FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT - blýská se na lepší časy II ? Jeden příspěvek | Celý strom
OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 08:46
OK-MSS
http://ekonomika.idnes.cz/privatizace-letiste-pujde-hladce-soud-prirkl-pozemky-zemedelcu-letisti-praha-1h2-/ekonomika.asp?c=A090515_205623_ekonomika_anv
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 10:23
FSPilot   
Nechci tu zas rozpoutávat flame, ale jakto, že je tohle možné? Kde je to vaše nedotknutelné vlastnické právo?

Nebudu radši ani psát, co si o tomhle myslím... grrr...
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 12:21
Luděk Ch.
Jak je to možné? Ty jsi vážně úplně mimo Snad nechceš srovnávat aeroklubové letiště malé party nadšenců, ze kterého nikdo jiný vůbec nic nemá a k ničemu ho nevyužije, s Ruzyní? To je veřejné mezinárodní letiště, které používá velká část obyvatel ČR, stejně jako nádraží, koleje, silnice, elektrárny.... a mimo jiné velmi podporuje ekonomiku země. To je bez pochyby veřejný zájem, ze kterého těží každý obyvatel ČR. Co má obyvatelstvo ČR z aeroklubu?
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 12:34
FSPilot   
A v čem se liší tahle posttotalita, od té předešlé? Toto je přesně totéž, za co proklínáte předchozí režim... Jen na okraj, sami jste se oháněli, že "v zájmu státu" se zabavovaly majetky a jaké to bylo zvěrstvo (připomínám vámi zmíněné budování aeroklubů v souvislosti s přípravkou pro armádu) a teď, když se "ve státním zájmu" děje totéž, tak je to v pořádku?
Btw. někdo z vás, nevím jestli ty, nebo Tragéd nebo někdo další tvrdil "Mluvil by jsi jinak, kdyby se jednalo o tvůj pozemek"; myslím, že se to přesně hodí na tuto situaci, stejně, jak bylo oponováno mě
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 12:34
Tragédie v JRD
No zas tak mimo neni .. je to velmi smutne, i kdyz jde o velke mezinarodni letiste. tim spis, ze ti dva nejsou zadni spekulanti.

spis me prekvapuje, ze fspilotek nechrochta blahem - vzdyt to je presne to, co chtel a z ceho tady byl na vetvi.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 12:45
Luděk Ch.
Jistěže vyvlastňování není dobrá věc, ale v zájmu takové stavby se dá omluvit. Přeci jen ta dráha bohužel potřebuje obrovský kus souvislého pozemku určitých parametrů a ještě musí být v blízkosti současného letiště a není možné postavit ji jinde. A řekl bych, že se těžko najde tak velký kus pozemku majícího jednoho majitele, se kterým by se dalo dohodnout. Na této stavbě mně štve jedna věc, a to že stát těsně před oznámením stavby druhá dráhy vesele ty pozemky prodával, aby je následně musel za několikanásobek ceny vykupovat. A neštvou mně ti spekulanti, prostě využili obchodní možnost, štvou mně jen ti úředníci, kteří prodej schválili v době, kdy už se muselo o stavbě dráhy docela vážně vědět. Jistě to nebylo zcela nezištné. Těch zemědělců je mi líto, ale pole se prostě dá udělat jinde, ta dráha bohužel nikoliv.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 12:49
OK-MSS
Vlasníci pozemnků pod jakýmkoliv letištěm mohou dostat jiné pozemky nebo finanční náhradu. Samozřejmě adekvátní. Chci opravdu jen poukázat na to, že by se dřívější křivdy neměly nahrazovat novými.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 12:56
FSPilot   
A myslíš, že postavit nové aeroklubové letiště, včetně ochranných pásem, hangárů, dráhového systému (cca 800m-1km), byť jen trávy, obzvlášť v oblasti severu Moravy je jako postavit si barák??? To si fakt myslíš?
Celá republika není placka a letiště se nedá postavit všude a proto je rušení letišť takový problém pro mě...
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 13:39
Luděk Ch.
Ne nemyslím. Jenže dráha AK letiště enní absolutně žádným veřejným zájmem, je to čistě soukromá záležitost pro malý počet lidí a kdo si chce takové letiště vybudovat, musí si pozemek zajistit sám. Nevidím jediný důvod, proč zrovna AK letišti by měl pomáhat nějaký zákon na úkor vlastníků pozemků? Máš nějaký argument, proč by to tak mělo být? Tedy kromě toho, že tobě by se to líbilo?
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 14:03
FSPilot   
Samozřejmě, neříkám, že je to nějaký (tebou charakterizovaný) veřejný zájem, ale jen tak pro představu, aby sis uvědomil, jak malá skupinka lidí to je... zkus si spočítat AK letiště v republice a na každém nějaký počet letadel. Drtivá většina o víkendech létá a to neberu ULL a teď si spočítej, kolik je letišť, které nemají existenční problémy kvůli pozemkovým nesrovnalostem, tudíž by jako jediné mohly po delší dobu existovat a jen tak pro představu si zkus vzít tu velmi velmi omezenou kapacitu takových malinkých letišť, které by v zápětí zrušli taky díky tomu množství provozu, který by se tam nuceně přesunul a nebo by se přesunul na velká letiště (Brno, Praha, Ostrava), kde by tento malý aeroklubový provoz jednak výrazně zatěžoval řídící a celkově letiště, ale taky by se to členům výrazně prodražilo.
Tzn. ve výsledku by stejně všichni obrečeli, že se letiště nechaly zrušit a nikdo by to zpět už vzít nemoh a raději mít víc letišť s malým provozem, než pár letišť s extrémním množstvím provozu, který by nebyl zvládnutelný a své okolí by zatěžoval o to víc... teď je otázka, co je horší
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 17:56
Luděk Ch.
At pocitam jak chci, tak je to porad zanedbatelne mala skupinka nadsencu, ze ktere ja ani vetsina ostatnich obyvatel nema vubec nic, takze porad nevidim ten duvod, proc tu skupinku nejak zvyhodnovat. To taky muzes zvyhodnit sachovy spolek a vyvlastnit v jeho prospech nejakou budovu. A zahlceni velkych letist? V Brne problem s presunem AK z Cernovic neni. Pouze se ATC rozsirilo o pozici Ground a vesele to funguje.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 23:13
Teflon_490   
A Ground je pretizen
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   17. 5. 2009 / 07:18
Luděk Ch.
Občas jo, ale jen proto, že ten náš sokolník pořád potřebuje jezdit přes dráhu sem a tam, takže ground skoro nemá čas řídit pojíždění letadel
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   17. 5. 2009 / 08:13
Teflon_490   
Presne
btw. jestli to neni tajny, nevis co se stalo tak tyden zpet, mel tam byt nejaky incident, sokolnik mel byt snad involved...
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   17. 5. 2009 / 10:14
Luděk Ch.
Pokud vím, tak nějaký týden zpět akorát sletěl z koně Ale je v pohodě.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   17. 5. 2009 / 10:38
Teflon_490   
No, spis co sem slysel to vypadalo na naruseni pasma 50m od drahy pri priletu, no nic.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 12:45
OK-MSS
Myslím si, že nechrochtáme blahem ani jedna strana. Skutečně si myslím, že pro veřejný zájem by se mělo soudně vyvlasťovat, ale kdo definuje co je veřejný zájem? Proč nemohou všichni vlastníci pozemků dostat stejnou sumu? Proč Penta dostane víc? A je veřejný zájem vyvlystňovat pozemky pro plánovanou privatizaci největšího letiště u nás? Nedokáži odpovědět. Já to prostě nevím.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 13:45
Luděk Ch.
Samozřejmě neznám přesnou odbornou definici veřejného zájmu, ale logika mi napovídá, že je to každá záležitost, ze které má nějaký prospěch většina obyvatel státu. A ten u mezinárodního letiště je v tom, že každý jeho prostřednictvím může cestovat snadněji, než bez něj a navíc možnost letecké přepravy je přínos pro ekonomiku (více investic). Na druhou stranu ale uznávám, že v případě vyvlastnění by rozhodně všichni dotčení měli mít rovné podmínky a obecně by ty podmínky měly být hodně nadstandartní, nejlépe tak, aby k prodeji došlo dobrovolně.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 14:11
FSPilot   
A kdyby lidi nelítali, tak by jezdili auty, čímž by posílili ekonomiku možná víc, díky projetému benzínu a celkově by za cestování možná zaplatili o trošku víc a tím by té tvé ekonomice dali víc peněz...
A většina obyvatel státu? Kolik prosímtě za loňský rok přepravila LKPR cestujících? Odhadem milion a čtvrt(jestli si vzpomínám dobře), což je desetina celého našeho národa, nehledě na to, že mnoho jich bylo pouze jako přestup nebo to nebyli češi, takže o většině národa se v tomto případě nedá vůbec hovořit... a jeslti chceš namítnout, že je větší turistika, tak vlaky, autobusy existují taky a řek bych, že takhle do Prahy přicestuje podstatně víc lidí, než letadlem. A další námitka na prospěch většiny obyvatel státu, pokud to ještě nevíš, tak Praha nemá většinu obyvatel státu, ale má něco přes milion obyvatel, což je taky taková desetina národa, jestli vůbec a Praha ostatní obvatele neživí, to opravdu né, takže o tom, že by z toho měla užitek celá republika je hooodně zkreslená představa
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 14:33
Štěpán Obrovský
Tak tvoje paměť už je trochu chabá, za loňský rok přepravila LKPR 12,4 milionu cestujících a to určitě uznáš, že to je pomalu víc než celá ČR.

A prosim tě, přestaň bojovat s tou škaredou a hnusnou Prahou, leze ti to už na mozek
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 16:35
Už přistávám?
Jiste, napriklad Japonci by mohli jezdit po Transsibirsky magistrale. Nebo lodi kolem Mysu Dobre nadeje pres Hamburk a Melnik primo k Obcansky plovarne.

Ostatne, proc mame letiste v Pardubicich nebo Ostrave, kdyz tam vedou koleje, ne?

A co aeroklub v Podhoranech? Kolik lidi prepravi? To je teda verejny zajem?
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 18:03
Luděk Ch.
Ja nejsem prazak Ale presto podporuju rozvoj Ruzyne. Jinak v tech poctech ses ponekud sekl, a to o desetinnou carku Ekonomicky prinos Ruzyne je nezpochybnitelny a to i pro vasi Ostravu. Vzdyt z ceho by se u vas vyplacely socialni davky, kdyby Praha tolik nevydelavala na celou republiku? Vy tam fakt mate z Prahy nejaky komplex. Ale ver tomu nebo ne, i ty muzes bydlet v Praze. Pokud neco umis, snadno tam najdes praci.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 18:27
Už přistávám?
No jasne, my Prazaci zivime celou republiku!
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 18:31
Mike2811
Tohle nebylo moc hezký, Moravskoslezský kraj si na sebe vydělá docela jistě sám. Praha určitě vydělává mnohonásobně víc, ale taky si to vybere, v rámci okruhu se dělá několik tunelů, přičemž každý stojí víc, než celá D47, která se bastlí už bůhví jak dlouho.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 18:59
Luděk Ch.
To by bylo na dlouhou OT debatu Stacilo by spocitat, kolik nezamestnanych je na pocet pracujicich, jake maji mzdy a tudiz jake dane plati a jestli je to dost na to, aby se zaplatily vsechny investice a socialni davky. Praha ma ten podil nepomerne lepsi a do statniho rozpoctu z ni jde urcite vic, nez spotrebuje. A jde to logicky nejvice tam, kde je nejvetsi nezamestnanost. Ale nemyslim to zle, nemam nic proti obyvatelum toho kraje.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 19:18
Mike2811
Ono je to stejně naprd, nejvíce stejně nejde do rozpočtu z platu zaměstnanců, ale ze samotné výroby nebo činnosti. Takže za Ostravou (v Brně, v Ústí, Budějovicích atd.) může být továrna s obratem několik set milionů, ale protože sídlo a pár lidí v managmentu se usídlí v Praze, tak zisk i statistika mluví ve prospěch Prahy.
Osobně mi to nevadí a z hlediska logiky věci to má mnohé výhody, ale docela výrazně to upravuje statistiku...
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 19:19
Tragédie v JRD
po minule (ci predminule) debate na tema praha vs. zbytek republiky (tedy rozumej ostrava) , kde tu fspilot argumentoval uplne stejne pitome (ze hute a ja nevim co maji sidlo v praze a tak se jejich zisky a penize objevi v praze) dal tu praci a trosku jsem prolezl obchodni rejstrik , a "ty velke" firmy maji vesmes sidlo v ostrave. takze toto taky tak trosku pada.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 19:33
Mike2811
Pokud je to tak, tak potom souhlas, i když osobně nemám žádné důkazy pro nebo proti. Přeci jenom důvod udělat něco takového mají společnosti
a) s více pobočkama po celé republice
b) ty opravdu největší s tím, že to zvyšuje prestiž a mobilitu,
Potom každý jeden případ vytvoří veliký rozdíl.
Dodatek - koukl jsem se na pár společností, které znám a musím dát za pravdu, ale neznám všechno...
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 19:16
Tragédie v JRD
jo, jenze ty firmy, co na tom okruhu makaj, jsou z cely republiky... takze ony se ty hafa miliard, ktery utrati praha, nakonec stejne v tech kraji objevi takze to o tom vydelavani prahy na zbytek republiky neni zas tak mimo misu .)
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 12:50
FSPilot   
Já spíš chrochtám v tom, že se ukazuje, že jsem měl pravdu v tom, že když se šoupne obálečka správným směrem, tak se může cokoliv, bez ohledu na zákon a slušnost, což jste tak strašlivě obhajovali a teď se ukazuje, že vám nějak nevoní vlastní guláš

Jsem rád, že to uznáváš
Nevím, jaké poměry byly s těma pozemkama na LKPR, ale je fakt, že pro letiště je to dobře, ikdyž vůči majitelům je to nefér, nicméně čekali, že lehce příjdou k penězům, ostatně sen každého "kapitalisty" A argumenty stylu "cítíme odpovědnost vůči našim předkům" ... abychom si nahrabali do kapes, je při nejmenším trapná
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 18:07
Luděk Ch.
Chrochtas na spatnem hrobe Nikdo tady neobhajuje uredniky, kteri za nejakou obalku prodali pozemky pod cenou s vedomim, ze se za chvili budou muset zase vykupovat. To je bohuzel pouze to typicke socanske hazeni vsech majetnejsich lidi do jednoho pytle.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 19:10
Tragédie v JRD
a ty snad vis vic nez my? ty snad mas nejake info o nejaky obalce? cece, fakt se jdi lecit - ta tvoje paranoia je opravdu nebezpecna.

ty si fakt debil. tady bylo "vyvlastneno" kus pozemku, na kterem letiste postavili za totace . ta puda patrila te rodine jeste davno pred tim, nez se tvuj tatinek naucil pocitat do sesti.jen se jaksi za minuleho rezimu nemeli jak branit.

takovy kreteny jako ty, co soudi, aniz by si vubec cokoli o danem pripadu neco precetli, by meli opravdu veset.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 19:19
A.J.Scandall   
Upřímně řečeno tragéde, ta poslední věta se může vztahovat i na tebe. Většina letišť, kvůli které tahle úprava zákona vznikla, nemá s pozemkem rozhodně problém proto, že by jej někdo poctivě vlastnil, nýbrž proto, že jej prapodivným způsobem v porevolučním chaosu kdosi získal převodem (nikoliv koupí) od státu. A soud mu to posvětil (se zdůvodněním nestandardní převod, leč stále ještě legální). Co řekneš na to? Pořád jen, že skupina nikoho nezajímajících nadšenců chce někomu poctivě nabyvšímu pozemek omezit jeho právo k používání?

Problém tohohle zákona je v tom, že je všeobecný a za určité situace zneužitelný. Proto není dobrý a jako systémové řešení jej ani neobhajuju. Ale nevznikl proto, aby někdo někomu vyvlastňoval to, co poctivě získal.
 

OT - blýská se na lepší časy II ? - dodatek k prvnímu tématu   16. 5. 2009 / 19:34
Štěpán Obrovský
Ještě k tomu zákonu...

Zajímavý názor pilota a zároveň majitele pozemku pod letištěm je na blogu Iva Lukačoviče - http://ilblog.sblog.cz/2009/05/16/630
 

OT - blýská se na lepší časy II ? - dodatek k prvnímu tématu   17. 5. 2009 / 01:54
A.J.Scandall   
To je právě to, na co narážím, že je velice diskutabilní na snaze protlačit jednotlivé problémy jednotlivých letišť pomocí všeobecně platné záležitosti.


Je možné diskutovat o tom, co je to za politickou scénu, kde pravicoví poslanci předkládají socialistickou či dokonce téměř komunistickou změnu zákona zasahující do vlastnických práv, můžeme se bavit o tom, co je to za stát, kde se nelze standardními cestami dovolat práva, dojde-li při machinacích s pozemky k levárnám, můžeme rozebírat povinnost, jakou (a zda vůbec) má stát napravovat škody, které kdysi způsobil svým přehlížením vlastnických práv.

Nicméně před vynášením příkrých soudů je dobré si uvědomit, že v mnoha případech nejde o pokus skupiny lobbujích aeroklubáků (tohle slovo tu zní skoro pejorativně) vyjebat se sedlákem, ale právě o zoufalý pokus jak bojovat s pozemkovými spekulanty. Spekulanty v pravém slova smyslu.
 

OT - blýská se na lepší časy II ? - dodatek k prvnímu tématu   17. 5. 2009 / 10:22
Luděk Ch.
Já sice píšu o tom, že naprostá většina národa z AK letišť nemá vůbec, ale sám jsem nadšenec, kterému se takové letiště samozřejmě líbí. Ale z lidí v mém okolí, zajímá letectví jen naprosté minimum a když už, tak jen do té míry, že letí letadlem na dovolenou nebo si se zájmem vyslechnou ve zprávách, co zase kde spadlo. To se nedá nic dělat, ale je to tak. Ale abych uvedl na pravou míru svá vyjádření. Nikdy jsem netvrdil, že jsem proti tomu, aby stát podporoval aerokluby. Naopak, beru to jako zájmovou činnost užitečnější, než leckterý sport dotovaný státem.

Takže podporu AK od státu klidně ano, ale ne záborem soukromého pozemku, to je prostě neobhajitelné. A jak se tady objevilo, zřízení časově neomezeného věcného břemene, jak je to myšleno v návrhu toho zákona, je skutečně ještě mnohonásobně horší, než úplné vyvlastnění. Stát by mohl podporovat AK třeba dotací, která by umožnila AK pronajmout/koupit pozemek pod letištěm nebo pronajmutím přímo státního pozemku za symbolickou cenu. Podobně jako ten imaginární šachový spolek
 

OT - blýská se na lepší časy II ? - dodatek k prvnímu tématu   17. 5. 2009 / 07:21
Luděk Ch.
Myslím, že lépe to napsat nešlo
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 19:26
Cirrus/Pindra
no, panečku, jak se nám Tragéd vybarvil...
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 19:32
Už přistávám?
No jisteee, pojdte se veset.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 17:11
A.J.Scandall   
Podobný problém se v současnosti řeší i v Británii. Vzniká velký tlak na rušení malých, vesměs bývalých válečných letišt na úkor "housing development".

Naštěstí Angličani jsou narozdíl od nás letecky kulturní národ a diskuze na téma, co má zbytek země z aeroklubů a z včeobecného letectví se tam nevede.

Některé věci mají dalekosáhlejší a hlubší dopad, než bezprostřední využítí tou či onou skupinou obyvatelstva.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 17:26
Mike2811
Mohl bys to prosím rozvést ? Co konkrétně myslíš tím dopadem ?
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   17. 5. 2009 / 03:00
A.J.Scandall   
Ale zajisté, jen jsem si myslel, že mezi zájemci o letectví se tyhle věci nemusí až tolik vysvětlovat.

Letecky vyspělé a kulturní země zpravidla chápou, že síť letišť pro všeobecné letectví není poze hobbystickou a soukromou záležitostí omezené a nepřístupné party lidí, jako je tomu u nás. Vědí, že pro mnoho lidí je malé letadlo vcelku běžný dopravní prostředek, vědí, že letecky vzdělané obyvatelstvo může přinést i užitek (třeba Civil Air Patrols v USA). Nedívají se na to očima, jak tu padlo už od několika diskutérů, že je to soukromá záležitost několika jedinců a většina ostatních z toho nemá žádný užitek.

Je to jako s místními sportovními kluby, dotovanými státem (narozdíl od leteckých sportů, jen tak mimochodem). Já z nich bezprostředně taky nic nemám, krom toho, že zpravidla vychovají daleko slušnější lidi než ulice. A proto jejich hlubší dopad uznávám a to, že se platí i z mé kapsy, plně podporuji.

Kdosi tu použil příměru vyvlastnění budovy v prospěch klubu šachistů. Tohle se do jisté míry ale dělo, jen nikdo nikomu nic nevyvlastňoval, stát převedl svůj majetek dlouhodobě využívaný sportovními kluby do jejich vlastnictví. Je to jen pár let zpátky.

Bohužel na tahu jsou i aerokluby, kde má člověk po příletu pocit, že někomu vlezl do obýváku, ale to je hluboký nešvar, který se pomalu daří odstraňovat. Ovšem kvůli těm několika oslům mezi letci nelze používat na všeobecné letectví v ČR jeden pohled.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   17. 5. 2009 / 09:45
Mike2811
Jop, s tím vším souhlasím, ale připadá mi, že v našem státě tohle zrovna moc nefunguje.
Sportovní kluby mají ještě jednu funkci, kvůli které jsou podle mně podporovány - podporují kondici a zdravotní stav obyvatel. Tím šetří prašule ve zdravotnictví, takže se to alespoň trochu vyrovná...
Jinak souhlasím s Luďkem - stát by měl podporovat aerokluby ( i když v současné době, jsou trochu důležitější položky ), ovšem ne na úkor někoho třetího, jak to s oblibou dělává...
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 23:59
Peetrs (Robert)   
Nerad do tohoto tématu píšu ale chci morálně podpořit Ivoše, s nímž se stotožňuji v 80-90%
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 12:47
Už přistávám?
Pojďme ještě jednou, kdyby náhodou někdo nestihnul udělat ze sebe pitomce minule.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 16:20
Jakov
Já to kupříkladu nestih a myslim, si že za všechno můžou pražáci a židi.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 16:27
Už přistávám?
Tohle muze napsat jenom nejaka vesnicka socka, na kterou musim denne makat.
 

OT - blýská se na lepší časy II ?   16. 5. 2009 / 13:01
OK-MSS
Můj poslední příspěvek do této diskuze. Chtěl bych jen říct, že bychom měli nejdříve počítat do deseti, projít se na čerstvém vzduchu a pak teprve jít do sporu s klidnou hlavou a ne s červeným šátkem před očima. V klidu si říct názor vyslechnout názor toho druhého a ne se tady napadat jako kluci na písku když se poperou o bábovičku. Přeji příjemný víkend plný leteckých i jiných zážitků.
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ