FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Je to pravda? Jeden příspěvek | Celý strom
Je to pravda?   18. 6. 2009 / 19:43
Pan Letadlo   
Zdravím. Zrovna jsem si přečetl jednu z dalších konspiračních blbin ohledně pádu Airbusu A330 o kterém jistě všichni víte. Link nebo obsah článku postovat nebudu, ať tu není nějaký mega strom plný flamu a hovadin. Jde mi o jednu informaci která zazněla v tomto článku a to, že každý z motorů airbusu vysílá přes družicový systém každé 3 vteřiny informace o své činnosti a stavu různých veličin a kdesi cosi. Také informace o své poloze, tudíž jakmile se motory od sebe vzdálí = rozpadne se letadlo, na centrále o tom ví. Je to pravda aspoň z části? Mě se to nějak nezdá. Slyšel jsem o nějakých automatických zprávách, ale že by co 3 sekundy letadlo spamovalo tuny informací o běhu každého z motorů + jeho polohu na letadle, aby se zjistilo, zda motor neupadl? To se mi nezdá, může mi to někdo zkušený osvětlit?
 

Je to pravda?   18. 6. 2009 / 19:55
litinoveweedle (CSA381)
No jasne, dokonce i kazda sedacka ma SSDU - Seat Satellite Data Uplink. Kazda ma svoji nezavislou jednotku, ktera vysila kazde 3 sekundy udaje o sklonu sedacky, poloze servirovaci stolku, vaze osoby na ni sedici, jejiho aktualniho teziste, pripadnem vylucovani plynu na bazi methanu atd.
 

Je to pravda?   18. 6. 2009 / 19:58
Pan Letadlo   
Pojedl si na večeři vtipnou kaši co? Je mi jasné že je to blbost o té poloze atd. jen mě zajímá, jestli letadla mají opravdu nějaký systém, který informace o stavu letadla a jeho systémů (a motorů) nějak pravidelně předává "dál".
 

Je to pravda?   18. 6. 2009 / 20:09
kluk ušatá
"Nejaky" system tam je, ale zdaleka neposila vse. Je to ten ACARS ktery informoval o zkratu nebo cem. Jinak kdyby bylo tohle technicky mozny, tak neni nutno hledat (a vubec delat) cerne skrinky pac tohle by pohodlne udelalo praci jeste lip.
 

Je to pravda?   19. 6. 2009 / 00:32
litinoveweedle (CSA381)
Jde o to, co a jak se ACARS posila. Ono totiz kazda poslana informace pres SATCOM neco stoji. Takze se posila jen to, co se ekonomicky vyplati - napriklad dostat v predstihu seznam zavad, ktere se na letadle projevili a cekam uz pri priletu s nahradni unitou - zkracuje se cas nutny na opravy a letadlo na zemi jen prodelava.

Ovsem nahrada CVR a FDR nejakym realtime systemem je v soucasnosti nerealna. A data o kterych jsi psal typicky zaznamenava prave FDR.

Ono staci pouzit trochu vtipne kase a google a dozvis se spoustu veci.

zacni tady: http://en.wikipedia.org/wiki/Aircraft_Communication_Addressing_and_Reporting_System

S pozdravem
L.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ