FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 8. 5. 2024, Den osvobození Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Souběžné navedení na přistání ve FS? Jeden příspěvek | Celý strom
Souběžné navedení na přistání ve FS?   28. 7. 2004 / 11:37
AVA
Tak jsem si stáhnul LZIB (mimochodem je super) a dal jsem si večerní let s B737 od PMGD na LKPR. Vše probíhalo v pohodě, ATC mě navektorovalo na rw 31, měl jsem povoleno přistání a slyšel jsem, že za mnou B737 mě má sledovat a jít jako 2. Najednou slyším, že je nademnou ( viz. obr.). Chvilku tak letí a pak jde na nový okruh. Chci se zeptat, je to ve FS normální, nebo mám něco špatně nastavené. V reálu to asi takhle není.
img_forumn/r31712_1.jpg (500x375)
img_forumn/r31712_2.jpg (500x375)
 

Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   28. 7. 2004 / 12:11
Ray
Cus,
podle me je problem v tom, ze ATC v FS nepocita s rychlosti letadel na priblizeni. Mam s tim casto problemy, kdyz litam GA letadla - najednou se za mnou ozve kraval a bulik, me z druhyho mista sestreli. Resim to tak, ze pokud mam za sebou nejaky provoz, tak litam pod ILS a ten jet me prelitne, dostane GA a ja v klidu pristanu.
Parkrat se mi to stalo i s PDMG a protoze pristavam skoro vzdy na AP, ktery se drzi ILS, tak me to letadlo ze zadu sestreli.
I kdyz, jak o tom ted premyslim, tak se mi to stalo snad jen na LKPR RWY31, ale bude to tim, ze tam je docela provoz (mam AI provoz 80-100%) a ze tam letam nejacasteji. Tech problemu s rychlosti jsem si vsimnul skoro vsude. Ono vubec vektorovani na pristani je v FS ATC pri hustem provozu silene - klidne seradi 5 letadel tak, ze 3 z nich pak musi poslat GA, protoze mezi nimi nejsou rozestupy....
 

Re: Re: Souběžné navedení .... RYCHLOST AI LETADEL   28. 7. 2004 / 12:29
Totti10
No - ja mam podobny problemy vlastne na uplne kazdym vetsim letisti (uz sem si kvuli tomu i vypnul v nastaveni reality srazku s ostatnimi letadly). AI letadla (mam PAI, Aardvark a FSPainter..... plany z PAI a z MRAI) litaj hrozne rychle. Ikdyz si to s 737 PMDG palim treba i 0.81 MACH, tak me ostatni letadla v pohode predlitavaj (at sou to airbusy, nebo avra nebo ATRy) a nejvic je to poznat pri priblizeni na letiste. Mam stazenej programek (neco jako radar) kde vidim ostatni letadla, jak, jejich rychlost, kam maji namireno a podobne. A ikdyz ja sem treba 25nm od letiste (snazim se jeste priblizovat jak to jenom rychle jde) tak de jeste na pristani prede mnou jeste letadlo co je treba 15 nm za mnou. V klidu se prede me jeste nacpou tesne pred zachycenim ILS a ja musim pak kvuli nim letet kolecko znovu. Neda se nejak jejich rychlost snizit?
 

Re: Re: Re: Souběžné navedení .... RYCHLOST AI LETADEL   28. 7. 2004 / 12:50
AVA
Což o to , rychlost AI se dá nastavit pomoci TT tools, tu jsem dokonce o něco snížil, ale asi to nemá vliv na přistání. Mě se to stalo asi podruhé, je fakt, že jsem dříve lítal provoz na cca 25%, ale po přidání paměti jsem to posunul na cca 75%. Myslel jsem ,že mám něco blbě nastavené, ale slyším, že to není jen u mě. Doufám, že nám někdo poradí nějaký fígl, jak to odstranit. (Kromě toho dát provoz na 0%!?)
 

Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení .... RYCHLOST AI LETADEL   28. 7. 2004 / 13:03
Totti10
A kde to nastaveni rychlosti najdu? ... no - ja litam porad na 100% .... jestli je nejakej slider, kterej bych ve FSce za zadnou cenu nedal ani o procento min, tak je to prave tenhle
 

Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení .... RYCHLOST AI LETADEL   28. 7. 2004 / 14:02
AVA
Musíš si stáhnout program, Traffic Tools 2.02 zde na vebu http://flightsim.periskop.cz/fsitem.php?act=show&menu=5&gr=4&lan=0&sor=3 , návod je také zde na FlightSimu
http://flightsim.periskop.cz/clanky_cl.php?id=47 . Tam přepíšeš rychlost a je to, ale neřeší to rychlost při přistání, ale pouze při letu. .....K tomu nastavení , já používám FS TRAFIC 2004 a tam dát 100% ve Frankfurtu, tak odletíš tak za dvě a půl hoďky a to jsi rád!. Stačí LKPR na 70% a máš honičku. Tahle nástavba se jim fakt povedla. Navíc je součástí vylepšený Trafic, kde se dají doplňovat letové řády bez větších znalostí. Prostě klikneš na éro, dáš odkud kam, výšku, rychlost a čas odletu a ostatní udělá za Tebe.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení .... RYCHLOST AI LETADEL   28. 7. 2004 / 16:37
AndreW   
Pro nastaveni trafficu pouzivam Traffic Manager ( http://library.avsim.net/esearch.php?CatID=fs2004util&DLID=50751 )
Tez umi nastavovat spoustu vlastnosti, krome jineho i vyhledat vadne spoje (pokud by treba melo letet letadlo, ktere neexistuje a pod.). Vrele doporucuju.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení .... RYCHLOST AI LETADEL   28. 7. 2004 / 17:19
Cesmina
V TToolsech si sice můžeš rzchlost nastravit , ale to neřeší vůbec nic , zkus si nastavit třeba cessnu na 450 knots , stále poletí podle toho co má zadáno v AIR fajlu. Stejně to platí i o ostatních letadlech. A co se týká řazení letadel na přistání to nemá ve FS s reálem naprosto nic společného , ukažte mi věž , která dá Jumbu GA protože se odněkud bůíží nějaká cessna.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení .... RYCHLOST AI LETADEL   28. 7. 2004 / 21:24
Totti10
Ja mam z internetu (PAI, MRAI, AVSIM....) postahovanej snad vsechen provoz pro Evropu a vsechno mimoevropsky co tam lita a muzu ti rict, ze je to stejny. Jednou sem si chtel zaletet do mnichova a kdyz sem videl jak byla na pristani serazena "fronta" asi 12 letadel ve vzduchu.... tak sem se na to vybod a letel sem jinam
 

Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení .... RYCHLOST AI LETADEL   28. 7. 2004 / 18:41
Tragédie v JRD
Tato rychlost co je v airplanes.txt se pouziva pouze pro vypocet casu, kdy AI letadlo vstupuje do toho ktereho ctverce podle kterych FSka uskupuje AI trafik ( pokud pouzivas nejaky radar a nastavis nejvetsi vzdalenost, tak zjistis ze ai traffik je rozdelen do ctvercu a letadla se pohybuji vzdy v urcitem ctverci kolem tebe), letadlo samotne leti svou rychlosti, kterou ma predepsanou ve svych dynamikach.

Kazdopadne ridici v FSce je uplne na pikacu, nema smysl to moc resit, deje se to a dit se to bude do te doby, nez to nekdo v mikrosoftu prekope ...
 

Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   28. 7. 2004 / 23:31
Ondra K.
Jenom bych doplnil,ktere letadlo v FS prvni sedne tak driv mele.....a druhe kdyz ma stesti tak si sedne mozna na podruhe,po treti atd...tedy jestli 1 mn pred nim neni opet rychlejsi letadlo na finale....predjizdeni letadly v FSce je psane pravidlo.Nechapu proc s tim neco Microsoft neudelal..
 

Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 07:53
Luděk Ch.
To není tak docela pravda. Pokud jedno letadlo už dostane povolení k přistání "number one", tak druhé i když je rychlejší a předjede ho, nepřistane, ale dostane "go around". Taky se mi mockrát stalo, že když jsem šel jako druhý se 737 na přistání za Cessnou, tak ji sice předletím, ale dostanu "go around" a nesmím přistát! A když i přesto přistanu, tak mi ATC na zemi několikrát vynadá (you are not cleared for land) a teprve v tom případě pošle Cessnu "go around". Ale je pravda, že to řazení na přistání je obecně ve FS dost hrozné. S nějakým přídavným AI provozem je na některých letištích obrovský problém vůbec přistát. Je zajímavé, že na reálných velkých letištích je provoz větší, než ve FS a přesto všichni přistanou To je dobrý námět na vylepšení ve FS2006
 

Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 09:19
Waterfight (TVS379)   
V tomhle zase já nesouhlasím, protože když mě letadlo přelítne, tak si klidně přistane i když jsem já Cleared to land a (aspoň u mě) žádný GA nedostane. Jedinej kdo tam pak furt dostává GA jsem já, protože není na zemi místo a jak debil tam desetkrát opisuju Missed Approach.
 

Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 09:33
Marky Parky   
Pozor, rozdilne se chova FS2004 ( kdo jednou ma povoleno, ma pravo pristat i kdyby ho predlitlo 10 letadel ) a rozdilne FS2002 ( kdo je prvni na draze vyhral ).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 10:09
Ondra K.
Jj myslel jsem FS2002
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 12:31
Waterfight (TVS379)   
Já taky. Pravda je, že ve FS9 je to jak jste říkali. Stejně ale divný, že se na finalu setkaj dvě letadla vedle sebe. Docela nevím, co s tim budou dělat, protože já fakt nevím, co s tím.
 

Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 11:51
Tragédie v JRD
V jedne veci se mylis ... FS ka na pristani NIC NERADI .... jedine co FSka umi je letadlo navektorovat do ILS/final tracku, a kdyz je nejaky blizky trafik a potencialni kolize tak na tebe vybafne pouze s tou priptomelou hlaskou "report traffic in sight" ... a jedine co souvisi "s razenim" tak te umi poslat na go-around, a to dela v okamziku kdy jses par metru nad drahou a nejaky ero jeste trci na draze....
 

Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 12:44
AVA
Díky, jsem rád za Vaše reakce a čtu, že to je vlastně velkej průser Microsoftu. Zkoušel jsem dát 100% provoz ve FS TRAFIC2004 a k tomu 100% co mám já klasiku nastavenou ve FS a nestačil jsem se divit co ATC vymyšlí. Vždyť ani nemůžu oznámit, že mám málo paliva, poruchu atp. Do by se mělo určitě dost změnit. Ještě jednou díky za všechny příspěvky a letu zdar.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 13:05
Waterfight (TVS379)   
To je taky pravda. Třeba ve Flight Unlimited je hláška MAYDAY... a ATC ti sdělí, kde je nejbližší pro tebe vhodný letiště atd. a co je nejlepší, že tě všichni pustěj. Nevím, proč je pak ve FS volba Failures. Můžes si to natrénovat, ale když nekomunikuje ATC, tak je to na nic.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 13:40
Tragédie v JRD
No .. oni i defaultni "failures" je taky docela vysmech .... mnohelm lepsi system ruznych failures maji ruzne add-ony... super propracovany system failures melo treba PIC 767, PMDG ma taky vlastni system failures, ale s tim jsem si zatim nejak moc nehral...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 16:34
Waterfight (TVS379)   
Hele, já vám všem věřím, že je PMDG úžasný, dokonalý, božský a tak, ale já na něj prostě nemám. ((((((((((((((((((((((
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 17:19
Ondra K.
Nemas???Jestli mas DC++ tak jses v suchu .))))))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 17:32
Charlie   
Ještě jednou se ve tvém příspěvku objeví asociace nějakého addonu a DC++, tak jsi skončil....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 13:40
xWing   
Heh, tak Flight Unlimited 3 som lietal a mas pravdu co sa tyka ATC tam je v nudzovych pripadoch realnejsie ako ATC v FSke.
Ale inac ak si si prechadzal tie lekcie lietania v FSke, tak tam je jedna, kde sa cvici zlyhanie motora. A tam si mas to najblizsie letiste najst sam na GPS. )) Uz vidim v reale, ako ked mi skape motor, mam cas na GPS vyhladavat najblizsie letiste. To hadam nemysli Microsoft a ten lektor Rod Machado VAZNE, aby sme sa sa hrajkali s GPS pocas nudzoveho stavu, od toho mam to ATC predsa.

 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 16:31
Waterfight (TVS379)   
Jinak je ATC ve FLULTD dost divná, já vím, ale zrovna to Mayday mě potěšilo. V MSFS ti vysaděj motory, letadlo začne nekontrolovatelně klesat a ATC na tebe začne hulákat You are xxx below your assigned altitude atd.
 

Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 17:17
Luděk Ch.
Tak to sorry, že jsem si to dovolil nazvat řazením na přistání. Opravdu to není výstižný název ) Nic takového FSka fakt neumí. Doufám, že jen ZATÍM! a ve FS2006 snad bude lépe.
 

Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 14:08
Ondra K.
Znam dobry lek,kde tento problem nenajdete je jedine letani on-line,je tu dost lidi a mnoho z vas leta (a je to skoda) "jen" offline s ATC tupcema .....pojdte letat na VATSIM/IVAO a tyto problemy resit nemusite......stoji to za to.
 

Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 14:14
Fero
jo chtěl sem sa optat... když chcu letět online, potřebuju nutně mikrofon??
 

Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 14:22
cmar
no mozes aj pisat, ale s mic je to lepsie, resp. ak mas aspon repraky ty budes ziveho ATC pocut ale potvrdzovat budes pisanim ) ide to celkom v poho, nedavno sa mi odstrelil mic tak som bol docasne oneway voice )
 

Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 16:31
Cesmina
Znovu musím všechny přátele upozornit na to , že FS je HRA !!!! , až budete chtít reálný flight simulátor , zaplažte několik milionů a pak můžete reklamovat , že to není ono , FS je na to , že je to HRA téměř geniální

 

Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 16:45
MadBird
No s tou genialitou bych to zase tak neprehanel... je to relativne slusna open platforma pro ostani vyvojare kteri jsou diky ni schopni vytvorit velice slusne produkty... viz PMDG a ostatni... FS v defaultu neni zase nic tak slavneho...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 16:56
Karel
Promiň, nechci nás nějak škatulkovat, ale musím říct, že když se vydáš na cestu "on-line", HRA končí. Nesouhlasil bych úplně, že FSka je HRA i v off-line, pro mě subjektivně nebyla ani na začátku; s novějšími verzemi stále méně. I když, jak tady čtu vaše stesky na kvalitu ATC v FSce, tak to spíš vypadá na dost nepovedenou HRU, ale nemůžu soudit z vlastní zkušenosti, protože jsem to nikdy nepoužil.

Psal a říkal jsem to už mnohokrát - prostředí "on-line" je FÁZOVÝM PŘECHODEM od něčeho, co by se s trochou volnosti nechalo nazvat HROU, do simulovaného letového provozu a řízení letového provozu, kde se maximálně snažíme dostát reálným procedurám. Podotýkám, že FSka v tomto prostředí hraje nikoliv hlavní, ale vedlejší, i když důležitou, roli.

Ale dost tlachání... přijďte si to vyzkoušet, za to nic nedáte, chlapi!

Karel
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 17:31
Krizoch
Kdyt se snazim, porad lezu na VATSIM, ale nikdy se mi nestalo ze by byl nekdo online treba na LKPR ... Natoz aby bylo obsazeny vsechno, od GRD po DPRT ... To se tam nekdo vyskytuje jen kdyz je "online day" .. ?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 17:40
Karel
vydržať, súdruhovia, vydržať...

Pokud není nikdo na VATSIMu, koukni na ServInfo a zkus IVAO, strašně jednoduchý....

Karel
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VATSIM dnes   29. 7. 2004 / 18:11
PavelS
Jo uznávám, že teď je to na VATSIMU slabší s účastí řídících, ale například na dnes je zabookováno LKAA_CTR od 20:30, čímž zvu potenciální piloty do Prahy.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 19:42
Tomas Gurecky
No z vlastní zkušenosti mohu říct, že pro " nováčky " kteří vstupujou do světa ONLINE létání, je jednoduchší, když je obsazena třeba jen pozice LKAA_CTR.
Těch rozdílů oproti OFFLINE létání je hodně a než si člověk zvykne, tak je opravdu lepší " držet " se jedné pozice.

 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souběžné navedení na přistání ve FS?   29. 7. 2004 / 19:44
Tragédie v JRD
Na tohle zase tak moc koukat nemusis.... mimo vetsi akce nejcasteji najdes online zejmena ridiciho na "oblasti" (_CTR) a pak APP, ci TWR ... jine pozice se obsazuji spise zridka ....

Kazdopadne pro Tebe se tim nic nemeni ... i kdyz je obsazeny treba pouze _CTR (LKAA_CTR) , tak automaticky prebira i funkcnost podrizenych stanovist (APP,/DEP, TWR, GND, DEL) pouze s tim rozdilem, ze nepreladujes mezi frekvencemi ...
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ