FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 18. 5. 2024, svátek má Nataša Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Simulátor ATR na LKPR - upřesnění informace Jeden příspěvek | Celý strom
Simulátor ATR na LKPR - upřesnění informace   17. 7. 2009 / 10:31
PetrS
Ahoj všem,

už tady před nedávnem byla zmínka, ale pro upřesnění informací – zejména pro ty, kteří reálně létají - se k tomu vracím – hlavně proto, že zejména teď o prázdninách jsou k dispozici volné termíny
Simulátor ATR 42/72-500 na Ruzyni je konečně dostupný za relativně rozumnou cenu 3200 Kč/hod. Tahle cena zahrnuje instruktora (s patřičnou kvalifikací), a protože simulátor je pochopitelně certifikovaný, není problém hodiny nalétané na simulátoru zapsat do zápisníku letů – např. pro PPl (na simulátoru lze při výcviku PPL odlétat až 5 hodin), při výcviku IFR až 30 hodin. Na simulátoru lze rovněž cvičit i MCC (Multi Crew Cooperation).
Pokud by někdo měl zájem o tyto druhy výcviku, je nutné to uvést při domluvě (objednávce) na mailu petra.dvorakova@csa.cz - aby zajistila instruktora s potřebnou kvalifikací.
Kromě tohoto výcviku lze samozřejmě jen tak polétat – jak za VFR, tak IFR, létat navigaci pomocí VORů, procvičit různé druhy přiblížení a sestupů – ILS, VOR-DME, NDB aj. Lze vyzkoušet různé závady: od poruch přístrojů, přes požáry až k vysazení motoru ihned po vzletu (které za podmínek CAT 1 je obzvláště „šmáčné“).
Z českých a slovenských letišť jsou k dispozici podrobně vymodelované LKPR a LZSL, řada dalších letišť (LKTB, LKMT, LKKV, LZZI, LZKZ) jsou tzv. „generická“ – tj. jednoduše modelovaná dráha s navigačními prostředky. V zahraničí je k dispozici 16 podrobně modelovaných zahraničních letišť (např. EDDF, EGLL, EGKK, EHAM, LHBP, LFBO, ENTC a další).
Před letem je možné domluvit briefing a seznámení s rozložením přístrojů a ovládacích prvků na briefing roomu nebo u postupového trenažeru ATR.

PetrS
17824 B / 600 x 400 / P1040966_small.JPG
39646 B / 600 x 400 / P1050638_small.JPG
 2x  

Simulátor ATR na LKPR - upřesnění informace   17. 7. 2009 / 11:10
Karel
Děkujeme za hodnotnou informaci a kulantní nabídkoj!
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ