FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 22. 5. 2024, svátek má Emil Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví Jeden příspěvek | Celý strom
Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 10:51
neotryx
http://www.novinky.cz/krimi/176474-do-reky-otavy-spadlo-letadlo-tri-mrtvi.html
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 10:58
Draifus   

Od jaký to bylo společnosti?
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 11:28
sokol
Ach jo.To už je hrůza.
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 11:46
honzaa
Teď má období zase Cessna
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 13:27
FSPilot   
Nelítám... :-X
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 13:48
spira
podle poslední zprávy se jedalo o tech závadu.
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 15:04
SONP   
Vzhledem k tomu, že ty kurty, u kterých to spadlo, jsou v zásadě na finále dráhy 13, by to mohlo na první pohled vypadat na vysazení motoru. Před prahem dráhy jsou podle mapy.cz nějaké chatky a nějaké haly, či co to je, tak možná nechtěl doklouzávat na letiště...

Jsou to samozřejmě všechno spekulace, hrůza je, že to byl vyhlídkáč plný lidí...
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 16:27
honzaa
Hrozná věc..
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 21:24
Eurostar   
dovolim si taky malou spekulaci. Vsim jsem si ze velka vetsina pilotu leta vsichni motorovy sestupy. Pekne nahulit klapky a roštovat to plynem. Nepovažuju se se svim mizernym náletem za někoho kdo by moh poučovat ostatní, ale z té polohy kde byli, bych to typoval ze meli okruh pred pristanim. kdyby mu to vysadilo, a neletel motorovej sestup (v pripade ze to tak bylo samozrejme), tak to mel na dokluz. Ale nechci soudit, jen si myslim ze letet takhle mimo zastavbu a porost - OK, ale tam kde jsou baráky, les, voda, tak pak když to vysadí je to průser.
Dycky mne trne kdyz vidm jak točí v letnanech tu 150ku ve čtvrtý zatáčce a hoblujou břichem ty paneláky
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 21:41
Lowmick   
No s tim orostovanim to prehanis. Ono neco jinyho je stahnout plyn u Rotaxe a v klidu cekat a neco jinyho si nechat podchladit dospelej motor.
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 21:45
Eurostar   
je to jasný, ale je podle mne nutný zhodnoti co v danou chvíli je větší riziko. při tomhle počasí když poletí ze čtvrtý zatáčky dokluzem, tak to zas tak neprochladne....
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 13:57
Luděk Ch.
Ze se na ty prihlouple komentare nevykaslete!
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 12:56
jožo
Aeroklub Strakonice (podľa iDnes.cz)
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 22:00
Tragédie v JRD
mmch... aeroklubaci se mozna maji na co tesit. na idnesu uz zacali pomaloucku rypat do toho, ze se obchazi predpisy a vyhlidky se letaji jako fotolety....
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 23:01
SONP   
To byla jen otázka času...
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   16. 8. 2009 / 23:30
Pips   
Na druhou stranu, když to přijde nějak znovu k řeči, je možné, že by konečně pochopili, že to celé kolem vyhlídkových letů je nesmyslná píčovina. Myslím si, že většina klubů prostě dokáže najít jinou cestu, jak to obejít a stejně se mezi nezasvěcenými lidmi bude říkat "vyhlídkový let", ať už se bude oficiálně jakýkoliv let z bodu A do bodu A s kaštanem na palubě nazývat jakkoliv.
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 02:25
Cirrus/Pindra
Mají se na co těšit leda tehdy, až jim někdo dokáže, že porušili nějaký předpis... a to si každý aeroklub pohlídá.

Jinak jak už bylo řečeno, je to všechno pěkná p**ovina!
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 09:01
Tragédie v JRD
staci, aby se o tom "zacalo mluvit", chyti se toho nejaky aktivnejsi novinar, a nasledne nejaky aktivni poslanec, a vysledkem mas napr. upraveny predpisy, ktery zmeni pravidla tak, ze uz to nepujde obchazet.

aeroklubum nemusi nikdo nic dokazovat, prijdou k hotovemu, aniz by se jich nekdo na neco ptal.
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 10:01
kuma   
Jestli šlo o technickou závadu a ne o chybu pilotáže (slyšel jsem všelijaké spekulace, ale nemá smysl je zde rozvádět), tak to na aerokluby bude mít asi tvrdý dopad.

Bohužel je to tak jak píše Tragéd. Mince má dvě strany. Příliš přísný předpis vždycky vyvolá jeho obcházení a i když je zdánlivě "vše v pořádku," zůstává mnoho problémů. Bojím se, že se ale nelze spoléhat, že by došlo k "narovnání" nebo "uvolnění" předpisu, spíš se v lepším případě nestane mnoho, v horším se bude (sporně přísný) předpis a jeho dodržování častěji a přísněji kontrolovat.

Pokud jsem zatím měl možnost, nevšiml jsem si, že by někdy sportovní letci měli nějaké pozitivní lobbovací výsledky... pořád jsme jen malá zájmová skupina a v očích většiny společnosti zbohatlíci, kteří obtěžují hlukem, zplodinami a okázalou demonstrací movitosti (jakkoliv to ve skutečnosti zejména u aeroklubů není pravda, takto nás veřejnost vnímá, bohužel...)

Na každý pád je to tragédie.
Vzpomínku zemřelým, soustrast pozůstalým...
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 12:25
FSPilot   
No ona je to nějaká móda s tím hlukem... nedávno jsem slyšel i něco o tom, že by se mělo zakazovat sekačky na trávu o víkendech nebo v nějakou konkrétní dobu... Ti lidi už neví, na co si stěžovat...

Jinak v souvislostí s tímhle jsem taky tak týden zpět slyšel v rádiu, že češi patří k nejvíc si stěžujícím obyvatelům evropy - jakýsi průzkum podle počtu stížností nebo tak něco
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 12:37
Jirka Kallasch   
To s těma sekačkama v nejakejch obcich , satelitech uz funguje
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 13:26
Tragédie v JRD
tak s tema sekackama - to uz se zakazuje mestskymi vyhlaskami - neni to zadna novinka. a abych rekl pravdu - ja to chapu a schvaluju to.
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 13:34
Balooo   
To se ani nedivím. Když přijedu na víkend na chatu, tak to je od rána do večera: sekačka křovák, motorová pila, řezačka prstů (cirkulárka), kalová čerpadla, hoblíky, rozbrušovačky, strunovky. Sobota i neděle, od rána do večera a nad tím non-stop provoz na LKVR a Černou Horu - Zlíny, Cessny, Moravy, Anduly, Vivati, tralalajti, rogalisti.
V pondělí ráno nastane božský klid a z okna pozoruju zajíce na trávníku a srnku, jak nám ožírá stromky. Mimochodem - všechna výše uvedená zařízení na chatě také používáme

Ale to už jsme trochu OT. Na tralalajtu mě taky učili přistávat tak, abych ve třetí zatáčce stáhl plyn a doklouzal. Ono to občas vyjde, ale stačí, když to spláchne, foukne proti a už to musím na finále taky tahat motorem. Na druhou stranu, když to nakopne nebo foukne do zad, tak se musí do skluzu a to asi taky není pro cestující extra zábavné.

 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 13:50
Matyx   
Jj, spousta chatovych osad se na vikendy promeni v prumyslovou zonu, desny zlozvyk
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 13:52
FSPilot   
No já t částečně taky chápu, ale divím se Nikdy to nikomu nevadilo. Nikdy si tak strašlivě nikdo nestěžoval.. možná bylo pár vyjímek, ale těch bylo fakt pár a nebo se to jen vůbec neřešilo?
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 13:58
Tragédie v JRD
ono urcite vadilo, ale mozna to jen nikoho nenapadlo, ze by si mohl stezovat i na tohle
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 14:04
Aldaran
1. Dříve se kosilo kosou či elektrickou sekačkou z kočárku, křoviňák měl málokdo, motorovou pilu měli jen dřevodubci, ostatní používali svaly.
2. Lidé byli mnohem tolerantnější

jen takový příklad:
Když jsem před 20 lety vytáhl model (motoráka s 10ccm motorem) tak se seběhlo půl vesnice a jak chlapi, tak babky koukali přes plot a po přistaní zatleskali.... Dnes když vylítnu na tom samém místě v neděli s elektrou, v pondělí je na obecním úřadě stížnost...

 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 14:07
Tragédie v JRD
ono to nebude asi jen o toleranci, ale i o tom, ze lidi si zvykaji, ze maji sva prava a ze se jich muzou dozadovat.a bude hur.
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 14:29
orlík
Je to silně OT k původnímu smutnému tématu, ale kolega má pravdu - dnes je kolem tolik zdrojů hluku, že už to mnoha lidem musí lézt na nervy. Před takovými 20 lety měl v ulici motorovou sekačku jeden soused a vytáhnul jí za léto 3x. Dneska každej seče minimálně 1x týdně. A nejhorší jsou křoviňáky - to když někdy vidím, jak s tím lidi sečou trávu, tak si říkám, že kdyby použili kosu, měli by aspoň pohyb a nenadělali by tolik kraválu a smradu. K tomu velké hlukové zatížení od dopravy, pár magorů na motorkách s laďákem a 1 Cessna za hodinu je proti těmhle kraválům šepot květin.
Jasně, že dřív si nikdo netroufal volat na Svazarm, nebo nedejbože na vojenský letiště. Ale jako dítě pamatuju vysypaný okno po průletu Migů, a nebylo to nic vyjímečnýho. Ale jak říkám, jinak býval vesměs klid. Aspoň na zemi.
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 13:59
jožo
V nejakej chatovej oblasti už dnes ťažko bude niekto kosiť ručne kosou, dá sa to čakať, že používajú technické vymoženosti. Ja som mal horší prípad: Pretože v paneláku skoro každý deň niekto vŕta príklepom do panelu a je to strašný rámus, tak minule hovorím žene: poď, ideme na ryby, tam bude ticho. Keď sme sa rozložili (neďaleko chaty ryb. organizácie) a nahodili sme štyri udice, tak prišiel chlapík s motorovou kosačkou (takou na pleci) a hodinu a pol okolo nás kosil trávu. . Myslel som, že ho zabijem.
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 14:02
Rozšafín Ctibum   
Po 24 letech strávených v paneláku mám pocit, že celá ta konstrukce už je z větší části vzduch,než železobeton
 

Do řeky Otavy spadlo letadlo, tři mrtví   17. 8. 2009 / 20:10
Teflon_490   
Tak to je super poznamka
 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ