FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 17. 6. 2024, svátek má Adolf Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Jeste jednou diskuse o pilotech Jeden příspěvek | Celý strom
Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 09:57
Koprik
Srdecne zdravim vazeni, pridavam odkaz na clanek, nejvyzivnejsi je ovsem jako vzdy diskuse pod nim!Letu zdar!
http://www.aeroweb.cz/clanek.asp?ID=1688&kategorie=3
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 10:06
Vulcan
Sprostost jak traky ... zas pohlad jedneho zakomplexovaneho cloveka
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 10:37
jožo
Zrejme vy mladí ste nemali možnosť zažiť tú romantiku ako bola kedysi a vidíte to inak. Pokrok sa samozrejme nedá zastaviť, ale dnes je to naozaj iba "dostať sa z bodu A do bodu B." Je to skrátka o niečom inom. Snáď iba plachtárčina sa dá ešte porovnávať.
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 10:25
jožo
S tým starým pilotom súhlasím a dobre sa bavím aj pri čítaní tej diskusie. A môžem to prirovnať aj k motorizmu. Keď som kedysi išiel na Felícii (kabriolet, nie tá po Favorite) po ceste mimo mesta a na poloprázdnych cestách som sa kochal krajinou, tak tie časy sú bohužiaľ nenávratne preč. Dnes jazdím na Golfe s GPS a sakra musím sledovať premávku okolo mňa a nie krajinu. Takže tá nostalgia je namieste. U lietania je to to samé. (Myslím nostalgiu )
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 10:42
maskot
Jozko, absolutne s Tebou suhlasim, doba ked nebo a cesty boli polopradne su nenavratne prec. Ale nostalgia je krasna, ako s oblubou hovorievam, kde su tie krasne casy ked to stalo za hovno
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 10:52
Marky Parky   
To máš pravdu... nicméně bohužel hodně lidí zaměňuje "nostalgii" s "nutností". Kdybys dneska v tom golfu v devadesátce sledoval krajinu+za jízdy čučel do mapy namísto sledování provozu s GPS, tak by se ti místo "dojedu pozdě" mohlo taky stát "dojedu mrtvej". A podobné je to v tom letectví.... pravda je někde uprostřed, zabedněné zpátečnictví nemá v letectví co dělat stejně jako ta závislost na elektronice.
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 10:52
Lowmick   
No me snad vomejou
Ted jsem to letmo cet asi do pulky, pak jsem to vzdal protoze to se fakt neda Nechapu treba borce, kterej tam pise jaky jsou ted mlady zobaci salati, nic neumej, litaj podle GPS, nebyli v aeroklubu atd. A v dalsim prispevku to okoreni tim ze on vlastne ty papiry taky tak jako lital u soukromnika a GPS pouziva tez (a jeste tam prihodi napinavou historku o tom, jak mu jednou GPS klekla a nebylo to vubec prijemny ).

Hej to je fakt moc...

edit: no jeste to teda dojedu, zajima me kdo dal tam ze sebe udela idiota
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 14:40
greedy
...pokrok v 21. století se nedá zastavit.... umělé oplodnění je už na takové úrovni, že nám za chvilku mladí budou tvrdit, že dobře, s radostí a chutí si vrznout, je přežitek. Soulož jako taková je staromyšlenkářství a rozmnožování už se nemusí trénovat celé mládí, protože už na to máme dokonalé technologie ve kterých už je vlastně člověk jen z nostalgie k věci jako takové....
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 14:50
Koprik
... dost,padl jsem ze zidle.....))Ale pamatuju si takovy pamatny americky film, kde odkudsi odhibernovali jakehosyk hrdinu (hral ho samozrejme Silvestr S), ktery tam s jakousi americkou soudruzkou provadel virtualni sex.Sedli si obleceni naproti sobe, nasadili si takove bryle... a uzivali si to)).To je scena fakt k nezapomenuti!
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 14:52
Teflon_490   
Jj, Demolition Man...
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 15:17
Koprik
Diky za pripomenuti!
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 21:26
tonde   
nahodou je tenhle clanek hodne dobrej a je v nem hafo pravdy... Slital jsem celou republiku (rozumnej CSSR) podle ARK a srovnavaci orientace a pri dost vysokych rychlostech a neni lepsi pocit, nez po mnoha letech sednout do cmelaka jen s mapou a carou na ni a odletet z kosic do trencina jen podle mapy a trefit se na poprve - a dokonce na spravne letiste a ze spravne strany ))))))))
Uz jen GPS pilota degeneruje, protoze se muze na mapu vykaslat a cucet jen na maly display.
A takovy navigacni nad mraky jen podle ARK, rychlosti a casu s opravou na vitr- to je zradlo, nasledny sestup pres mraky podle ARK a Presneho.... Dandee by urcite prihodil nejakou veselou historku.
A pak jsem byl v Bratislave jako mechanik u nejmenovane firmy, pusobil jsem na Cessna Citation, a reknu uprimne, ze z nekolika pilotu mi bylo na bliti.... To uz s tim normalnim pristupem k letani nemelo nic spolecneho, ale opravdu nic. A oproti tomu byli ti stari srdcari, jako Vlado Pochyba apod....
No, nic netrva vecne, nova doba, host vyhazuje vrchniho .....
Peace, brothers!

P.S.: diskuzi jsem necetl, na to jsem malo ozralej
 

Jeste jednou diskuse o pilotech   25. 6. 2009 / 21:34
kluk ušatá
Co, v Anglii nemaj ferneta? Pocoruju na letisti litrofku a necham ti ji poslat na Luton
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ