FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 3. 6. 2024, svátek má Tamara Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: Modrá obrazovka.. Jeden příspěvek | Celý strom
OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 21:50
MilanP
Ahojte, nepoznáte někdo příčinu tohoto pádu systému ? Tady je fotka: http://www.prace-karlovarsky-kraj.cz/error.jpg

Díky moc..
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 21:59
ESK101
ze by win98 ???
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 22:06
Flora   
No to je strašně vtipný...

Hele Milane, ještě nedávno jsem míval celkem často něco podobnýho, prostě jsem dal PC vypnout a ono se nevyplo, ale objevila se podobná obrazovka. Myslím, že tam ale nebylo "Page fault in nonpaged area", něco jinýho... Pak jsem jednou přeinstaloval MS Office a najednou, ač je to jen reinstal software, tak tohle od té doby ani jednou nebylo.
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 22:07
pilot_master   
AK to nevieš tak takéto hlásenie sa zobrazuje aj na XPčkach
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 22:07
Tragédie v JRD
i na vistach
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 22:11
FSPilot   
Já myslel, že Visty nemůžou spadnout (jak to kdosi prezentoval - "vždy se z toho nějak vykoušou")
 

OT: Modrá obrazovka..   29. 5. 2009 / 00:12
Teflon_490   
Tady jde ale o to, ze to VUBEC nemusi byt problem operacniho systemu, ale treba HW nebo nainstalovaneho softu na nem, a on pak akorat zobrazi stop obrazovku....ale lidem se to pak lehce svadi na system...
 

OT: Modrá obrazovka..   29. 5. 2009 / 10:01
Atarian   
Tak ale pokud spatne fungujici HW nebo soft zpusobi, ze system spadne, neni to porad chyba systemu? Nemel by ten system toto nejak osetrit a premostit misto zablokovani se? Kdyz dokazal skocit na nejaky podprogram ktery zobrazi na obrazovce modrou barvu a spoustu pismenek ktere se tvari ze informuji o tom ktera operace to zpusobila, tak by mel byt schopny operaci ktera to zapricinila odstrelit nebo HW ignorovat a jet dal...
 

OT: Modrá obrazovka..   29. 5. 2009 / 10:25
Koprik
Jsem jen pouceny laik - ale myslim si, ze to co tvrdis je blbost. Zakladni deska (v mem pripade) je natolik dulezity HW komponent, ktery "nahradit" nejde. HW je taky procesor, nebo graficka karta ci monitor, predpokladam ze necekas, ze vadny procesor nebo display muze byt necim nahrazen.
 

OT: Modrá obrazovka..   29. 5. 2009 / 10:45
Atarian   
No tak zrovna ten procesor je blbej priklad ))
Ale monitor nebo grafarna... to je presne to o cem mluvim... Kdyz je problem tak zkusit nejaky jiny nastaveni (coz si myslim ze se deje spravne u soucasnych systemu) a kdyz ani to nejde, tak to neresit. Proc se zastavovat a davat nejakou modrou obrazovku? Bud ji uzivatel stejne neuvidi protoze nejde monitor, nebo ji muze zobrazit a pak by mel jet dal v tom v cem zobrazovat jde...

To je jako lidsky telo. Kdyz si zlomis ruku (hardware) nebo chytnes virus (software) a umres na to... nikdo nerekne ze tvuj system byl v naprostym poradku. Je to zase chyba systemu (nevim jak to lekarsky nazvat... imunitni nebo jakej?) ze to nerozchodil, ze se ruka nezahojila nebo ze ten virus napadl nejaky jiny zivotne dulezity software

Nerikam ze se da nahradit uplne vsechno (jako ten procesor.. kdyz ti nekdo vyloupne srdce z tela... to se tezko hoji ale ta latka u Woken co je zivotne dulezity a co neni se mi zda hrozne nizko...
 

OT: Modrá obrazovka..   29. 5. 2009 / 10:53
Tragédie v JRD
tak monitor nejak s pc nesouvisi - chyba v monitoru s pocitacem nic neudela, maximalne odpali elektriku.

predstavujes si to jako hurvinek valku. v pripade, ze je nejaky takovy problem, tak uz je to vetsinou dost zavazny system. a pad systemu je v tomto pripade prihodnejsi vec, nez kdyby system tak nejak pokracoval dal, sice naprvni pohled v poradku, ale ve skutecnosti treba diky bordelu v pameti nicici pametove struktury v dusledku se projevujici jako .. poskozene soubory na disku, poskozene sitove pakety, nahodne pady aplikaci atd...
 

OT: Modrá obrazovka..   29. 5. 2009 / 10:48
Tragédie v JRD
bez urazky - tady je zas nekdo chytrej jak radio.

fajn. tak zacne ignorovat ramku, nebo pevny disk ... haha .)
 

OT: Modrá obrazovka..   29. 5. 2009 / 10:59
Atarian   
))
 

OT: Modrá obrazovka..   29. 5. 2009 / 11:07
Tragédie v JRD
a ty snad myslis , ze to ten system nedela? proc myslis, ze kdyz spadne nejaka aplikace, tak spadne jen ta a ne cely system?
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 22:29
xWing   
No, tak ja som to videl uz aj na Windows 7 RC, a to myslim vazne.
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 22:07
Tragédie v JRD
pricin je strasne moc. je to obecna chyba vznikajici tak, ze si neco (nejaky sw, hardware, ovladac) sahl v pameti nekam, kde neco melo byt - a ono to tam neni. a muze vznikat spatnou aplikaci, spatnym ovladacem, spatnym hw, nebo klidne spatnym pametovym modulem...

pokud se ti to deje porad ksystematicky pri nejake cinnosti, muzes zkusit "pulit intervaly" v HW pocitace - zkusit vytahat nejaky karty, nebo treba postupne jeden a druhy pametovy modul (pokud jich mas vic).. a pokud nahodne... tak jsi v kelu tam uz bych sel na reinstal systemu.

no, asi jsem ti nepomohl, ze?
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 22:19
Cirrus/Pindra
Jak psal Tragéd... tady ti asi moc nepomůžem, tahle samotná hláška toho moc nenapoví. Jen jedna věc: neměnil jsi v poslední době nějaké komponenty? Jak dlouho jsi neformátoval?
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 22:34
Jakub Koutný TVS461
Nebo mě ještě napadlo... Já měl taky v poslední době s tímto problém a bylo to tím ,že se mi špatně ukončil PC ,tutiž se udělaly na HDD chybné svazky a systém to bral jako chybu a nepustil mě dál.. existuje na to HDD Regemeration. a když to projedeš tim programkem ,který se musí mimochodem vypálit jako bootovací CD tak by ti to mohlo pomoct.
Pokud se pletu tak mě opravte...
 

OT: Modrá obrazovka..   29. 5. 2009 / 07:48
Marky Parky   
Proboha hlavně ne takovéhle rady, to že na podobný problém tobě zabral nějaký velmi specifický proces může klidně způsobit, že když ten samý proces aplikuješ (ještě evidentně laicky) na jiný problém, tak pá pá data jsou v hajzlu.

Nejprve je potřeba diagnostikvat problém a pak teprve nasazovat nástroje.

To je jako kdyby někdo přišel do autoservisu, že mu čas od času chcípne auto a oni by neudělali prohlíkdu a rovnou by šli přebrousit válce.
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 22:49
Koprik
Pred nedavnem se mi parkrat stalo na notasu neco podobnyho....vse bylo OK (zadna havet ani virus), zpusobovala to vadna zakladni deska. Pokud nejsi expert, pripadne to mas jeste v zaruce, tak se v tom zbytecne nevrtej, usetris cas, nervy a pripadny dalsi poskozeni. Takze to radeji dej do ruky odbornikum, pricin muze byt nepocitane.Drzim palce!
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 22:55
MilanP
Asi jsem to vyřešil, všiml jsem si po restartu, že není namapovaná DVD-RW, kouknul jsem dovnitř a byl z ní povytaženej datovej kabel. V době, kdy se objevila modrá obrazovka jsem náhodou něco z DVD kopíroval. Takže možná tím, moc díky všem za rady
 

OT: Modrá obrazovka..   28. 5. 2009 / 23:19
LadaS
ověř si teploty uvnitř PC a funkce všech ventilátorů, čistotu chladičů .... Měl jsem tyto potíže a pak zjistil odtavený větrák od grafiky a čip se následně "trošku přehříval"
 

OT: Modrá obrazovka..   29. 5. 2009 / 09:10
kuma   
To znám. Já skončil koupí ového notebooku, protože po složité diagnostice, tisícerém odvirovávání a přeinstalovávání byl verdikt zkušenějších - porucha inboard grafické karty nebo motherboardu.

Prostě někdy počítač naskočil - a někdy nenaskočil. Zprvu to bylo ojedinělé - a pak se to stávalo častějším, v "pohotovostním režimu" to ale vždycky šlo - tak jsem zachránil data. Myslím, že jsem to sem tenrkát dával taky jako dotaz.

Taky by mne zajkímalo, jestli ti servisáci měli pravdu - přijde mi to celé divné...
 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ