FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 22. 5. 2024, svátek má Emil Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Z Moravy do Manchesteru Jeden příspěvek | Celý strom
Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 07:35
Charlee
Dobré ráno všem. Chci se zeptat jestli se dá dostat do Manchestru letecky jinak než že se musí člověk trmácet tři hodiny na Ruzyň? Myslím jestli se vyhledově nezačne lítat z Brna nebo Ostravy.
 

Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 08:12
Lowmick   
Jasne, Meridianem z Brna za zhruba stejnou dobu co by ti trvala ta zminovana cesta na Ruzyn. Ale taky zalezi na tom, kolik by vas bylo.
 

Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 08:20
Charlee
tak dvakrát až třikrát do roka jezdím na Ruzyň Pro ségru. Je na stálo v Manchestru. Teď uvažuju že by sme se tam mrkli o prázdninách ,ale ta cesta po dálnici mě čim dal tím víc odrazuje. Dřív sem to jezdil služebně dvakrát deně ,ale už to není ono . Takže varianta a: jeden pasažer, varianta b: 2-4 pas.
 

Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 08:26
Lowmick   
No vidis 4 lidi max. jsou akorat
 

Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 09:02
Toomitsch
Jak tak koukam na ceny letenek, tak pro ctyri lidi byb to asi fakt vyslo meridianem levnej nez airlinerem...
 

Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 11:04
Tragédie v JRD
proc tak slozite? vzdyt mate doslova za humny vídeň, luftahnsa to (s respektovanim saturday night) na srpen da za ctyri a pul, a to to jeste mate s vyletem do frankfurtu nebo mnichova nebo duseldorfu (dle vlastniho vyberu) .. .
 

Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 11:05
Tragédie v JRD
jo, a jinak jeste jedna vec - od podzimu budeme mit dalsi kus okruhu, takze pri ceste od D1 se kompletne vyhnes centru prahy, jiznim spojkam, a od D1 az k ruzyni jedes uplne mimo prahu ...
 

Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 12:42
Jirka Kallasch   
Kdyz tak z okna koukam na to staveniste a na spoustu opalenych pracovniku jak normalne unavou padaj na travu .. tak bych se jen rad informoval .....Zari 2011?2012?2013?
 

Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 12:44
Tragédie v JRD
Koukej se lip ... Je to letos v zari
 

Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 12:43
Charlee
to nic nemění natom že netoužím strávit 3 hodiny tam a 3 zpět za volantem
 

Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 12:45
Tragédie v JRD
jedte vlakem to sice taky trva dve a pul hodiny a pak kus mhdckem, ale clovek se pri tom naji, odpocine, vyspi .. precte noviny
 

Z Moravy do Manchesteru   17. 6. 2010 / 12:56
rob
Pravda.
Je to pohodlná cesta a bez žádných překážek, jako kdyby jste jel autobusem.
Nahoře mi tu běhá reklama ČD ohledně nějaké nabídky o zakoupení jízdenky (tam) + AE máte zpáteční cestu zdarma.
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 08:56
Gunterr   
Sorry, že je to úplně OT, ale už mě ty rádoby nabídky ČD začínají s**t. Třeba jako Relační sleva, co bývala (možná už je zas, nevím): Brno - Praha za 140 Kč nebo kolik. Brno - Pardubice 170 Kč (stejný vlak, stejné služby). Ano, můžete namítat, že nemám být blbej, zakoupit relační slevu a ušetřím 30 Káblí.

Celej tenhle zas**nej tarif zvyšuje počet jedinců, kteří se o něj starají a přitom je to uměle vyvolaný problém (víc lidí -> víc peněz na jejich výplaty -> "dražší" jízdné). A přitom by řešení bylo velmi jednoduché. Žádné zákaznické či jiné jízdné. Prostě jedno. Zpáteční jízdenka = jednoduchá*2. Odbavíš se sám na netu či v PAJ? Dostaneš 10% slevu. Samozřejmostí je zvláštní jízdné dané ze zákona (děti, důchodci, studenti). Pokud by bylo jízdné přiměřené (velmi dobře sám vím, že se osobní doprava nikdy sama nemůže zaplatit vyjma pátečních, nedělních návozů), lidé nebudou muset přemýšlet, že když už pojedou 3, budou to mít o 4 Kč na jedince levnější, než když si každý zakoupí na svojí draze zaplacenou kartu Z (či dnes už In-karta) jednoduchý lístek.

Asi to vidím moc růžově...

 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 10:02
Tragédie v JRD
1) jdete uz do haje, jak tohle souvisi s tematem virtualniho litani?
2) Specialne kvuli kverulantum jako ty bych chtel, aby se na CD jezdilo za opravdu nakladove ceny... to bych chtel slyset ten narek, a ne to, ze tu zaplatis o tricet korun vic
3) kdyz se ti ty ceny nelibi, jezdi jinak

vis, tim diferencovanym tarifem (mmch, doporucuju srovnani s leteckym provozem - tam je to dopracovane k dokonalosti) se prave drahy snazi ziskat co nejvic penez, na ty vyplaty. situace, kterou ty tu vzyvas, tu fungovala nekdy do roku 2003 - 2004. jeden tarif, k tomu jeste jeden z nej - zakaznickej . nic vic. a vysledek? no, treba na trase praha - brno nekonkurenceschopnost. tak proc neudelat relacni slevu, abych pretahl lidi jancurovi a nemel jsem prazdny vlak? to same napr. ruzne vikendove slevy, atd. atd... nejak ty lidi do vlaku dostat musim, a jednim tarifem se ti to nepovede.
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 12:09
Gunterr   
Ad 1) vidíš, taky na to reaguješ, takže do háje můžeme jít spolu

Ad 2) asi si ten můj příspěvek nečetl celý - píšu tam, že osobní doprava na železnici je a vždy bude (vyjma návozných vlaků) ztrátová, a proto ten rozumný tarif - viz JHMD, proč to tam jde? Co železnice Desná?

Ad 3) tuto větu rád používám taky - bohužel to ale není o ceně, ale o nabídce dopravní služby - bohužel v některých relacích je vlak jediná volba (teď nemyslím relaci Praha - Brno)

Ad 4) z tvé věty: "...se prave drahy snazi ziskat co nejvic penez, na ty vyplaty.". Z toho usuzuji, že nechci víc peněz do podniku, ale abych mohl krmit pár "hladových" krků. Tak to beru, začínám uvažovat o práci na tarifním oddělení ČD.
Porovnání s leteckým provozem nevidím jako vhodné. Když přijdeš na letiště, nikdo se tě neptá, zda cestuješ sám nebo dva a více a že pokud poletíš zítra zpět, budeš to mít o 20% levnější atd. I "zákaznická karta" např. u ČSA není na stejném principu jako In-karta na ČD. Obdobná aplikace tam sice je, ale opět mi byla nabídnuta jen ve chvíli, kdy jsem měl v el. peněžence nějaké peníze. Takže abych já mohl využít slevy, musel jsem udělat dvě další věci a to přeci není dobře. Ta sleva (pokud ji chci dávat jako podnik) musí být automatická, ne že si ji musím "koupit/zařídit". Pak už jde na přetřes známe přísloví "nechci slevu zadarmo".
A to, že se mi do vlaku podaří nalákat lidi dle mého názoru dostanu buď přívětivou cenou, která by ale měla být pro všechny stejná, nebo nějakou službou navíc. Proč ČD po vzoru Jančura nezavedly tedy na relaci Praha - Brno stevardky v každém voze, kdy by každý cestující dostal kávu/čaj zdarma a k tomu nějaký tisk? Místo toho tam je JLV jako dceřiná společnost, která nabízí čokoládu za 40 Kč. Na druhou stranu, budu-li cestovat pravidelně Brno - Praha, pravděpodobně si zakoupím nějakou traťovou jízdenku, která musí být opět výhodnější.
V mém případě, kdy uvažuju o nějaké cestě, vždy trávím minimálně 30 minut hledáním "nejlevnější" verianty (počet osob, směr jízdy, druh jízdného) a troufám si říct, že se v tom ještě trochu vyznám. Člověka, který jen chce jet z A do B, to musí neskutečně odradit. Navíc když přijde na nádraží, tak na něj pokladní vyhrne asi 3 varianty způsobem "kdybyste jel na tohle, bude to za tohle, ale příště už možná pojedete levněji...". Takhle se snad k zákazníkům nechovám.

Btw. Na toto téma se vedli hooodně dlouhé debaty a většina odborníků - opravdových odborníků z praxe - se shoduje na tom, že tarif musí být co nejjednodušší, aby zákazníka oslovil.
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 12:14
Lejzy
"Když přijdeš na letiště, nikdo se tě neptá, zda cestuješ sám nebo dva a více a že pokud poletíš zítra zpět, budeš to mít o 20% levnější atd."

Odkdy přesně prosím, že bych zase někdy zkusil letět jednosměrně, nebo nemusel zůstávat do neděle?
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 12:43
Tragédie v JRD
Je pravda, ze Gunterr mozna delal v lufthanse, ale pak ho vyhodili Kdyz jsem loni potreboval na jeden den do londyna, tak jsem objevil, ze svy promo tarify (praha - evropa za 4000) byly pouzitelny i pri letu rano tam/vecer zpatky ... dnes uz to bohuzel nejde...
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 13:32
Gunterr   
Škoda, v Lufthanse jsem nedělal I když by to pro mě bylo určitě zajímavé zaměstnání...
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 12:29
Tragédie v JRD
1) kdyz tady pindas nesmysly, proc bych nereagoval?

2) nemuzes srovnavat pidi podnik, ktery zamestnava deset lidi na dvaceti kilometerch koleji

3) myslel jsem na vyplaty obecne (aby nemusely brat zas tolik dotaci, ale o trosku min). nebylo by umeni jezdit za 1 kourunu pausal, ale pak bychom to zaplatili ze sveho.

kdy jsi naposledy letel letadlem? to jestli letis tam, nebo zpatky, za jak dlouho poletis zpatky, za jak dlouho poletis tam, JE TO PRVNI na co se te ptaji. od toho, jestli je to zpatecni letenka, a od toho kdy letis tam, a za jak dlouho od letu tam letis zpatky, JE JEDNIM Z NEJZASADNEJSICH KRITERII pri konstrukci ceny letenky.

zkus prijit na letiste, a zeptat se , kolik bude stat letenka ve ctvrtek tam, a v pondeli zpatky, nebo varianta ve ctvrtek tam, a den nato zpatky. cenovy rozdil .. bude nekolikanasobny.

a proc by tam CD zavadely stevardky? jen aby vyhodily dalsi a dalsi prachy za vyplaty? vlak ma kolem tech 10 vagonu. dene jich tam projede kolem deseti, rekneme ze se budeme bavit jen o useku praha brno praha - tam se holka otoci dvakrat. takze potrebujeme 50 stevardek (a to jeste pomineme takovy veci, jako dovoleny, pracovni doba tech 40 hodin tydne, a dalsi naklady)ů... trosku to pronasobime, zvedneme pocet (protoze s minimem to nedodjezdis) ... a muzeme se zacit ptat, kolik novych cestujicich nam to prinese, kdyz tam budou strasit holky kazdy den. nemyslim si, ze by pocet novych cestujicich (a jejich penez) kompenzoval ten milion nakladu na stevardkach.

 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 23:18
Lukas.wz   
"zkus prijit na letiste, a zeptat se , kolik bude stat letenka ve ctvrtek tam, a v pondeli zpatky, nebo varianta ve ctvrtek tam, a den nato zpatky. cenovy rozdil .. bude nekolikanasobny."

Proč? Čistě jen proto, že na jeden den na otočku aerolinka předpokládá, že na to mám?
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 23:37
Tragédie v JRD
Jo.
 

Nabídka jízdného ČD   19. 6. 2010 / 00:02
Lukas.wz   
No tohle jsem si odvodil sám.. Spíš mě zajímá, proč vychází levněji to, že někde na dvě tři noci zůstanu.. Jako že jsme třeba zamilovanej páreček co jede strávit vášnivěj víkend do Paříže a tak vědí, že když nám osolí i tohle, že prostě nepoletíme..? Jak jsi to nějak podobně psal výš, že už mě prostě nemá cenu škubat?

Mě nejde do hlavy ten systém.. Já mám z leteckej dopravy pocit, že poletím někam kde zůstanu na víkend a bude mě to stát třeba 4000 zpáteční, vedle mě budou dva co kupovali letenku nějak dohromady a bude je to stat každyho 3000 zpáteční jen proto, že jsou dva, předemnou bude někdo kdo letí na otočku na den a bude ho to stát 12000 a je mu to fuk a za mnou bude chlap co letí jen tam a bude to mit treba za 5.. A když tam bude někdo na dva tydny tak to bude mit za 2500 zpateční, a do toho nacpu někoho kdo lítá ( lítal ) za pětistovku a už jsem z toho lehce mimo..

Chápu systém nabídka / poptávka ale nechápu jak si aerolinka určuje jak moc koho oškube a koho dopraví ( dopravovala ) někam skoro zadarmo..
 

Nabídka jízdného ČD   19. 6. 2010 / 00:22
Tragédie v JRD
hele, to uz bych nechal zkusenejsim nekoho, kdo to v tech aerolinkach dela.... .) ono to, jak jsme to tu pojali, je strasne zjednodusene... yield management je veda, a letecky .. je veda jeste vetsi...

ad ten pocit - no, ten tvuj pocit je spravny.... a jak si to aerolinka urcuje... no, urcuje si to tak, na jakou aerolinku si hraje, a púodle toho, jak ona "uzna za vhodnou" cestu, jak maximalizovat vynosy... primichej k tomu konkrenci na dany lince... k tomu to, co uz bylo zmineno .. a je z toho gulas, se kterym nechci mit nic spolecnyho .)
 

Nabídka jízdného ČD   19. 6. 2010 / 00:39
Lukas.wz   
Děkuji..
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 12:37
Tragédie v JRD
a jeste jedna vec . PROC by cena mela byt pro vsechny stejna? Nezijeme v socialismu, zijeme v kapitalismu. Cena je dana nabidkou a poptavkou... a to, ze mas ruzne ceny za totez (s urcitymi omezenimi), nabizis vice typu produktu a mas vetsi sanci ziskat zakaznika... a na druhou stranu - proc bych zbytecne nabizel nizkou cenu, kdyz vim, ze urcita skupina (s urcitym , specifickym chovanim, ktere dokazu podchytit) je schopna a ochotna zaplatit nekolikanasobek?

to je ten duvod , proc sem taham leteckou dopravu. Kdyz si budes chtit koupit na posledni chvili letenku, dvousmernou, ale v ramci jednoho dne - rano tam, a vecer zpatky, tak je predpoklad, ze tam letis na obchodni jednani nebo neco podobneho, a navic - to ze ji kupujes na posledni chvili, znaci, ze ji opravdu potrebujes. tak proc takovyho zakaznika nepodojit a nedat mu priskok po evrope za dvacet tisic?

vedle toho Gunter, kteri jednou za rok leti na dovolenou, kupuje letenku pul roku predem, bude tam tyden ... pravdepodobnost toho, ze tohle je obchodnik na sluzebni ceste je minimalni, takze sance, ze Guntera oskubeme, je mensi, tak mu dame letenku za vyrazne nizsi cenu (treba na urovni nakladu), at s nama leti, nejaky penize nam to prinese ... ale moc odvazany z toho nejsme. a furt lepsi, kdyz poleti s nama , a ty dva tisice skonci v nasi kasicce, nez kdyz je dostane konkurence.
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 13:15
Gunterr   
Trochu jiná otázka - kolik lidí létá denně do práce letadlem a kolik lidí dojíždí vlakem? Ano, beru, jsi obchodní cestující, zaplať si, jako podnik jej vyždímu. Já jako občasný uživatel letecké dopravy si hold tu letenku půl roku dopředu koupím nebo nepoletím vůbec - jelikož létám za zábavou, nikoliv za prací. Troufám si říct, že takových lidí při dnešním existenci low-cost ailinerů je hodně. Pokud mě to bude živit, budu se snažit se tam dostat a na cenu nehledět. Navíc se letecká doprava jen relativně těžko nahrazuje jiným druhem dopravy - těžko pojedu na jednání autem, když tam pojedu 10 hodin a to, že tam to jednání mám, zjistím večer předem.

Kdežto vlak se dá krásně nahradit - můžu si vzít auto, jet busem (jede-li), takže mám možnost. V případě, že je pro mě výhodnější vzít auto, raději pojedu autem - ale když už to auto mám, jen v málokterém případě se na hromadnou dopravu vrátím.

Ještě poslední úvaha - pokud budu člověk z Pardubic, budu do Prahy dojíždět vlakem každý den (za prací, pokud si tam nenajdu bydlení), určitě si každý den nebudu kupovat jízdenku, pořídím si nějakou traťovou. Pokud se mi to zdá hodně - pořídím si auto, budu dojíždět na P+R a cestovat MHD. Když budu pravidelně lítat, tak už asi většinou vím, kdy poletím a tu letenku si stejně dopředu koupím.

Prostě pro mě (a myslím si, že takových lidí je víc - pro tebe je to možná nesmysl a já tím pindám nesmysly) je cestování vlakem pro příležitostné cestování častější záležitostí, než-li létání, a proto si myslím, že cílová skupina tarifu na železnici je naprosto někde jinde, než u letadýlek. Když chci někam cestovat, chci prostě přijít na nádraží a říct Pardubice, kdy už vím, že je to za 120 (např.). Praha za 160. Ne řešit, že když nebudu mít nějakou Z kartu, bude to 250, když pojedeme dva, bude to za 155, když se ještě zítra vrátíme, tak to bude za 150. Asi jsem moc jednoduchej...

!!!Omlouvám se všem za tvrzení, že letecký a drážní tarif je jiný!!!
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 20:36
kluk ušatá
No a vo tom to je... ze ty prijdes na nadrazi, reknes Praha, jednosmerni a pani rekne Stosedesat a je to.

To je cestujici, ktery zavola svemu prodejci letenek (nebo treba clovekovi ve firme co to ma na starost) a kdyz mu reknou 15 tisic, tak mu to je fuk, protoze vydela 150.

Pak je clovek, ktery vi, ze chce na dny NATO do Ostravy, jinak vlakem nejezdi, a jede tam s kamosem. Tak se podiva na web SA, zajde na nadrazi, tam mu reknou, jo, normalni stoji 450, mate zakaznickou kartu? Ne? Tak nic. Jo, 18ho je sobota, ze? Tak to mame sitovky. za 330 pro jednoho. Jedete dva? Tak to vam prodam rodinou za 440.

A to je zas sorta lidi, ktera si koupi letenky treba tehdy, kdyz uvidi u LH akci na evropu za 2 tisice.
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 20:57
Tragédie v JRD
Skvěle vysvětleno
 

Nabídka jízdného ČD   19. 6. 2010 / 02:47
kluk ušatá
Dik, i kdyz koukam, ze nestacilo
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 22:47
Gunterr   
To je cestujici, ktery zavola svemu prodejci letenek (nebo treba clovekovi ve firme co to ma na starost) a kdyz mu reknou 15 tisic, tak mu to je fuk, protoze vydela 150.
Ale to je přeci věc, kterou já neneguju. Jen ať si ti, co si zítra vzpomenou, že chtějí letět, zaplatí. Když mě to jako obchodního cestujícího bude živit, budu pravděpodobně i přiměřeně vydělávat a nebudu to řešit. V konvenční dopravě tento jedinec bude mít pravděpodobně auto nebo si může klidně dovolit zaplatit taxíka, takže jej nějaký tarif trápit nebude a i když na to nádraží dojde, tak vezme první jízdenku, kterou mu pokladní nabídne.

Hold já (a věřím, že i většina lidí) jsem v druhé tebou jmenované skupině. A to je právě to, že když na to nádraží přijdu, jsem prvně podroben výslechu, než mi nabídnou tu "nejlepší" nabídku. Jsou známy i případy, kdy se ve spleti nabídek ČD ztráceli i sami pokladní. Pak jsou jen buzerováni za to, že v typizovaném příkladu (který ve skutečnosti nastane s pravděpodobností 0,001) udělají chybu, když zapomenou při určité kombinaci dopočítat slevu pro 16. člověka, který k nim přistoupil v polovině cesty, která se uskutečnila lomeně. Podobných situací jsem na střední škole počítal snad tisíc.
Nemůžu si prostě pomoct, sice vím, že se tarif už trochu zjednodušil, ale i přesto je to tak jak píšeš. Koukneš na net na idos a tam ti to vyplivne 320/450 (zákaznické jízdné/obyčejné). Přijdeš na nádraží, potkáš kamaráda, co tam jede taky, zeptáš se ho, kolik ho to bude stát a on ti řekne 250.
Sám jsi uvedl tři otázky, které ten člověk musí položit, aby ti tu nabídku dal. Takže ty jako cestující můžeš začít přemýšlet nad tím, jestli se náhodou ještě někdy tím vlakem podíváš nebo ne (nákup Z karty). Co když se tam kámoš sepere fernetem a sdělí ti, že spí u tetičky, takže si jeď sám. Ty v pohodě, ale on si to znovu zaplatí. A řešíš už prostě další věc, jak to bude s jízdenkou. Prostě v tomto smyslu nechci být "svazovanej". Pojedu s kamarádama na akci do Liberce - fajn, počet lidí x jízdné tam. Já chci ale ještě na Ještěd, ale polovina lidí už tam byla a chce zpět do Pardubic. Co teď s jízdenkou? Bude-li nás dost, asi opět budeme uvažovat o grupa jízdence, nebude-li, asi mě čeká nemilé překvapení u pokladny. Pak se na to příště vykašlu a když tím vlakem nebudu muset, prostě nepojedu.

Ano, z pohledu Tragéda opravdu můžu vypadat jako sociál a opravdu patřím do druhé tebou jmenované skupiny lidí, co si koupí zpáteční letenku jen ve chvíli, kdy ho zpáteční vyjde do 1500 zpáteční, ale vůbec se za to nestydím. Prostě na to teď hold nemám.

Nebo to je dneska pro ty lidi tolik žádoucí slyšet slovo sleva kamkoliv přijdou? Prostě přijdu k pokladně, tam jsem podroben výslechu, po cca 10 minutách mi paní pokladní sdělí, že dostanu ******* slevu a já s blažeností na tváři odcházím, že jsem dostal tu "nejvýhodnější" jízdenku?
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 22:55
Gunterr   
Ještě drobnost k těm letenkám. Koukal jsem dnes na web ČSA. Co mě brání v tom, abych si místo jednoduché letenky, která na letu Praha - Řím stála 10 570 Kč, zakoupit zpáteční s dobou "pobytu" dva dny a celková cena 4 753 Kč. Je to sice blbost, ale nedám prostě dvojnásob.
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 22:59
Lejzy
Třeba to, že cesťák pokračuje dál, rekreant se vrací domů. Přesně proto jsem letěl z konference v Paříži na workshop v Seville přes Prahu, protože jednosměrky jsou drahý.
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 23:02
Gunterr   
Tak to je hodně smutný... Njn, hold musíš být ten obchodní cestující v pravým slova smyslu a ne doktorandem na MFF UK - i když si takového postu vážím a obdivuju.
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 23:12
Lukas.wz   
A tobě vadí ten výslech?
 

Nabídka jízdného ČD   18. 6. 2010 / 23:32
Gunterr   
Ne, mně vadí celý ten systém.
 

Nabídka jízdného ČD   19. 6. 2010 / 00:25
Tragédie v JRD
nikdo te nenuti ten system vyuzivat .. muzes jezdit za obycejny (nebo zakaznicky - jeho existenci snad jeste chapes) jizdny, a slevy ignorovat. spokojeny?
 

Nabídka jízdného ČD   19. 6. 2010 / 10:32
Gunterr   
S pokorou rezignuju a odpovídám na tvoji otázku. Spokojený nejsem, jelikož pokud chci "šetřit", musím nad tím ten určitý čas "bádání/odpovídání" strávit - a to je to, co mě na dopravci mrzí, protože mě k tomu nutí. A bohužel občas alternativu nemám (myslím ve výběru druhu dopravy).

Pánové, gratuluju "vítězství"...
 

Nabídka jízdného ČD   19. 6. 2010 / 11:51
Tragédie v JRD
na jednu stranu chces setrit, na druhou stranu ale odmitas system slev... Jsem zmaten
 

Nabídka jízdného ČD   19. 6. 2010 / 11:53
Gunterr   
Odmítám systém slev, ve kterých se většina cestujících nevyzná. To je to, co mi vadí, ne to, že ten systém je
 

Nabídka jízdného ČD   19. 6. 2010 / 11:55
Tragédie v JRD
ty se povazujes za vetsinu?
 

Nabídka jízdného ČD   19. 6. 2010 / 12:05
Gunterr   
Usuzuju tak z tvrzení lidí, se kterými jsem o tom mluvil a kteří se na mě obraceli se žádostí o pomoc při hledání "nejlepšího" řešení - tím nechci říct, že TR10 či jak se ten předpis dnes jmenuje znám dokonale, to nikoliv.

Když nad tím tak ale dnes přemýšlím, tak ono je možná lidem jedno, co tam je, jestli jedna nabídka nebo dvacet. Chtějí na to nádraží přijít, říct z A do B a jet. Jestli jedou na KMB nebo skupinovou, zpáteční nebo obyčejnou.
 

Nabídka jízdného ČD   19. 6. 2010 / 15:16
Mike2811
Hehe, kdyby tomu nerozuměla jenom většina cestujících, to by ještě bylo dobře, podle mých zkušeností tomu navíc nerozumí asi tak polovina z těch individuí, která to mají prodávat. A to je potom peklo, kdy osoba, kterou evidentně obtěžuješ a která tomu sama nerozumí, ti má pomoct získat nějakou nejvýhodnější slevu...
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ