FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pilotní rozhlas II praha Jeden příspěvek | Celý strom
Pilotní rozhlas II praha   27. 10. 2010 / 23:38
Spitfire IX
http://www.youtube.com/watch?v=H5xhBGn3DaI
Další šílenost ze spitfírovy dílny.
Zajímá mě jak se vám to bude líbit. Pište návrhy co zlepšit, upravit a kritiku.
Tohle je jen taková předvádečka. pokud by se vám to líblo tak udělám další s mnohem širším obsahem. Primární je Jazz a FSka. Počasí pro plachtaře nedělám .
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 08:37
Gustav ( BHA576 )   
Snad jen , že Praha se píše s velkým P.
Jinak jsem jaksi nepochopil , co to má společného s FS9 nebo FSX a tudíž , co tím chtěl básník ne tomto forum říci?
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 09:51
leonell
Mám dobrou náladu, protože jsem našel po ránu pár minut na polétání s Jiříkovic Aero A-10 a tak ti to teda okomentuju, respektive zkritizuju.

Tak po pořadě:
- Rádio je rádio a není to youtube. Dneska kdokoliv, kdo má rychlejší internet může udělat vlastní internetové rádio či televizi, byť by třeba hodinový pořad nabízel ve smyčce. Nejsem si jist, zda k tomu nejsou třeba oficiálně nějaká povolení, což v 15 nedostaneš, ale myslím že na amatérské, nevýdělečné a úzkce zaměřené bázi to nebude tak horké.
- to, co ty jsi předvedl je hodně chabý pokus o cosi jako podcast. Nic proti, pokud by někdo jednou za týden/měsíc umístil půlhodinovou MP3 s tím nejdůležitějším, co se za uplynulé období v našem oboru stalo a prošpikované třeba rozhovory s některými zajímavými lidmi. Podobný formát mívají některé vývojářské komunity a je to velmi užitečné. Z našeho hlediska ovšem je pravda, že kdo chodí denně na toto fórum tak těžko bude mít potřebu to poslouchat. Docela pochybuju, že v ČR+SR je výtěžnější zdroj informací (v češtině či slovenštině).
- s tím souvisí posluchači. Tady je nás pět a půl, rozdělených na tři simulátory a z toho sotva desetina bude něco takového poslouchat (a to jenom za předpokladu, že tam bude něco smysluplného). V Americe, možná v Německu, by to své publikum našlo. Tady pochybuju.
- hudba mně neoslovila, což je ale otázka vkusu. Ostatně rozhodně bych to neposlouchal kvůli hudbě
- technicky vzalo ty komentářové vstupy byla absolutní tragédie. Do čeho jste to prosím tě mluvili? Takovýhle výsledek by měl vestavěný mikrofon v notebooku, kdyby na něj z druhého konce tovární haly někdo hulákal.
- obsah žalostný, i pro tuto "akci" jsi si mohl vymyslet něco reálného nebo aspoň pseudo reálného
- rozhodně bych neposlouchal nic, kde by komentátor používal výrazy jako "hovno"

Proč mám pocit, že jsi chtěl pustit tu hudbu a obalil jsi to těmi "komentáři", aby ti to tady někdo neomlátil o hlavu?

Takže celkově vzato - nápad zajímavý, provedení katastrofální.

Přeji hezký den

 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 17:24
Spitfire IX
já si od toho taky sliboval více ale co naplat. zjistil jsem že chybí kapku prostředky.
hele podívej se. mě jde o jazz a minimum informací o FSce. To že už ti jazz nevoní je právě otázka vkusu. jenže kde já seberu zajímavé lidi a udělám s nimi rozhovory co?
Radio je sic radio ale nevěděl jsem co s tím dál, tak jsem to upnul na youtube. což není problém protože youtube je dostupnej a nemusím shánět bůhví co.
je to jen a jen fáze beta testu. neber to jako oficiální.
Přeji nápodobně hezký den.
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 17:28
Spitfire IX
a mimoto považuji 120 shlédnutí (poslechů) za celkem úspěch.
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 17:40
Lukas.wz   
Mě si odečti, já si to pustil, zjistil jsem, že tam hraje divná hudba ( jazz mi nevadí, vadí mi to, co ti tam hraje ) a do toho nějaký zastřený hlas kterýmu nebylo pořádně rozumět takže jsme to hnedka vypnul.. Tže, 119..
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 17:49
Spitfire IX
já už na vás peču tohle nemá cenu.
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 17:57
Lejzy
To se ti právě snaží naznačit, že bys měl udělat.
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 17:58
Pan Letadlo   
To máš pravdu. Nápad super, ale tohle není rozhlas, ale spíš obyčejné uploadování písniček na youtube. Leonell to napsal dobře, možnosti, jak si udělat svoje internetové rádio tady jsou a není to žádná věda, dneska má svoje tuc tuc umca umca rádio každý 12 letý frykulín. Měl si raději napsat "MM: Písnička na večer" a bylo by.
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 18:35
Spitfire IX
Tak dík no. hele říkám pokládejte to za beta test.
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 18:48
Spitfire IX
no našel jsem si pomocí strýčka gůgla pár rad. No tak uvidíme
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 18:56
Laco Z.
Nič v zlom, ale myslím, že by si si mal nájsť nejakú babu aj pomocou strýčka gugla.
Evidentne sa v Tebe nahromadilo moc energie. Ver mi že je to príjemnejšie, ako sa zarputilo venovať nejakému rozhlasu, nedajbože finálnej verzii.
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 19:22
Spitfire IX
ty vole asi máš pravdu, ale má to jednu potíž. patřím k té skupině která si říká asexuálové. mám to i ptvrzený
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 19:39
Priskac   
...co tak si najst teda asexualnu babu? ...
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 19:51
Spitfire IX
tys to asi nepochopil co?
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 21:46
Lukas.wz   
Já myslím, že to ty to nechápeš..
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 19:16
Livien
Nevim jestli je to dobrej nápad, jazz je dost specifickej hudební styl, kterej třeba já nesnesu (jak už tu několikrát padlo - otázka vkusu) no a pak komentář, kterej má příšernou kvalitu nahrávky (super je to lupnutí mezi každou větou ) hroznou kvalitu obsahovou a hroznou kvalitu rétorickou, nechceš to spíš psát na blog? (teď to nemyslim jako urážku -ale tvoje video už si znovu nepustim)
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 19:27
Spitfire IX
to lupnutí se mi podařilo smazat ale zapoměl jsem ho smazat i při nahrávce číslo 1. druhá věc je že můj mikrofonek není moc kvalitní. třetí věc je že blog jsem psát zkoušel, ale nikdo mi na něj nechodil.
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 19:37
Livien
tak si kup novej mikrofon neni to tak drahý s blogem je mi to líto, ale nemyslíš že to leccos naznačuje? Každopádně ti přeju hodně úspěchů v další produkci, ale tahle "beta" ti hodně uškodila, přemejšlel bych o nějaký víc mainstreamový hudbě, když už hudba musí bejt
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 19:52
Spitfire IX
počkej. co co naznačuje.
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 20:35
Kendy   
Zjednodušeně řečeno...naznačuje spíš to,že by ses na to měl vysrat a nebo zkusit něco jiného. V tomhle nejspíš dobrej nebudeš. Sorry za upřímnost ale chtěl si vědět co naznačuje.
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 21:48
Lukas.wz   
Kendy ty jsi vůl..
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 23:37
Kendy   
No,jakožto bývalý moderátor jednoho media existujícího začátkem 90ých let a posléze i jako DJ a zvukař,který na tom všem strávil cca 17 nádherných let...o tom něco přeci jen vím. Podle toho záznamu co jsem měl možnost si poslechnout..tak jako zprávař kdyby na sobě ještě(dost) zapracoval..by mohl nějak při troše vůle fungovat. Kdyby se ale přeci jen nedal nějak odradit a za každou cenu by to chtěl provozovat,tak bych mu mohl půjčit aspon nějakej mikrofon...jeden nebo tuším i dva mám ještě někde zahrabaný mezi kabelama. Dokonce by to jeden z nich měl být přímo studiák k pultu.
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 21:53
Lukas.wz   
Víš co zkus? A teď to myslím vážně.. Koukni se třeba co kde vyšlo za addon, dej nám o něm v pár větách nějaké info, třeba jestli je pay nebo free, jak ho podle screenu nebo i podle hraní hodnotíš a tak..
Pak se třeba mrkni, co se stalo v realném letectví a taky z toho vyber dvě, tři věci.. A ty nám mezi písničkama sděl.. A raději změn druh hudby, jazz je sice fajn ale ne každý to přenese přes ušní boltce.. A taky by bylo možná fajn písničky trošku oříznout ať to není tak dlouhý.. A taky si udělej nějakou znělku ať tam nemusíš říkat to "reklama", to bylo fakt divný..
Mluv spisovně a slušně, pujč si někde lepší mikrofon a nakonec, když ti to půjde, tak si tvoje "rádio" třeba poslechneme a budeme se těšit na další..


A nebo je tu možnost že si tam necháš ten jazz, nekoupíš si mikrofon a budeš mluvit sprostě a nikdo o to uchem nezavadí..
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 22:07
Spitfire IX
jo reklama byla divná to musím uznat.
jo a koukal jsem na radia co jsou zadara. jenže... 99procent písniček podléhá autorským právům a platí se poplatky. ale když to upnu na youtube případně stream, tak se celkem problémům vyhnu páč bud mi to smažou nebo vytípnou nějakou tu pasáž. takže z hlediska provozu je youtube nebo stream lepší.
druhá věc: prý strašně huhnám i v "real life", ale to půjde nějak vyčistit(doufám).
 

Pilotní rozhlas II praha   29. 10. 2010 / 01:48
adagio   
dovolím si takový obecný postesknutí, protože jsi přesně, byť nevědomky, označil problém dnešní doby...

Ještě poměrně nedávno - před nějakými 10ti lety, když někdo projevil zájem o obory typu video, zvuk apod., tak měl před sebou běh na opravdu dlouhou trať. Musel si o tom sehnat nějakou literaturu, po bazarech sháněl opotřebovanou techniku a veškerý svůj volný čas věnoval pokusům a samostudiu. Občas své výtvory odprezentoval svým blízkým a známým, z negativních reakcí se poučil a piloval k dokonalosti. Aby měl nějaký srovnání, účastnil se třeba různých amatérských soutěží, kde okoukával výtvory svých zkušenějších kolegů, získával nový poznatky a rady, který zužitkoval. Celej tenhle proces trval i několik let a dostatečně prokázal odhodlání, píli a nadšení onoho jedince. Byl to takovej filtr na lidi, kteří nevydrželi, po chvíli zjistili, že je to vlastně až tak nebaví a nechali toho. A kdo tímhle filtrem prošel, makal na sobě, byl defacto připravenej kamkoli nastoupit a dělat v tomhle oboru pak profesionálně.

A teď srovnání s dneškem. Každý puboš, co má comp, si jednoho dne řekne: udělám rádio nebo natočím film apod. Bez jakýchkoli znalostí vezme první, co má po ruce (mobil atd.) něco nafrfňá a jebne to na youtube a očekává ovace... Tuhle sračku na youtube uvidí statisíce podobných pubošů, kteří si řeknou, když může on, udělám to taky. A udělaj. Výsledkem je ze 70% zaplavenej youtube totálníma srágorama a hlavně nějakej obecnej dojem, že tyhle sračky jsou vlastně "normální", čímž se totálně degradují jak příslušné obory, tak i pomyslné měřítko kvality.

Chtělo by to prostě obnovit v lidech nějaký pocit sebereflexe, sebekritiky, ale i ostychu z veřejné sebeprezentace.
 1x  

Pilotní rozhlas II praha   29. 10. 2010 / 02:03
litinoveweedle (CSA381)
+100 Tohle ale platí ve všech oborech, nejen v audiovizuálu.
 

Pilotní rozhlas II praha   29. 10. 2010 / 02:57
Priskac   
...podpisujem sa pod vsetko co si napisal vyssie a plne suhlasim.
 

Pilotní rozhlas II praha   29. 10. 2010 / 07:58
Algy   
Jéé, to jsi napsal mooc hezky!
 

Pilotní rozhlas II praha   29. 10. 2010 / 09:12
kuma   
Omlouvám se LW za porušení autorských práv jeho příspěvku, ale musím napsat:
+100 Tohle ale platí ve všech oborech, nejen v audiovizuálu.
 

Pilotní rozhlas II praha   29. 10. 2010 / 11:13
Kendy   
Dobře napsáno.Nechci se tu rozepiovat ale četl si mi z duše. Bohužel je tenhle boj víceméně marný. Raději jsem to dobrovolně pověsil na hřebík a se slzou v oku pozoruju....kam tohle všechno směřuje. Dnes rozhoduje "cena"..nikoli to..jestli něco umíš a kolik je kvalitní práce za tebou.
 

Pilotní rozhlas II praha   29. 10. 2010 / 13:16
Aardvark   
Neber to ve zlým, ale neříkej všemu co se ne úplně povede "beta test" nebo beta verze. Beta verze by měla být totiž poslední stupínek před finálním produktem a jak je podle diskuze vidět, ještě je hodně co dokončovat... Betaverze je hlavně proto, aby se zjistilo jestli to většině (ideálně všem) uživatelů funguje správně a pak se do ještě případně dál dolaďovalo. Nehodnotím video/ rádio, jenom abys pro příště věděl, kdy to slovo použít
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 22:08
Algy   
Nic ve zlym, ale v tomhle směru, už se radši nepouštěj do žádnejch větších akcí...
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 22:55
Peetrs (Robert)   
Haha ještě jsem nic neslyšel ale už mě to celkem pobavilo.... "Toto video již není dostupné, neboť uživatel, který jej nahrál, zrušil svůj účet YouTube. "
 

Pilotní rozhlas II praha   28. 10. 2010 / 23:02
Algy   
Buď v klidu, o nic extrovního si nepřišel
 

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ