FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 4. 5. 2024, svátek má Květoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Ešte raz Meťák a časopis Jeden příspěvek | Celý strom
Ešte raz Meťák a časopis   19. 12. 2008 / 13:13
jožo
Tentoraz ale iný časopis. Keď bol Meťák zverejnený na viacerých zahraničných serveroch, prišiel Jožovi Vrabcovi aj mne e-mail z časopisu PC Pilot (pre tých čo ho náhodou nepoznajú - je to prestížny anglický časopis, ktorý má v ponuke aj p. Krouza) že ich zaujal Meťák ktorý našli na neviem akej stránke a či dáme súhlas na jeho zverejnenie v ich časopise a zároveň na CD ktoré dávajú k časopisu. Dali sme súhlas a keďže sa už neozvali, tak sme na to aj pozabudli. Dnes som zrazu v poštovej schránke našiel veľkú obálku z Anglicka a v nej PC Pilot aj s CD. (Prikladám obr. z CD). Prečo to ale píšem: Keď som prendedávnom rozvíril hladinu príspevkom "Sľuby sa sľubujú" tak som mal na mysli hlavne Aero 45. Totižto Ivan tam vtedy spomínal že zadarmo bude robiť len to, čo on chce. Jasne, chápem a berem to. Ale keď chce niekto robiť za peniaze, musí sa niekde prezentovať vo svete, lebo len tu na Periskope nezbohatne. A to čo som tvrdil, že o eroplán sebelepšie urobený nebude v zahraničí záujem, keď už tých typov je do FS-ky urobených viac. Z PC pilot nám napísali, že zverejnia aj našu firmu (nevedeli, že žiadna neexistuje) a tak sa dostať do známosti. Takže ja si myslím, že lepšie je urobiť zadarmo niečo čo zaujme virtuálny svet (a ešte to neexistuje do FS - napr. Aerovka) a potom sa snažiť ďaľšie veci umiestňovať hoci do niektorého internetového obchodu. To je môj názor.
24794 B / 600 x 457 / PC Pilot.jpg
 1x  

Ešte raz Meťák a časopis   19. 12. 2008 / 13:18
donCarlos
Téda, gratulace! Zdá se, že jsem tudělali doslova díru do světa
 

Ešte raz Meťák a časopis   19. 12. 2008 / 13:24
Dennny
Tak tak gratuluju
 

Ešte raz Meťák a časopis   19. 12. 2008 / 13:47
Milan Smid   
PC Pilot odebiram taky a je to podle me casopis na urovni

takze to zverejneni u nich na CDcku beru jako vyjadreni vysokeho uznani
gratuluju

Milan
 

Ešte raz Meťák a časopis   19. 12. 2008 / 14:07
Draifus   
Na tom bude pravda Jožo, dostat se do podvědomí virtuálního světa a pak třeba vidat na zkoušku něco pay....tak tak
 

Ešte raz Meťák a časopis   19. 12. 2008 / 16:18
Rozšafín Ctibum   
Stejně by mne zajímalo, jakým zvláštním způsobem se Meťák takhle vyšvihl. Nechci nijak rýpat, věřím, že to všechno dalo spousty práce, úsilí, sebralo hafo volného času a autoři si popularitu jen zaslouží.

Ale - nejsem sám, kdo si myslí, že, pánové odpustí, zde bylo předtím několik mnohem podařenějších projektů (Z-43..) a ty se nikterak vysoko neprosadily. Nevím, zda je to diplomatickou obratností autorů, či popularitou letadla samotného, ale, upřímně, model jako takový objektivně zklamal - nevím, zda již existuje nějaký patch, na všechna ta nefunkční hejblata a splácnutou kastli, budíky v lepším rozlišení a nedefaultní zvuky.

Pokud ano, tak klobouk dolů, pokud je vše při starém a prvním, tak asi něčemu nerozumím.
 

Ešte raz Meťák a časopis   19. 12. 2008 / 16:37
jožo
Ešte raz opakujem: Meťák nezaujal preto, že by bol na úrovni pay, to je celkom jasné. Zaujal zrejme preto, lebo lietadiel z vých. Europy a konkrétne z býv. Československa je v FS-ke málo a Meťák neexistoval vôbec, tak ako neexistuje Aero 45. Zato som tak "bil" do toho, aby sa niekto šikovný ako napr. Ivan, alebo Jojo do Aerovky pustili a mala by takisto úspech (ak nie väčší) ako Meťák. A zodpovedne hovorím, že nás s Vrabcom oslovili oni a nie my ich. Vrabec to môže dosvedčiť.
 

Ešte raz Meťák a časopis   19. 12. 2008 / 19:32
Jakov
A vrtule stále nestaví, což je u secího stroje...eee pardon u letadla se stavitelnou vrtulí dost podstatná závada...
 

Ešte raz Meťák a časopis   19. 12. 2008 / 20:54
kuma   
Myslím, že ve hře je hodně faktorů.

Jednak jak píše Jožo - meťák je na západě populární éro (!). Hodně se jich kdysi vyvezlo, ještě s dobrou reklamou v té době, v povědomí lidí na západě je to prostě dobríém (!) éro z (tehdy letecky špičkového) Československa. Proti tomu Z-43 je bedna kytu, kterou na západě honí ochranáři s hadrem a kyblíčkem a hlídaj, jestli odletí ještě před hlukovým limitem nedělního odpoledne. Meťák má navíc nepochybně kouzlo a je to éro velmi pohledné. To hraje určitě velkou roli.

Druhak je potřeba produkt PRODAT. Jsem přesvědčen, že tu hraje roli množství screenů a upoutávek, které se to objevily - a asi i jinde, leckdo dal odkaz tu a onde - a třeba náš pérák není zas tak izolovaný, jak si občas myslíme. To je trochu pošťouchnutí všem, kteří si v soukromí moťchají své (často perfektní) éro - a na dotazy "kdy to bude" odpovídat "Tak a teď už vám neřeknu ani fň!". Pak maj skutečně éro jen pro sebe a nemůžou se divit, že (byť by bylo třeba lepší, než jsou ty ostatní) nedozví se o něm nikdo.

Tředí fenomén je kouzlo nechtěného. Zbastlená Bonanza, kterou někdo rychle rozvěsí po všech free addon serverech, je pro podobné časopisy nezajímavá, každý ji už má stežanou - a proč tedy psát o chybách, které každý zná. Myslím, že na Meťáka se čekalo - a byl tu k mání dřív, než se objevil na fsplanet, avsimu a já nevím kde ještě - a tak si jej redaktoři toho magacínu mohli zkusit jako novinku (určitě v době, kdy ještě neměl baky a neshazoval mi FS...). Jsou to přeci jen novináři - když mohou přijít s něčím, co jinde ještě není, mají bod - všechno se počítá.

No a je teď jen na našich "Duo Jožo," jak s takovou příležitostí naloží. Viděl bych dva nutné kroky - udělat patch na meťáka - a vrhnout se na další éro (ne že bych jim radil, já jen teoreticky o těch příležitostech. Jestli to druhé éro (a Ae-45/145 by asi byl velmi dobrý kandidát) bude na úrovni, asi by už skutečně nemuselo být free...
-----------------
PS: pod čarou - tu vrtuli na ty knoflíky v beranech vlevo, tu by to teda FAKT CHTĚLO, prosím, prosím...
 

Ešte raz Meťák a časopis   19. 12. 2008 / 22:36
jožo
Na CD FS Pilot je už verzia kde je aj OK-NOR s bakmi, tú si stiahli z Medlánok, kam som ja ju dal. Keď prejavili záujem, tak som ich nasmeroval práve na tú verziu, pretože na Simviation a na plno iných stránkach boli aj repainty NOR-ky bez bakov, tak som to chcel spresniť. Čo sa týka Aerovky, tak tú by mal urobiť niekto z perspektívnejších a lepších autorov (dvoch som už spomenul, a určite ich je viac) a ja mu ručím za to, že zaujme takisto ako Meťák, ktorého si už stiahlo viac ako 10 000 ľudí z celého sveta len zo stránok, o ktorých ja viem. A keďže z FS Pilot nás s Jožom Vrabcom oslovili, nebol by možno pre mňa problém upozorniť ich na krásne urobenú free aerovku, keby existovala. A potom by autor smelo mohol ďaľší perfetne urobený čs eroplán ponúknuť hoci do SimMarketu.
 

Ešte raz Meťák a časopis   19. 12. 2008 / 22:40
jožo
Pardon, oprava: PC Pilot
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ