FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 21. 5. 2024, svátek má Monika Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Letecká nekázeň se stíhačkou Jeden příspěvek | Celý strom
Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 20:02
Jennik   
http://www.latimes.com/news/local/la-me-flyby8-2009nov08,0,4361129,full.story

Průlety kolem mola v Santa Monice vedou k otázkám ohldně bezpečnosti v letectví.
Pilot, který proháněl svůj soukromý "Soviet-made" tryskáč (tentokrát jsem skoro rád, že to spletli), přišel o pilotní licenci. Ovšem vlastnictví a používání vojenských letadel civilními osobami je širší problém.

Koukněte na video, velmi zajímavé, velmi efektní, velmi nebezpečné.
Těch vřeštících lidí je mi přece jen trošku líto.
http://www.latimes.com/news/local/la-me-flyby25-2009oct25-vid,0,7911485.tivideo
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 20:06
PILOT253   
náhodou, Mě by se to líbilo
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 20:21
N.G.
už to tam někdo opravil píšou če je to česká stihačka
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 20:48
Jakub Edr
Na první půlce píšou Racing at speeds of up to 350 mph, the Soviet-made military jet...
A o kousek dál je The jet was made in Czechoslovakia in the 1970s, when the country was one of the Soviet bloc countries, but not a part of the Soviet Union.
Ani se nedivím, že v tom mají soudruzi z Los Angeles bordel, protože tabulka zemí, kam byl Albík vyvážen jasně ukazuje, kde tento nádherný stroj létal.
27394 B / 503 x 444 / 5442.JPG
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 20:52
Tragédie v JRD
asi jsem trosku pomalejsi, ale jak souvisi tabulka dodavek s tim, kde bylo letadlo vyrobeno?
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 20:54
Jakub Edr
Myslel jsem to tak, že SSSR používal 2081 z 2882 vyrobených strojů.
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 20:55
Tragédie v JRD
Jo, uz to chapu .. byl jsem pomalejsi .)
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 21:17
Snake.d   
No sorry ..... ale podle mě totálně zbytečná panika
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 21:21
Pan Letadlo   
To jak tam ti lidi běhali mi připomnělo typické americké "Oh my god, we're all gonna die!"
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 21:43
fred
No jo... si z toho děláte legraci, ale minimálně polovině lidí po přeletu spadly hamburgery na zem! Nedivím se, že tak ječeli.
Letos jsem zažil v Chorvatsku něco podobného. Krásné ráno, sluníčko pomalu leze nahoru, obloha bez mraků. Regata tak dvaceti jachet pluje na moře. No a mezi nima si to v pár metrech kličkuje ve stylu RedBullu nádherný bílý Pilatus ze skupiny Krila Oluje. Na závěr s trochou akrobacie. Jeden z nejlepších zážitků od moře Takové ranní létání jsem mu záviděl.
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 21:22
step   
No představ si ignorantní Amíky jak nad nima dělá průlety letadlo s rudými hvězdami. Půlka z nich si myslí, že už to zase začalo .
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   11. 11. 2009 / 21:36
ice
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 07:57
Mike2811
Jasně, že totálně zbytečná, ale... Nemůžeš se divit, že nevzdělaný amík, kterého už dobrých osm let masírují strašením ohledně toho, že je chce nějaký arab všechny zabít a že k tomu velmi rád používá letadla, tak se prostě bojí sotva se děje něco neobvyklého. Popravdě ani já bych si nedovedl vysvětlit, co blbne - při prvním průlety bych si ještě řekl dobrý, má tu možná znamé a chce se blejsknout nebo si chce prohlídnout to molo. Ale další ? To už mu muselo hrábnout...
Už jsi zapomněl jaká byla histerie, když poslali do New Yorku vyfotit promo fotky s AirForceOne ?
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 09:04
Jennik   
Ja vam nevím chlapci, ale nejste s těma předsudkama "ignorantní amíci, nevzdělaný, hamburgery apod." trosku mimo? Pokud ovšem sebe sama nepokládáte za "postsovětský křováky ze západní asie, co právě slezli ze stromů".

A jinak, nevím, jak by tahle diskuze vypadala, kdyby to ten magor napálil do toho kolotoče. Stačí jediněj špatnej odhad, kterého se občas dopustí i největší a nejlepší profík (viz značné množství nehod na airshow) a je průser. Takovéhle lety jsou vrcholem idiotství.

Nejde totiž o to, že by sám sebe ohrožoval. Ať si o pár kiláků vedle zkouší nad mořem cokoli, ovšem ať při tom neohrožuje na životě značné množství lidí. Připomíná mi to pseudologiku některých řidičů na našich silnicích: "jedu rychle jako prase, protože riskuju, ale já na to mám, navíc pěš airbagů... v nejhorším si pomačkám auťák" - vůbec mu nedochází, že v první řadě svévolně ohrožuje na životě ostatní lidi kolem sebe. Když vezu s sebou děti a nějaký hovado mi to zamyškuje pár centimetrů před čumákem aniž mu dochází, že právě málem zabil 4 členou rodinu... Tenhle idiot v Albíku ohrozil na životě mnohem víc lidí.
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 10:41
Matyx   
O tom že šlo o bezprecedentní a bezohledné ohrožení se myslím shodneme bez rozdílu. Kluci tady ale spíš komentují chování těch lidí, a myslím že mají svým způsobem pravdu. Češi by oproti tomu ale byli "ignorantní, nevzdělaný, párky v rohlíku a pivo" . Amíci mají tendenci davově plašit, češi mají tendenci stádně zcepenět a civět. Co je horší nevím.

Nemám ještě děti, takže netuším jak bych v takové situaci reagoval v případě ohrožení rodiny, ale sám za sebe vím že bych okamžitě tasil svou D60ku a děkoval tomu pitomci v kokpitu že mi dal šanci udělat takový pěkný fotky i bez skla za 50kCZK, který možná vezmou i na http://www.airliners.net/ ))))
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 10:51
Premek
))))))))) No jo, je nas takovych asi vic ;o))
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 13:33
Mike2811
Jak psal Matyx - nekomentoval jsem pilota, to je prostě debil (omlouvám se všem čestně titulovaným ) ( a i když jsem výše vypsal relativně "rozumné" důvody, proč by to mohl chtít udělat, rozhodně to neschvaluji), ale komentoval jsem reakci těch lidí. Co se zahraničních věcí a politiky mimo území USA týče, řekl bych, že řadový amík zastáva prostě tezi "hic sunt leones", a tečka. Občas se něco dozví ze zpráv a tam je jenom o boji proti terorismu, zkuste na to půl roku čučet a taky začnete nabývat dojmu, že po vás jde každé letadlo. Ne, že by i bez tohoto faktu neměli nárok na strach, to určitě ano, ale jedna věc je se co nejrychleji se zdekovat a druhá nahlas histericky řvát: We all gonna diee !!! nebo co to bylo v tom videu. Asi takhle...
Co se týče toho, že by byli vzdělaní, to by snad bylo ještě horší, protože letadlo sovětského bloku, které se navíc ve velké míře dostávalo i do arabských zemí, by ve mě vyvolalo další obavy. Ovšem myslím, že toto nehrozí v případě, že nad tím New Yorkem nepoznali letadlo svého prezidenta, které určitě mnohokrát ve zprávách viděli...
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 13:43
Premek
Promin a zbytek sveta snad postoj "hic sunt leones" nezastava? Jsi schopny s prehledem vyjmenovat vsechny staty v americe? A mas prehled, kde je jaky hlavni mesto? A o Asii, Jizni Americe ci snad o Africe readeji vubec nemluvim.
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 14:26
orlík
Při vší úctě, kolik znáte osobně oněch "řadových amíků"? Že tu každý ví, co takový člověk nezná a neumí a jak je nemožný.

Mimochodem před mnoha lety jsem byl na leteckém dni na Ruzyni. S tehdy malým synem. Když tam Rusové předváděli Sůčka letící natažený na minimálce na plnej plyn, takřka nad hlavami diváků, většina lidí obdivně vzdychala (slyšet se to nedalo, bylo to jen vidět) logicky se chovaly jen ty malý děti, ty poměrně silně řvaly. A musím uznat, že ani mě takový vystoupení nenechalo v klidu a radši jsem se s rodinou přesunul dál do snad bezpečnějšího prostoru (pravda, bylo to symbolické). Choval jsem se nějak zbytečně hystericky? Pár let nato na Ukrajině diváci podobného vystoupení neměli to štěstí, že by prezentované stíhačky poté viděli bezpečně přistát...
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 10:50
Premek
Pod tohle se neda nez podepsat - ja jsem sice magor do letadel, ale muj jedenactiletej kluk, kdyz jsem ho vzal svyho casu do Hradce (myslim, ze to byl CIAF, ale ruku do ohne za to nedam) byl evidentne nestastnej z kravalu kterej delal Gripen nebo Alca - a to chudak neslysel treba Tornado... A navic, jak tu nekdo psal "nevzdelani amici" - mate pocit, ze rozpoznavani letadel se ma ucit na zakladni skole? Panove, nic proti vam, ale kdo z Vas, kdyz projede kolem pasouciho se stada dobytka, pozna vic, nez ze je to kravicka (nekteri nestastnici ani nepoznaji jestli je to krava nebo byk)... Dokazete nekdo poznat, jestli je to Limousine, Belgicak, Charolak, Aberdeen-Angus? [mlask] A pri vsi ucte k letadlum - spotrebitelu hoveciho je mnohonasobne vic, nez spotrebitelu leteckeho prumyslu v jakekoliv podobe ;o))

P.S. Jen zopakuju, letadla mam opravdu moc rad, viz profil... ;o)
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 11:03
Matyx   
Angus do 3 járů na vzdálenost menší než 500m vyvolává silné slinění ))
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 11:48
kuma   
Mám absolutně stejné stanovisko.

Ono totiž stačilo tak málo - jen dodržet "display-line" - a producírovat se nad mořem, všichni by byli spokojení.

Nalítnout ale po souvratový zatáčce nízkým průletem nad lidi - zdrhali by i ty posttotalitní křováci (dle mého jsme spíš jeteláci a chrapouni, ale to vyjde nastejno). Zdrahal bych i já a obzvlášť, kdybych tam byl s dětma.

Představte si to jinak - stojíte třeba v Hradčanech na letišti a po ploše se sem tam honí nadupanej nablýskanej truck. A nejednou se otočí a v plné rychlosti si to pohasí proti divákům. Prostě rovně a na ně. V poslední chvíli zatočí, elegantním smykem udělá černé šmouhy na betonu jen pár metrů od zábradlí, kde stojí a sedí diváci, přitom je ohodí štěrkem a jedním zadním kolem hrábne až do trávníku. CVlastně se nic nestalo...

Nestalo? ... Prostě idiot - a pokud se ti v první řadě půjdou převlíct, nikdo se jim nemůže divit. A pokud by to bylol v "normálním provozu", nikdo se nebude divit, že ten kretén přijde o papíry.

Proč by to s lítáním (nota bene v prostoru, kde je spousta racků a jiných motáků, který se daj snadno trefit nebo nasát) mělo být jinak?
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 11:43
FSPilot   
Zavřít, uškrtit a zastřelit Ještě mě napadá jedna známá hláška "pověsit za ***** do průvanu"
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 11:49
kuma   
Víš, ty si z toho tradičně dláš nejen prdel, ale i kozy, ale za ty koule do průvanu není špatnej niápad
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 11:59
FSPilot   
No tradičně ani ne Spíš si sám reaguju na svůj výlev ohledně VFRu za IMC, ala GPSve stromech Takové zhovadilosti mi totiž příjdou prakticky stejně nezodpovědné a nebezpečné, jako úmyslný let v mraku za VFR, viz nedávný stromeček
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 13:24
midiborec
No vtom chorvatsku se mi stalo take neco podobneho. Ležim si na plaazi cumim na more a ted najednou slysim takovej randal a ze zatacky se vynoril Gurmman goose g21A nebo neco tomu podobne no ale že by teda nekdo ječel tak otom nevim spis vseci s udivem nanej koukali.Tou jsou ti Amici.
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 14:11
mípa   
Nebyl to spíš tenhle krasavec http://www.airliners.net/photo/Croatia---Air/Canadair-CL-215-6B11-CL-415/0271966/L/&sid=2fff88488d17e6aa332d2f09e5748f05, občas jsou tam k vidění..
 

Letecká nekázeň se stíhačkou   12. 11. 2009 / 20:59
midiborec
joo přesne takovehle tam letelo. Já nevedel jak se to jmenuje tak jsem si vzpomel na FSX ze tam je podobne tak sem napsal ten nazev ale byl to mazec tak nizko nad lidima
 

Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ