FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 12. 5. 2024, svátek má Pankrác Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
SID/STAR v USA Jeden příspěvek | Celý strom
SID/STAR v USA   6. 3. 2010 / 14:45
Lejzy
Ahoj, nevite jak se da vyznat v sid/star v usa? Vybafne na me milion pdfek s ruznymi vtipnymi jmeny, ale kde mych mohl nejak prehledne najit kam aspon vedou, kdyz uz ne z jake drahy?
 

SID/STAR v USA   6. 3. 2010 / 15:14
A.J.Scandall   
V USA většinou SID a STAR, jak jsme zvyklí, nemají. Velice často se po vzletu, či v určité části odletu, standardně vektoruje radarem, než posádka dostane direct na nějaký bod, případě (to se v Evropě už moc nevidí) instrukce typu "on this heading intercept (airway) V45" nebo podobně.

Proto jsou některé SIDy "neúplné", případně na velké části letišť nejsou vůbec.
 

SID/STAR v USA   6. 3. 2010 / 16:54
Lejzy
Diky. A pokud ty SID/STAR existuji, jak poznam, ktery z nich vede tam kam chci? Treba tady jsou, ale netusim, jak se v nich vyznat http://skyvector.com/airport/LAX/Los-Angeles-International-Airport (dole)
 1x  

SID/STAR v USA   6. 3. 2010 / 17:03
Tragédie v JRD
se holt podivas na ne, podivas se do mapy, zjistis odkud priletis... nebo kam letis... a takovou ti ridici nejspis da... a nebo taky ne.
 

SID/STAR v USA   6. 3. 2010 / 18:00
Lejzy
No prave, znamena to ze musim projit vsechny mapky az najdu tu, ktera vede kam potrebuju, nebo se da najit nejaky seznam?
 

SID/STAR v USA   6. 3. 2010 / 19:30
torpy
No musíš ich prejsť všetky,až nájdeš bod kde sa ti končí tvoja trať.Väčšinou ich je z toho bodu aj niekolko.V USA sa STAR nevolá podla začiatočného bodu jak v Europe,ale podla konečného,preto tie divné názvy.Po tom bode nasledujú vektory do ILSu,a ak není ATC,tak pokračuješ vlastnou navigáciou.
Na odletoch sa na z 99% používajú vektory na prvý bod trate,ale napr v KJFK je dobré mať odletové mapy,lebo síce dostaneš vektor,ale počiatočnú fázu odletu musíš zvládnuť podla máp
 

SID/STAR v USA   6. 3. 2010 / 19:38
torpy
Teda volajú sa niekedy podla začiatočných,a niekedy podla konečných,preto je v tom zmätok
 

SID/STAR v USA   6. 3. 2010 / 20:07
Gustav ( BHA576 )   
Seznam není a pozor některé body jsou na trasách nižších hladin a některé zase na trasách těch vyšších.Zpravidla ti například RouteFinder vytvoří hezkou trasu,ale ta většinou končí buďto daleko od letiště a nebo bodem kam nic z letiště ani na letiště nevede.Je to o kompromisu tzn. Vybrat odletovou přibližným směrem kde mi začíná a nebo končí trasa z RtFin. a do plánu prostě napsat dct ten bod a je to.
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ