FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: zachrana dat z disku Jeden příspěvek | Celý strom
OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 15:49
Priskac   
Panstvo, v noci mi padol disk (NTFS, XP), vyzera ze je to SW problem, najprv mi predstalo ukazovat subory, potom aj adresare, vyzera to ze to je skor nieco s particiami. Napada Vas niekoho ako zachranit data? (Su to pracovne data, ktore maju pre mna velku cenu, mimo ine su tam veci ako nova verzia 154rky, a dalsich X projektov do FSky). Nejake napady?

Dik za kazdy rozumny napad.

Peto
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 16:07
tonde   
pokud ho fyzicky vidis jako zarizeni, pohledej na stazeni soft Get data Back, mne pomohl dost...
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 16:45
Priskac   
Jo dik majore, len teraz otazka, ako ho spustit, lebo zblbly ako to vyzera vsetky particie toho disku, cize aj systemova...?
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 16:57
tonde   
jaj, vidis, ja to resil u externiho disku.... hm, cece, asi sehnat jiny jakykoli maly stary disk ktery udelat jako systemovy a ten poskozeny jako druhy. Jinak to nevidim...
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 16:59
leonell
Budou existovat nějaká záchranná média, cédéčka, dévédéčka.
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 17:09
leonell
Já osobně bych to ale šoupnul do nějakého důvěryhodného PC krámu, kde udělají nejprve identickou kopii (pokud je HW v pořádku) a pak na ten originál poštvou nějaký rafinovaný software - mohu zkusit zjistit co používají známí, ale nebudu to vědět dřív než zítra odpoledne. Typicky to bude různé, případně i kombinace. Podstatné je, že když výsledek není dle očekávání, tak se mohou vrátit do původního stavu.
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 17:13
tonde   
...to asi ale priskac slyset nechtel, nebot je nedele, ma nervy atd... ))) znam to kdyz mi zbuchl muj disk
Takze, peto, pokud nesezenes disk, ktery bys udelal jako bootovaci a ten spadly pripojil jako druhy, tak riskni tohle
http://www.hiren.info/pages/bootcd
sosni image toho Hirens Boot CD, z nej pak muzes nabootovat a on ma v sobe dost nastroju na obnovu jak dat, tak jen partici - pokud ti zbly jen partice, mohl by dokazat je obnovit.
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 17:42
leonell
Copak to já plně chápu co by Priskač chtěl. Já jen že neúspěšná obnova ty data může pohřbít definitivně a z lehce poškozeného filesystému udělá neřešitelný rébus.
Pokud o ty data moc stojí, měl by si ten původní stav zálohovat. Pak na to může pouštět těch utilit třeba padesát a jedna se nejspíš chytne.
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 17:46
xWing   
Zalohovat sa da najspolahlivesie, ked urobis obraz (image) HDD, a ked mas napr. taky 1TB disk, kam ten image ulozit ? Predpokladam, ze aj komprimovany image, bude mat este hodne GB
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 17:58
leonell
Na jiný 1TB disk? Hovoříme tady o datech leckdy ohromné hodnoty. Ona ta 154 jistě stála spoustu času, takže by to byla velká škoda - to přiznám ač není pro XPL
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 18:09
xWing   
jasne, ale tu ide o cas, ze peto potrebuje obnovu teraz, a kde sezene dalsi 1TB HDD ?
BTW... tiez doporucujem Get Back Data... tiez mi to raz zachranilo HDD.
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 18:19
Tragédie v JRD
uprimne, vychladnout a odnes to do specialniho kramu je nejlepsi reseni - pokud tam jsou data, o ktera by nerad prisel on (a my vsichni)...

... nema smysl se v tom hrabat samodomo, a nadelat v tom jeste vetsi gulas... pokud se rozbila treba jen part. tabulka nebo tak, tak to u specialisty udelaj rychle a relativne levne... a pokud je v tom vetsi binec, tak to udelaji aspon tak, ze zachrani docela hodne dat...
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 19:25
kmet
Mám stejný názor. Loni se mi stalo něco podobného. Nedělal jsem žádné pokusy a odnesl do firmy kde mi z toho disku dokázali vyndat cca 95% dat.
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 17:27
LadaS
Takže něco informací z vlastní praxe. Vykládat zpětně něco o zálohování je nesmysl, ale mě se to vyplatilo... Mechanicky mi kleknul jeden z disků v mašině. Probral jsem v Praze řadu spešl firem na záchranu dat a výsledek byl tento:
Všechny byly schopny data zachránit za cenu, která se podle velikosti firmy lišila od 2.000,- do 12.000,- Kč zhruba ve stejném časovém horyzontu jednoho týdne. Diagnostiku s odhadem úspěšnosti záchrany dat v procentech z celkového objemu udělali všichni cca do 30 minut a tím máš také ověřeno, že všichni došli přibližně ke stejnému závěru - druh poškození a jaká je možnost záchrany dat. Co však menší soukromníci nezveřejňují, že pokud si s tím neví rady a nebo potřebují čisté prostředí na rozebrání disku a vyjmutí jednotlivých ploten, tak mají mezi sebou smlouvy a takhle se pak dělí o práci. Důležitým faktorem a upororňuji, velmi důležitým, je jak jim dáš najevo že o data moc stojíš. To pak cena leze nahoru ani ne lineárně, spíše po nějaké jiné strmější křivce...
a ještě jedna myslím si důležitá věc - pokud se s nimi domluvíš, dostaneš seznam souborů, které se dají zachránit a pokud si vybereš jen něco a nebudeš chtít zachránit všechno, i tak dostaneš cenu dolů. V řadě případů se cena odvozuje od kapacity zachráněných dat.
tak hodně štěstí
 1x  

OT: zachrana dat z disku   12. 7. 2010 / 07:43
Marky Parky   
Obdobná zkušenost, pouze ten výběr souborů ti dají jen u některých typů chyb. U jiných (např. rozhozený RAID) si to většinou nechají zaplatit celé, podle objemu dat.

Jinak taky doporučuju se v tom nehrabat sám, zvlášť pokud ti na datech záleží a nejsou profík v oboru...
 

OT: zachrana dat z disku   11. 7. 2010 / 19:41
Už přistávám?
Zkus se s tim vyrovnat. http://www.kosmas.cz/knihy/118110/buddhismus-metoda-cviceni-mysli/
 

OT: zachrana dat z disku   12. 7. 2010 / 07:35
dandee
get data back, jednoznacne. Kuk na SZ.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ