FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 13. 5. 2024, svátek má Servác Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech. Jeden příspěvek | Celý strom
Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 08:55
Gustav ( BHA576 )   
Tak pánové nadešel čas,abych si zde vylil srdéčko.Nevím jak bych dostal na tyto stránky článek a tak to vyřeším tímto delším příspěvkem
Nejprve začnu mým posledním pocitem,který je bohužel už velmi negativní,ale řeknu ho zde natvrdo : Začínám mít pocit,že kvalita příspěvků a hlavně dotazů se již natolik rapidně snížila,že můj zájem o každodenní návštěvu fora velmi ochabuje Důvody:
1. Neustále se opakující dotazy aniž by autor trochu pohledal v historii příspěvků - většinou s výmluvou,že to nikde nenašel.
2. Nic neříkající nadpisy dotazů typu: pomóóóc , heeeelp, které svědčí o nepoučitelnosti tazatelů o tom , že nadpis má alespoň stručně popsat problém.
3. Neochota logického myšlení typu: když mi to celou dobu šlo dobře a po instalaci nějakého addonu se to hroutí - nebude náhodou problém v tomto addonu????
4. Z češtiny jsem měl sice za čtyři,ale to,co tu někteří předvádí i mne doslova vyráží dech.Pánové každý Váš příspěvek je vaší vizitkou před ostatním publikem,takže trocha snahy by neškodila.
5. Dotazy typu : Co je lepší - tak to už tu bylo snad tisíckrát a vždy vyjde závěr,že někomu vyhovuje více to a někomu zase to druhé.Vím nejlepší cesta by byla mít možnost to i to nezávazně vyzkoušet a pak to teprve koupit,ovšem tak to u většiny addonů není a tak tazatel většinou dotazem " co je lepší" stejně nic nezjistí
6. Velká řada dotazů se týká IVAO a k tomu přece máme forum české divize IVAO a tam se dá ledacos vyčíst ještě před napsáním dotazu.Zvláště, když jsou tam i česky popsané návody pro IVAP atd.

Závěr: Pojďme se všichni snažit o opětovné pozvednutí kvality tohoto fóra,když už ničím jiným,tak alespoň dodržováním výše uvedeného.

Dopsal jsem
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 09:01
Toomitsch
Gustave, to bys musel vratit toto forum do casu nekdy kolem roku 2001-2002...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 09:06
brendon (SVK832)   
Co na to povedat? Pokial sa tu budu registrovat stale novy clenovia, tak tomu nezabranime. A najhorsie cim je mladsia generacia sa registruje tym je lenivsia a drzejsia.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 09:48
Venousek
Pod tohle se podepíšu. Základy slušnosti, základy češtiny a základy znalostí vyhledávání jsou atributy, které zde nově příchozím chybí. A podle kombinace těchto faktorů přesně dokážu rozeznat, že po rozkliknutí daného profilu narazím na něco dvanáctiletého. Většinou se to na první pohled kromě výše uvedeného pozná tak, že se ptá na něco od PMDG stylem Jak letět v PMDG 747 podle GPS...
Ale zase na druhou stranu bych nebyl úplně pesimistický, vždycky se tady dozvím odpověď na svůj dotaz a mám tady pocit, že jsou tu lidi, s kterejma bych klidně šel na pivo.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 09:17
Koprik
Amen!Gustave, neni co dodat, tento dojem mam uz davno!Co ale s tim?
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 09:28
Karci
Obrniť sa trpezlivosťou a ísť príkladom. Nie je to prípad všetkých, ale veď stačí sa správať tak ako u malých detí. Nereagovať na hlúposti. Ak je hlúpa otázka, radšej ju nechať bez povšimnutia. A ak nikto nebude reagovať na otázku typu, čo je lepšie, tak dotyčného možno napadne skúsiť vyhľadávanie. A ak nie, tak potom má smolu.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 09:42
Marky Parky   
Obávam se, že když nikdo nezareaguje na otázku "Co je lepší", tak se tu do 24 hodin objeví od stejného autora ta samá otázka v novém vlákně, jen bude nadepsaná "CO JE LEPŠÍ??????!!!!!!!!!!!"...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 09:56
Karci
Tak poveríme jedného člena písaním odpovede: Skús vyhľadávanie . Služby sa budú striedať Ale vlákna o dĺžke jedného príspevku sa dajú zvládnuť, stačí nereagovať a dotyčného to prestane baviť a snáď zapojí prirodzenú inteligenciu
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 19:29
Karel
Již několik let drží službu Tragéd. Jen ho pěkně vystřídej...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 10:01
brendon (SVK832)   
Na toto by bol dobry moderator. Zmaze spravu a upozorni nech sa pozrie historii. Ale kto ma tolko casu vsak?
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 10:08
MiG-21MFN
já bych se i dobrovolně hlásil. jsem tu prakticky pořád a hloupý příspěvek poznám
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 09:42
adagio   
Taky souhlasím, ale neznám na tuhle smutnou skutečnost řešení. Jak píšou ostatní - je to (de)generační posun a obrázek stávajících náctiletých. Kvalita mládeže prudce klesá s prudce se zrychlujícím připojením na internet. FS se tak dostává do rukou lidí, kteří to mají jako přestupní stanici mezi Pokémony a papírama na auto či prvním vážným rande.
Doba, kdy si každý musel sám všechno večer nastudovat v angličtině, ladit a kutit hardware a za hodinu online lítání zaplatil přes vytáčenou linku asi stovku, už je nenávratně fuč. Spousta ze starejch virtuálních pák (paprdů) od tý doby "zfotrovatěla", nemá už čas jít příkladem a trochu to tu fackovat, a tak mají myši pré...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 10:11
leonell
>Taky souhlasím, ale neznám na tuhle smutnou skutečnost řešení.

Řešení je dost, akorát si nejsem jist zda se vyplatí se jimi zabývat. Osobně když vidím narozeniny velkého mentora Chucka Norrise tak prostě pokud se nenudím tak celý strom ignoruju.

Ale k řešením:
- už se zde probírala možnost přiřazavat příspěvku kvalitu. První tři lidi to odnesou ale ti zbývající vidí hodnotu -5 a ignorujou to.

- nikde není psáno že člověk který se před minutou přihlásil může posílat příspěvky. Může dostat týden na rozkoukání.

- občas je vidět že první příspěvek musí být "komentářem", nesmí zakládat nový topic. Nový topic může založit až třeba po pěti komentářích. Ne že by to zde něco řešilo - na hloupých odpovědích na hloupé topicy by leckteří mohli postavit kariéru .

- šla by udělat i kombinace prvního a třetího. Teprve po třech příspěvcích s nenulovou kvalitou by dotyčný mohl založit vlákno.

Problém je, že u těchto omezení vyšachujete s těmi "škodiči" i ty, co jenom čtou a korektně a slušně se ptají jenom když mají problém.

A samozřejmě je možné i moderované fórum kdy příspěvek musí někdo schválit.

Ale jak jsem psal. Prostě blbosti ignoruju a je to.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 10:17
MiG-21MFN
no myslím, že nápad s bodováním příspěvků je trochu kravina jako co z toho, že uvidím, že to má -5? akorát si ušetřím jedno kliknutí
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 10:42
adagio   
obávám se, že podobných námětů tu už zaznělo spousty. Buď na to není síla a čas to aplikovat nebo by vznikly jen komplikace a zmatky.

Ignorace hloupých témat taky nefunguje, protože nebrzdí hloupé reakce ostatních hlupáků
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 09:45
Matt
Já tu sice moc dlouho nejsem, nicméně máš pravdu...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 09:50
step   
Upřímně, na dotazu "co je lepší" nic špátného nevidím. Už proto, že leckterou věc člověk nevyzkouší, dokud si ji nekoupí, je právě zpětné vazba od uživatelů tím jediným objektivním zdrojem informací.

Je sice fajn, že si můžu přečíst recenzi na avsimu (které jsou mimochodem velmi kvalitní), ale tak jako tak zkušenosti reálných uživatelů jsou k nezaplacení.

Dá se říci, že diskuse na toto téma jsou v podstatě jedním z pouhých dvou důvodů, proč sem vůbec chodím. Tím druhým je, když někdo najde a doporučí nějaký free addon co za něco stojí. Abych nezapomněl - ještě si rád přečtu Karciho a spol. příspěvky o X-plane, který se mi líbí stále víc.

Kdy má Chuck Norris narozeniny nebo video, kde se rozseká vrtulník, případně odkazy na novinky, když spadne letadlo, to mě opravdu za mák nezajímá.

Štěpán

P.S. Měl jsem dojem, že tu svého času měli fungovat nějací moderátoři. Zřejmě ale ne. Nebo jsem si jejich práce nevšiml?
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 10:03
LuckyB
Mluvíš mi z duše. Bohužel je to obecný jev vycházející z toho, že dnes má přístup k internetu každý. Kdo za to může? Gates? Google? Asi se s tím nedá nic dělat, pokud nechceš lustrovat všechny, kdo se registrují. Jediná možnost je jít příkladem, jak napsal Karci. Předvídat kterým směrem se vlákno vyvíjí a nereagovat na provokace.
Nedávno jsem dochatoval s jednou osobou, které je 25. Studuje pedagogiku, mimo jiné i literaturu. Když jsem se jí zeptal proč začíná větu malým písmenem a píše bez diakritiky, tak mi odvětila, že to neřeší, že se tak na chatu píše. Nevím jestli to s tím nějak souviselo, ale postrádala taky smysl pro humor.
Tak jako nereaguju na ožralé bezdomovce, stejně nereaguju na postpubertální jedince hledající dospělost a stále přitom využívající výhod dětství. Pak jsou tři možnosti. Buď to pochopí nebo se stáhne a nebo začne urážet.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 10:19
leonell
Bez diakritiky se opravdu ve spoustě webových fór a emailových konferencí píše, co se pohybuju jako programátor tak je většinový zvyk a někde je to dokonce v pravidlech a opakované porušení hrozí až vyhazovem (důvod je historický - ne všechny systémy uměly korektně dekódovat češtinu - občas se se špatným nastavením potkám i dneska).
O malém písmenu na začátu věty ale nic nevím, to jsem ještě neviděl a považuju to (narozdíl od vynechání diakritiky) za blbost.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 10:07
Tragédie v JRD
nic ve zlem, gustave, ale objevil jsi ameriku. to co pises se tu deje uz radu let... a svym zpusobem tim uz asi tak stejnou dobu bojuji. bohuzel vetsina lidi (a to i "veteranu") si to vyklada jak vyklada....
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 10:37
kuma   
Bať.

Ale Gusta přece píše, že si vylévá srdéčko. Prostě to občas na někoho z nás přijde - a když už nejsme tak mladí, abychom jako před lety na koleji jen rozrazili okno do dvora s táhlým, hlasitým a uvolňujícím hrdelním výkřikem " Jebááááááááááát!!!!"

Tak tohle beru jako něco prostě takovýho...
 2x  

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 11:02
Koprik
100 bodu doktore....Je videt, ze i "dochtori" jsou jen lidi, jak nedavno nekteri nepochopili u te nestastne a ne moc chytre ucitelky (svete div se, i ucitelky maji touhy)!!!Jen doufam,ze ze na peraku nesmiruji nejake tvoje zapskle pacientky,aby z toho nemeli smrt!!!
 

OT: ..na kolejích   12. 3. 2009 / 19:35
Latom   
Tak díky tobě mne chytil záchvat smíchu. a teskných vzpomínek současně
Na tohle forum už chodím velmi málo, neboť ....viz. Gustav, ale tenhle příspěvek stojí opravdu za to si ho přečíst po ránu na probuzení. Si ho musím někam uložit.
Jo jo, kde že ty mladý sněhy jsou.
 

OT: ..na kolejích   13. 3. 2009 / 14:26
Serž   
na kolejich je zakazano predjizdet, otacet se a stat. a to vcetne "u okna"
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 11:25
MzM   
Na takový návaly tu nejsou zařízení. Trochu se zastanu názoru, že vyhledání tady (páč je to zaplevelené balastem) není nic primovního, i když se dá. Takže bývá rychlejší se zeptat znovu. Tím se ale zase zaplevelí fórum a vyhledávání je ještě horší.
Sám jsem si zkusil vyhledat oblíbené "bude W3A SOKOL?" a asi 3x jsem narazil na vlákno, kde bylo napsáno "hledej", takže moc prima.
Samotnému systému se to vytýkat nedá, holt plevel...
Pochybuju, že by to tu někdo třídil a vyhazoval.

Co s tím? Pravidelné osobní schůze (u piva), kde by si kraviny dotyční vyříkali aniž by zaplevelili fórum? K tomu bych se přikláněl. Takže kdy zajdem?
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 11:31
Koudelka
hned
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - MODEROVÁNÍ   12. 3. 2009 / 11:53
Jennik   
Mezi reakcemi zazněla poptávka po moderátorech. Ve skutečnosti již fórum několik moderátorů má. Bohužel, po několika velmi ostrých napadení jejich činnosti (CENZURA!!) zasahují jen v nejdrsnějších případech:

http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=245301&lan=0

Bohužel, ani moderátoři nejsou na fóru nonstop a nedokáží/nechtějí číst VŠECKO. Takže, myslím, že pokud někomu extrémně vadí některé příspěvky, má přece možnost napsat někomu z moderátorů soukromou zpravičku a upozornit ho na problém.

U jiných fór je to naprosto samozřejmé a nikdo to nehodnotí jako "práskačství" ale jako pomoc s udržováním úrovně fóra...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - MODEROVÁNÍ   12. 3. 2009 / 12:23
Marky Parky   
Ono možná trochu nešťastně tady došlo k tomu, že to co se zavedlo není moderování, ale cenzura. Moderování totiž na většině sofistikovanějších fór funguje tak, že moderátor najde kravinu, okomentuje ji "to je kravina" a vlákno zamkne. Nebo najde nesmyslný název vlákna a krom toho, že upozorní, tak vlákno přejmenuje. Nebo že najde threadhijack, odřízne větev, udělá z ní nové vlákno se samostatným názvem a do původního dá poznámku proč to přesunul a odkaz. Podobně s příspěvkem ve špatné kategorii (ale to na péráku nehrozí). A když už maže, tak většinou s odůvodněním proč.

Chápu, že technologicky i časově jsou výše uvedené věci problém, jen si myslím, že je namístě nazývat věci pravými jmény. A nestyďme se za to, pojem cenzor nemusí být nutně vykládán negativně - řekl bych, že poslední dobou (narozdíl od problematického startu) je jejich činnost pro kvalitu fóra přínosná. Ale nazývejme věci pravými jmény, a když dělají cenzuru a nemoderují, tak je nenazývejme moderátory.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - MODEROVÁNÍ   12. 3. 2009 / 12:48
Mike2811
Bohužel, i když je cenzorů celkem osm (pokud si dobře pamatuji), tak pánové zasahují až s několika hodinévým spožděním, kdy už je baobab(většinou nějaké hádky, které nikam nevedou) pořádně rozrostlý, občas se to stihne až další ráno a to už stejně jen historický artefakt, navíc ani cenzoři nemůžou nic dělat, když hned po smazání obrovského baobabu se hlavní aktéři začli hádat, proč se hádali a kdo za to může... Tohle sledovat je prostě zážitek...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - MODEROVÁNÍ   12. 3. 2009 / 13:13
Koprik
Chapej, to proste neni mozne, aby to par jedincu vsechno sledovalo a rozsuzovalo....Ani kdyby me nekdo platil,tak bych to nechtel delat!!Ty ANO???Za "mych mladych let" jsme si dali s kamosi ve skole kvuli odlisnemu nazoru po cuni a byl klid...Silnejsi prezili a zbytek drzel hubu.A bylo to vetsinou fer.To se dneska nenosi, pac se lidi udavaji k soudu za kazdy prdnuti, a tak si to ventiluji takto virtualne na ruznych forech.No a samozrejme ze v teple za bukem si dovoli pouzit jine vyrazove prostredky, protoze na peraku nedostane nikdo pesti pres cenich...technicky to proste neni mozne a bananu se nikdo neboji.Holt spolecnost degeneruje.Doktor by nam to vysvetli odborne, ja jsem bouzel jen laik.Jo a asertivitu si spousta predevsim mladsich lidi plete s drzosti,jeste dodam!
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - MODEROVÁNÍ   12. 3. 2009 / 13:15
Tragédie v JRD
ale jo .. cenzori/moderatori je reseni .. pokud by se tomu ale mohli venovat soustavneji a ne az s krizkem po funuse. a vlakna zabijeli hned a v zarodku a ne az po 4ech hodinach debaty o bobku
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - MODEROVÁNÍ   12. 3. 2009 / 13:27
Mike2811
Ty jsi trochu vynervovaný viď ? Jen se trochu uklidni, to bude dobrý...
To, že napíšu, jak se něco děje, nemusí nutně znamenat, že někoho konkrétního kritizuji. Osobně si myslím, že kluci se snaží a dělají to docela dobře, ale z principu fungování prostě nemůžou odvádět 100% výkon. Pokud jdee o mne, ano často bych tu byl, dřív a taky dřív zasáhl, ale určitě ne vždycky a co je hlavní - nemyslím si, že mám dostatečnou kvalifikaci, abych poučoval a omezoval ostatní, takže za mě tak...
Násilí - moje zkušenosti jsou spíš takové, že čím vyšší síla, tím nižší IQ, takže to tak úplně nefachá, ale na internet to stejně nejde použít, takže je to jedno. Banány by fungovaly, kdyby se dávaly rychle, přísně třeba na nějakou omezenou dobu, ale Jirka masník tohle sám skoro určitě nezvládne a chápu ho, že nechce nikomu dalšímu dát do ruky takovou zbraň, takže buď se budeme chovat slušně tzn. spolu se svobodou musí stoupnout i vlastní odpovědnost, jinak se tu asi nehneme.
Sám za sebe se to snažím reflektovat tím, že si sleduji počet smazaných příspěvků a stydím se, když mi nějaký smažou, i když v naprosté většině je to relativně rozumný příspěvek, který reagoval na něco v absurdní větvi a dále se takovým větvím vyhýbám, i když by se tam objevila zajímavá a rozumná věc...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 13:04
pilot_master   
Nejakym riesenim by bolo možno zamedzit pristup k registracii na nejaky cas, teda budeme uzavreta skupina ludi. Ostatny si to budu moct len citat. Ci to bude uspesne, no neviem.
Ale ak sa to ani po tomto kroku nezlepsi, tak to asi nema cenu..
Je to moj osobny nazor...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 13:13
Tragédie v JRD
v souladu s timto prispevkem rovnou navrhuju, aby se zrusila registrace vsech a uz sem nikdo neprispival. verim, ze to je jediny reseni, jak se zbavit mistnich debat.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 13:32
Viktor17   
Tak teď s Tebou nesouhlasím. Kolikrát i nový "uživatel" dokáže vyplodit rozumnou myšlenku a na druhou stranu, tady člověk i několik let registrovaný plácne takouvou blbost, že by za to měl dostat facku.
Já osobně si myslím, že ve virtuálním nebi potřebujeme co nejvíc lidí. Ty staří mají rodiny a času už tolik nezbývá. Když sem přijde nováček a uvidí, že je tady komunita s jasnýma pravidlama a všichny se tady chovají slušně, tak i on se bude chovat slušně.
Když se tady přihlásí nováček v době, když je tady rozjetá hádka na 101%, tak to bere tak, že i on si to může dovolit a bere to jako standard.
Ono by stačilo, pouze netolerovat pár "méně schopných" jedinců a dát jim jasně najevo, jak to má vypadat.
Vždyť atmosféru si tady tvoříme my všichni...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 13:47
Toomitsch
Jenze se podivej, jake tady byly myslenky, kdyz forum pred deseti lety zacinalo.. Ted to tu stoji opravdu z prd. Kdyz uz se nekoho ptam, tak v posledni obe radej pres ICQ, ci SZ...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 13:52
Tragédie v JRD
no to je tim, ze se z toho stala masovka...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 17:28
Toomitsch
Ja myslim, ze i pri dramatickem narustu uzivatelu si forum mohlo zachovat "odbornost". Zalezi jen na uzivatelich fora, jak se k tomu postavi. Jestli je pro ne jednodussi ptat se nez hledat, zadat vysvetleni nez sam studovat atd...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 14:05
FSPilot   
"výkřik do prázdna"
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 17:29
Toomitsch
Bohuzel... Nekolikaty... Co tady zavezt neco jako ridicak na zkousku?
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 18:26
FSPilot   
To není špatný nápad To takhle vymakat, např. zkouška na 2 měsíce po přihlášení a pak by se veřejně hlasovalo, zda prodloužit nebo neprodloužit platnost to by mohlo být fajn
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 15:59
Kubikula   
Tak po přečtení několika názorů tady v tomto topiku si neodpustím svůj názor.

Nejsem tady tak dlouho abych dokázal zhodnotit vše, co tady bylo vyřčeno a nemůžu srovnávat situaci před šesti lety s dněšní.

Nejen nesmyslené názvy témat, ale mnohem nepříjemnější je pro mne listovat výsledky hledání a procházet ty odpovědi. Zjistil jsem, že většina postů v žádném případě nejsou odpovědi věcné a nedělají to jen nováčci. Úroveň fóra se mění taky v důsledku zbytečných připomínek a příspěvků typu smajlíků, bodových hodnot a hloupých výlevů emocí. Když člověk chce najít nějakou informaci, zadá do vyhledávání text a musí se doslova prokousávat, než se dozví informaci na odkaz a to v lepším případě. Kdo tomuto nerozumí, tak ať si prolistuje svých posledních deset příspěvků a zamyslí se...

S bodem dva naprosto souhlasím.

Logicky usuzuji, že o ledasčem se dá hlasovat. Udělovat postům hodnoty a když se negace dostane na určitou hodnotu, automaticky ho to smaže i z historie.

A pokud zauvažuji nad tím, co tady píšete Gustave, tak si myslím, že pro Vás by bylo právě tohle:

Systém Guru na fóru, kdo by byl vybrán (nechci spekulovat nad systémem výběru) by měl navíc přístup do guru fora, které by bylo součásti tohoto. Jednou jsem to zažil na jiném serveru a výsledek? Z počátku ti, co nebyli vybráni vztekle kopali kolem sebe a nakonec přestali navštěvovat fórum. Zůstali jen ti, kteří si ho opravdu vážili.

Závěr: Pojďme více uvažovat, jestli právě ten příspěvek, který se chystám odeslat je přínos a jestli má opravdu smysl.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 16:04
MzM   
...uvažovat? próč, když máme tu demogracii?
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 20:31
Jennik   
"Pojďme více uvažovat, jestli právě ten příspěvek, který se chystám odeslat je přínos a jestli má opravdu smysl. "

!!! Naprosty souhlas, pod to se podepisu
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 20:56
donCarlos
No jo, co naděláš. To co jsi napsal jsou v podstatě opsaná pravidla fóra.

Já bych to viděl tak, že každýmu novýmu dát tři šance a pak bez diskuze ban, tady je potřeba tvrdá totalita, ne aby si fórum žilo vlastním, jak vidno značně neinteligentním, životem.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:03
MiG-21MFN
přesně tak, taky mě to napadlo. uděláme to jako v chile(snad to bylo chile ). prostě tu budeme mít chvilku diktaturu, aby se to tu trochu srovnalo a pak mužeme zase naject na povolnější režim. žádná demográcie, prostě určit několik moderátorů (vím, že už jsou, ale moc nemoderujou) a bez pardonů mazat kraviny hned v zárodku. a žádný brečení, proč mi to smazali. taky něco v tomhle smyslu napsat do pravidel fora a je to. prostě trošku radikálnější přístup
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:28
donCarlos
Řím to byl Chile taky, ale v Římě jako první. Zvolíme diktátora pro stav ohrožení a budeme doufat, že se nestane Césarem
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:31
MiG-21MFN
kdyžtak ho sesadíme
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:32
B3d4   
...ostatmě soudím, že Bačkora musí být poražena !!!
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:05
Už přistávám?
Nemám na to názor, jen jsem chtěl přispět.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:08
Viktor17   
To je přesně to, o čem to tady je!!! Za každou cenu něco napsat i za cenu, že je to sebevětší hloupost...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:13
Tragédie v JRD
ja bych to rovnou zabanoval .. a byl by klid...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:17
Jakub Edr
To by tu nikdo nezbyl!
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:27
kuma   
Ale prd. Akorát by se to tu trochu vyčistilo.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:51
Jakov
+1 Kvalitní názor
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:08
Reptile   
S tím pocitem sice nezbývá než se naprosto ztotožnit, nicméně bych to neviděl tak tragicky. Tady se jen v malém odráží normální členění celé lidské společnosti - lapidárně řečeno, inteligentních a střízlivě uvažujících lidí je menšina, blbců je spousta. Jeden ze znaků typického blbce je naprostá absence soudnosti, v důsledku čehož se sere i do věcí, které jsou na míle vzdálené jeho chápání - a letectví je toho zářným příkladem.
Jde o to, aby ti inteligentnější dokázali použít část své inteligence na odfiltrování těch blbců (jak už tady někdo psal o bezdomovcích apod.). Prostě se naučit je nevnímat a nenechat se jimi vytáčet. Každý z nás má určitě svůj vnitřní filtr, který mu u některých jmen ve fóru řekne: ten mívá dobré příspěvky, přečtu si, co napsal, a u jiných zase: aha, to je ten kretén, co to tady jenom zasírá.

Důležité je právě v tom druhém případě odolat pokušení odpovědět na jeho příspěvek a nějak kulantně vyjádřit, jaký že je to blb. Bohužel i ti nejrozumnější tady občas podlehnou pocitu, že přece není možné, aby byl někdo tak hloupý a v dobré víře se dotyčného snaží (většinou marně) vychovávat.


Můj návrh proto je: využívat víc svých vnitřních filtrů a blbce IGNOROVAT
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   13. 3. 2009 / 01:58
Hory1989   
Nojo. Tato myšlenka se objevila snad v úplně každém baobabu, který se kdy zabýval stejným tématem jako tento (a tady už to taky zaznělo). Jasně - můžeme ignorovat, spousta lidí to tady tak určitě dělá. Ale podívejme se na praxi... Všechno je pořád při starém. Možná by nebylo úplně od věci umožnit moderátorům/cenzorům zamknout strom, aby už nikdo prostě nemohl reagovat a všichni si jenom mohli říct - nojo, blbcovi radši ani nemůžem odpovědět.

Systém hodnocení kvality příspěvku by taky nemusel být od věci. Na některých fórech to tak docela dobře funguje. Například tak, že text špatně hodnoceného příspěvku se ve výchozí pozici nezobrazí, tudíž uživatele nezatěžuje a nemate (funguje to tak myslím i v komentářích na YouTube). Ostatně, k takovému opatření bych se osobně přikláněl.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   13. 3. 2009 / 10:54
jožo
Navrhujem, aby každý kto prispieva sa pri každom príspevku sám zaradil do jednej z Tebou spomenutých kategórií.

P.S.: Teraz som zvedavý, ako toto kto pochopí... (Mám na mysli tento môj príspevok, aj keď je to viac o testovaní zmyslu pre humor)
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   12. 3. 2009 / 21:11
B3d4   
Buďte jako
14433 B / 315 x 350 / cl_5zvirat_Zelva.JPG
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   13. 3. 2009 / 07:32
Zouzman Air
Nejvíc mě na všem mrzí, že to mělo za následek odliv dosti dobrých a schopných lidí. Tak si říkám jestli není na čase po dlouhé době otevřít Pandořinu skříňku. Je fakt, že sem dlouho ničím kulturním taky nepřispěl a spousta mých posledních příspěvků je sh.t, za což patří má omluva. Někdy mi to ale prostě nedá sry.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech.   13. 3. 2009 / 14:01
Karel
Myslíš tuhle http://pandora.idnes.cz/conference/satcocz pandořinu skříňku? Ale ta je stále otevřená...
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech. = Hlasovanie?   13. 3. 2009 / 08:31
brendon (SVK832)   
Co keby sme poziadali Jirku aby tu uorbil hlasovanie.

Chcete na fore moderovanie typu:
a.) Totalne = Diktatura.
b.) Benevolentné ako do teraz.

Ak sa zhodne väcsina na A tak moderatory nech mazu vsetky somariny co nema nic spolocne FS a pripadne blbe otazky (v tomto by sa mu napisalo do sukromnej spravy nech pouzije vyhladavac a pozrie pravidla fora. Ak sa nezmeni dostane ban). A pripadne nejaka velka huba, ktorej sa to nebude pacit a bude vulgarna dostane ban na tyzden. Pokial by sa to opakovalo 3x, tak ho zabanuju uplne alebo na dlhsiu dobu.

Bod B. Zostane to tu postarom a bude odliv tych rozumnejsich a co pisu k veci (aj mna ). A vsetci budu nariekat.

Myslim ze sa hovorilo dost o tomto probleme a bolo by teda dobre konat. Ako to bolo napisane ak niekto bude tu stale kopat a trepat dostane ban a bude vycistene forum. Ale potom samozrejme treba pocitat ze zaden tu pribudne len 2 3 prispevky .

Jirka teda ta prosim, ak si najdes cas urob take hlasovanie.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech. = Hlasovanie?   13. 3. 2009 / 09:00
Karci
Ale veď je to celé o sebauvedomení. Vidím kravinu, nereagujem, prípadne napíšem SZ. Napíše ten príspevok znova? Aj tri krát nech napíše, nedostane odpoveď tak ho to prejde. Načo diktatúra, perák je taký aký sme my. Utiekať sa k J. Masníkovi mi príde dosť alibistické. Ak sa chce niekto pochváliť fotkami z plochy, nech sa pochváli, nikoho to nezabije, otravné sú osobné invektívy. Ale na druhej strane, často sa dozviem z týchto prekáračiek aj iné zaujímavosti z iných oblastí Viď OSA. Diktatúra je pre nevzdelaných a málo inteligentných. Ak sa chcú hádať dvaja kohúti, tak do toho ostatní nezasahujte, a moderátor, či aká je to funkcia to zmaže keď bude mať čas. A ban? Ignorácia je horšia, než BAN. To mi ver
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech. = Hlasovanie?   13. 3. 2009 / 09:15
donCarlos
Akorát že nedonutíš všechny uživatele aby začali myslet, případně sebereflektovat. Ale zabanovat je můžeš, hned všechny a na trvalo.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech. = Hlasovanie?   13. 3. 2009 / 09:23
Karci
Nuž tak budeme ignorovať aj tých Ale tak jasné, keď je niekto na peráku dlhšie a robí hlúposti, tak preč s ním. Ale keď sa prihlási vyjukaný 13-14 ročný chalan a jeho prvá otázka bude kravina, tak mu treba dať šancu Veď aj tento strom je v podstate zbytočný. Kde sú tie časy, keď sme sa hádali o FS vs X-plane. Tam aspoň bola zábava a občas aj rozumné argumenty
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech. = Hlasovanie?   13. 3. 2009 / 09:29
donCarlos
A nakonec se budeme ignorovat všichni na vzájem a bude nám dobře Takhle by to nešlo... Tohle fórum už poskytuje dostatečnou informační základnu pro všechno co by koho kolem FS mohlo zajímat - to ze někdo ani neví kde je odkaz "Vyhledávání", to je trestuhodný.
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech. = Hlasovanie?   13. 3. 2009 / 09:49
brendon (SVK832)   
Aj ked pride novacik myslim ze ked mu hned jeho prvy blby prispevok zmazu a napisu skus pohladat, tak sa snat uvedomy. Ked mu nedame hned na zaciatku mensiu priucku, tak samozrejme bude sa pitat na take veci ktore tu boli a na kazu hlupost. Ja viem ze som sa tiez dost pital na zaciatku su to uz take niejake tie 4 roky. Ale aspon som sa pital na veci, ktore neboli vo fore co sa tykalo hlavne Gmaxu. A teraz vela krat sa stalo ze ak som nieco potreboval alebo niekto iny pohladal som si svoje prispevky na pripomenul ale posla niekomu link.

Inak FSX je krajsia ako XPlane
 

Můj delší příspěvek k tomuto fórum - hodnocení po létech. = Hlasovanie?   13. 3. 2009 / 10:03
MzM   
...hlavně obal...
 

Můj delší příspěvek ... žiadne hlasovanie !!   13. 3. 2009 / 13:24
kuma   
Bože, to jak tady o tom dokola všichni plkají, svědčí jen o tom, že jakákoliv "úprava" by byl jen ztracený čas. Nezbývá než se vrátit do historie (vždyť to tu bylo mockrát). Pokud budete chtít, přečtěte si i odkaz k odkazu - a diskuse a ty baobaby tam.
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=235218&lan=0
Kdybyste si na to vzpomněli - klepli do vyhledávače - a pročetli si to, zjistili byste, že ktomu už asi 4 roky není co dodat. Tiíckrát o tom samém a ve skutečnosti o ničem...

PS: dejte do vyhledávače "Jirka Masník" - a zjistíte, že má necelých 500 příspěvků. Zajímavé, ne? Dokázali bychom to taky?
 

Můj delší příspěvek ... žiadne hlasovanie !!   13. 3. 2009 / 13:32
kuma   
Jo a ještě jeden odkaz a důležitý názor J.M.
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=187756&lan=0
To by totiž bylo nejúčinnější
 

Můj delší příspěvek ... žiadne hlasovanie !!   13. 3. 2009 / 14:19
Už přistávám?
Já ne.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ