FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
HID Macros - otazocka na Petra Jeden příspěvek | Celý strom
HID Macros - otazocka na Petra   5. 2. 2009 / 14:16
Baobab
Chcel by som sa takto verejne spytat etra ze ked si pridal mysaciu podporu do tohoto vynikajuceho softu, je mozne aby sa mys zaroven spravala ako x-y zariadenie - cize joystick?
Predpokladam ze asi to nie je take jednoduche ako by som chcel ale ak by to bolo mozne tak by to bolo asi to najlepsie na stavbu vlastneho yoke pretoze mys ma rozhodne vyssiu rozlisovacku a menej vseliakych ruchov a kadecoho ako ma potenciometer - a samozrejme ziadna amortizacia.

Po kupe noveho saitek yoke mi doma strasi stary ch yoke a kedze ani saitek ma rozsahom plynulostou a odporom nepresvedcil, najradsej by som sa pustil do stavby vlastneho ale nechce sa mi do zloziteho prevodovania na potaky ked jedna laserova mys by to velmi elegantne a rychlo vyriesila.

Cize tak, feel free ma zastrelit ked je to uplna blbost a aj za take ake to je ti vyslovujem obrovsku vdaku.

 

HID Macros - otazocka na Petra   5. 2. 2009 / 14:57
MzM   
Můj názor: Asi by to šlo, ale bude třeba vyřešit problém s kalibrací. Když se tohle vyřeší... Napadá mě tyčka, na které jsou berany opatřit správně velikým rovným válcem (zastupuje podložku pod myš), tak to máš i nakalibrované. Tohle musí fungovat.

Jednou jsem sháněl něco, co převádí myš na joy (tuší, že to byl nějaký Mouse2joy), ale pak jsem ho smazal, protože po instalaci počítač odmítl nastartovat. Nic méně, určitě to řešitelné je.

Já jsem se vydal trochu jinou cestou. Sehnal jsem převodník intenzita magnetického pole -> napětí. Takže se dá použít vstup z joysticku.
 

HID Macros - otazocka na Petra   5. 2. 2009 / 15:11
Baobab
ved hej, samotne mechanicke snimanie nepredstavuje ziadny velky problem pri optickej mysi a samotne kaibrovanie min-max hodnot by tiez nemal byt az taky problem - problemom je xp-vista ktora obmieta druhu mys a uz vonkoncom nemam predstavu ako sa vobec postavit k problemu prevod mouse > joy axis, a preto dufam ze Peter ked ma skusenosti s Human interfaces programing tak bude aspon vediet povedat ze ci to je vobec mozne.

Ja teda mam o takomto programovani absolutne nulove vedomosti cize ostava len nadej ze sa do toho pusti niekto iny ak to uzna za hodne.

tak ja idem spat a dufam ze dozajtra tu najdem za hrst napadov - alebo takisto ma znoste pod ciernu zem ak je tato moja idea blbost.
 

HID Macros - otazocka na Petra   5. 2. 2009 / 16:33
me2d
Bohuzel to nevidim moc realne ze 2 duvodu:
1) jak dostat ta data do simu. Bud bych musel napsat driver na nejaky virtualni joy - aby se to pro Windows tvarilo jako klasickej joystick - a do toho opravdu nedelam, navic by to asi chtelo pro XP/Vista atd. Nebo to tam rvat pres simconnect jen pro FSX ale ten to myslim neumi. Pokud si dobre pamatuju (nemam tu SDK) tak jde nastavit treba naklon letadla/vrtulniku, ale nejde mu vnutit polohu joye - navic muzu mit viz joysticku ruzne mapovanejch.
2) Jak psal Marek byl by problem s kalibraci. Sice umim poznat, od ktere mysi prijde zprava, ale ve windows se to (co do absolutni pozice) chova porad jako jeden kurzor, takze pohyb jinou mysi by to rozhodil. Tohle by resit mozna slo - bud pomoci relativnich pohybu nebo ze bych si ty souradnice prepocitaval a drzel zvlast, ale ten prvni problem je docela zasadni.

A kdyz uz se tady tak vykecavam tak jeste novinka k HIDmacros: Mam tam uz dopsany cteni buttonu z joysticku/gamepadu cimz jdou konecne zapojit toggle switche (prepinace), protoze makra se trigruji zmenou stavu. A u tehle zarizeni nevadi mit trvale stlacenej button - narozdil od klavesnice nebo mysi.
Takze jsem to trochu otestoval a ted doma stavim panel se spinacema a prepinacema . Pak bude poradnej testing a pak to pujde ven.
 

HID Macros - otazocka na Petra   5. 2. 2009 / 17:22
MzM   
No, tak teď jsem začal slintat. Napiš číslo účtu, ať tě můžu dotovat...
 

HID Macros - otazocka na Petra   5. 2. 2009 / 17:55
me2d

Poslu ti link na betu a donate button mas na webu.
 

HID Macros - otazocka na Petra   6. 2. 2009 / 05:16
Baobab
hmmm, presne toho som sa obaval, ale plne chapem

nuz co, ked sa ti raz zachce sa hrat s programovamin drverov a virtualnch joyu tak vies ze mas potencionalnych zaujemcov o produkt.

Vdaka a tesim sa na upgrade.
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ