FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 7. 5. 2024, svátek má Stanislav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Novej comp Jeden příspěvek | Celý strom
Novej comp   8. 8. 2010 / 13:02
N.G.
Panove a damy mam prozbu je tu nekdo kdo ma prehled v komponentech? Rad bych si konecne postavil komp na fsx bo muj notebook to nedava a rad bych aby jste mi nekdo poradily jakou sestavu bych mel koupit. Chci intel procesor to je snad jedina podminka a taky bych se rad vesel do 25k bez monitoru. Slysel jsem ze je pro fsx podstatnejsi procesor nez grafika.
 

Novej comp   8. 8. 2010 / 20:13
Cirrus/Pindra
jaký addony používáš? lítáš na velkých letištích, payware addony, jaké modely letadel? btw. proč trváš na intel procáku? jsi jejich zaměstnanec nebo dealer?
 

Novej comp   8. 8. 2010 / 20:36
Pan Letadlo   
AMD žere děcka.
 

Novej comp   8. 8. 2010 / 21:25
N.G.
chci mit rex utx gex fs altitude vsechna mozná letistě pmdg letadla a podobné
a intel chci proste proto ze chci nic víc
 

Novej comp   8. 8. 2010 / 22:19
Luděk Ch.
".....proste proto ze chci nic víc."

Tak to je fakt dobry duvod pro Intel
 

Novej comp   8. 8. 2010 / 22:25
Už přistávám?
Je to zajimavy, ale mám stejnej duvod.

Odpoved na tohle by me taky dost zajimala, jen bych potreboval lokalizovat nejakou hotovou sestavu.
 

Novej comp   8. 8. 2010 / 23:51
Cirrus/Pindra
Z takových fandů musí být intel vyloženě nadšenej dobře on...

Co se sestavy týče, dokázal bych si vnitřnosti představit takto a FSX by mělo šlapat obstojně (ceny orientační):
CPU: Intel Core i7 920 ... 7000,-
MB: Gigabyte GA-X58A-UD3R ... 5000,-
RAM: Kingston HyperX DDR3 1800MHz ... 4000,-
VGA: AMD Radeon HD5850 1GB ... 6500,-
ATX: Seasonic S12D-750 750W ... 2500,-

Protože jestli intel procák, tak nějaký, který má opravdu smysl za ty prachy a to je podle mě ten, který má už 3-kanálový řadič, 4 nativní jádra, ne virtuální! a kterej má HT.

Ramky, to je v podstatě fuk, co nejvyšší frekvence, co nejnižší latence, nízké napětí + aspon nějakej heatspreader, páč se při vysokejch taktech solidně hřejou.

Na grafárně se se spoustou lidí shodnout nemusíme, někdo může navrhnout GTX460, která má podobnej poměr cena/výkon jako HD5850, ale je o něco méně výkonná. Já bych volil Radeona protože má i pár technologickejch fíčur, který se jednou můžou hodit, ale taky nemusej. Ale GTX460 taky dobrá volba, ovšem FSX CHCE výkon!

Desku snad řešit nemusíme, chceš intel platformu, máš ji mít, ale připlatíš si a to dost. X58 čipset, žádná diskuze... ta co jsem uvedl je jedna z nejlevnějších

Zdroj... spotřeba sestavy se dá spočítat docela přesně.

Klidně vezmi méně výkonný zdroj, 650W bude stačit, ale rezerva nic nepokazí, nesmí se to však přehnat.

Disk řešit nebudu, předpokládam, že nějakej máš, SSD nejsou pro FSky doporučovaný, navíc maj spoustu neduhů, takže asi tak a píčoviny okolo asi z bejvalýho kompu budeš mít. Kdybys chtěl i disk, smysluplně vybrat je dnes velmi snadné.

AMD platforma by tě podle mě vyšla podstatně levněji, ale jsou to tvoje prachy a jenom muj názor
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 00:18
Pan Letadlo   
Disk, mechanika, chlazení a skříň je kde? Aha už vidím, nezbylo peněz, protože je tam zbytečně předražené a na hry nevhodné i7 (nevhodné proto, že připlácíš za platformu, jejiž herní výkon bude srovatelný s mnohem levnější variantou na 1156 s i5-750/760), předražená gigablitka a kvůli kripl-channelu drahé paměti.
Btw. "disk řešit nebudu" je hloupost (promiň, ale to vážně jinak napsat nejde). Právě disky jsou největší výkonností bolestí PC a pokud má starší pc a tam nějaký zaprděný milión plotnový disk s minuaturní cache, k čemu mu bude i7, když bude půlroku čekat, než se mu něco spustí/nainstaluje/nakopíruje/načte?
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 00:21
Pan Letadlo   
Jo eště než půjdu spát (), tak "co nejnižší latence" ti u intel platformy pomůže asi jako... no nepomůže. Na latenci se "hraje" u AMD, tam jdou z těch řadičů vycucat díky nízkému CL dost velké výkony, ale s intelem to nehne.
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 00:58
Cirrus/Pindra
"Jo eště než půjdu spát (), tak "co nejnižší latence" ti u intel platformy pomůže asi jako... no nepomůže. Na latenci se "hraje" u AMD, tam jdou z těch řadičů vycucat díky nízkému CL dost velké výkony, ale s intelem to nehne. "

A něčemu to uškodí? Asi těžko, že jo... a mimochodem jsi mohl sestavit vlastní návrh, tak proč to pičování?

"Disk, mechanika, chlazení a skříň je kde?"

Nikde, předpokládám, že to má. Tos jako čekal, že tu nadhodim komplet sestavu do posledního šroubku? Vždyť ohledně těchto detilů neuvedl nic!

"Btw. "disk řešit nebudu" je hloupost (promiň, ale to vážně jinak napsat nejde). Právě disky jsou největší výkonností bolestí PC a pokud má starší pc a tam nějaký zaprděný milión plotnový disk s minuaturní cache, k čemu mu bude i7, když bude půlroku čekat, než se mu něco spustí/nainstaluje/nakopíruje/načte?"

Nevšiml jsem si, že by zmiňoval kladení vyššího důrazu na rychlost loadingu, to ho asi primárně netrápí, tudíž buď lepší disk má, nebo to bude řešit druhořadě.. Tohle měl bejt jenom rychlej nástin, tak zas vychladni, borče

"...je tam zbytečně předražené a na hry nevhodné i7 (nevhodné proto, že připlácíš za platformu, jejiž herní výkon bude srovatelný s mnohem levnější variantou na 1156 s i5-750/760), předražená gigablitka a kvůli kripl-channelu drahé paměti."

A komponenty se socketem 1156 předražený nejsou, jo? To bys mě rozesmál, ale máš pravdu v tom, že i5 760 bude "vhodnější" volba, co se týče koncové ceny
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 01:13
Roman Niznansky
No tak ja by som určite volil phenom od amd. I7 je dobrý do notasu kde ti ostatne veci tlači dopredu. Na tu grafiku.. Kľudne 5870. Dá sa zohnať aj z prvej ruky u sapphire a lacnejšie ako 5850. A ATI s Intelom moc dokopy nejdu. Ďalšia vec prečo by som volil radšej AMD Phenom II je že je 100% kompatibilni s Ati kartami u ktorých máš overclock v obsahu CCC. Takze keby nestačilo jednoducho pretaktujes originálne a bez straty záruky. i7 je blbosť pokial na tom nechceš robiť 3dsmax nad milión polygonou =D . Môj názor
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 01:36
Cirrus/Pindra
Autor vlákna jasně řekl, že chce intel, protože ho prostě chce, takže mu to asi těžko rozumně vymluvíme.

Můžu se zeptat, kde jsi sehnal HD5870 za cenu nižší než HD5850? Asi rozbiju prasátko
To že ati s intelem nejde dokupy je holý nesmysl. Vyvrátí ti to i tady hodně uživatelů.

Když máš prachů na rozhazování za intel procáky, tak koupě i7 blbost neni, pak už se to totiž bere jako módní záležitost
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 07:04
Teflon_490   
Hele, jen takova otazka...od doby co sem si pred 2ma rokama kupoval Core2Quad se neco zmenilo? Tehdy totiz Intel mel vykonove o dost navrch oproti tehdejsim AMD modelum...a od te doby sem se o HW prakticky vubec nezajimal, takze by mne zajimalo jen tak ze zvedavosti jak se to dneska ma, kdyz tak shazujete i7 procaky. Nejak ve zkratce?
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 09:51
Roman Niznansky
ano je rozdiel kupovať HW od gigabitu s podporou INTEL alebo veci od ATI(Radeon, Sapphire) ktoré si rozumejú s AMD. Pri inštaláci GRAM je driver od AMD... to hovorí za všetko. A pozri si výsledky 3Dmarku. Jasne a zretelne je vidno ako je ovplivnená RAM a následne GRAM pri používaní kombináci pri hraní hier (!!! pri hraní hier !!!). Osrat Nvidií a Gigabitu ich physX aj tak je to len modna kravina aby sa kupovali ich karty ktoré sú zbytočne predražené... treba si o tom niečo to prečítať a nie z blogov .. =)
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 10:01
Koudelka
tak nějak.Stačí slavnej dx to už je dílo samo o sobě.
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 10:25
Tragédie v JRD
Opravdu je nutný sem psát takový zhovadilosti?
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 10:47
Teflon_490   
Nechapu vubec o cem pises, nejde to rozlustit, ale k tomu, ze driver na VGA ATI je od AMD...ono je to i logicke, kdyz AMD pred par lety ATI koupilo Ale po hlasce, ze nova VGA si musi zvykat na zbytek pocitace, se uz nedivim ani tomu, ze ATI karty lip spolupracuji s AMD procaky...
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 08:21
N.G.
Ok dekuji neco takoveho jsem chtel slyset hdd a atd uz zvaldnu sam proto jsem se na to neptal.
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 09:27
Algy   
A když se budeme bavit čistě teoreticky, jaké komponenty jou pro FS dneska nejoptimálnější? (myslím tim značky) Tak, aby to nebylo jak píšete zbytečně předražené a při tom funkční.
Jelikož se mi taky nějak loučí můj NB, začíná to být i pro mě aktuální téma. Rozmejšlím se, jestli koupit špičkovej HW a mastit FSX, nebo jen průměrnej, a zůstat u FS9...
Je lepší si PC postavit, nebo koupit hotovou např. herní sestavu?
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 09:48
Roman Niznansky
nepotrebuješ špiškový HW aby si už v dnešnej dobe FSX mastil na dobrej úrovni =) ... + nejaké tie addony stačí ti aj niečo nadpriemerné ale nie špičkové =D.. zbytočné prachy a FSX sa ďalším smerom už podľa mňa uberať nebude to skôr výnde nový simulátor a potom si budeme hlavu trieskať o stôl že čo sme kupovali nové PC =D
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 10:15
sumava82
Důležitý parametr je velikost monitoru , respektive rozlišení v kterém FSX poběží , dnes je celkem běžný 24" tedy 1920x1200 , pokud tomu tak u tebe bude , pak doporučuji i7 920(930)a D specifikaci , kde je možné přetaktování za pomoci vzduchového chladiče více než 4GHz . Nejlepší grafická karta pro toto relativně vysoké rozlišení je určitě Nvidia Gforce 480 , podle nejnovějšívh zjištění se dá nakonfigurovat FSX Cfg. tak , že se potom používá pro vykreslování grafiky Shader verze 3 ( defaultní shadery ve FSX jsou pouze zastaralé SM-2) , dále tato karta umožnuje obejít tzv. Bufer Pool což má velmi blahodární vliv na hladký chod simulatoru a žádná jiná karta dostupná na trhu to zatím nezvládne , (FPS stoupne až o 5-6 frejmu) Méně vhodné pro FSX jsou ATI karty , je to dáno jejich odlišnou architekturou , pro FSX se jeví Nvidia jako vhodnější . Pro takto výkonnou kartu je však nutnost procesor i7 s taktem přes 4 GHz .
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 11:51
Algy   
Taky jsem právě slyšel, že FS je optimalizovaná spíše pro Nvidie. Dá se něco podobnýho říct i o čipech? Rozumějí si nějaké čipy s FS líp něž jiné?
Je třeba nějaká vyloženě nevhodná kombinace, kterou byste nedoporučovali?
Např. nVidia+intel ?? (jen tak střílím)
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 11:55
Tragédie v JRD
Jj. nejlepsi jsou cipy rady X22645 a X22646. Ale jenom ty vyrobene mezi lednem a unorem 2008.

Prosim Te, never vsemu, co Ti hned kdekdo nabulikuje.
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 16:52
Algy   
Já tomu nevěřim, právě pro to se ptám, kde je vlastně pravda...
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 11:31
lulinak
tady mivaj dobry clanky o tom jak aktualne postavit to nej za nejmensi penie...
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 13:41
Pan Letadlo   
Proboha jen né DDWorld.
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 13:48
N.G.
to je reakce na prd. rpoč ne ddworld?
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 15:52
Cirrus/Pindra
Protože autor je často obviňován ze zaujatosti proti nvidii za její cenovou politiku v předešlých letech. Dost často situaci na poli pc komentuje dosti nevybíravím způsobem, ovšem to se dá říct i o dalších redaktorech zase opačně třeba z webu pctuning.cz.

Náhodou jsou na ddworld uvedený zajímavy možnosti sestav.
 

Novej comp   9. 8. 2010 / 13:55
lulinak
proboha jen né Tesco
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ