FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 18. 5. 2024, svátek má Nataša Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Ariane 737NG - ROLLS OUT... Jeden příspěvek | Celý strom
Re: Re: Re: Re: Ariane 737NG - Prvni dojmy   12. 7. 2004 / 23:45
Ray
Nazdarek,
tak jsem rozbalil a nainstaloval a nestacil zirat....
... pocatkem nutno podotknout, ze jsem stastnym vlastnikem PDMG a vesmes letam v 2D kokpitu...

Instalace je v pohode, trochu jsem mel problemy s aktivaci, ale asi mi moc nejde copy/paste z mailu. Pote, co jsem vlezl do kokpitu, jsem se strasne zhrozil, protoze textury byly naprosto necitelny. Pak jsem zjistil, ze mam stazenou uroven detailu VC na minimum (VC neletam). Pokud je to na maximu, tak je to docela v pohode (jak uz jsem psal pred tim, 2D kokpit zde neni).
Trochu sileny je ovladani pohybu v kokpitu - vsechny kombinace klaves CTRL, SHIFT, ENTER a BACKSPACE nakonec vedou k vysledku. Take se vyplati zoomovat + a -. Ostatne tyto klavesy clovek bude asi pouzivat cely let, protoze precvakat prepinace na strane kopilota pouhou zmenou uhlu pohledu (klobouckem) moc nejde, i kdyz znam jejich rozlozeni.

Jako plus bych videl implementaci IRS, i kdyz ruku na srdce, zatim mi to opravdu nechybelo a pri pocatecnich pokusech me to strasne stvalo, protoze kalibrace trva tri minuty a kdyz to clovek dela po paty...

Push back je na prvni pohled zajimave udelany - objevi se truck, ktery tlaci ero. Trochu nepovedene je, ze se truck pri zatacce "smyka" - je porad v ose letadla, takze to vypada docela udesne - dle meho nazoru to bylo lepsi nedelat.

Prislo mi, ze je oproti PDMG lepe udelana dynamika motoru, ale nadruhou stranu je v kokpitu strasny hluk.

Pokud mam srovnavat ovladace v PDMG a Ariane, tak neco je navic (jiz zmineny IRS, ovladani displeju PFM, ovladani heading MCP) a neco chybi (napr. fire test). Odezva panelu mi prijde strasne pomala a to jak treba pri nastavovani MCP, tak i PFD (ale berany se hybou normalne, takze nemyslim, ze by to byl celkovy vykonostni problem). To nastavovani MCP je zajimave v tom, ze to pouziva obe tlacitka mysi - v smeru/proti smeru rucicek, coz je docela dobry napad. Bohuzel maji otocne prvky tendenci se "rozjet", coz je pri pomale odezve ukazatelu docela pakarna.

FMC je podle me nejkvalitnejsi cast Ariane. Zda se, ze jsou opravdy implementovany vsechny funkce. Zajimava je i moznost otevreni ulozeneho flight planu (GO ROUTE) z FS (v PDMG pouzivam plany z FS Build).

Se startem jsem mel docela plne ruce prace, kvuli sledovani kokpitu. Dvakrat mi to autopilot shodil (tim myslim, ze zapichnul letadlo do travy) , nez jsem zjistil, ze ROUTE v FMC vede presne obracene nez draha (stratoval jsem bez SIDu). Kdyz jsem udelal obrat rucne a pak pustil AP, tak to slo v pohode. Dobre je, ze AP a FMC spolehlive vedou letadlo i ve zrychlenem (zkousel jsem az 16x) modu - u PDMG se mi to obcas pri zmene kurzu na WPT "rozkyvalo".

Tesne pred T/D bohuzel moje testovani skoncilo, protoze se mi ulpne zavesil FS, coz se mi nikdy pred tim (asi za poslednich 5 let) nestalo. Takze priblizeni a pristani jsem odlozil na neurcito.

Pokud to mam shrnout: Letova dynamika je dobra, FMC take. Provedeni VC je hodne dobre pri maximalnim rozliseni. Vykon (FPS) je oproti PDMG opravdu lepsi, i kdyz ne az zas tak zavratne, jak psali (ale je to znat). Bohuzel mi velmi chybi 2D kokpit, protoze normalne zahazuju pri letani klavesnici a vystacim si vetsinou s Joyem a mysi (a numerikou pri zmene v FMC) - tady jsem se musel pomoci klavesnice porad presouvat ve VC a zoomovat, abych "dohledl" na nektere pristroje.
Takze pro me osobne byl Ariane velkym zklamanim a povazuju to za vyhozene penize - 50 liber je opravdu hodne za produkt, ktery je IMHO spise ukazkou, co se da v FS SDK udelat... Nicmene je to pouze subjektivni hodnoceni, nekomu to treba sedne. Ja se s radosti vratim k PDMG. Jo, testoval jsem na P4 2.4HT, 1GB RAM, NV5700 256MB AGP8 DX9.
Docela me zajima, jak se na to tvari jini pripadni kupci...
Radek
 
VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ