FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Infra "filtr' pro FS Jeden příspěvek | Celý strom
Infra "filtr' pro FS   4. 10. 2009 / 20:40
Ondra O.K.
Ted jsem to trochu dopletl - abych to dovysvetlil.

Neni uplne pravda ze neni IR a nocni videni..opravdu je to neco jineho.
Nocni videni (noktovizor) pracuje s nasobenim zbytkoveho svetla a tudiz pracuje v pasmu vlnovych delel stejnem nebo blizkem normalnimu svetlu. To jsou pak ty zelene obrazky

Naproti tomu IR kamera - tj. termovize pracuje v oblasti infra vlnovych dellek, lidskemu oku neviditelnych. To jsou potom obrazky ve skalach barev.

Pouzivat pro EVS (Enhanced Vision System) jde oboje, zalezi na aplikaci. V budoucnu se zrejme dost prosadi IR, ktere budou snimat IR markery v letistnim zarizeni (svetla na draze apod.) To se obvykle dela pridanim IR zarice do svetla, v blizke budoucnosti LED svetla. LED svetla se uz dnes testuji, napr. na taxiways v Parizi a dokonce Ruzyne je ma v testovani na ruznych nekritickych mistech - btw s neprilis presvedcivymi vysledky.

Do budoucna je tak mozne, ze hlavne mensi letiste, ktere nemaji na porizeni a provoz ILS by mohly mit svetelnou soustavu, ktera vyhovuje EVS a letadla vybavena timto systemem by na nich mohly pristavat i za snizenych podminek (snih, husty dest, mlha). Velke vyuziti se take pocita pro fazi taxi.

Detekce techto svetel jde pouzit i jinak - udelat image processing a na displeji HDD nebo HUD je zobrazit jako symboly. To je potom ESVS - Enhanced Synthetic Vision System..

Takze kdyby nekdo potkal i tool s IR kamerou nebo mmW radarem, dejte vedet, hodi se vsechno

Diky
 
FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ