FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 8. 5. 2024, Den osvobození Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OKWWW Jeden příspěvek | Celý strom
OKWWW   1. 12. 2010 / 09:37
wilco
prečo zmizol strom o OKWWW - zaznam frekvenci a radaru ???
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 10:15
Premek
Protoze predtim zmizel i zaznam z YouTube a pokud budes premyslet, dojde Ti, ze to zverejneni nebylo asi uplne koser.
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 10:18
wilco
túto odpoveď som čakal, no záznam je zase na youtube a teraz čo? obnoví sa strom? alebo naše debaty sú tu tvrdo cenzurované?
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 10:33
Premek
Uvazuj... Myslis, ze je to o cenzure, nebo o tom, ze by nekdo ze zdejsim "obyvatel" mohl mit problem, ze se to tu objevilo? Ja myslim, ze B je spravne a neni to cenzura ale stromecek byl smazan na zaklade neci prosby...
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 10:35
Lejzy
Skoda, ze nejde smazat jen uvodni prispevek, ta diskuze nijak zavada nebyla.
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 19:37
N.G.
Ja si myslim ze ona nahravka je soucasti zpravy uzpln a jako takova k ni ma kdokoli pravo mit pristup proto neschledavam duvod ji mazat. Jina vec je ze je toto soukrome forum muze si tedy provozovatel mazat co chce.
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 19:56
Priskac   
omyl, ta nahravka nemala byt verejne publikovana (zial bola) a preto som zmazal ten cely strom. Ja viem preco som tak urobil, Jirka vie preco som tak urobil, a nebudem to tu verejne vysvetlovat (zobral som na seba aj to ze budem povazovany za cenzora alebo c.raka ale mam na to svoje dovody). A vzhladom na dany fakt budem rad ked danu vec nebudeme riesit a rozpitvavat. V pripade ze sa strom zasa rozsiri tak ho zmazem.

Beke baratom.
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 10:52
wilco
je to cenzúra, nech si to nazveme akokoľvek inak. Asi som si toto fórum posunul niekam vyššie ako sa patrí, je to fórum o simulátoroch a tak ho treba brať, je tu pár naozaj fundovaných odborníkov na reálne lietanie, ktorých považujem za svojich virtuálnych priateľov, aj keď oni o tom vôbec nevedia. Tento rok mi odletelo do neba veľa pilotov a pilotiek a tak som z toho smutný a z niektorými sa stále neviem vyrovnať. V prípade OK-WWW som nikoho nepoznal, ale pre mňa ako pre pilota je to veľmi poučný prípad z rôznych hladísk a v mnohom otvára oči. Preto si myslím, že tá debata tu mala zostať, aj keď by už nebol prístup k tomu videu. Nikoho nesúdim ani v prípade OK-WWW a ani tejto stránky, len mi je z toho smutno.
 

OKWWW   2. 12. 2010 / 09:41
kuma   
Diskuse o bezpečnosti létání je pochopitelně užitečná - a klidně se může stát, že užitečné rady, vyplývající z tragické události OK-WWW, se tady na péráků proberou znova (nebylo by to poprvé) - a v takové formě, že nebude potřeba uvažovat o mazání některých příspěvků (případně celého stromu).

Ono totiž i posuzovat činnost pilota nebo ATC je v diskusi snadné, v úředním protokolu a zejména v životě pak velmi, velmi obtížné... A cílem péráku není někoho protahovat blátem (navíc když víme, že pérák je jeden z pečlivě sledovaných zdrojů bulvárních pisálků - opakovaně prokázáno)

I já mám pocit (nic víc, než pocit), že ATC mohl s pilotkou probrat víc detailů - i když šlo pouze o infáka, který ale i tak udělal všechno, co musel. Toby bylo navíc - ale je taky otázka, zda to "navíc" by nebylo zrovna naopak na škodu - rozhodně bych nechtěl být v jeho kůži ani tehdy, ani teď.

Samozřejmě se nabízí otázka, zda zaregistroval diskrepance v údajích výšky (mohl? měl? nevím...), nakolik bylo rozpoznatelné, že ta holka je "completement futi" jak říkaj frantíci (ona to naznačovala...), zda by mělo význam ptát se na stav paliva a pilotce nabízet vzdálenější diverzi na větší letiště víceméně vektorováním při letu bez vidu (v dostatečné výšce a s dostatečným palivem proč ne - kdybych já někdy nedejbože vletěl do nějakých sraček, určitě by to byla moje první myšlenka - vyžádat stoupání a letět na letiště, kde mne navedou na rozsvícenou dráhu... a v zásadě paliva bych měl mít vždycky minimálně na cca 130 km... do Budějic nebylo daleko...)

Samozřejmě mne napadá paralela s doktory, u těch by se automaticky předpokládalo, že krizi musejí zvládnout - v paralele, že to ten ATC zvládne a zařídí, bez ohledu na to, na jaké židli a frekvenci zrovna sedí... Ale nevím, jak často se podobné volání v éteru objevuje a jaký signál to pro ATC znamená - nebylo to žádné voláné "médé" ani "panpan"... (a kdyby ta pilotka volala "panpan" tak by se nikdo nemohl divit ani zlobit)

Určitě je to poučení pro piloty i dispečery, nevím, jestli je v rámci školení ATC nějaký segment, kurs nebo něco - zaměřené na řešení takové krizové situace. Pokud není, zavedl bych ho jako povinné - pro staré i mladé. Koneckonců- i pilotům by takový trénink prospěl - zrovna v posledních dvou letech těch smrťáků po špatném rozhodnutí a vlítnutí do sraček bylo ňák tuze moc....
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 10:49
Tragédie v JRD
to je silena moda, kazdou "regulaci" projevu, navic na soukromem serveru, a navic takovou, ktera je na miste, nazyvat cenzura. Prosim, zkusme se drzet vyznamu tohoto slova a pouzivat ho tam, kde to patri.
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 10:54
leonell
Tak význam toho slova je naprosto jasný - omezení šíření informace.
Není podstatné jestli se tak děje z právních, morálních, ideologických či jiných důvodů.
A pokud tady někdo smaže strom s odkazem na informaci, je to cenzura.
Tím prosím vůbec nekomentuji, zda to měl či neměl smazat, zda na to má či nemá legislativní či morální právo. Vyjadřuji se čistě k tomu pojmu
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 10:59
Hermann   
to je ale jen problem siritelu, ze k tomu pouzivaji cizi nastroje Podle teto definice je cenzura i to, kdyz si umeju auto, na ktere si pred tim psali prstem do prachu lidi nejaky vzkazy
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 11:04
Tonda1
Včera tam byl i odkaz na stránku, kde byl ten protokol o vyšetřování této nehody. Neměl jsem na to čas, že se podívám dnes. Pokud to není na závadu, jaký je ten odkaz?
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 11:05
Lejzy
www.uzpln.cz/zazpr10/z144.pdf
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 11:05
Hermann   
http://www.uzpln.cz/zazpr10/z144.pdf
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 11:07
Tonda1
Díky
 

OKWWW   1. 12. 2010 / 19:56
kosata
Možná se časem to video (nebo podobné) objeví třeba na stránkách AeČR, kde pár takových věcí je. Nebo je tohle nějak odlišný případ, kdy se to zveřejnit nemůže?
 

OKWWW   2. 12. 2010 / 01:39
Zouzman Air
Upřímně mám pocit že se tu zase hladí kocour proti srsti, každopádně jestli to nebylo košér na péráku, tak je to na Aerowebu.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ