FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 4. 6. 2024, svátek má Dalibor Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ Jeden příspěvek | Celý strom
Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 20:43
Rozšafín Ctibum   
Vážení přátelé virtuálního létání,

rád bych tímto způsobem přednesl návrh, ohledně dalšího plánování akcí české divize a akcí pořádaných virtuálními aerolinkami.

Je poměrně zřejmý fakt, že česká divize má stabilní počet aktivních pilotů, který, ač počet registrovaných členů české divize roste před očima, je víceméně stále stejný. Až na výjimečně úspěšné akce typu zkoušek ATC a večerů ve špičkách 36 hodin, pohybuje se tento počet přibližně kolem 20 pilotů online. Přijde mi proto nesmyslné, tříštit tento počet mezi několik, akcí, ale naopak, navázat mnohem větší spolupráci mezi českou divizí a jednotlivými virtuálnímni aerolinkami.

Má představa, prozatím čistě hypotetická, vypadá následovně. Vytvoří se speciální kalendář, například google calendar je pro to ideální, kde by všechny zahrnuté subjekty (tedy event staff IVAO-CZ a jednotliví koordinátoři virtuálních aerolinií, hypoteticky dále rozšířitelné až do fáze akce naplánované samostatnou osobou ) sdílely data akcí jednotlivých aerolinek, plánovali své akce tak, aby se nekryly s jinými akcemi jiných VA. Tyto akce souhrnně by byly propagovány na novém webu české divize, v kategorii připravovaných akcí.

Výhodu tohoto systému vidím v jednoduchosti propagace akcí a přehlednosti pro všechny členy české divize. Z toho vyplývající zvýšení počtu pilotů na jednotlivých akcích o "hosty", kteří, pokud na web konkurenční či prostě druhé VA nezabrousí, nemají často o takové akci přehled.

Protože se domnívám, že se jedná o věc veřejnou, dávám tento návrh do pléna jak na flightsim.cz, tak na fórum české divize, a také bude rozeslán všem představitelům vedení českých virtuálních aerolinií.

Představitele jednotlivých VA prosím o brzké vyjádření, zda by měli o podobnou spolupráci zájem, či ne a také jsou přijímány jakékoliv další návrhy a úpravy.

Díky

za IVAO-CZ Staff

Borek Stěhule
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 20:50
Jakub Koutný TVS461
Borku taky jsem nad tím přemýšlel... Já jsi myslím ,že to je super nápad a jsem 100% pro spolupráci mezi TVSv a Českou divizí IVAO. Každopádně kolegové ze staffu by sem mohli hodit taky hlas abych to nerozhodl sám
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:02
Tragédie v JRD
tak hlavne ze mate milion stuffu na vsechno .. ale ze to nikoho nenapadlo driv kdyz jsi nad tim tak premyslel . nebyl snad nejaky vysssi stuff online? .)
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:06
Jakub Koutný TVS461
Tragéde meleš hovadiny. Běž spát... nechci aby tady byl zase strom plný nesmyslu. Pokud se nedržíš tématu co napsal Borek tak tu nepiš..
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:15
Rozšafín Ctibum   
Upřímně řečeno, má pravdu. Každopádně toto opravdu k tématu není, takže všichni placku na čelo a spát. Oba. A ruce na deku
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:20
Jakub Koutný TVS461
EE U mě to nejde Já letím na Rhodos s koupakama
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:22
PILOT253   
ruce pod deku! je dnes jakásik kosa
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:22
Filip   
Super nápad, ale já sem trochu "opačného názoru". Už kdysi dávno (rok, dva, tři...), sem si řikal že jsme "eventní" divize = když není event, nikdo nelítá. Daleko víc by se mi líbilo, kdyby se zapracovalo na tomhle, než na akcích "VA". Toť můj názor.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:26
Rozšafín Ctibum   
Já vím, ale nenapadá mne způsob, jak na tom zapracovat
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:03
Viktor17   
A co se snažit "ulovit" nové online piloty? Vím, že se do mě teď pustíte, ale znám tady z fóra spoustu lidí, co vy na IVAO šli, ale bojí se... Bojí se toho, že jejich znalosti v online nejsou dostatečné a jejich angličtina není taky na 100% úrovni. Myslím si, že kdyby se "zalovilo" ve vodách nováčků a víc se jim věnovalo (event po ČR v češtině) kde by se mohli seznámit s tím co je online, potom je učit frázeo atd., tak by se určitě našlo pár jedinců, co by začali s online.
Několikrát jsem se setkal s názorem. "oni to tam moc žerou a já se toho bojím".

Tak a teď se do mě pusťte..
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:11
pavelk
Já se do tebe pustím, ale s pozitivní odpovědí. Máš pravdu s názory nováčků. Z vlastních zkušeností mohu říci, že i já jsem tenhle názor měl v začátcích mého on-line létání. Také jsem měl strach, ale nakonec byla touha po letu silnější, než nezkušenosti. I můj kamarád mi říkal: "Já bych taky lítal, ale bojím se". Já popravdě létám jen po ČR a to s ultralighty, ale až se naučím dostatek, budu létat i po cizině. Já bych také byl pro, nějaké nováčky "ulovit".
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 23:56
Filipos
Promiňtě mi OT, ale když už se o tom mluví... Já osobně jsem se třeba na svůj první let online (který se uskutečnil mimochodem dnes ) připravoval takříkajíc roky. Bál jsem se, že něco pokazím a připravoval jsem se, trénoval offline všecko možné a až jsem si byl svými schopnostmi plně jistý, šel jsem na věc. Je to, pravda, trošku extrémní přístup, který se asi nedá očekávat od všech, ale výsledek stál za to, protože jsem nic nepokazil Mám ale takový dojem, že obecně ubývá lidí, co jsou ochotní se učit nové věci a jsou líní se po těchto věcech pídit.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 23:59
Filip   
To je taky pravda, spousta lidí si myslí že to je onlinovka jako Call of Duty nebo Counter Strike. Ale tady se člověk prostě musí něco naučit na začátek a pak se dál učí v průběhu.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   22. 4. 2009 / 00:02
Tragédie v JRD
ja nevim .. ze to tak strasne prozivate.... pokud si k prvnimu letu nevyberete zrovna nejaky online den nebo akci, ktere k prvnim letum zrovna moc vhodne nejsou, tak v podstate po par desitkach hodin v fsce, a nastudovani tech par veci na webu ivao, ti nic nebrani tomu se pripojit a zacit pilovat nekde okruhy, osahavat si frazeo apod...

a kdyz neco spletes nebo podelas, tak ti nikdo hlavu neutrhne (teda, pokud to nebude - uz zmineny - online day a ty se nezaseknes nekde pred LKPR s tim, ze vlastne nevis jak pristat a jak naladit ils drahy.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   22. 4. 2009 / 01:19
Filipos
No, možná jsem se špatně vyjádřil. Já se nebál toho, že něco podělám kvůli tomu, že by mě někdo trhal hlavu, ale už jen z principu, že nerad něco podělávám. To je takovej můj psychyckej blok . Prostě mám rád na učení klídek.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   22. 4. 2009 / 00:11
Lukas.wz   
No, a já si zase říkal že někdy odpoledne si sednu k compu, po čtvrt roce nainstaluju si FSku a vše potřebné a pak někdy večer potěším LKHK svou přítomností.. Možná taky extrém..
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 23:54
kutak
přesně tak.. taky bych věděl o pár lidech co by i zalítali ale bojej se těch začátků.. já bych navrhoval víc akcí s tréningovou tématikou, do který by se zapojilo co nejvíc řídícících.. některý by obsadili stanoviště a další by byli na frekvenci přes šepot jako "rádci" .. co říct, jak co udělat atd.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   22. 4. 2009 / 07:59
leonell
Mimochodem, nešlo by pro výcvik použít multicrew addony? Borek chtěl zkoušet TwinOtter, nevím jak to dopadlo.

Mně by to přišlo praktické, zbavilo by to hlavního stresu (přinejhorším by let dokončil instruktor jako "demo") a co je nejhezčí, bylo by to ARAIG.

Akorát si nejsem jistý, jestli je něco rozumného zadarmo.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   22. 4. 2009 / 15:42
Matyx   
Pustit se do tebe ? Ani náhodou. A to co píšeš se netýká jen nováčků. Já v offlinu začínal a zase jsem se do něj vrátil, jen již s Radar Contactem. Důvod je prostý - jak jsem se postupně učil, tak jsem při přechodu z propů na rnav jety chvíli nové kousky trénoval v offlinu a zafungoval efekt "čím víc víš, tím víc víš že nic nevíš" . Prostě se mi učením otevřely obzory, zjistil jsem kolik toho ještě neumím a tím jsem ztratil odvahu se na IVAO vrátit. Takže se učím a trénuju v offlinu, mám obavu že bez možnosti zapauzovat když se toho seběhne moc najednou bych to prostě prokaučoval.
Ale tohle info asi nikomu moc nepomůže, protože úplnému nováčkovi se dá odvaha dodat asi relativně snadno, ale mě po těch stovkách hodin ve vzduchu už asi při znalostmi podložené sebekritice asi nic nepomůže ))
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:30
Tragédie v JRD
no .. a o tom je prave ten borkuv napad... aby se ty "eventy" rozplizly po celem tydnu a ne na utery, kdyz uz lidi na ivao chodi "automaticky"...

jak by jsi chtel jinak lidi "nutit" (dobre, vest) k tomu, aby litali i jindy, nez v utery?
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:33
Filip   
To až někdo vymyslí, tak dostane Nobelovu cenu.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:36
Rozšafín Ctibum   
Snažim se o to právě tímto. Obecně přeci akce VA nejsou jen v úterý.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:41
Filip   
No v naší divizi je to holt jak s malejma dětma ve školce. Pořád se musí vodit za ručičku a dělat se jim program...Když není žádná akce je ticho po pěšině. V tom je naše divize jediněčná.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:47
Tragédie v JRD
jasne. ... vsichni jsou blby a nesvepravny, co? sorry, ale temahle pindama jich jeste par naseres a bude jich litat jeste min.... nechapu jak jako ex-clen ceskyho ivao staffu muzes vypustit takovyhle slova ...
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:51
Filip   
A nesvepravnosti a blbosti sem nic nepsal.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:38
B3d4   
Pondělí: Event na uvítání týdne
Úterý: Online den
Středa: Odpočinkový event
Čtvrtek: Event VA
Pátek: Chlastací event
Sobota: Vítání víkendu
Neděle: Loučení se se starým týdnem
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:51
Michal (CSA447)
+300 !
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:04
Lowmick   
Jak muzes dat Vitani vikendu po chlastacim eventu? To spis:
.
Chlastaci event
Odpocinkovy event
.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:13
B3d4   
nebo pojedeme v kuse a loučení s víkendem vypustíme
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:13
B3d4   
áále, 24 hodinovka stačí jednou za čas
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:40
FSPilot   
Za soukromníka souhlas a 100% podpora. Už dříve jsem tu dával návrhy, že kdo chce provoz, nechť si ho naláká a v rámci např. VFR sletů by si mohly "letiště samy" organizovat a tvořit eventy ve svých regionech.

A k tomu zapracování:
Co takhle to udělat jak to je u bookingu ATC? Stanovil by se jeden kalendář a každý by si moh plánovat akce s tím, že by mu to musel zvalidovat někdo např. ze staffu CZ-Divize, aby nebyl bordel (je třeba nad tím mít kontrolu) a to tak, že by se na CZ-DIRa nebo co já vím koho poslal banner, čas, místo a náplň akce (třeba by to byl takový "formulář" na divizním webu) a pokud by to všechno bylo jak má být, tak by staffáci hodili do kalendáře rezervaci toho eventu a pro čumily, jako jsem já by se objevilo v kalendáři akcí, resp. v rozpisu v příhodném dni, čase taková a maková akce
Výhoda formuláře by byla v tom, že by Staff divize neměl tolik práce, nemusel by vytvířet bannery, nemusel by se zabývat popisem akcí a jen by zkontroloval, jestli tam někdo nepíše hovadiny a uložil to do systému
To by mohlo jím, co vy na to?
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:48
FSPilot   
Takhle mě třeba napadl návrh toho formuláře
18632 B / 600 x 394 / EVENT_lejstro.bmp
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:57
Mike2811
Ty seš ale hračička...
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 21:58
Rozšafín Ctibum   
Ale je fakt dobrej, tenhle návrh se mi fakt líbí
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:00
B3d4   
Jasně, je to hezký, ale je tu jedno velký ale...
Když se tento formulář začne využívat a místo 2 eventů do týdne jich bude třeba 5, tak piloty za chvíli omrzí ta sposta eventů a přestanou se účastnit eventů jak úterních, tak celebek...
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:08
Tragédie v JRD
a ty snad myslis, ze ty dve aktivni VA udela dohromady 6 eventu kazdy tyden? .))))
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:08
FSPilot   
To jsou všechno špekulace Samozřejmě, nedá se očekávat, že by bylo na každém eventu narváno, ale zase na druhou stranu, já osobně bych neočekával těch eventů tolik A když to vezmu z praxe, jak to chodilo např. na LKLN, kde partička kamarádů lítala každý pátek večer, tak by se dalo dát toto a ti lidi by se scházeli víceméně stejně Třeba by se dalo udělat i po nějakém čase i pravidelné večery na nějakém letišti, jak tomu je třeba v úterky na LKPR nebo bývalo na LKLN, když byla věžka a teď se kluci taky občas schází, ikdyž není tolik času.. já už tam nelítal ani nepamatuju :'( Ale vždycky tam byla hromada srandy
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:03
pavelk
Zdravím všechny piloty.
Souhlasím s Borkem. Opravdu je provoz na nebi bohužel slabý. A to nemluvím o aeroklubových letištích. Já, jakožto pilot UL letadel, vlastním virtuální aerolinku Czech Lines, sídlící v Medlánkách. Doufám, že se nějaký pilot ultralightů přihlásí, a naše aerolinka vzroste.
Doufám, že kalendář se podaří uskutečnit, společně s formulářem od FSPilota, kterého chválím za zpracování návrhu. Opravdu by to bylo k užitku.
Letu zdar, OK-EUD 17
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:05
FSPilot   
A ještě kalendář V podstatě totéž, jak je u rezervace ATC na IVAO a tak by se s tím dalo hrát do nekonečna, např. při kliknutí na zelené políčko (akce) by se otevřelo info o eventu atd.
26832 B / 600 x 288 / EVENT_kalenar.bmp
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:06
Zek
Mimo téma: Už dlouho zase postrádám eventy do zahaničí. Možná mi někdo bude oponovat, ale už dlouho se mi nestalo, že by se mi nějaký event opravdu líbil... Naposled snad minulý rok. Vím, že to není jednoduchý a samotnýho mě nic nenapadá ale zkuste udělat zase nějaký pěkný event do ciziny...
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:10
FSPilot   
Pokud vím, tak byly v plánu nějaké mosty do zahraničí A třeba dneska letělo TVS kamsi k moři, tak ses moh klidně přidat Kdo hledá najde
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:12
Zek
Když já na ten skytravel moc nejsem
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:17
FSPilot   
To máš fuk, máš možnost letět do zahraničí - nemusíš jako TVS, víš akorát, že je zajištěno ATC pokrytí na té trase a tím by mohl být i docela pěkný provoz A vo vo vo vo to de
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:22
Zek
Máš pravdu, ale stejně se mi strašně líbili letecké mosty kde se slítlo 20 letadel a ne nějakejch 7 skytravelů.... Mno a nějak je delší dobu postrádám..
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:23
Filip   
Koukej na hq forum. Tam máš akcí Zrovna včera pěknej event mezi EHAM- EDDM
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:23
Rozšafín Ctibum   
LEtecký most je pomíněn potvrzením účasti i druhé strany mostu, což je teď trochu problém, ale bůhví proč. Každopádně příští týden
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:26
Zek
Aspoň se mám na co těšit.. Jinak díky za všechny akce těchto typů.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:47
Jakub Koutný TVS461
Přesně tak
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:09
Už přistávám?
Nenapadlo tě někdy, že jsou lidi, kterým stačí online jednou týdně?
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:13
Rozšafín Ctibum   
Nějak nerozumím, co to s tím má společného
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:28
Už přistávám?
Pokud chceš mít pětkrát týdně na síti večer dvacet lidí, z nichž každý se připojí jednou za týden, tak takových potřebuješ sto. Tolik jich snad ani nepíše na tohle fórum.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:35
Tragédie v JRD
ach jo .. cist umis? on nikde nepise, ze chce kazdy den dvacet lidi na siti .. on pise o tom, ze je nesmysl, aby si virtualni aerolnika delala akci, kdyz je zrovna online day divize, ale aby si to udelali treba o den, dva pozdejc. aby to netristilo sily a nedopoadlo to tak, ze jak online day, tak akce VA trpi nedostatkem pilotu.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   21. 4. 2009 / 22:46
Už přistávám?
Ty prvni ctyri slova jsem bohuzel neumel precist, takze na ne bohuzel nemuzu dost vtipne zareagovat, mistre.

Ty dalsi mi precetla zena, takze na to zkusim zareagovat. Sleduj tu kontinuitu:
Tvrdim, ze problem neni v nacasovani eventu, ale v tom, ze je malo pilotu.
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   22. 4. 2009 / 00:04
kutak
jen prosim i nějákou tu reklamu na IVAO o tom že vůbec máme nějáky online večer.. plno zemí kolem včetně Slováků tam mají indo o online akci snad na měsíc dopředu ale my vůbec
 

Otevřený dopis návrhu koordinace akcí IVAO-CZ   22. 4. 2009 / 12:40
adagio   
Pokusím se o něco za BHA:

1) Borkův mail mě potěšil, i když v trochu jiným smyslu. Už delší dobu totiž podezřívám CZ-divizi z jakéhosi "macešského" chování vůči svým domovským VA. Mám prostě pocit, že jakýkoli spolek českých pilotů by si zasloužil od CZ-divize větší pozornost, podporu a spolupráci. A to nejen v oblasti pořádání akcí, které jsou ze strany divize spíš ryze české, mnohdy i spíš orientované na ATC atd.
Není to zrovna hlavní a generální příklad, ale např. před nějakým tím rokem či víc tu celý Pérák jednohlasně odhlasoval nějakou motivační frčku pro Gustava, dodnes se mu jí nedostalo.

2) Pak tu tuším Komedie zmínila nedostatečný počet pilotů. S tím taky souhlasím a cítím to právě i v BHA eventové praxi - většina "starých BHA pardálů" už nelítá a ti noví moc po eventech netouží. Akce, na kterých se bez problémů sešlo i 10+ BHA pilotů jsou tak minulostí a připravovat něco pro 2-3 nemá moc smysl.

3) S tím souvisí onen návrh na slučování akcí a doplnění účastníků VA eventu o další sólisty a konkurenty. Někdy je to přínosem, někdy se to podle mě nehodí. Záleží na typu eventu. Obecně si ale myslím, že to není dobrý nápad. Tvůrci eventů nějaké konkrétní VA nepřísluší role bavíče všech pilotů z divize. To pak VA nemají moc smysl. Proč by měl event-koordinátor jedné VA dělat zábavu i pro piloty z konkurenční VA, v které to třeba jejich EC fláká? A co brání pilotům, v případě, že se jim nějaké aerolinkové eventy líbí, aby do dané VA vstoupili? Byť jen třeba pro účely těhlech akcí? Při stanovení termínů BHA eventů se snažím vyhýbat nějakým mezinárodním IVAO akcím, vyhýbám se i úterkům, často beru i v potaz hezké počasí (odjezdy lidí na chaty), páteční kalby nebo právě probíhající mistrovství ve fotbale a podobné věci... CZ piloty teda určitě záměrně nekradu )

4) A pak je tu i určitý rozdílný přístup ve tvorbě eventů. Já se vždy snažil o něco netradičního, pestřejšího. Možná to je jen můj pohled, ale pro online zábavu pilotů nevidím přítomnost ATC v destinaci zase až za tak důležitou, neomezuju se jen na LKAA FIR a nejde mi o ARAIG pojetí nějakého přeletu z bodu A do B. Teď zrovna dokončuju narozeninový event BHA, kupodivu se odehrává v CZ, ale v minulosti to byly i akce typu Crosswind, L410 adventures, přesedlání z IFR na VFR během jedné akce, noční let do USA, KaiTak a mnoho dalších. Ale i Tours - emergencies nebo teď ty Jumba do kotěhůrek. Většina těhlech akcí se nedá plánovat na nějaký online den, nedá se synchronizovat s ATC (protože v té oblasti ani žádná aktivní divize neexistuje nebo nefunguje).


Za sebe teda - spojování eventů nebo účast členů různých spolků do konkrétní akce jedné VA nevidím jako dobrý nápad. VA si zaslouží určitý duch patriotismu a originality a ostatní nečlenové by měli takovou "privátní" akci respektovat. Pokud je aktivních pilotů - členů nějaké VA méně a méně, povede to ke snížení počtu takových VA akcí, což by mělo ale právě nahrávat divizi, která tak může hlad po eventech jednotlivých pilotů ukojit, což Borku děláš dobře a dostatečně.
Víc těch pilotů než 20 ale asi neseženeš. Není to daný roztříštěností různých akcí, ale daný schopností CZ členů se někdy připojit. Spousta lidí se k tomu dostane 1x týdně i méně a pak od takových nečekej, že se hned po delší odmlce pohrnou na event. Spíš si v klidu něco zaletěj sami. Nehledě na to, že jejich "volná chvilka" vůbec nemusí být v tebou naordinovaný den a čas.
Pak jsou tu taky oblíbené mezinárodní masovky typu IVAO WT, které podle mě berou piloty z divizních oblak mnohem víc než nějaký příležitostný VA akce.

 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ