FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: Ruzyňské letiště: Kdyby tu vypukl požár ... Jeden příspěvek | Celý strom
OT: Ruzyňské letiště: Kdyby tu vypukl požár ...   16. 3. 2009 / 15:40
Buffus

http://www.ahaonline.cz/cz/z-domova/35039/comment?action=all&module=phorum#comment


 

OT: Ruzyňské letiště: Kdyby tu vypukl požár ...   16. 3. 2009 / 15:45
Livien
AHA? Sakra lidi co to čtete
 

OT: Ruzyňské letiště: Kdyby tu vypukl požár ...   16. 3. 2009 / 16:22
kuma   
No, v tomhle případě asi Aha - Neaha...

Viděl jsem podobnej bordel a potěmkinovský vesnice s ISO 9000 a ISO 9001 a já nevím jakou akreditací - a nic nepomohlo, pokud je vedení prohnilé a posty jsou obsazeny nixmochry, nic nepomůže....

Ono se v naší společnosti musí při aplikaci některých pravidel taky trochu myslet dopředu a to nám nejde. Když si prohlédnete tu fotku "zalepených" únkových dveří, hned pochopiíte.

Určitě je nějaký předpis, který určuje, že únikové dveře se otevřou po zatlačení na tu příčnou páku a bla-bla-bla nesmějí být zajištěny jiným zámkem, zamknuty, zataraseny a tak. To má na papíře logiku.

Na té fotce je ale vidět, že hned za dveřmi je halda vajglů... Takže co malý letištní zaměstnanec s cedulí "Obrať jen při požáru!" - prostě otevře, strčí tam nohu, vypálí retko a jde zas dovnitř.

To je ale nežádoucí z mnoha důvodů - jednak hulí tam kde nemá a určitě i kdy nemá. Jednak když se dveře otevřou zevnitř, může jimi někdo vejít zvenčí (nekontrolovaně, skryt za zapálenou cigaretou) - to je pochopitelně špatně.

Jak to vyřeší malý český bezpečáček? Prostě ty dveře zamkne. To je ale špatně při požádné revizi - tak se přelepí křížem páskou, protože to se dá snadno přetrhnout. No ale to taky nezastaví ty kuřáky, no... Tak co teď - a co řeba to omotat tou páskou na kufry, sakra, to by bylo, aby to někdo přetrh´! Takže dveře nejsou zamčené ale dovnitř neproleze ani myš....

Škoda, že naši západní sousedi dokážou v takových situacích být důslední a (většinou) si už za totolity dovedli takovouhle situaci otevřeně přehrát - a pak udělat opatření, které to vyřešilo. U nás se jen splní směrnice - a výsledek je každýmu fuk.

Možné řešení - dveře zajištěné pákovým uzávěrem, jako bývala garážová vrata, červený s návodem - odemyká se jedním pohybem - ten jednoduše zaplombován drátkem, které přetrhne i malé dítě - a na to napojený alarm, který by při otevření začal řvát jak kráva, takže případný rošťák, který by si to chtěl vyzkoušet "nanečisto," by se leknutím pos¤al.

Směrnici by to splňovalo, akorát by to stálo o pár kokrun víc.....

Prů¤er je, že takovýchhle tajtrdlíků v pozicích šéfů bezpečnosti, technických oddělení a podobně - jsou v každém podniku (letišti, nemocnici...) tucty...
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ