FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
LKSO pro FS9 Jeden příspěvek | Celý strom
LKSO pro FS9   1. 1. 2011 / 19:58
Pavel K.
Již 13. letiště z mojí dílny je ke stažení na http://www.pavelkara.wz.cz/scenery.html
25253 B / 600 x 325 / lkso.jpg
 

LKSO pro FS9   1. 1. 2011 / 20:00
Johnny pilot   
Sakra, spíš ty někdy vubec?
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 00:05
Jimmyk
Pane Karásek, cením si toho že děláte jedno letiště za druhým. Ale chtěl by jsem aby bylo taky nějaké letiště lépe udělané... pamatuji si, že kvalita je lepší než kvantita. A kdyby to bylo převedeno i do scenerek, byl by jsem rád. Rád si na scenerku počkám ale chtěl by jsem aby byla alespoň v nějaké určité kvalitě. čili toto shrnuji pod takové "rychlokvašky" čili pro mě nelítatelné.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 02:35
kuma   
No, někteří jsou za těch pár (docela pěknejch) baráčků vděčný, protože není potřeba mít tu svou třetí kopřivu za garáží zleva, aby se člověk po přistání mohl vyčůrat, stačí když z patřičné vzdálenosti je poloha dráhy a budov pro danou lokalitu typická - pro orientaci VFR okruhu, rychlostí a tak (což default s autogenem rozhodně neposkytuje).

Takže bych nečekal na to, až Pavel bude dělat aerokubové katedrály - to se asi nedočkáš. Nainstaluj g-max a zkus to sám, takhle začínal každý dnešní mistr addonů tak good luck!
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 07:32
Cesmina
To bych až tak netvrdil , lítatelné je to v každém případě a určitě mnohem lepší než default , pokud máš vyšší nároky , můžeš se zapojit do tvorby a udělat něco jako Fly Tampa
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 10:56
Toomitsch
Tak ono jde predevsim mit tam neco jineho nez default, aby to VFR bylo lepsi. A to to splnuje daleko vic nez ten stupidni default... .)
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 11:22
Kendy   
Jenže tohle je default...akorát vylepšenej. Jak jsem již dříve psal,je škoda že Pavel takhle zbytečně mrhá talentem...má na víc než se takhle utápět v primitivních scenerkách....myslel jsem že má svou metu nastavenou výš a on nám usnul na vavřínech. No a jestli někteří tvrdí že jsou spokojeni a že to stačí..tak potom nechápu...proč se ostatní autoři snaží dělat mnohem propracovanější scenerky (viz.Brno a spol). To bychom potom mohli mít takové všechny a bylo by...proč se tedá remcá(lo) u scenerek typu LKMT nebo LKTB..že ty scenerky stojí za houby a že už by se měli vydat ty hezčí. Nevidím v tom teda žádnej rozdíl. Proč se teda snažím mít hezkej simulátor který by mi měl připomínat co nejrealnější podobu ve všech směrech...když by teda bohatě stačilo mít FS2000 nebo FS2002 kde by třeba zrovna ty Pavlovo výtvory byly doslova luxus a více by tam zapadli. To že možná autor jak se říká vaří z vody a nemá dost podkladů....by takovou scenerku neměl dělat spíš vůbec.Takže omluvat to třeba i tím...že nejsou podklady..by bylo pouze trapné. nemám dost podkladů..tak to raději nebudu dělat..protože fantazírovat nemá smysl. Bud dělám realitu nebo scifi.Nemá cenu zde plodit další diskuzy..je to věc názoru a hlavně osobní věc autora scenerky kam posune hranici oné kvality a jestli svuj výtvor poskytne veřejnosti nebo skončí kdesi v šuplíku. Autora spíš zajímá kvantita než kvalita s tím nikdo jiný nic neudělá než on sám. Jen znovu zduraznuji..je to škoda,že Pavel nechce dělat něco kvalitního. Čekal jsem od něho víc a on se dal pouze na dráhu závodníka s legem.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 11:58
Stew
... a já jen doufám, že ty tvé opět "trefné" poznámky Pavla neodradí a o svou další tvorbu se s námi zase podělí ... Nikdo ti to nenutí.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 12:26
Kendy   
Aha...takže pššššt...at malého nevyplašíme? Koukám,že kritika je zde stále brána jako nepřijatelné chování v této společnosti a některými tvrdě potlačována. Styl,drž hubu a bud rád nebo ticho at autora nevyplašíš je zde mnohem učinnější. Pokud je tvůrce schopen poslouchat jen samou chválu a kritika mu smrdí...nejni ten,za koho se vydává. Pokud by ho to odradilo...tak by jen dokázal svou ješitnost ale myslím,že on takový není. Umí přijmout i kritiku a to je dobře. A že mi to nikdo nenutí? Ne to opravdu zaplat pánbůh nenutí....ale velké štěstí,že zde mužu aspon vyjádřit svuj názor na určité věci tak jak je vidím já.Až zase něco vydám já...máš zrovna takovou příležitost mi to zkritizovat jako jsem to udělal já. Jestli je tu něco špatně..tak to co jsi napsal ty....protože tím nabádáš Pavla, že má možnost se po takovéto kritice na všechno vysrat a neudělat už ani jedno lego do FS2004.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:59
kuma   
Některý dny jsi fajn, alůe občas jsi milej jak hrst střepů.

Samozřejmě že jsou zajímavý propracovaný scenerky (a já jako Kolíňák naturalizovanej v Český Lípě si z tohohle pohledu nemůžu stěžovat) - ale o tom, že by takhle propracované byly scenerky všech aeroklubových letišť si ani nemůžu nechat zdát, protože čím detailnější scenerka, tím víc času spotřebuje a vyčerpá autora. Než pár opravdu zapálených autorů udělá těch několik "superscenerek", je na stole nová verze simu - a kdoví, jestli kompatibilní - a může se začít odznova.

Takže z pohledu konzumenta: jsem rád a vděčný, že se čas od času někde objeví superscenerka, aby si člověk vychutnal detaily i při "chození" po letišti, ALE z praktického hlediska jsem VEKLICE VDĚČNÝ za "rychloscenerky", které se rodí jak houby po dešti a masově (!) mi změní default tak, aby byl létatelný (a co si budem povídat, defaultní venkovksá letiště ve FS9 jsou k zblití - tvrdit, že tohle je "něco jako default" je docela slušná demagogie)

Béke, burárum!
(PS: já vím, že tonde píše barátom, mám své důvody proč píšu "burárum")
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 14:20
Kendy   
Já vím doktore...já vím.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 12:43
Hans
A je to zase tady. Samozřejmě. že jsou vyšperkovanější scenerky,ale na druhou stranu, vždyť když se to někomu nelíbí, klidně múže lítat na holé ploše.Kendy, příspěvků máš sice jako hnoje, ale nic jsi sám nezplodil,nic Ti nebrání, aby jsi si tam dodělal třeba WC, sprhy, hospodu a vše co se nyní na letištích nachází. Plně souhlasím s Cesmínou, který je mistr v tomto oboru a ví o čem mluví.Už jsem to tady psal- Pavel to má na svých stránkách a vúbec nikoho nenutí si to stahovat, jen to dává na vědomí a je jen na každém, jak se rozhodne.Sám to neumím, tak si vážím každého, co něco vytvoří.Vždyť nikde není psáno, že to samé letiště si nemůžeš udělat lepší a pak ho přeinstalovat.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 12:48
Kendy   
Nic si nepochopil...ale budiš.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:01
Jimmyk
Ty jsi asi trochu nepobral o co tu jde... Nikdo po P.K. nechce aby vymodeloval hajzly i s mísou a zvedacím prkýnkem... ale čtyř barevná scenerka na realitě taky moc nedodá... já myslím že každé aeroklubové letiště si zaslouží mít slušnou scenerku a kdyby P.K. dělal scenerky ve stejné kvalitě jako VFR objekty nebo letadla tak to bude rozhodně lepší ale neměl by se zaměřovat na vše protože pak to dopadá jak to dopadá. Kolego nejsem si jist zda víte o čem mluvíte, možná o tom nevíte ale Kendy toho tvoří celkem dost v tom se ho musím zastat. I když trochu z jiné stránky tvorba, ale to by jste se nesměl zaměřovat pouze na "pérák"
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:13
Kendy   
Tak..já teda zkusím něco vyplodit abych byl plnohodnotným členem gremia a mohl jsem remcat. Až poprvé udělám něco do FS...tak si na to taky založím stránky a budu doufat..že se mě pak někdo taky zastane až mě tu bude někdo linčovat.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:48
Priskac   
...uz Ta veci na HDD cakaju v Pragli...
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:51
Kendy   
panebože ochraňuj mě. A já myslel,že sis to v tichosti rozmyslel když bylo od simbeeru tak dlouho ticho,že jsem slyšel šumět i pěnu ve vaně.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:55
Priskac   
nezabudol neboj sa to mapovanie Ta neobide...
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:56
jožo
Kendy, no no no !!!! Už som síce postarší a pamäť mi už tak neslúži, ale určité veci si viem zapamätať sakra dobre. Hlavne tie v súvislosti s Peťom Priskinom.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 14:24
Kendy   
skara...ta mělčina je hlubší než jsem si myslel. Už mlčíííím,už mlčííím. Těším se na to...piplačky mě baví...jen mám obavu,že až si to prokáže...tak že nebudu dělat nic jiného...něž mapovat,mapovat a mapovat....protože se do toho nebude nikomu chtít.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 14:31
Priskac   
...ono se do toho (mapovani) nikomu nechce jiz ted...
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 15:35
Tragédie v JRD
tak pokud se ti nelibi, tak ji nestahuj. .) vzdyt je to vec autora, co dela a co uzna za vhodne ...
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 15:39
Kendy   
to jsem taky i napsal.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:13
Johnny pilot   
Jo, máš naprostou pravdu... Kendy totiž nic nezplodil! On totiž AI CEF spadnul takhle v sobotu v noci z nebe... a jak tak spadnul, vypadl z balíčku ještě World of AI...a ty repainty všecky?? Ccct, to zvládne každej, co si budem namlouvat, ono spíchnout takhle tucet repaintů, to je otázka pěti minut no ni?
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:17
Kendy   
Díky juniore..to jsem ani nevěděl,že jsem už plodnej a tudíž i tvurce čehosi.Ty moje příspěvky jsou tu opravdu o ničem. Měl bych se asi nad sebou zamyslet a hledat kudy cesta do řitního otvoru abych se stal i já oblíben. Ono to co jsi tu vypsal se do tvorby pro FS počítá??? Já jsem do ted žil v domění..že ne.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:20
Jimmyk
+1 toto mě pobavilo
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:13
Toomitsch
Default? nemyslim, je to vice nez postacujici...
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 11:06
kosata
Já teda opět už delší dobu nemám sestavený simulátor, takže ještě ani jednu tu scenerku jsem nemohl vyzkoušet a nevím, v jaké kvalitě to je, ale věřím, že k orientaci v blízkosti letiště a pojíždění po něm to bohatě postačí.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 11:06
Jimmyk
Samozřejmě lepší než default, no.. na to je ta scenerka akorát když letím kolem a nemám palivo, sednu doplnim letím dál ale nečekam že by jsem se na tu scenerku vracel pokud nejsem domácí... jinak s tím, že by jsem si měl pustit Gmax tak ten již dávno puštěný mám ale nebudu to vydávat po jednom ale až celý balíček...
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 17:57
Lukas.wz   
A co tvoříš, smím-li se zvědavě zeptat..?
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 17:21
pepekcepek
Nechci se moc mísit do rozepře, ale myslím si že je na každém tvůrci čehokoli, jak se k jakékoliv aktivitě postaví a zda to bude chtít dát ostatním lidem pro potěšení, obdiv, nebo snad čeká uznání a slávu. Mnoho času taky dokážu najít, když už ho zrovna nevěnuju rodině (a je to hodně poznat) mám spoustu aktivit, ať tvorba hudby, koukání do okuláru na hvězdy, motoveterány, tvorba modelů v Gmaxu, hledání a sbírání dokumentů o sovětský technice lidech událostech a krajích. Zlepšování scenerky Bechyně nebo teďko scenerky v Gorkém. Já vím, říká se že pro spoustu věcí člověk neudělá pořádně ani tu jedinou, protože prostě je málo času a někdy to ani nejde a není ani prostá chuť ale jde o to, aby to toho člověka bavilo si s tím vyhrát a něco mu to dalo. Mě osobně to bere spoustu času a prostě ho nemám nafukovací a jsem i tak moc rád, když si od P. Karáska můžu něco přidat a pak se potěšit pohledem na tu práci co tomu věnoval. A vůbec....
Prostě Váš EEE
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 17:40
Priskac   
...A vůbec "...a prostě ho nemám nafukovací... " ...ty ho nemas nafukovaci?
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 17:44
pepekcepek
Mno, někdy si myslím že je, ale nakonec není a dlouho ho nemůžu najít
A propó, ty xformy, jsou ale blbá záležitost
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 17:48
Priskac   
...k tym Xform, odporucam postup model previest na editable mesh a az po prevedeni do editable mesh davat reset xform, pretoze v urcitych situaciach ak to neprevedies do editable mesh tak Ti to rozhodi cely model (aj geometriu) a zial v tychto pripadoch nefunguje ani undo. Takze s Xformom treba byt fest pri rozume (inkrementalny save je samozrejmost).
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 11:14
kosata
Jenom takový menší dotaz. V těch všech scenerkách jsem našel některé textury, které mají mezi různýma scenerkama stejný název. Chtěl jsem se zeptat, jestli se nějakým způsobem mohou lišit nebo jestli můžu jednotlivé scenerky sloučit do jedné složky.
 

LKSO pro FS9   2. 1. 2011 / 13:50
oldboy
Pavle,

dekuji za peknou scenerku.
Tak to vypada po prevodu do X-Plane.

S pozdravem Karol M.
14101 B / 600 x 338 / Screen shot 2011-01-02 at 1.39.38 PM.png
 

LKSO pro FS9 - jiná verze   2. 1. 2011 / 17:53
Zdenda
Pavel jede jak drak. Snažím se vytvořit seznam všech scenérek vytvořených pro FS9 na území ČR. Bílá místa v seznamu letišť se zdárně zaplňují a pomalu nestačím provádět opravy. Každé dílo lze samozřejmě provést v různé kvalitě. Ti, kterým se to zdá příliš jednoduché, mohou přiložit ruku k dílu a stvořit propracovanější verze.
Zde se ještě nabízí alternativa LKSO od Karla Dvořáka.
19316 B / 600 x 375 / Screenshot 2011-01-02_17-30-21.BMP
 

LKSO pro FS9 - jiná verze   2. 1. 2011 / 23:05
Stan   
To by ma zaujimalo...tie baraky okolo su default autogen domceky s nejakou vlastnou texturou?
Bolo by fajn mat "domestifikovane" vsetky textury autogen domov.
 

LKSO pro FS9 - jiná verze   2. 1. 2011 / 23:52
Zdenda
V readme je ohledně textur tato poznámka:

Za pouziti vypujcenych textur s laskavim svolenim autoru dekuji
JIrkovi Chvatalovi (george.choose3d@email.cz)
Petru Bednarovi (petr.bednar@virtual-fiction.cz)
SVS (milos_palansky@nextra.sk www.milospal.miesto.sk)
Ladislav Kerteszovi

Ale jak je to stvořené by nejlépe odpověděl sám autor Karel Dvořák.
Škoda, že jeho tvorba je většinou nedostupná,
protože jeho stránky - http://airspace.uhk.cz/kajinek/ jsou zrušené.
 

LKSO pro FS9 - jiná verze   3. 1. 2011 / 08:07
Luboš
Aha, tak já se na začátku divil, že někdo dělá Soběslav, když je a ještě i s nějakým tím VFR okolím (hrad Choustník). A ono je Karlova tvorba nedostupná...
Ještě štěstí, že už ji mám doma komplet staženou
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ