FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 4. 5. 2024, svátek má Květoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: Otec uci dieta riadit Jeden příspěvek | Celý strom
OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 10:43
brendon (SVK832)   
Par dni do zadu tu bola debata a bolo tam spomenute, ze nejaky riadaci dovolil dieta hovorit urcite frazi pilotom. A narazil som na kratke video ako to prebiehalo http://www.youtube.com/watch?v=r4s2irdJpEk . Dufam, ze to videjko tu uz nie je, ale co som pozeral, nenasiel som mu nic podobne.
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 11:11
Jakov
Já nevim, mě příde že ta reakce ne tohle byla dost přehnaná...
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 11:13
FSPilot   
Spíš asi půjde o exemplární příklad, aby si z toho řídící neudělali školku
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 11:14
Jakov
No mě příde že exemplární případ z toho je až po těch stupidních titulcích ve smyslu: "dítě řídilo JFK"
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 11:16
FSPilot   
To taky... ale hlavní je, že z chyby řídícího v USA za nedlouho vzniknou ještě tvrdší restrikce v Evropě (jak se to obvykle dělá) a USA to zas tak moc řešit nebude
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 11:31
Tragédie v JRD
zas to tak moc nedramatizuj ...
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 11:44
FSPilot   
Jen se podívej na to, co se děje v oblasti odbavení cestujících, teroristických útoků apod... jak se tohle změnilo v USA, které to postihlo a jak u nás
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 11:45
FSPilot   
Ale jinak to běr s nadhledem Nijak nebrečím, jen konstatuju
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 11:55
kuma   
Jen tak na okraj, prosím, uveď, prosím, nějaký příklad restrikce, která se v Evropě zavedla na základě událostí v USA a je přitom tvrdší, než v samotných USA (samozřejmě především v oblasti letectví - ale na tom ani tak netrvám ... )
Dík!
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 12:10
FSPilot   
Co odbavení cestujících na vnitrostátních linkách v USA?
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 12:17
Tragédie v JRD
premyslim, v cem by mohlo byt odbaveni na vnitro-usa letu odlisne (smerem k "mekcimu") od toho, co zazijes pri vnitro letu v evrope (a v podstate i jakehokoli jineho)? nepochybuju o tom, ze clovek i tam projde detekcnim ramem a bagl projde rentgenem .. a vic po tobe nechcou ani v evrope...
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 12:52
FSPilot   
Tak jinak. Opět jsem to blbě formuloval.
1) Mám z to z doslechu (jak jinak, žejo)
2) Posle těch, od kterých tohle info mám, se všeobecný přístup k bezpečnosti v letectví v USA po 11. září moc nezměnil. Velice tvrdě začli přistupovat k cestujícím z venčí (mimo USA), ale na vnitrostátních linkách se přístup (údajně) téměř nezměnil, narozdíl od nás, kde se zavádí i vícenásobné kontroly, chtějí zavést nejrůznější biometrické systémy a šílenství zvané bezpečnost v letectví je v Evropě už celkem výnosný byznys.
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 12:57
SONP   
Je to úplně stejný jako tady. I tady ti občas sahá chlap na kalhoty, i tady musíš občas zout boty, i tady ti občas prohrabou kufr.

A ke změně určitě došlo - dřív bylo ve vnistrostátní dopravě v U.S. zcela obvyklé, že tě mohla rodina doprovázet až ke gatu, teď už je to jako v Evropě.
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 12:59
Tragédie v JRD
Jsem rad, ze priznavas, ze to mas jen z doslechu. Mozna by nebylo od veci zavest pro fspilota specialni rubriku "co se kde Ivosek doslechl"...
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:02
FSPilot   
To by bylo fajn Byl psal doslechové paměti
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:04
Tragédie v JRD
a jeste jedna vec - vsude porad ctu, jak se v evrope predpisy zprisnily, ze musim na letiste chodi tri hodiny predem, aby se to vsechno stihlo, a podobny prdy..

.. ja nevim - s nicim takovym jsem se v zasade nesetkal. na letiste chodim tak hodinu pred odletem, i kdyz nemam palubku z domova, pruchod det. ramem, bagl do rentgenu a jedno ukazani pasu nepovazuju za nejake extra prudeni, ale spis za nijak neomezujici beznou soucast tohohle cestovani.... toliko ke stavajicimu stavu.

... otazkou je, co stav budouci .. vselijaky dalsi radary, a skenery.. dokud to nebude pro me aktualni, nebudu to nejak resit.

... a co se poctu kontrol tyce - klidne jim budu pas/id-cko ukazovat desetkrat. pokud to omezi pravdepodobnost, ze nejakej posuk se dostane do letadla, i o par procent, jsem ochotny akceptovat.
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:11
FSPilot   
No stávající stav se hodně změnil oproti dřívějšku (A to už není z doslechu), jenže ty si toho jako cesťák nemáš jak všimnout.

A asi tě neuklidním, ale když si nějaký pošuk zamane, že bude chtít nějaké éro sundat, tak jsou všechny tyhle kontroly k ničemu, protože vždycky je cestička, jak toho dosáhnout. Už jen v povolených předmětech je takové nepřeberné množství potenciálně nebezpečných předmětů... já mám třeba metr dlouhý docela masivní řetěz, na kterém mám klíče a po evropě nikdo ani necek a přitom s tímhle by někomu ublížit nebyl nejmenší problém
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:46
Tragédie v JRD
mluvil jsem snad nekde o tom, ze ocekavam, ze tyhle kontroly zachyti VSECHNY posuky? Ne, mluvil jsem o tom, ze vitam i zvyseni sance na odycheni posuka o par procent. Cti priste prosim te.
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:35
Atarian   
Dvoji ukazani pasu
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:52
SONP   
Pas jim ukážu třeba třikrát, klidně se nechám osnímkovat nahatý tím sovětským scannerem a nádavkem jim dám klidně otisky prstů, snímek rohovky nebo DNA dle potřeby. Toje mi úplně jedno.
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 15:13
Premek
Netrefa Ivo - vlastni zkusenost - pokud na tom neni neni litani po Schengenu lip, urcite na tom neni hur - ja osobne mam lepsi zkusenost z litani po Evrope nez z litani ve Statech. Mozna to je zapricineno jen tim, ze litam de-facto pouze na trase KJFK - KDTW a mozna prave to JFK je ten zakladni problem. Ale urcite neni hur v Evrope. ;o)
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 15:46
Atarian   
Co treba to podelany omezeni ohledne tekunin na palube?
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 20:59
Balooo   
A kolik teď vlastně můžu mít při vstupu na palubu v močáku? Já abych věděl, jak hodně můžu nasávat v letištním báru, nerad bych to vylejval u security checku.
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:01
FSPilot   
Mimo letectví mě napadá ještě jedna věc Je to trošku padlé na hlavu, ale zajímá mě tvůj názor na tohle Etikety na výrobcích - viz naprosto rozumpostrádají žaloby, které (asi) začly v USA, např. na fasstfoody, kde nebylo napsáno, že hranolky a hamburgery nejsou dietní a zdravá strava, nebo že kouření škodí zdraví apod. a vyhrané soudy a u nás se pak člověk dočte naprosto šílených nesmyslů na různých etiketách (po vzoru z USA ) ve smyslu - "bodnutí nožem může člověku ublížit", nebo "boty patří na nohy"... Já sice chápu, že je to právní ochrana, ale nechápu, že případný soud nedá na zdravý rozum a rozhoduje, jestli tam někdo takovou hovadinu napsal nebo ne a potom uzná, že někoho nenapadne, že vydlička se nestrká do oka a vysoudí na tom strašné prachy Podobné věci se čím dál tím víc u nás začínají rozvíjet, jako už dávnější případ, kdy méně přizpůsobiví občané rozkrádali stavbu a ta jim pak spadla na hlavu, jak šlohli nosníky a pak majitele stavby žalovali za ublížení na zdraví

To jen tak mimo mísu Nevím, na kolik se na tomhle ujíždí v USA, ale u nás je toho čím dál tím víc
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:07
Tragédie v JRD
ukaz mi nejaky pripad, kdy u nas soud rozhodl v podobnem pripade, jake tu zminujes (ála "oparil jsem se kafem u mcdonalda - dejte mi penize, nebylo tam napsane ze to muze byt horke"). priznam se - nevzpomenu si na jediny podobny pripad, ktery by u nas dopadl tim, ze by dotycny platil.
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:16
FSPilot   
Já psal o tom, že to u nás někdo vyhrál? Já psal, že se tohle dělo v USA a že u nás se to začlo objevovat taky
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:48
SONP   
U nás se to objevuje taky, protože lidi moc koukají na televizi. Právní systém u nás a v USA je natolik odlišný, že o něčem takovém vůbec nemá smysl mluvit.
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:49
Tragédie v JRD
Srovnavej srovnatelne... Klidne at se ty pokusy u nas objevujou. Na tom neni v podstate nic divnyho (jen si clovek zatzuka na celo a pomysli si neco o blbech). Ten klicovy moment je az v okamziku, kdy by nekdo podobnou silenost vyhral - a zatimco v usa to je mozne, tak v cechach (a ono nejen v nich, ale ve vetsine evropy) ti toto vesmes neprojde. Coz ale neni dano ani soudy jako takovymi, ale spis odlisnostmi pravniho systemu.. Takze - syckujes trosku zbytecne.
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 19:46
kuma   
Nevadí. Zkus něco jinýho, tohle asi moc nepřesvědčilo.
Anebo ne-é. Radši se na to už vyprdni...
(a možná nejlíp příště radši rovnou předem, dík)
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 20:47
brendon (SVK832)   
Schizofrenie?
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:23
Unyax
Na Nově říkali, že "životně důležité pokyny letadlům dávalo ..leté dítě".
 

OT: Otec uci dieta riadit   8. 3. 2010 / 13:31
Hermann   
zivotne dulezite pokyny? lol .. to jako: dychej, dychej! ?
 

VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ