FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Že by jsme se přeci dočkali? Jeden příspěvek | Celý strom
Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 17:06
Wertheim Erik
Nevim jestli to tu už bylo, kdyby jo tak mě prosim nebijte.. Microsoft hodlá vydat nový produkt Microsoft flight.. Zatim toho venku moc neni kromě jednoho videa: http://www.microsoft.com/games/flight/
Uvidíme co s tim udělaj, ale osobně jsem zvědavej..
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 17:09
Warp10
Bylo ... http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=370411&lan=0 dlouho ...
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 17:28
Aardvark   
Já jsem zvědavej ještě víc a doufám, že něco podobnýho bude... A že bude alespoň trochu kompatiblilní s FSX, nebo alespoň podobný SDK. Protože jak to tady tak čtu, tak za chvilku všichni krom mě lítaj Xplána a MFka, kterou připravuju do FSX si moc nezalítá A to ani nemluvim o Sokolovi, toho než dodělám...
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 17:31
Wertheim Erik
Já Fsx lítam od tý doby co jsem byl v betatýmu. Takže já se na tvoje addony těšim.
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 18:01
jožo
Myslím, že sa chvalabohu mýliš. http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=358546
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 18:18
Lukas.wz   
Jeden názor na péráku proti skutečnosti, že plno lidí k Xpln prostě fakt uteklo je trošku úsměvné.. Mě napoprvé Xpln taky neoslovil..

Ale nevím, proč bych prostě měl zbytečně cpát do počítače desetitisíce korun jen proto, abych měl sice pěkné omalovánky ale na prd, protože létám většinou GA éra a mixéry a co si budeme povídat, to FS vážně neumí..

U tebe Jožo mě to třeba překvapuje, ptž ty jsi jeden z těch, co ( aspoň mám ten pocit díky těm rapintům co děláš ) nelítáš dopraváky ale právě malá éra..

Nechci tady rozpoutat flame o FSX vs. Xpln ptž my, co Xpln lítáme se s váma ostatníma hádat nemusíme, prostě víme, že je pro nás Xpln lepší a chyby co má si klidně přiznáme.. Nám jde prostě o fyziku a dynamiku a nikdo tady nemůže popřít, že to Xpln umí líp než FS..

Já vždycky říkám, že Xpln je pro GA éra a vrtulníky, Condor bezkonkurenčně na větroně a FS na dopraváky..

Takže abych vyjádřil to, co si myslím tak tě budu s dovolením citovat:

" Myslím, že sa chvalabohu mýliš.. "
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 18:27
FSPilot   
Holt někteří jedinci (tím teď nemyslím Joža) berou FSX, že je prostě nejlepší a slyšel jsem i názory, že FSX se chová jako reál a když jsem dotyčnému řekl, že v reálu je to jinak, tak tomu prostě nevěřil, protože to by FSX určitě dělala (samozřejmě ne od reálných pilotů)
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 18:36
Lukas.wz   
Já nechci do nikoho rejpat nebo tak.. Joža si vážím už jen ze slušnosti, jelikož je starší než já.. Nic proti němu nemám..

A já neříkám, že je Xpln nejlepší, mě na něm vadí taky pár věcí ale já si myslím, že do budoucna má prostě největší potenciál mezi sim piloty.. FS je, byla a ten nástupce podle mě zase jen bude pro masy.. Pokud ne, pokud to bude složitej a reálnej sim tak ho rád zkusím a třeba u něj zůstanu..

Mě baví akrobačka kterou si zalítám tak v Condoru ale tam mi lehce chybí ten motor.. Já jsem třeba nevěděl, jak přesně se provádí ten který mánévr nebo figura, bylo mi od reál pilota řečeno co a jak, já jsem to zkusil a ono to tak opravdu bylo.. V FS uděláš se štěstím souvratovou zatáčku, toť vše.. A s mixérem si zase třeba nezacouváš.. A to jsou věci, co mi prostě vadí víc než to, že zatím dost letadel nemá krásnej kokpit.. Na druhou stranu, plno letadel má kokpit na úrovni těch nejlepších pay letadel do FS i když jich je zatím menšina.. Takže záleží jen na tvůrci, Xpln sám o sobě to umí.. A třeba na FPS jsem to nikdy nijak nepocítil..
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 18:46
Aardvark   
Héj vy dvá!
Nechte lidi, co mě povzbuzujou, dělat jejich práci )))

Jen tak na okraj, stáhnul jsem si Xplane demo a zkusil tam všechno možný (co se týče typů letadel) a já nevim jestli mám nějak blbě nastavenej joystick nebo co, ale mě se to zdá hrozně šíleně citlivý... Kousek za to potáhnu a ono už to trhá proudnice... Na cessně mám zatim 40 hodin, vím, že je to málo, ale přecejenom to řízení už nějak osahaný mám, a takhle to teda citlivý fakt neni (možná tak na hranici maximální rychlosti). Mám Saitek x52 a hledal jsem citlivost v nastavení joye- nenašel- i v xplane nastavení- nenašel- a tak přemejšlím jestli mám doma nějakej šmejd, nebo to tak v Xplane opravdu je.
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 21:08
FSPilot   
Já X-P demo taky zkusil, ale nepodařilo se mi do vzduchu ani to letadlo dostat Prostě přiliš složité a s tím, co vidím, že je k dispozici se zatím nehodlám obtěžovat přehrabáváním a študiem všech těch nastavení, nicméně z dostupných informací věřím v to, že X-P má výrazně větší potenciál, než FSX
 

Že by jsme se přeci dočkali?   20. 8. 2010 / 12:13
Vita Zenisek
Citlivost se nastavit neda, ale nelinearita jo. Na nektery veci je fakt potreba...
 

Že by jsme se přeci dočkali?   20. 8. 2010 / 12:24
Vita Zenisek
Settings -> Joystick, Keys & Equipment, zalozka Center, slidery vleve horni casti.
 

Že by jsme se přeci dočkali?   20. 8. 2010 / 13:06
Aardvark   
Díky, zkusim
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 18:59
jožo
Neviem to narýchlo nájsť, ale ADMIN TU RAZ NEDáVNO UROBIL ANKETU o počtoch ľudí ktorí lietajú FS-KU a koľkí XPL. A tam to bolo vcelku jasné, že FS-ka vysoko vedie. Ja nemám nič proti X-planistom, dokonca som minule upozornil na nový eroplán pre XPL, ale sústavné vyjadrenia že jedine XPL a nič iné, že všetci skôr či neskôr prejdu na XPL, to sa mi zdá trochu pritiahnuté za vlasy a tak trochu smiešne.
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 19:03
MiG-21MFN
a copak to tu někde někdo tvrdí v tomhle stromě? lukáš jasně řekl, že FSku budou lidi lítat dál, ale že je na trtulníky a GA uplně na hovno
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 19:10
jožo
Ale veď ja netvrdím nič iné okrem toho, že je niečo na hovno (a to je určite aj v XPL). Len mi vadia tieto žabomyšie vojny a zhadzovanie toho, čo sa páči niekomu inému. Nech si každý lieta čo chce a nevŕta do iných.
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 19:15
MiG-21MFN
a copak někdo tu fsku zhazuje? však lukáš jhasně konstatoval, že FS je dobrá na dopravní lítání, s čímž nelze jinak, než souhlasit. na to je zase třeba xplane na hovno
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 22:00
Lukas.wz   
Podívej, už i Carenado jde do Xpln.. Tže v tom asi budoucnost viděj.. Já nečekávám, že PMDG udělá bulíka pro Xpln ale jak jsem říkal, GA letadla jednou..

http://forums.x-plane.org/index.php?showtopic=47091
http://www.carenado.com/ecommerce/incomings.php3
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 22:53
FSPilot   
Jde o to, že ta větší "popularita" FSX oproti X-Plane je podle mě v tom, že našinec:

1) se bojí něčeho nového, když má zaběhnutý starý systém (přejít na X-Plane je o dost náročnější než přejít na FSX, už kvůli tomu množství nastavení a odlišné filosofii menu a celého simu)
2) perákovec je ve většině zaměřen, bych řek, spíš na dopraváky, než na GA (takhle bych spíš hodnotil tu anketu - kdo létá dopraváky (FS9/FSX), kdo létá větroně (Condor), kdo létá malé éra (X-Plane), kdo létá jiné mašiny a to by ty výsledky bych řek i celkem seděly)
3) X-Plane je na systémovost letadel a množství dostupných addonů dobré kvality u dopravních letadlech zatím na dost mizerné úrovni

Každé má své slabé a silné stránky a je na každém, jakou důležitost které vlastnosti přikládá a podle toho vybírá (jestli je důležitější dokonalá grafika na úkor ostatního, nebo bohatost systémů, nebo letové vlastnosti, atd.)
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 18:34
leonell
Otázka nezní zda FSX - ten před rokem skončil a pasivně přežívá. Otázka zní, zda Aerosoft nebo MS Flight zajistí nějakou úroveň kompatibility pro stávající addony, případně co se simulace a grafiky týká budou lepší než XPLANE.
To neví nikdo. Nastává jalové období, kdy místní většina bude vyčkávat na nové simulátory a my ostatní budeme zpovzdálí přihlížet a vylepšovat XPLANE s tím, že občas někdo rozšíří naše řady.

Obávám se, že to dopadne jako u vláčků, kde jedna skupina jezdí v prastarém ale dobře vybaveném MSTS bez budoucnosti, část jezdí v Auran TRS a zbytek se modlí v lepší budoucnost českých železnic u RailWorks.
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 18:39
Lukas.wz   
Mě, když jsem psal tu první reakci zase napadlo přirovnání k LFS.. Já nevím, kdo z vás ví, jak vypadala třeba jedna z prvních verzí.. Nic pěknýho to nebylo a každej mastil na šipkách nádherný NFS.. Ale časem některým došlo, že u simulátoru je prostě důležitější simulace fyziky a dynamiky než to, že se mi při zrychlení rozmazávají zadní světla.. Teď už LFS jezdí kde kdo, jen to trvalo..

A Xpln myslím, že si ještě taky chvilku počká.. Ale budoucnost má..
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 20:07
tomik51
mne ked povie prvu vetu tak video vipne co je s tym???
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 20:13
Pan Letadlo   
Se na to poďývej na youtube.
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 20:14
ulitej
tak já bych to pochopil spíš jako loučení s epochou Microsoft flight - letící letadýlko v zapadajícímu sluníčku - škoda že tam nebyla ještě vlajíci .....
 

Že by jsme se přeci dočkali?   19. 8. 2010 / 20:40
Lukas.wz   
 

Že bychom (bysme) se přeci dočkali? aneb Už proboha změňte ten nadpis!   19. 8. 2010 / 21:31
Reptile   
Omlouvám se, ale ta hyperkorektnost v nadpise mě už ničila, prosím proto všechny budoucí přispěvatele v tomto vláknu, aby už používali správnou češtinu. Děkuji
 

Že bychom (bysme) se přeci dočkali? aneb Už proboha změňte ten nadpis!   19. 8. 2010 / 21:38
ondras   
Ty už taky drž hubu Blaženo.
 

Že bychom (bysme) se přeci dočkali? aneb Už proboha změňte ten nadpis!   19. 8. 2010 / 21:47
Reptile   
Jsem rád, že se můj nový nadpis ujal, přestože ho zatím použil pouze nějaký oligofrenní ubožák...
 

Že bychom (bysme) se přeci dočkali? aneb Už proboha změňte ten nadpis!   19. 8. 2010 / 21:50
Rozšafín Ctibum   
Njn, cos čekal, přemýšlel jsem nad podobným upravostavujícím příspěvkem celý den a pak jsem si řekl, že to stejně způsobí jen nevraživost, tak co
 

Že bychom (bysme) se přeci dočkali? aneb Už proboha změňte ten nadpis!   19. 8. 2010 / 21:55
Reptile   
Tak to já klidně dloubnu do vosího hnízda - a že mi bude nějakej debil nadávat? To je mi úplně fuck...
 

Že bychom (bysme) se přeci dočkali? aneb Už proboha změňte ten nadpis!   19. 8. 2010 / 22:20
Warp10
Tak splést se může každý. Ale obecně si myslím, že bojovat proti vrahům českého pravopisu na internetových fórech, je jako snažit se vytírat podlahu na veřejných záchodcích. Poměrně brzy ji zase někdo pochčije ...
 

Že bychom (bysme) se přeci dočkali? aneb Už proboha změňte ten nadpis! Nebo co?   19. 8. 2010 / 23:09
ondras   
Podívej se já jsem to napsal s nadhledem a troškou humoru. Jestli to nechápeš, tak jsi ubožák a debil ty. Toto fórum opravdu není prioritně zaměřeno na český jazyk a diskutovat chtějí i někteří opovážlivci ,kteří nemají takové vybrané vzdělání jako ty.
 

Že bychom (bysme) se přeci dočkali? aneb Už proboha změňte ten nadpis! Nebo co?   19. 8. 2010 / 23:52
Spitfire IX
Klid mládenci. Papáme čokoládičku+lahváček pro 18+
každý píše jak píše... no tak si tu nebudem nadávat!
Protože to už bychom byli ubožáci na celé čáře.
(hmm vážně jsem tohle řekl??)
 

Že bychom (bysme) se přeci dočkali? aneb Už proboha změňte ten nadpis! Nebo co?   22. 8. 2010 / 03:26
ondras   
 

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ