.: {923638E0-072E-11DD-8001-444553540000}). Pak se stane, že FS neví, co měl přiděleno dříve a musí se to nastavit znovu.

Podobná situace nastane, pokud zařízení strčíš pokaždé do jiného USB.

Řešení:
můžu jen odhadovat. Ale zkus TQ strkat pokaždé do stejného USB (to asi děláš). Pak by se dalo zkusit do devices.cfg, co je v rootu instalace FS, dopsat pro název toho TQ std přiřazení a nastavení. Jsou tam nějaká zařízení, tak podle toho...

Jak jsem psal, zkusit TQ na jiném stroji, jestli se nehlásí jinak. Sám ho nemám, ale ti co jej mají ti napíšou, jak by se měl hlásit...

víc mě nenapadá.
 

throttle quadrant - problém s nastavením os   1. 10. 2008 / 12:49
petr g
Qudrant jsem poprvé připojil až po instalaci ovladačů,po zjištění problému odinstal ovl. připojení bez ovladačů/quadrat se stále hlásil jako 3osy,9tl/a poté instal nových ovladačů.Quadrant je vždy ve stejné usb zdířce(ale můžu naopak vyzkoušet dát ho do ostatních, i když to už je čirá zoufalost).Trošku mě mate že v tom Šturmoviku to funguje jak má,takže z toho my plyne, že quadrant je v pořádku,systém ho zná a umí s ním pracovat a v ovladačích chyba taky asi nebude,takže ten špatnej je v tomto případě FS.Jinak na jiném PC sem připojovat TQ nezkoušel ale zkusím,schválně jak se bude v her.zařízeních hlásit.Do devices.cfg taky zkusím nahlídnout,protože nic lepšího mi zatím nikdo neporadil a možné je všechno.Zatím díky moc za rady.
 

throttle quadrant - problém s nastavením os   12. 2. 2010 / 10:02
MzM   
S odstupem času: mám podobné zkušenosti. Měl jsem zařízení, které se jmenovalo MJ16. Pak jsem ho přejmenoval na MJ17 a začalo se hlásit jako joystick 8 os 112 tlačítek.

A už jsem i zjistil proč.

Je to proto, že zařízení má (kromě jména) ještě jakýsi deskriptor (čísla, která nevidíš). Když jednou do jedné dírky zapojíš zařízení, které má nějaký deskriptor a pak do té samé (možná i jinam) zapojíš zařízení, které má stejný deskriptor, ale jiné jméno, nahlásí to právě takový nesmysl.

Řešení:
- manuálně smazat záznamy z registru. Možná pomůže nějaký Advance System Care (viz google), ale to jsem nezkoušel.
Jinak záznamy jsou
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MediaProperties\PrivateProperties\Joystick\OEM\*
místo * jsou tam všechny možné joysticky, které jsou buď přednastavené nebo jsi je někdy zapojil. Já osobně jsem mazal úplně všechny a chybu odstranil. Po připojení joye se zase bude hlásit jako nový, ale už správně. Možná bude problém, že se jim přidělí nové WinID a budou se muset znovu nastavit ve FS (FSUIPC to elegantně řeší pojmenováním).

kromě CurrentControlSet je tam ještě pár adresářů ControlSetXXX, kde jsem to promazával taky, ale předpokládám, že to souvisí s profily ve win. Nemusí tam tedy být a nejspíš se ani nemusí promazávat.

Uf, doufám, že to někdy někomu pomůže...
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ