FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 29. 5. 2024, svátek má Maxmilián Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pouzivani volacek online (IVAO) Jeden příspěvek | Celý strom
Re: Pouzivani volacek online (IVAO)   22. 4. 2004 / 08:40
Rychlokvaška
Obecně je to samozřejmě jedno, každej může používat volačku jakou chce. Spousta lidí má i svoje oblíbené volačky a používá je pořád, ať letí Jumbem nebo Zlínem...Na druhou stranu, lítání online je tak trochu o simulací reálu a i když nechci nikoho nutit, bylo by fajn, kdyby se zaužívala aspoň nějaká pravidla. Nejde o to že by to vadilo řídícímu nebo to byl nějaký problém, ale vypadá to prostě divně Krom toho, stejně i bez volačky je vždy poznat o koho se jedná podle jména, které zase korektní musí být vždy. Ideální by bylo:
* Používat reálné volačky podle skutečných letů (asi nejvyšší stupeň, leckde jako např. při Friday nights v Holandsku dokonce předepsaná nutnost)
* Používat existující a správně formátované volačky ať už aerolinek nebo národních identifikací
* Pod volačkou dané aerolinky létat s typy, které má ve své flotile a číslo si klidně volit svoje, v případě GA letadel používat národní volačku (taky i podle toho jestli je to klasickej motorák, ULL, větroň, apod.)
* Když už ne přesně stejný typ, tak aspoň stejnou třídu letadla, je to samozřejmě každýho věc, každej má oblíbený addony, atd., ale prostě mi přijde divný lítat se 747 pod CSA volačkou, nebo třebas pod OK-...

Ale jak už bylo řečeno, někdo to považuje za samozřejmost a pro daný let má skutečnou volačku, někdo má svoje oblíbené podle aerolinek a letadel + livrejí co lítá, někdo má prostě svoji OK-... a je mu jedno s čím letí. Nic není špatně, je by bylo dobrý, kdyby to mohlo fungovat skutečněji
 
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ