FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 14. 5. 2024, svátek má Bonifác Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Jak zálohovat FSX ku Jeden příspěvek | Celý strom
Jak zálohovat FSX ku   22. 11. 2010 / 20:05
spira
Zdravím všechny,pro někoho dotaz od laika přes PC a tím jsem,ostatním se omlouvám.Mám nainstal FSX se spoustou doplňků(FS Global,UTX,GEX a některé addony letadel a letišť.)Vše šlape v pohodě a zatím úplné spokojenosti(celkem asi23GB)Protože mám obavy z případného poškození(buď nějakou nesprávnou instalací a nebo mou blbostí a zásahem do hry,chci vše nějak zazálohovat.A teď dotaz jak to nejlépe udělat.Zkopírovat vše na fleshku nebo DVD,nebo vytvořit kopii a uložit někde na (Cpočítače./tím ale o těch 23GB snížím kapacitu disku.Nebo je nějaké lepší řešení?Vše mám na DVD originál,ale případná nová instalace všeho....noční můra.Díky za každou radu.
 

Jak zálohovat FSX ku   22. 11. 2010 / 22:19
Cirrus/Pindra
pokud budeš zálohovat celej adresář fsx, tak musíš i složku : Data aplikací/FSX z Documents and settings
 

Jak zálohovat FSX ku   22. 11. 2010 / 22:33
Luděk Ch.
Zalohovat FSX se vsemi doplnky nelze. Hlavne ty komercni se vetsinou instaluji do windows a neni mozne je jen tak zkopirovat. Navic nevim, kam bys jen tak chtel nahrnout 23GB. Na 6 DVD?
 

Jak zálohovat FSX ku   22. 11. 2010 / 22:43
Cirrus/Pindra
já si cca před 2 roky zálohoval celou fs9 spolu s komečními addony (viz profil) i s konfiguračními složkami a reinstalovat jsem musel pouze wilco airbus.
 

Jak zálohovat FSX ku   22. 11. 2010 / 22:50
Luděk Ch.
Muze byt, ale jde prave o ty komercni add-ony, jake a kolik ma. Kazdopadne by musel zkoumat, co zkopirovat pujde a co ne a je otazka, jestli ma takova prace smysl. Navic ono neuskodi FSku obcas nainstalovat znovu od nuly a dat tam jen add-ony, ktere skutecne pouzivam a ne kazdou kravinu, kterou jsem za ty roky vyzkousel a uz ani nevim, ze je tam nainstalovana
 

Jak zálohovat FSX ku   23. 11. 2010 / 06:55
happypetr   
Mohu jen potvrdit.Na tyto zálohy a jiné věci jsem si pořídil externí 1tb disk a už jsem FSku dvakrát nahazoval zpátky po nevydařené instalačce nějaké ptákoviny a vždy mně naběhla v pohodě.Je však nutné,jak se píše výše,vrátit i zazálohované soubory z Documents and settings a pokud to po vyzkoušení ještě blbne,tak nainstalovat tuto utilitku,která přidá zaznamy do registru.

http://www.flight1software.com/files/FS_Registry_Repair.exe
 1x  

Jak zálohovat FSX ku   24. 11. 2010 / 01:36
Kendy   
Tohle všechno řeší placenej prográmek jménem "Acronis". Investice se do něj rozhodně vyplatí. Přeinstaluješ celej komp,nainstaluješ si všechny programy se kterýma vždy pracuješ...nainstaluješ FSku...nahážeš doní vše potřebné (vytuníš) prostě jako by si přeinstaloval komp se vším všudy, potom vytvoříš zálohu přes jmenovaný "Acronis". Po čase,až se komp zasere nebo vznikne nějaký vážnější problem,který bude vyžadovat bud přeinstalaci FS nebo potažmo celý komp...pak stačí jen vyzvednout vytvořenou zálohu v acronisu(dvě kliknutí) a do několika minut mám přeinstalovanej komp se vším operačním systemem,prográmkama včetně té vytuněné FS a všelijakejch hovadin. Zkrátka hotovej komp jako bych ho právě celej přeinstaloval akorát s tím rozdílem...že ted mi to trvalo cca 15minut a jinak by mi to trvalo(v mém případě) asi tak týden...než bych tam všechno naházel a opět nastavil. Kopírovat někam nějaký složky z toho nebo tamtoho a pak se třeba kousat že sem na něco zapoměl nebo mi nefunguje wilco atd...to v tomhle případě kterej sem popsal neexistuje. Rozhodně se ted nemusím děsit nějaký celkový přeinstalace včetně FS. No ale každej si to dělejte jak uznáte za vhodný. Kdo se chce patlat s přehazováním složek apd...klidně muže.
 

Jak zálohovat FSX ku   24. 11. 2010 / 06:49
happypetr   
Děkuji kolego za doplňující informaci,samozřejmně toto vše přes program Acronis Backup & Recovery.
 

Jak zálohovat FSX ku   23. 11. 2010 / 14:25
Pan Letadlo   
V Brně externí disky neznáte?
 

Jak zálohovat FSX ku   23. 11. 2010 / 14:45
Luděk Ch.
Známe, ale on psal o DVD
 

Jak zálohovat FSX ku   23. 11. 2010 / 05:25
OK-BKY
nejjistejsi to mas, kdyz si zazalohujes systemovy disk jako bitovou kopii a k tomu jeste adresar fsky... to by mohlo fungovat
 

Jak zálohovat FSX ku   23. 11. 2010 / 09:35
Algy   
Taky jsem to řešil, ale kvůli "rozlezlosti" hlavně komerčích addonů např. do registrů, do Program files, apod. je asi nejlepší zálohovat komplet celý systém což ti vyřeší i jiné problémy, např. programy, fotky apod...
Ale jak píše Luděk, zbrusu nová instalace taky neuškodí, i když je to někdy na bednu a strávíš u toho fůru času...
 

Jak zálohovat FSX ku   23. 11. 2010 / 09:43
Luděk Ch.
Není to tak hrozné, pokud člověk znovu instaluje jen ty add-ony, které skutečně často používá
 

Jak zálohovat FSX ku   23. 11. 2010 / 13:41
Algy   
Když ale já chci mít všechny! Všechny!

To sice jo, blbý je když máš třeba v nějakejch modelech nějaký vlastní drobný úpravy, textury, panely, repainty, úprava v .cfg apod... A toho je často tolik, že už ani nevíš, kde sis co poupravil. (pokud nemáš zálohovaný i tohle)
 

Jak zálohovat FSX ku   23. 11. 2010 / 10:01
dalat
Ja to mam vyriesene tak, ze mam vyzalohovane akurat adresare ../Textures, ../scenery/world/textures a scenery/world/scenery. Tieto tri adresare by mali stacit, ostane addony neni problem opat instalovat. A dobre je si vytvorit aj nejaky textak, kde si budes zapisovat zmeny, postupy...atd, aby si sa vedel k tomu vratit, ked nastane nejaky problem
 1x  

Gonzo
VWAC
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ