FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Bechyňská duha Jeden příspěvek | Celý strom
Bechyňská duha   22. 11. 2009 / 23:19
pepekcepek
Ahoj kolegové lítavci. Teďko procházím nemocí zvanou Chřipka nějak je mi prostě dost mizerně. Proto jsem nachvíli opustil tvorbu ér a zkusil si vytvořit něco do scenerky. Jakožto bejvalej bechyňák, tak mi tam chyběla hlavní dominanta tohoto kraje. A to most zvaný Bechyňská Duha. Posuďtě sami,jestli by se sem hodila víc než jen prázdný koryto Lužnice
Váš EEE
38303 B / 600 x 398 / bechyňská duha15.jpg
 

Bechyňská duha   22. 11. 2009 / 23:40
tonde   
Pepku a nejake zazitky od pilotu kteri ho podletli by nebyly? )))))))) Uz je to promlcene a minimalne jednoho jsem znal, jestli nekecal, jen uz neni mezi nami...
jinak preji brzke uzdraveni
 

Bechyňská duha   22. 11. 2009 / 23:49
pepekcepek
Abych pravdu řekl Toníku, tak jsem o tom slyšel jen zvěsti, ale pořádně o tom nikdo v Bechyni nemluvil. Vím snad jen, že to bylo na 15-ce ale fakt už nevím. To víš, že jsem po dokončení mostu, taky zkusil na eF-ce, ale řeknu Ti docela zážitek kor když jsem k tomu přistupoval dost uvědoměle a se vší vážností, prdýlku jsem měl docela sevřenou, když jsem sklesával pod úroveň vozovky mostu. Jen jsem čekal, kdy něčím zavadím a ejhle já to vybral
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 08:45
orlík
Bechyně bez mostu jako by ani nebyla, tohle je moc pěkná práce! Já jakožto mladý aeroklubák jsem kdysi slyšel, že prej to podletěl kdysi kdosi s Luňákem. Ale staří, co se tvářili jako, že vědí co a jak byli tajemní no a my mladí (tenkrát) netušili.
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 09:25
kuma   
pokud vím, tak jaksi "doložené" to bylo v Kralupech nad Vltavou (a dva Luňáci...).. V Bechyni je to od mostu na letiště asi 2 km, technicky by to tedy asi taky šlo, kdo ví, jestli je to pravda.... Už to ale asi nepůjde odfiltrovat od pověstí.
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 10:16
orlík
No, jasně, dneska se to vysvětlit už nepodaří. Ovšem tenkrát se taky mluvilo o tom, že rozhodně nepřistál na Bechyňský letiště. Ono, kdyby tam přistál s Luňákem, byl by to průser mnohem větší, než ten průlet pod mostem.
Snad prej se vrátil do Tábora?? Ale to nemůžu sloužit, to už je fakt latina. Luňák sice letěl přes 300, ale trefovat se v takovým kalupu do toho údolí, jak vysoko se pak dá plachťák vytáhnout? Do 200 m?? To by byla klika se chytit v takový psí vejšce.

Ono logicky, podlítávat plachťákem most ve městě, kde každej 2. člověk je lampasák, v padesátejch letech, to by musel bejt sebevrah, nebo někdo, komu je všechno úplně fuk. Takže kdo ví jak to bylo a kdo ví kdo co vlastně podletěl.
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 11:02
kuma   
V těch Kralupech to prej bylo tak, že podlítli, nastoupali - a lážo přistáli, jakoby se nechumelilo, protože letiště tehdy bylo prý hned u řeky a kousek od mostu.

Návrat z bechyně do Tábora se mi zdá přitažený za vlasy - museli by asi cestou něco dostoupat - nevím, nemám takovou zkušenost a žádnou s luňákem...
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 11:32
Pips   
Do dvou set metrů by s tím nenastoupal ani kdyby to měl nahulený na těch 300. On to zase takovej brus není. Magi tomu dojde poměrně rychle.
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 12:18
orlík
No taky si myslím, navíc to nebyl žádnej brus. Takže i kdyby to vytáh do těch 200m, těžko by se chytal. Bůhví jak to bylo a jestli to bylo.
V Kralupech to bylo letiště na místě dnešní Spolany, ne? To bylo hned vedle řeky. V Bechyni sice je letiště relativně taky kousek od letiště, ale jak říkám, v tý době na vojenský - to muselo bejt na kriminál.
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 12:34
Pips   
Těžko říct, kolikrát se člověk chytá i na okruhu ve 150. metrech ve třetí zatáčce a dalo by to. Jinak to má klouzák nepatrně horší, než blaník, ale pokud by to šlo s blaníkem, utočíš to s Luňákem taky. Navíc na klapkách můžeš točit tu termiku fakt ouzkou, bys možná ještě protočil i moderní bezklapkový brusy, který by se v tomhle chytaly obtížně. Nereálné to tedy není, ale vsadit na to, že po podletění mostu tam chytnu šprajc, vykroužim a běží liška k Táboru.... to je podle mě utopie
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 15:13
kuma   
Ano, slyšel jsem to tak, že Kralupské letiště bylo hned u řeky a most byl, takříkajíc "na okruhu".
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 15:29
Pips   
Možná je to nějaké to "tovární" letiště, kde se odehrává i část filmu Vítězná křídla Když ne filmově, tak ho tam tak alespoň zmiňují.
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 17:09
kuma   
Nejsem si jits, zda tohle zas nebyly Klecany, tedy předchůdce Vodochod. Na klecanském letišti se natáčeli moimo jiné i nebeští jezdci...
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 18:07
A.J.Scandall   
Ne, Pips má pravdu, film Vítězná Křídla se skutečně natáčel v Kralupech, na původním letišti, které stálo na místě dnešního Kaučuku Kralupy n/Vlt (nikoliv tedy Spolany). Dokonce je tam do dnešních dní zachovaný původní hangár a myslím, že ještě i nějaké budovy, jsou vidět z luftu i od silnice.

Ten průlet pod mostem v Kralupech se skutečně udál, jednoho z aktérů, pana Františka Vosyku (legendu poválečného plachtění) jsem znal, chodil občas k nám na letiště. Ten druhý se myslím jmenoval Staněk, ale to si nejsem jistý. Údajně to prasklo tak, že to viděl nějaký rybář, strašně se mu ten průlet dvou Luňáků pod mostem líbil, a tak šel říct náčelníkovi, jak má skvělé piloty
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 23:04
Swordfish   
Byl o tom článek v L+K zkusím pohledat ročenky jestli to nebylo tam
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 08:40
kuma   
Já si myslím, že tvůj dotaz ve smyslu "zda vůbec někdo bude mít zájem" je zcela nemístný - jakýkoliv takový doplněk je jistě vítán - zejména doplněk přímo vybízející k letecké nekázni (kterou si v reálu ne každý dopřeje - ale na simu - Joj! - to je jiný kafe!)

Zakže - určitě ano, děkujeme za tvou výtečnou práci - a honem sem s tím !!

PS: a jako doktor mám velý problém, ba přímo vnitřní konflikt - chtěl jsem nejdřív napsat, ať se brzy uzdravíš. Ale jako simpták ti chci popřát dlouhou nemoc - a nám spoustu takových pěkných addonů!
 

Bechyňská duha   23. 11. 2009 / 12:27
Honza311
Moc pěkný. Bechyně bez mostu, to není Bechyně. A taky, kdyby to bylo ke stažení, tak jako každej "druhej " bývalej Bechyňák bych nepohrdnul.
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ