FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 7. 5. 2024, svátek má Stanislav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Ach ti dvanáctiletí.......... Jeden příspěvek | Celý strom
Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 10:49
Jandik   
Nejen tady na flightsimu.

http://www.novinky.cz/krimi/207013-kluk-vyhrozoval-ostravskemu-letisti-pres-e-mail-bombou.html
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 10:52
mano
ci nahodou ten kluk neni aj tu na peraku
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 11:00
Johnny pilot   
Bombu odeslal v přloze
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 11:05
Vačice   
No ty kráso. Narazil na kontakt na letiště a hned tam musel poslal výhružný E-Mail to jemoc toto. PC minimálně od 15 a bude
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 11:06
Tragédie v JRD
No, ja mam obavu, ze patnact je moc "soft". Staci mi videt nektere mistni, a bylo by to na pc od 18 (a mozna i pozdeji)...

... ale co s tema, co posilaji vyhruzny maily ve triceti, ctyriceti? .) nezakazeme pocitace rovnou "globalne"?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 11:10
Lejzy
Volal někdo paní Pohlovou?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   28. 7. 2010 / 12:46
flyghtorange   
14265 B / 600 x 412 / 889bomb.jpg
 

Ach ti dvanáctiletí..........   28. 7. 2010 / 13:40
FollowMeCar   
ta je ale krásná a komu patří?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   28. 7. 2010 / 20:15
kosata
Tak koukám, že ten dvanáctiletej kluk jí poslal už všem tady na péráku.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 11:41
Warp10
No hlavně by ho měli ztrestat natolik, aby si do konce života pamatoval, že tohle fakt neni prdel ... Jenže všichni víme, jak to s tim trestáním mladistvých u nás je ...
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 11:46
Tragédie v JRD
Nejlepsi by ylo useknout obe dve ruce, vid? jako co by jsi chtel 12ti letymu blbcovi udelat?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 11:54
Warp10
Né, rovnou ho napíchnout na kůl. Jsem totiž krvelačná zrůda, která neumí odpouštět a dívat se na svět s všeobjímající láskou. Chápu, že v černobílém vidění světa nic kromě amnestie a trestu smrti neexistuje ...
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 11:56
B3d4   
seřezat a zaheslovat počítač
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 11:57
Kendy   
Řezat a řezat...v dobách kdy se přistupovalo už od ranného věku k tělesným trestům...byly děti a následně dospělí líp vychovaný. Dneska,pokud se sáhne na dítě v případě že provede něco špatně...je vinnen rodič v plé výši a je to pomalu na zavření do kriminálu. Dneska stačí aby nějakej parchant zavolal na linku bezpečí když mu jeden z rodičů dá výchovnou facku a problem rodičů je na světě. Dřív táta sundal pásek,dal pár ran a bylo. V dnešní době jen člověk žasne co si parchanti dovolí ve školách a jak se chovaji k lidem kolem sebe a maji uctu k věcem který člověk vybudoval již v době kdy byly ještě v tekutým stavu. Děsím se toho...až budu starej....to aby člověk na starý kolena pouště ty mladý i sedat v MHD..protože pokud by to neudělal,mohl by dostat přes držku atd,atd. Je to špatný a bude hůř.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 12:34
Jandik   
Souhlas Kendy, jako státní zaměstnanec v jisté sortě vzdělávání s tebou jen souhlasím. Dneska řekneš dítěti, že je blbé a druhý den máš veškeré příbuzenstvo u ředitele.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 20:33
Už přistávám?
Jestli říkáš dětem, že jsou blbé, tak jsi blbý taky.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 20:53
Tragédie v JRD
rict ucitel mymu diteti, ze je blbe, tak me mas ve sborovne taky.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   28. 7. 2010 / 11:43
Jakov
Aspoň by se to dozvěděli
 

Ach ti dvanáctiletí..........   29. 7. 2010 / 08:18
Latom   
..aby viděli, že jablko nespadlo daleko od stromu že?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 12:50
Harry
Výstižné a bohužel pravdivé
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 16:40
kuma   
Hrubě nesouhlasím.

Problém není ve "spratcích" - ti tu ostatně vždycky byli a budou - ale v nazírání dospělých jednak na děti samotné a pak na sebe navzájem. A v tom je kámen úrazu.

1) těžko někoho kategoricky trestat, když skupina dospělých ani nemá jasno jak se chovat, co se smí, co je trestné, "nevhodné", nebo jen chytré využití mezery v zákoně.

2) ano, i dospělí lumpové byli odjakživa - ale jednak přísun informací byl úplně na jiné kvalitativní i kantitativní úrovni. Spoustu mordů se dělo a ani se to člověk nedozvěděl. Teď diskutujem o tom, jak to, že přední evropské servery ještě nepřevzaly zprávu, že v 11:00 SELČ havarovalo v Rijádu jakési letadlo

3) ať už z důvodu skutečného (slepého) humanismu nebo jen z posledních cca 200 let systematicky sílícího trendu vysoudit na komkoliv nějaké peníze se naše kontinentální společnost stává neurotickou - a bezbrannou - jak proti teroristům, nacionalistům, fundamentalistům, tak proti vlastním sígrům. za to nemůžou ti sígři, za to, bohužel, můžeme my dospělí.

4) za děti by měl zodpovídat rodič. Nějak se nesetkávám s tím (až na zcela vzácné výjimky), že by se skutečně slušným rodičům vylíhl doma lump... Pokud má dítě ve 12 letech takovýhle nápad, zajímalo by mne, co jsou zač jeho rodiče - a jaké jsou jejich priority. Jak říkají psychoogiové, co se dítě nenaučí do 15 let, už do něj nikdo nedostane. Recipročně - ve 12 je většina lidských jedinců ještě tvárná, pokud se ví, za jaký konec to vzít!
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 17:57
pseudoMates
až na bod 4 souhlasim do puntíku, pane doktore..
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 18:21
kuma   
No, nemyslel jsem to tak, že by přímo rodič šel za spratka na hrách, ale dřív takový vztah byl. Když jsem byl malej kluk tak fotři řezali spratky potěhem většinou ne proto, aby z nich bylo něco pořádného, ale aby fotr neměl oplétačky (se sousedy, s četníky, nedej Bůh se soudem!). Myslím, že tenhle stres byl nejspolehlivější pobídkou k (možná aspoň někde) o něco lepší péči o potomka.

Když jsem náhodou zaslechl, jak hnusně mluví v rádiu Štaidl o svém vlastním synovi (!!), tak jsem si říkal, že to snad ani nemůže být otec toho dítěte. I když tohle je extrém - tak jaké hodnoty pak to dítě má ctít?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 19:00
Premek
No, ja myslim, ze specielne ten internet je neco, co driv proste nebylo. A nejen, ze kdyz driv na vesnici dite udelalo ptakovinu, u rodicu to bylo sakra rychle (to uz dnes taky skoro neni pravda) - internet ve sve podstate znemoznuje zjistit, jak se to dite chova. A to je myslim celkem prusvih. Takze pak mas jako rodic dilema, jestli nasadit na pocitac hlidaciho psa, kterej Ti sleduje kazdej jeho pohyb nebo mu proste verit...

Nicmene, asi stejne nejvic (podle myho nazoru) funguje to, kdyz s klukem co nejvic mluvis a kdyz citi, ze ho mas rad, byt na neho obcas zvednes hlas...
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 20:56
Wertheim Erik
Pane doktore, musim s Váma souhlasit. Když si vzpomenu na to (sice je to pár let zpátky) jak mě táta nařezal opaskem když jsem něco vyvedl a jak to ostatnim procházelo jen proto že jejich otcové byly zrovna v hospodě na pivu a vrátili se domu dost unavený, tak si řikam že to přece jenom k něčemu bylo. Když se podivam jak dopadli kamarádi dneska tak si řikam zaplať pánbůh za to že jsem občas nějakou schytal. Osobně si myslim že je to o tom jak se k dětem člověk chová.
Navíc s tim že dneska nějakej 12ti letej smrad zavolá někam že je tam bomba neni nic novýho, u nás na základce jednoho spolužáka za tohle vyloučili ze školy.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 23:40
pseudoMates
Jenže já se obávám, že to k tomu spěje, že cokoliv, co děcko natropí, schytají jeho rodiče..
Ale dítě, a obzvlášť pokud je vychcané už jaksi od přírody, tenhle fakt začne zneužívat mnohem dřív, než dospěje do trestně právní odpovědnosti. Uvědomí si velmi brzo, že pokud nedostane výprask i za hodně velké lumpárny, navíc si na netu přečte, že rodiče může "prásknout" i za úplný kraviny, tak už v útlém věku bude na tuhle hru hrát.. Bude říkat, že "jestli mě uhodíš, tak to řeknu ve škole", postupem času k tomu přidá, že "to řekne na policii" a skončí to tim, že ve třinácti znásilní a zabije spolužačku..
Já si myslim, že k týrání dětí dochází, ale dochází i týrání rodičů dětmi. Jenže zákony jsou nastaveny tak, že dítě je v podstatě nepostižitelné za psychický teror páchaný na rodičích..
Podle mě se pohybujeme v začarovaném kruhu.. Dítě je podle mě přehnaně chráněno všemožnými nařízeními a zákony, ale neexistuje nic, jako trest za případné dětské prohřešky..
Osobně také zastávám názor, že výchovný pohlavek, případně páskem na zadek nikomu nikdy nic neudělalo, když se to provedlo v rozumné míře, která měla výchovný, nikoliv devastační charakter.
Všemi deseti bych byl pro znovuzavedení tělesných trestů ve školách..
Však jen si vzpomeňme, když my chodili do školy a prohlásili jsme doma o učitelce, že "je blbá".. Pokud měl člověk soudné rodiče, v 90% dostal výnadáno, protože blbá nebyla učitelka, ale povedené dítko.. Dneska..? Dneska neběhne fotr do školy za učitelkou, že je kráva, že jeho dítě přece není debilní a v lepším případě jí to řekne bez přítomnosti toho malýho zmetka.. To ještě pominu fakt, že dítěti je doma v podstatě vtloukáno do hlavy, že kantoři jsou blbci.. Jaký pak má mít škola výchovný efekt, když vzdělanýho člověka (kantora) kdejakej floutek pošle před celou třídou do prdele a kantor může napsat tak leda poznámku do žákajdy, kterou si hajzlík stejně podepisuje sám..?
U nás na průmce jsme měli fyzikáře.. Velice svérázný pan profesor.. Ve třeťáku si ve třídě dva kluci házeli hopíkem o zeď.. Náhodou šel profesor kolem.. Viděl to, vešel do třídy a oba dva, jak tam stáli od něj schytali dvě, pěkně tvrdý facky.. Na férovku jim vrazil dvě dlaně na xicht.. Nejen že už si hopíkem o zeď ve škole nikdy neházeli, ale neodvážili se to doma ani říct..
Dneska si myslim, že by frikulín vzal telefon, zavolal to fotříkovi a kantor by v lepším případě byl dva měsíce bez osobního ohodnocení..
Prostě podrývání autority učitelů je tu národním sportem asi.. (ať jsou, jací jsou - jistě, že mezi nimi existuje hromada bláznů, ale kdo by se z těch harantů nezcvoknul, že..?) A mám trošku obavy, aby se to za několik let neprojevilo i na debilitě národa..
Shrnuto..: dítě je skoro posvátný, ale nikdo si neuvědomuje, že jich to hromada (skoro bych řekl, že většina) zneužívá, bo jsou sice "bezbranné", ale nejsou blbé a tuhle svoji velkou výhodu si uvědomují a nebojí se ji zneužít..
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 23:50
Tragédie v JRD
Moc dlouhy... ale v jedne veci pises dost offtema - nepopisujes problemy deti a jejich nasledky, ale problemy rodicu a jejich nasledky. a vydvas to za problemy decek.
 

Ach ti dvanáctiletí.......... MM/OT   27. 7. 2010 / 23:58
kuma   
No, učitelky občas skutečně blbé jsou, co naplat...

Ale tak mjak to popisuješ je jen část skutečnosti - trochu schematizovaná - a proto od skutečnosti odtažitá. Skutečnost, jak ji vidím já, který pracuje s lidmi a mám dost svých dětí, synovců a podobně - je naštěstí trochu optimističtější, než píšeš ty. Ony se věci v životě občas potkají po celkem krátké cestě - asi jako se víceméně "sama" v poslední fázi složí Rubikova kostka.

Totiž aby se důslednému a dobré hodnoty vyznávajícímu rodiči vylíhnul "nezvladatelný hajzlík" je zcela výjimečné. Takže ono to tak skutečně (zaplať příroda) bývá, že pokud rodič dokáže svému dítěti nabídnout vzor, hodnotový žebříček, rodičovskou lásku a spravedlivé zastání - tak to fakt stačí.

Problém je, že těch rodičů, kteří tohle dovedou, není zas tak moc... Ale jde to - dítě je sice křehké, ale je (až na zcela výjimečné výjimky) tvárné. A co z něj jednou bude - závisí hodně a hodně na rodičích (víc než na škole) - a to je právbě ten problém, že je snažší potrestat školu a přeložit učitelku, než aspoň dodatečně seřezat fotra, když stojí za prd.
 1x  

Ach ti dvanáctiletí.......... MM/OT   28. 7. 2010 / 04:19
Buffus
Cit.:" ..svému dítěti nabídnout vzor, hodnotový žebříček, rodičovskou lásku a spravedlivé zastání.. ".

Do kamene tesat doktore! Krásně jsi to vystihl. Ješte bych dodal moji malou výzvu všem rodičům - jedna ze základních disciplín psychologie je tzv. vývojová psychologie. Letmo jsem vygůglil např.:
http://psychologie.nazory.cz/vyvojova_psychologie.htm
Nemusí to nikdo nijak hluboce studovat, ale zkuste si přečíst alespoň pár vět, které se týkají věku právě vašeho dítěte. Možná budete překvapeni, jak od přírody jinak fungují mozkovny našich dětí na rozdíl od těch našich dospělých. A také mějme na paměti, že každý z nás byl obdarován rozdílnou mírou empatie, a že pochopení našich ratolestí může být pro nás někdy velmi obtížné. Jsem vždy mile překvapen, když vidím někdy rodiče kolem sebe kárající dítka estrádou na veřejnosti, jak mnohem účinější je u vlastního, které provedlo stejnou pitomost, probrat situaci rozhovorem v klidu, v soukromí a hlavně s výhledem na budoucnost. A k těm tělesným trestům výše - jsem zásadně proti, mimo symbolického plácnutí nemluvněte. Jsem toho názoru, že to do výchovy nepatří, i když sám dělám leta bojové umění. Kdyby někdo vstáhl ruku na moje blízké, budu je bránit, ale bude-li to možné, vždy obranu zahájím rozmluvou. Musím jít přece vzorem a nemůžu je ve sborovně hned sundat
 

Ach ti dvanáctiletí.......... MM/OT   28. 7. 2010 / 07:04
kuma   
ano pane, hezky napsáno, dík!
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 18:05
PavelS
V Rijádu žuchla Luhfthansa Cargo MD-11 s 80 tunami nějakého svinstva na palubě a dvěma (2) piloti. Letadlo hořelo již ve vzduchu, dosedlo, a odzadu postupně uhořívalo, až ohořelo celé. Piloti v klidu vylezli jsou víceméně nezraněni.

Akce poněkud připomíná nouzák ruské 154-ky v cca 1991 někde u Hrdace, s nákladem cigaret.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 18:12
kuma   
Ale jo, to já vím, taky tady na to je už někde jinej strom - ale to je právě ten info boom - že my si tady diskutujem o tom, co bylo příčinou pádu letadla na druhé straně zeměkoule cca 4 hodiny po incidentu - ještě dřív, než to stihnou pisálkové rozmazat. Proto se nám každý uprdnutí zdá jako 3. světová válka - a to taky usnadňuje působení pseudomoralistických koryfejů, kteří (například teď v posledních novelách u nás) budou vždcy a do krve bránit práva "chudáků dlužníků" před věřiteli... (edit: tady jsem měl celou řadu dalších případů - ale nenapíšu je. I já jsem přizdisráč, kterej nechce bejt popotahovanej za rasismus a podobné...)
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 18:37
PavelS
Aha, jo tak.
já se vyjadřoval jen bodu 2), ty ostatní, pedagogický, na mne byly složitý.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 18:40
Tragédie v JRD
Do kamete tesati.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 20:31
ondras   
Souhlas. Rákoska rulez!!!
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 23:33
Jet Willy
Je to úplný OT, ale "řezat a řezat..", nedá mi to.

Příběh:
Kluci se při cestě vlakem nudili, něvěděli co, a osmiletý chlapec strčil do pětiletého bratra, který se uhodil hlavou o stoleček. Malý se rozpláče a jde žalovat otci. Tomu dojde trpělivost a dá staršímu synovi pohlavek s komentářem: "Chceš, aby si rozbil hlavu? Copak nevidíš, že je menší než ty? Mladším dětem se neubližuje."
Chlapec od otce slyšel, že nemá ubližovat, ale to, co prožil, neslo sebou jiné poučení. Ač nechtě, otec svému ynovi uděleným trestem právě sdělil, že v životě můžeme ubližovat druhým. Je k tomu však potřeba zajistit si nad nimi moc.

Tento příběh je z knížky Respektovat a být respektován - doporučuju, pokud si chce člověk spojené s výchovou dětí v hlavě trochu srovnat

Jasně, vychovávat děti je sakra těžká věc a někdy se člověk neuhlídá, i když by chtěl. Ale myslet si, že výchovu vyřešim tím, že dítě vždycky seřežu, když se nechová podle mých představ, je úplně mimo. Ono je to spíš tak, že z tebe nevyrostl slušný člověk proto, že tě trestali, ale spíš přesto, že tě trestali.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 23:44
pseudoMates
Mno.. Podle mě je to jako se psem..
Když ti rozkouše pes komplet nábytek.. taky mu nedáš pár po čumáku..? Aby věděl, že to příště nemá dělat..?
Nemyslím si, že je správné děti fyzicky trestat za něco, za co nemůžou.. (nechtějí jíst - viz. Helena Růžičková v Slunce, seno..).
Ale pokud je jasné, že si dítě plně uvědomuje, co svým jednáním způsobí, nebo může způsobit a i přesto to provede, pak si myslím, že je tělesný trest na místě..
Jak jsem psal jinde.. páskem přes zadek nikomu nikdy neublížilo..

Na druhou stranu, děti zatim nemám, tak až budu mít, tak pak porovnám teorii s praxí..
 

Ach ti dvanáctiletí..........   28. 7. 2010 / 00:06
kuma   
Dám ti radu starého fotra - nevychovávej děti podle modelů vhjodných pro psy... Je to přece jen občas trochu rozdíl (a nemyslím teď že tě na stará kolena pes neodstrčí do domova cůchodců a přijde na návštěvu jen když tí přijde důchod! )
 

Ach ti dvanáctiletí..........   28. 7. 2010 / 11:40
Marky Parky   
Já myslím, že pointa toho příspěvku nebyla o tom, zda mlátit či ne, ale hlavně v tom, že otec popírá sám sebe. Říká "Nemlať slabší" a vynucuje si to mlácením slabšího. Což zcela bezpečně zlikviduje výchovný efekt, protože dítě si místo ponaučení "Nesmím mlátit slabšího, pže je to špatné", odnese ponaučení "Slabšího můžu mlátit, když za ním nebude stát nikdo silnější".

A to asi nebylo účelem.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   28. 7. 2010 / 21:15
Jimmyk
Podle mě je tvůj názor Marky špatný... Já když si vzpomenu tak můj otec mě řezal, ale teď mu za to děkuji, poté co se naši rozvedly moje matka zavedla výchovu takzvaně bez (fyz. či jiných) trestů... pokud si dobře pamatuju tak od té doby když jsem něco proved tak na to co mi moje máma, učitelé atd. snažili jen tak natlouct do hlavy, tak jsem na to sral. Říkala nám to i naše paní psychložka na ZŠ, že pokud nedostane... jako nemyslím že by jsi se rozběhl a vykopl ho přez celou místnost nebo mu dával pěstí, mám na mysli tvz. výchovný pohlavek, placnout přez prsty nebo na zadek tak si to do te hlavy nenacpe a za půl hodiny je to schopen udělat znova.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   28. 7. 2010 / 22:04
pseudoMates
přesně o tom jsem mluvil..
Chápu, co chtěl říct i Marky, že tělesné tresty nejsou samospásné..
Ale existují věci, který si děcko prostě jinak než tím, že dostane na zadek, nezapamatuje.. (např. že nemá bez dozoru chodit přes silnici, že nemá házet kameny do oken.. atd. atd. atd.)
Prostě existují situace, kdy domluva nestačí.. a v takových je adekvátní trest (právě plácnout přes zadek, u větších dětí výchovný pohlavek) si myslim na místě..
Ale jak jsem už tady jednou psal. Uvidíme, až přijdou vlastní potomci.. zatím se mi to dobře popisuje, ale dovedu si představit, že praxe je něco úplně odlišného..
 

Ach ti dvanáctiletí..........   29. 7. 2010 / 08:57
Marky Parky   
Tak ještě jednou a polopotě:

Já nemám NIC proti tělesným trestům obecně a v přiměřené míře, správná facka ve správný čas místě udělá víc než tisíc vysvětlování. A ani o tom nepolemizuju - tzn. nechápu v čem se mnou nesouhlasíte.

Doporučuju ještě jednou, pozorně přečíst Jet Williho a můj příspěvek - nemluví o tom zda fackovat, ale kdy, proč a jak fackovat (resp. nefackovat). Příklad, který je uvedený, je úplně učebnicovou ukázkou (nedivil bych se, kdyby byl přejatý z nějaké učebnice vývojové psychologie) toho, kdy je to špatně, včetně vysvětlení proč je to špatně.

A to není věc nějakého názoru, o kterém by se dalo polemizovat, to je věc prosté logiky, kterou děcka v tomhle věku (zvlášť pokud je takhle demonstrována) vnímají velmi silně. Tzn. tady není nic, s čím by se dalo souhlasit nebo nesouhlasit. To je prostě typická ukázka "špatného zdůvodnění trestu". A tohle špatné zdůvodnéní úplně přebije celý výchovný efekt toho pohlavku.

Poměrně zajímavé na tom je, že kdyby otec ve stejné situaci použil ten samý trest a pouze jiné zdůvodnění (např.: "Tady jednou máš, abys viděl jak ho to bolelo"), tak tím v dítěti formuje úplně jiný hodnotový systém - pěkné starozákonní zub za zub ("Když někomu ublížíš, přijde vyšší autorita a ublíží ti stejně"). Což má stále ještě daleko k ideálu, ale rozhodně je to výrazně lepší než výše zmiňované.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 14:08
Pan Letadlo   
Ne nevíme. To jako existuje nějaký zákon, který mi zakazuje vyliskat vlastního haranta doma nebo co?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:02
kosata
To asi ne, ale klidně tě za pohlavek odsouději za týrání dítěte. (Bohužel to nejspíš neni ani nadsázka. )
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:05
Pan Letadlo   
Kdo mě zažaluje? Jako že soused bude mě točit přes okno, nebo si to synek nahraje a pošle to k soudu?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:08
Tragédie v JRD
bachak nepodcenuj dnesni mladez .. nerikam 10ti letou .. ale ti patnactileti a vic... jsou sice hajzlici, vetsinou se chovaj jak blbci , ale ... jsou nebyvale vynalezavi a takovy veci .. nemusi k soudu.. staci kdyz to rekne ve skole, trosku pribarvi, kdyz si vybere nejakou "socialne zalozenou" babcu, tak ta to preda socialce... ))))
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 14:09
leonell
Předpokládám, že toho matlala chytli na základě toho, že posílal ty maily z domácího počítače, protože si přečetl o anonymitě internetu
Nicméně mne tak napadá že přijde doba, kdy budou uživatelé s láskou vzpomínat jaké to bylo krásné, když jim viry mazaly disky.

Jinak k trestu - rodičům plnou úhradu zásahu včetně ušlého zisku letiště, dopravců a cestujících.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 14:32
Warp10
No jo, chudáci rodiče, všechno na jejich hlavu.
Samozřejmě by asi nějak být posziženi měli, aby se pěkně se synkem podělili, ale takovouhle pálku by spláceli pěknejch pár let ...

Hlavně tomu smradovi bych naložil pěknej pár desítek hodin úředního domácího vězení s elektronickym náramkem nebo veřejně prospěšný práce. Nevim proč by takovej hajzlík kterej má tolik roupů, nemoh někde hrabat listí ...

Já sem teda ve svých telecích letech taky nadělal spoustu průserů, ale něco podobnýho by mě teda tenkrát nenapadlo ...
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 14:55
Balooo   
...protože napsat dopis, úhledně ho složit do obálky, jít na poštu koupit známku a vhodit do schránky, zabralo dost času na to, aby si to 99% spratků rozmyslelo. A hlavně v té době nikdo nevěděl, že by se něco takového vůbec mohlo dělat.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:06
Warp10
Tak existovaly třeba přístroje jako telefon, že ...
a dělalo, u nás na základce i na gymplu docela často. I když tam samozřejmě byla motivace trochu jiná ...
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:07
Premek
Proc myslis?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:14
Lejzy
Protoze se slo domu a pisemka skoncila, to bylo jednou i u nas na gymplu.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:16
Premek
Jo, taky jsem neco podobnyho provedl. A tusis, jakou motivaci mel ten dvanactilety 'letecky odbornik'?

Ja moc ne...
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:01
Premek
Mam dve otazky:

Prvni - mas deti? A pokud ano, v jakym veku?
Trosku tusim Tvou odpoved, proto si dovolim maly komentar - kdyz mi bylo o trosku min nez Tobe, byl jsem v tomto ohledu temer militantni ;o)))

Druha, v navaznosti na Tva slova:
...
Já sem teda ve svých telecích letech taky nadělal spoustu průserů, ale něco podobnýho by mě teda tenkrát nenapadlo
...
Napadlo Te, co by jsme tenkrat delali my, pokud by existoval internet? S predstavou, ze je vse anonymni...

Neber to osobne - jen vlastni zkusenost - mam dvanactiletyho doma, myslim si, ze je to hodnej kluk, nicmene to co dokaze predvest na internetu... To me donutilo snazit se uvazovat jako on, vicemene si vzpomenout na svoje vylomeniny (zdatne mi v tom pomaha babicka ))) a kolikrat zjistuju, ze nevim, jestli bych mohl dat ruku do ohne za to, ze bych byl lepsi, nez Ti dnesni dvanactileti.

Presto vse co jsem napsal, stejne si myslim, ze nejlepsi otec byl Herodes ;o)

A musim uznat, ze Tvuj napad verejne prospesnych praci by podle me byl uzasny - bohuzel, je to v pri dnesnim pristupu (alibismu) politiku absolutni nerealnost... Skoda )
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:03
Tragédie v JRD
kdyz takovymuhle mladymu hajzlikovi nalozis to, co tu pises, tak dusledky budou dva.. na nem to v podstate nic nezanecha, zanevre na system, a vyroste z nej hajzlik jeste vetsi...

ad hrabani listi nebo jine VPP - jinde se tomu rika otrocka prace deti. ale jo, proc ne - treba vezmeme primat cinanum a vietnamu, kde si s tim hlavu nelamou.

ja se ho nezastavam, ale to co tu pises, nevyresi nic. ten problem je (potencialne) uplne jinde. v jeho socitalnim prostredi. kdyz bude dite vyrustat v rodine alkoholiku, tak mas realnou sanci, ze bude od 12ti chlastat jak duha. tim, ze ho zavres nebo ho nechas nekde otrocit, nic nevyresis. bohuzel tim, co tu placas, resis nasledky. nikoli pricinu.

a jinak - ano, souhlasim s tim, aby tohle kompletne preslo na rodice. neb (nechci soudit z obyvaku) na tom urcite budou mit svuj podil v podobe sve pece.

k tomu, ze by te nic takoveho nenapadlo - tebe mozna ne.. ale u nas na zakladce, cca 2 - 3 roky po revoluci, byly "bombove" poplachy na skole (relativne) beznou zalezitosti...
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:07
Premek
Co vidis jako pricinu Tome?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:09
Tragédie v JRD
ted nevim , co mas na mysli .. pricinu ceho?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:14
Premek
Viz Tvuj predchozi prispevek:

...bohuzel tim, co tu placas, resis nasledky. nikoli pricinu.


 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:16
Tragédie v JRD
vzdyt jsem to psal v tom prispevku ...
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:16
Premek
Myslis to ze problem je v socialnim prostredi?
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 15:34
Warp10
No, za prvé by sis moh odpustit nazývat argumenty protistrany plácáním. Nejsem žádná přecitlivělá citlivka a nebudu tady šířit nějaký fotrovský moralizování, ale dospělí duševně vyrovnaní jedinci dokáží čelit myšlenkám se kterými nesouhlasí aniž by trpěli nutkavou potřebou nadávat jejich původci (pokud to samozřejmě neni uplnej blbec, ano i já mám občas ten pocit). A člověk, který věří svým argumentům nemá potřebu častovat protivníka pejorativními výrazy ...

Za druhé: >>kdyz takovymuhle mladymu hajzlikovi nalozis to, co tu pises, tak dusledky budou dva.. na nem to v podstate nic nezanecha, zanevre na system, a vyroste z nej hajzlik jeste vetsi... >>
- no teda fakt nevim, jak si na tohle přišel, nejsem sice psycholog, ale podle mě, pokud to neni vyloženě sociálně a citově patologickej jedinec, tak ho to, že po škole nebo o víkendech musí bejt doma, nebo někde hákovat zatimco jeho kámoši někde pařej CoD 4 nebo se dívaj na filmy ho bude docela dost srát, zvlášť pokud to bude tvat několik nekonečných týdnů. Jasně, že pokud to je fakt grázl, kterej krade, znásilňuje svoje spolužačky a už tři roky jede na perníku, tak mu to bude asi fakt jedno a pak bude pravda to, co řikáš. Ale z toho článku sem nějak nabyl dojem, že to neni ten případ.

"ad hrabani listi nebo jine VPP - jinde se tomu rika otrocka prace deti. ale jo, proc ne - treba vezmeme primat cinanum a vietnamu, kde si s tim hlavu nelamou." - tak tohle mi přijde jako vyložená demagogie. To je jako kdybys řek, že kriminál je hnusné omezování osobní svobody. Je to trest a trest jako takový má být přiměřeně nepříjemný a výchovný a samozřejmě úměrný věku. To, že ten klučina bude někde v bezpečnym prostředí vykonávat práci pár hodin fyzicky úměrnou svýmu věku na něm nezanechá žádný následky a naopak splní svůj účel.

"ja se ho nezastavam, ale to co tu pises, nevyresi nic. ten problem je (potencialne) uplne jinde. v jeho socitalnim prostredi. kdyz bude dite vyrustat v rodine alkoholiku, tak mas realnou sanci, ze bude od 12ti chlastat jak duha. tim, ze ho zavres nebo ho nechas nekde otrocit, nic nevyresis. bohuzel tim, co tu placas, resis nasledky. nikoli pricinu." - opět nesouhlas, pokud si pozorně přečteš ten článek, tak se dočteš, že si sám uvědomil, co udělal za koninu a zalitoval a taktéž matka ho sama ponoukla, aby se přiznal a omluvil, což mě vede k závěru, že se o žádnou rodinu, kde rodiče kradoum fetujou a posílaj svoje děti šlapat nejedná. To co píšeš sou extrémy.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 17:47
Maverick24
Tomáši, můžu se Tě zeptat, jestli máš nějaké děti? Myslim si, že ne, a pokud někdy nějaký budeš mít, tak Ti to ještě parádně nakreslí..
Zajímalo by mě, jak by ses pak stavěl k názoru, který by označoval Tvojí výchovu a sociální prostředí jako nevyhovující, přestože jsi třeba slušný člověk.
Já sám jsem udělal v tomhle telecím věku pár nějakejch průserů, ale ani by mě nenapadlo vinit z toho rodiče. Ono to neni totiž jenom výchovou, ale z podstatné části i povahou dítěte.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 20:26
Spitfire IX
Ach jo.
Ano tady na "Péráku" je pár existencí které např. říkají Nástupnému rukávu "pažba".
No...
Ano je to blbost posílat mail na letiště s tím že je tam bomba, ale vemte si kolik (s odpuštěnim) píčovin jsme udělali za celou naší existenci my.
Je to sice minulost ale není na škodu si to připomenout! já se třeba snažím na minulost zapomenout protože jsem taky udělal pěkné voloviny. Dodneška když si na ně vzpomenu tak mi běhá mráz po zádech.
Tady na "Péráku" z tohodle vznikne zase dlouhý vlákno o tom jak naložit s těmi spratky.
Ale co můžeme dělat. Rodiče toho dítěte nejsme a nikdy nebudeme.
Sorry pánové ale takovéto debatování o špatnosti jiných lidí např. tohoto kluka... mi teda přijde dost na blbý.
Prostě my nejsme dokonalí. Tak nám nepřísluší kritizovat výchovu a jeho činy.
Ano jeho rodiče nedávali pozor co jejich synek dělá.
Dám vám příčinu jeho počínání a tou je KRIZE DNEŠNÍHO SVĚTA.
Příklad: Moje mamka pracuje s dětmi a když se jich v mém věku zeptáš např. co je třeba tohle za květinu, tak nevědí. Ale když se jich zeptáš co je to CoD4 tak to vědí.
Mluví zkratkami ROFL, LOL, WTF, BTW apod. . Kdo tomuhle má rozumět no??
Smajlíci nejsou to co bývali (xD, x), ) apod. . Místo klasického píšou toto.
Uznejme že mládež je zkažená Facebookem, přáteli atd.
Já nemám FB, přátele ani jiný zasraný programy jako ICQ atd.
Místo zkurvenejch přátel mám rodinu. Pokecám si třeba s babičkou.

Hoši tohleto vlákno nikam nevede. Vede akorát k tomu že se pohádáme, postřílíme nebo něco takového.
 

Ach ti dvanáctiletí..........   27. 7. 2010 / 20:30
Spitfire IX
Ježiš marjá co jsem to zase stvořil
 

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ