FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 8. 5. 2024, Den osvobození Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Výcvik pilota vám zaplatí banka Jeden příspěvek | Celý strom
Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 12:37
Premek
Nevim, zatim jsem to tu nenasel, treba se bude nekomu hodit


http://www.aircarpatia.sk/novinky/vas-vycvik-vam-zaplati-banka-!
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 12:47
MzM   
Už se to tu párkrát zmiňovalo. Tuším v souvislosti s KB. Ale furt je to úvěr. A jaké budou podmínky? Ručit nemovitostí nebo čím?
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 13:53
Kachna   
v dnešní době dost nejistá investice,...
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 18:44
Johnny pilot   
Řekl bych, že ručíš tou nemovitostí, nejlíp svým barákem...
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 18:56
leonell
No, z baráku zas tak odvázaný asi nebudou, tam by museli řešit bydlení, kdyby ti ho chtěli sebrat. Takhle pozemky, chalupa, nějaké jiné nemovitosti...
Taky tam bude uržitě velké pojištění, které slíznou oni, aby se v případě potřeby zahojili. Osobně si myslím, že když máš nějaké rozumné ručení, tak ti půjčí každá banka. Problém bude mít to ručení. Kdo ho má (a nekryté), tak má s velkou pravděpodobností ve šrajtofli i ty dvě mega.

 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 18:58
Johnny pilot   
Stejňak je nejlepší mít bohatou tetičku
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 19:19
Gripen
Bohatou tetičku z Brazílie, pravlasti opic ?
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 19:36
Tragédie v JRD
proc by z nej nebyli odvazani? vzdyt je to zaklad hypotecniho trhu .) imho by banka vubec tvoje nejaky vystehovani neresila... neni to obchodnik s nemovitostmi .. ta ten uver (pokud se dostanes do problemu) odproda nekomu tretimu, a ten se s tebou mazlit nebude.
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 19:48
leonell
To máš sice pravdu, jenže tvé trvalé bydliště v hodnotě 2 miliónů neprodá za stejnou cenu jako vedle stojící chalupu v ceně dvou miliónů.
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 20:01
Tragédie v JRD
(ted uz OT) Hele, a jsi si jisty, ze ti banka musí hledat nahradni bydleni? Vzdyt k tomu, aby te vyhodila, nepotrebuje ani soudni rozhodnuti ...
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 20:03
leonell
Tak jistý si nejsem, ale žiju v domnění, že pokud tě někdo zbavuje přístřeší musí ti dát možnost někde bydlet.
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 20:40
SONP   
Tak to žiješ v omylu... Když svůj dům propiješ nebo o něj přijdeš v dražbě, mažeš ven bez jakékoliv náhrady (až na výjimečné případy).
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 19:55
tonde   
Stačí se přece podívat na web ))))))
http://aerojob.cz/financovani-vycviku/
No a pár doplňujících info:
- základní a zásadní podmínkou je úspěšné absolvování výběrového řízení v Aerojobu. Úspěšný uchazeč dostane papír - certifikát - o úspěšném absolvování a s ním jde do spořitelny za určeným člověkem.
- banka si ho dál sama proklepne podle nějakých svých interních předpisů
- je třeba ještě jeden ručitel
- žadatel může být klidně i bezmajetný student střední školy - jen musí projít výběrovým řízením Aerojobu

Hlavní výhoda je, že ten papír o výběrovém řízení je pro banku zárukou toho, že budou uchazeči vytvořeny podmínky pro splácení - tzn. plat pilota - a tím pádem jste pro banku klient s požadovanou bonitou na danou výši úvěru. Ručitel je jen důsledek krize - tento program funguje už déle a ručitel tuším jen poslední rok.
A další hlavní výhoda oproti klasickému spotřebnímu úvěru - úvěr se nemusí splácet hned plnou splátkou, ale stačí platit úrok, nebo minimální splátku která se dohodne při osobním setkání.

Takže žádná nemovitost atd...., hlavně úspoěšné absolvování výběrového řízení a ručitel, který má spíš symbolickou funkci, kdyby se v krizi pohnojilo ještě něco - banka samozřejmě o své peníze nikdy nepřijde



Pro začátek tolik
Peace, brothers!
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 20:14
Lowmick   
jojo, zname
11220 B / 600 x 317 / 1.jpg
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 20:39
Balooo   
Tonde, nějaká forma ručitele tam musela být i před tím, případně nemovitost o znatelně vyšší ceně, než úvěr. Ručitel určitě není důsledek krize, pro banku je samozřejmě jednodušší stáhnout z kůže (ještě živého) ručitele, nebo sebrat cash z životní pojistky, než řešit prodej nemovitosti a osoby s trvalým bydlištěm + riziko pohybu ceny.

K samotným "výhodám" produktu:

10% spoluúčast - spoluúčast na úvěru? WTF?
Musíš utrácet u jedné společnosti, nemůžeš změnit, už rozumím i té spoluúčasti
Povinné životní pojištění s krytím ve výši úvěru - poměrně drahá sranda
Úroková sazba 9% p.a. hmmm takže modelová situace:
- půjčka 1,500.000
- při odkladu splátek platím 11.250 měsíčně jenom krytí úroku
- až začnu splácet uvedených 16.653 měsíčně (+ pojistka!), budu splácet třináct let a zaplatím celkem 2,534mil. Nepočítám poplatek za zřízení, měsíční vedení, za vedení úvěrového účtu, za vedení účtu pro splácení, za výpisy, za vedení životní pojistky, za vinkulaci,...

Musím říct, pro banku je to výhodný produkt

A mimomísu: Kde je ta garance vytvoření podmínky splácení - nekřesťansky vysoký plat pilota? Vsadím moc pěkný sluchátka Flajtkom, že je to to poslední, co tu banku zajímá.
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 21:06
tonde   
však mne hned nezastřel )) jen jsem o tom napsal trochu víc, aby se zamezilo dohadům a nemovitostech atd...
Sluchátka si nech
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 21:16
tonde   
...a ještě jeden dodatek: už jsi viděl produkt, který by pro banku nebyl výhodný a byl výhodný pro klienta? Já nikoli, na to zase vsadím já svoje hezký sluchátka
Tento produkt je ušitý na míru něčeho, zkus přijít do jakékoli jiné banky a půjčit si 1,5 mega na ATPL - prdlajs a ne love ti dají.
Samozřejmě tomu nechci dělat dál reklamu, ale je to jedna z možných cest financování výcviku a dá se ušít na míru. A je to přesně dle zásady "Ber, nebo nechej být..." .
Peace, brothers!
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   15. 7. 2010 / 21:22
leonell
Ad dohady o nemovitostech:
já myslím že budeš mít problém sehnat ručitele na mnohem menší částku než jsou nějaké dva milióny
Kromě toho, že pro ručitele je to riziko na mnoho let dopředu tak také mu už nikdo nepůjčí, protože jeho příjem bude blokován tím ručením.
Samozřejmě jsou lidi, co mají takové příjmy, že to ustojí, ale ty pak dotyčnému mohou zrovna ty dva milióny půjčit a nešaškovat v bance.
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   16. 7. 2010 / 08:01
orlík
Ano, a k tomu jen z vlastní zkušenosti mohu dodat, že dělat ručitele rozhodně žádná formalita. Dost dobře si neumím představit ručit někomu třeba 15 let na 1,5 mil. při průměrném výdělku ručitele. Z hlediska práva je ručitel v případě neplacení zcela stejný dlužník, jako ten původní. Takže nesplácí-li ten, kdo si půjčí, musí to za něj ručitel zaplatit.
Píšu zde tuto samozřejmou věc proto, že za mnou přišlo už v životě dost lidí, že chce "ode mne jen podepsat takovou maličkost", totiž ručení na své nejrůznější úvěry. Osobně jsem ochoten toto udělat jen pro své nejlepší a nejspolehlivější přátele a to jen na částky, které pro mne nepředstavují existenční problém.
Jinak ovšem banka podniká, takže pochopitelně na věci zisk mít musí. A je příznivé, že banky jsou ochotny již financovat takové věci, jako kvalifikace zaměstnance.

OT: Teď mě napadá takvá ptákovina - v rámci resp. z peněz tzv. Evropských sociálních fondů dnes pracovní úřady financují rekvalifikace na kdejakou, často i pochybnou profesi, ovšem za mnohonásobně vyšší částky, než tomu bylo bez těchto fondů. Což takhle zajít na pracák a zkusit si domluvit rekvalifikaci na ATPL ).
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   16. 7. 2010 / 08:39
Algy   
Ručitele? Nikdy! Obzvlášť rodině ne! Maximálně tak do 1000,-
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   16. 7. 2010 / 10:19
Hermann   
Presne jak psal Algy - rucitele nikdy a to ani tem nejlepsim a nejspolehlivejsim pratelum, natoz pak rodine. Ta moje delala u firmy co vymaha pohledavky a mohla by vypravet, jak snadno se spolehlivost dokaze vytratit ...
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   16. 7. 2010 / 08:22
Medcin
1,5 mio ti půjčí každá banka - pokud složíš záruku 3 mio a nebude se moc ptát, na co to máš (jen v rámci zákona kvůli praní špinavých peněz)

A mít 1,5 cache za cenu 2,5 může být pro někoho výhodné, než pracně rozprodávat majetek aby tu cache dostal.

A co se týče uplatnění - tam bych problém neviděl. Letectví stvořilo už mnoho milionářů - tedy převážně z bývalých multimilionářů.
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   17. 7. 2010 / 19:23
Koprik
Bohužel uplatnění pro dopravní piloty je právě dnes velký problém....
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   17. 7. 2010 / 19:27
Tragédie v JRD
to , ze je to prave dnes velky problem, neznamena, ze za rok, dva , tri, bude situace uplne jina...

... a zrovna v techle kadetskych programech, kde do toho clovek jde s tim, ze pokud to zvladne, tak ma misto relativne jiste.. je mirne (ale ne nijak zasadni plus) k tomu, proc do toho jit... No, nicmene negativ neni malo ..a spis prevazuji...
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   16. 7. 2010 / 15:48
Balooo   
No na mě to působí tak, že vzali standardní účelovou půjčku, domluvili se s jednou firmou, aby tomu udělala ten účel a hezkou obálku okolo. Takže tady nemáme nějaký speciální super produkt pro ljotčiky-kandidáty, ale normální účelovou půjčku fyzické osobě za "běžný" úrok, kterou pouze marketingově směrují na nějakou cílovou skupinu.

Já bych kandidátům doporučil zkusit minimálně to výběrové řízení, protože za pět tisíc to je celkem v pohodě, firmy za to od agentur platí často mnohem víc a do života se to hodí v každém případě. Teda pokud dostanete výsledky, což nemusí být pravidlem.
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   16. 7. 2010 / 12:05
Už přistávám?
Na poli bankovním vítězí hamižnost a nenasytná lačnost nad skromností a uměřeností!
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   16. 7. 2010 / 12:14
Premek
Promiň ale co Tě na tomto překvapuje?
Skromná banka je oxymoroň jak prase... ))

Navíc, nikdo Tě nenutí služeb bank využívat a pokud ano, pak většinou jen v mezích rozumných (připoouštím, nesmíme diskutovat o bankovních poplatcích v případě, že Tě zaměstnavatel nutí mít účet kvůli výplatě)

Abych zamezil, pokud je to možné dlouhovláknu - ano, s Tvým výrokem souhlasím, nicméně řešit tuto skutečnost by měl každý sám - pokud možno banky nepoužívat ;o))
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   16. 7. 2010 / 13:57
Jakov
Chce to někoho aby nastavil zrcadlo společnosti v níž je dolar alfou a omegou života.
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   16. 7. 2010 / 14:36
Premek
))))))))))))))))))))))))))
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   16. 7. 2010 / 15:11
Už přistávám?
To si nedávno nastavovali v Liďáku.
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   17. 7. 2010 / 16:40
mcleod
ja som nad tym aj zacal trochu rozmyslat ze by som to skusil touto cestou cez aircarpatiu... co si myslite je to perspektivne, resp. kaslat na to kolko preplatim ked budem mat isty flek u nejakej leteckej spolocnosti? ake su tam istoty?
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   17. 7. 2010 / 19:23
Koprik
Jistoty nejsou žádné, v současné době běhají po ČR stovky a po světě tisíce pilotů, kteří hledají těžko práci.A příští rok lepší asi nebude, jen přibude i řada pilotů ČSA.
 

Výcvik pilota vám zaplatí banka   17. 7. 2010 / 19:30
Tragédie v JRD
Hele, to se neda rict, jestli je to perspektivni nebo ne.. to musis vedet dokazat odhadnout sam. urcite si sam dovedes rict, jestli na to mas. Jestli je situace takova, ze kdyz se neco posere, tak zvladnes nejak zaplatit puuldruhyho mega uveru, nebo skoncis na hlavnim nadrazi.

Tim, ze do toho pujdes, totalne prekopes svuj zivot. A tam ti nikdo nebude radit, jestli mas udelat tohle, nebo tamhleto.

Je to skvela prilezitost mit zivot, jaky chces (pokud je prace aerolinkoveho pilota to, co chces delat). a stejne tak je to skvela prilezitost, jak se dostat do dluhove pasti a do pokrocileho veku resit, kde vzit penize na uver.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ