FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 18. 5. 2024, svátek má Nataša Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
IVAO Jeden příspěvek | Celý strom
IVAO   15. 10. 2004 / 16:31
Lowmick   
Mam par otazek pro piloty, kteri letaji na IVAO. Nedavno jsem se tam zaregistroval, registrace probehla v pohode, ale nevim jak se pripojit do hry abych uz proste lital? Jestli musim spustit nejdriv FSku a tam zadat IP adresu serveru ke kteremu se chci pripojit nebo jestli se da nejak pripojit uz na strankach IVAO. Z programku ktere by se mely stahnout mam akorat Squawkbox a Team Speak. Jestli uz se dalsi veci nemusim shanet tak by me zajimalo jak se mam dostat uz do vlastni hry a litat?

Diky
 

Re: IVAO   15. 10. 2004 / 17:03
PavelS
Bohužel to není tak jednoduchý, že by jsi zadal někam do FSky IP adresu serveru.
Je potřeba mít SquawkBox + nějaký další doplňky.
Pokud chceš , pošlu Ti obrázkový návod ( platí s malými změnami i pro IVAO i pro VATSIM ). Akorát to má cca 1-2MB a proto mi napiš na ps@vacc-cz.org na jakou adresu to mho poslat.
 

Re: Re: IVAO   15. 10. 2004 / 17:29
Lowmick   
Tak uz jsem se nejak dopracoval do hry, mam ten Squawkbox a SB. Jeste ale nevim jestli je to finalni uprava pro to abych mohl normalne hrat. Dal jsem si totiz jen kratkej cca 15 min. let a pak jsem se mrknul na na jejich stranky na svyho uzivatele a jeste jsem tam nemel zadnej letovej cas napsanej nebo respektive akorat tam bylo " No Logged Hours ". Ale na IVAO jsem byl normalne pripojenej, teda aspon ve hre me to psalo...
 

Re: Re: Re: IVAO   15. 10. 2004 / 17:33
Karel
Lowmicku,

z toho si nic nedělej, nalétané hodiny se připisují následující den ve 1200Z (nyní ve 1400SELČ, zanedlouho ve 1300SEZČ). Takže se na svůj profil podívej zítra po 2. hodině odpolední a už to tam budeš mít připsané.

Karel
 

Re: Re: Re: Re: IVAO   15. 10. 2004 / 17:38
Lowmick   
ok, mockrat dekuju za pomoc
a ted uz snad uuuplne posledni dotaz: kdyz si zapinam Squawkbox tak tam musim dat IP adresu na IVAO, jde nejak nastavit aby se zadavala automaticky?
 

Re: Re: Re: Re: Re: IVAO   15. 10. 2004 / 17:44
PavelS
Když zapinaš SquawkBox, tak tam žádnou IP adresu IVAO nedáváš, tam dáváš 127.0.0.1 ) a teprve potom - po spuštění celého SBoxu - do přihlašovacího formuláře ( po zmáčknutí volby Connect ) vybereš jednu z adres nejakého serveru IVAO.

Soubor IP adres se jmenuje ipaddr.txt a je součástí instalce SBoxu. Protože IP adresy serverů se mění, je dobré vygenerovat si tento sopubor jednou za čas ServInfem a uložit ho do adresáře, kde je SBox ( a tím přepsat ten starý soubor ipaddr.txt ).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: IVAO   16. 10. 2004 / 17:23
Lowmick   
a jeste jeden problem: kdyz si v "connection okne" zadavam reg. number, password a Internet adress of server atd. a pak dam OK tak mi to napise error s "The attempt to connect timed out without estabilishing a connection". Co je spatne?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: IVAO   16. 10. 2004 / 18:47
Jaakov   
ja bych mel pokud mozno taky jeden dotaz...postupuji presne podle tutorialu, ale bohuzel SquawkBox se mi spustil pouze poprve a ted po klinuti na join pada...hlaska...v aplikaci doslo...potreba uzvarit...chcete...bleblebleble. Nepomohlo ani cca 8preinstalovani SquawkBoxu...
netusim jestli to nema neco spolecneho s tim ze kdyz ho naistaluji, tak i kdyz v instalaci se to pta pod jakym nazvem to chci mit v nabidce start/programy, tak to tam proste neni (samozrejme spustit to pres muj pocitac atd to jede...)
fakt uz nevim....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: IVAO   17. 10. 2004 / 10:11
cmar
popiš konfiguraciu pripojenia na net .. pls
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: IVAO   17. 10. 2004 / 10:44
Lowmick   
Tak uz jsem na to prisel, ono se da pripojit akorat k tem co maji priponu IVAN, napr Belgie atd., ale u Evropy (C, S,..) byla jina pripona, da se k ni teda pripojiit jinak?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: IVAO   17. 10. 2004 / 11:43
PavelS
Servery sítě IVAO mají vždycky označení IVANXX, ostatní ( s tím S, C, CE ) jsou servery sítě VATSIM. Patrně máš ve SB soubor ipaddr.txt ve kterém jsou smíchány servery obou sítí.

Problém je, že asi v něm jsou starší a nepoužívané IP adresy pro VATSIM a proto SB po určité době ohlásí , že spojení nejde navázat a spadne.

Na VATSIM se samozřejmě připojuješ úplně stejně , akorát musíš mít VATSIMovské heslo a registraci.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: IVAO   17. 10. 2004 / 14:02
Lowmick   
ten soubor ipaddr.txt mam, jsou v nem vypsany ty jmena serveru a IP adresy, ale zajimalo by me treba jak muzu litat treba po ČR s ATC?
A jeste jakou si mam zadat do Roger Wilco IP adresu pro komunikaci? Kdyz si zadam tu 127.0.0.1 tak me RW zacne blikat a sekne se.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: IVAO   17. 10. 2004 / 14:18
PavelS
No jak lítat - stoupneš si s letadlem na nějaké letiště v ČR v okamžiku, kdy bude v ČR nějaký řídící připojen online. Doporučuji Ti stáhnout si koukátko s názvem ServInfo, kde je vidět kdo je právě online.

Btw.: doporučuji Ti přečíst nejdříve nějaký pravidla hry například na http://www.lkpr.info/takeoff/ a třeba rubriku Školička.

RW se na IVAO podle mých poznatků už nepoužívá a místo toho je používán TeamSpeak. Takže se musíš obrátit na někoho z czeské divize IVAOa, jak TS správně nakonfigurovat.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: IVAO   17. 10. 2004 / 15:24
Matthew
Pomůže nainstalovat DirectX9.0c. Je možné, že po kliknutí no join ten SB nebude jakoby nic dělat a pak se ti buď ukáže ta uvítací obrazovka SB (vše OK, můžeš hrát) a nebo napíše "Unable to join game". Nic se neděje, zprávu odklikni a zavři okno SB tlačítkem Cancel. Pak by se měla spustit zase ta úvodní obrazovka SB (sám to nechápu, ale funguje to. Kdyby ani to nepomohlo, zkus mít FS9 ve woknech (Alt+Enter).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: IVAO   17. 10. 2004 / 15:24
Matthew
Pomůže nainstalovat DirectX9.0c. Je možné, že po kliknutí no join ten SB nebude jakoby nic dělat a pak se ti buď ukáže ta uvítací obrazovka SB (vše OK, můžeš hrát) a nebo napíše "Unable to join game". Nic se neděje, zprávu odklikni a zavři okno SB tlačítkem Cancel. Pak by se měla spustit zase ta úvodní obrazovka SB (sám to nechápu, ale funguje to. Kdyby ani to nepomohlo, zkus mít FS9 ve woknech (Alt+Enter).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: IVAO   17. 10. 2004 / 16:16
cmar
ńo, funguje ako fuguje, nevidíš okolité online lietadla
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ