FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9 Jeden příspěvek | Celý strom
Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 13:15
Zdenda
Vážení polétavci, pokusil jsem se vytvořit seznam vytvořených scenerí ČR pro FS9.
Nedělám si žádné iluze, že je to kompletní a bez chyb, proto budu vděčen za každý podnět k doplnění nebo odstranění případných chyb pro aktualizaci.
Seznam je vytvořen ve wordu a můžete si s ním případně dělat co chcete. Když zmíníte mou drobnost jako autora předlohy, zlobit se nebudu . Pokud by bylo uznáno za vhodné a seznam se líbil, prosím u umístění zde.
Z uvedených odkazů jsou nefunkčí pouze stránky Karla Dvořáka a je to škoda, protože vytvořil spoustu pěkných objektů. Přimlouval bych se za jejich uvedení zde na péráku.
Pokud scenerie obsahuje objekty různých kategorií, jsou rozděleny a za jménem autora je uveden v závorce název scenerie.

http://www.ulozto.cz/7368077/seznam-letist-cr-11-1-doc
http://www.ulozto.cz/7368078/vfr-scenery-cr-11-1-doc
 2x  

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 14:59
OK-EUU46   
Ahoj, díky za fajn zprávu. Moje stránky opravdu nefungují a nemůžu za to já. Byly prostě zrušeny. Zároveň jsem nestihl udělat zálohu. Většinu scenérií mám však u sebe, takže na Pérák by se daly dát. Chtěl jsem je tam dát, dal jsem k tomu souhlas, ale nějak jsme se tenkrát nedohodli. Pokud by tedy bylo něco potřeba dodat,jsem k dispozici.

Zároveň dodávám, že kromě LKSO (ztratil jsem zdroják) jsem všechny své scenérie a VFR objekty napojil na ortofoto ČR. Takže je mohu poskytnou.

S pozdravem

Karel
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 15:24
Zdenda
Dík za zprávu. Víš prosím tě o něčem,co by se v tom seznamu mohlo ještě doplnit?
Určitě nemám pochyceny všechny kostely ze souboru VFR CB.
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 18:05
OK-EUU46   
Nic mě nenapadá, já jen že tymoje scenerky už nikdy z těchto stránek nepůjdou..
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 18:25
Zdenda
Mám takový kacířský nápad. Když už je to optimalizované pro ortofoto, co dát objekty Jižních Čech do jednoho balíčku a poskytnout je do projektu Autogen pro ortofoto České republiky? Vždyť by to šlo i pro ostatní oblasti. Co na to, Reptile?
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 19:13
kosata
Jako udělat nějakou centrálu, kde by byly kompletně všechny scenerie pro ČR? To neni špatnej nápad.
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 19:30
Zdenda
Mám pocit, že takové nápady už zde byly, ale to by museli souhlasit všichni dotčení tvůrci. Myslím, že pokud v seznamu uvedené stránky budou funkční, pak už je nejmenší problém to postahovat. Tady zatím řeším objekty, které již nejsou dostupné. Létat si piánko nad ortofotem s objekty a seshora si prohlížet naši krásnou krajinu je velmi lákavé. A hotovo je toho skutečně již hodně.
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    13. 1. 2011 / 09:24
Blackrat
Já mám (možná) lepší nápad, kterej by fungoval i bez souhlasu tvůrců. Bohužel nemám čas na realizaci. Bylo by to něco na způsob mrtvýho vfr projektu, tzn. stromově členěná databáze objektů dle krajů, typu.. Rozdíl by byl ten, že by se tam nemusely modely uploadovat, ale dal by se tam třeba jen dát odkaz na stránku autora kde si to dotyčný stahne. S povolením autora přímo na zip, jinak prostě na jeho stránku, aby nepřišel o propagaci. Ke každýmu objektu by se daly dát obrázky z fs i reálu.

Dále by to umožňovalo vložení generického objektu na daný místo - např kostel, kaple, zřícenina "ala lada", továrna, hala, eletkrárna který by později mohl být nahrazen věrným modelem až ho někdo udělá. Generické modely by mohli ochotní uživatelé přidávat a systém by umožnil stažení aktuální zkompilované knihovny gen. modelů i jednotlivých scenérek, buď jednotlivě nebo třeba po celých krajích nebo státech - to už by bylo malinký, protože modely a textury by obsahovala knihovna.

Asi by bylo dobrý aby to ke každýmu objektu umělo rozpad ve smyslu:
Objekt (areál)
- exclude poly
- flatten poly
- model nebo modely

To by umožňovalo zvýšit přesnost větších objektů jako jsou továrny. Když řeknu že v Ústí nad Orlicí je továrna elitex a perla, přibližně na těchto souřadnicích tak by mi to tam umožnilo vložit generickej model celý továrny - nějaký haly, komíny.. Takhle to maj bojový simy - lockon, sturmovik.. Pokud bych se rozhodl že to chci mít přesnější, tak bych přesně usadil genericky budovy. No a pokud bych to chtěl úplně reálný, tak to namodeluju celý a dám odkaz na stažení nebo přímo uploadnu model. V generický scenerce by to asi zůstalo pro ty který si to nestahnou.

Tohle by se mi moc líbilo ale s realizací by bylo práce jak na kostele a bohužel na to nemám čas ((
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    13. 1. 2011 / 11:01
Zdenda
Obrázky asi takhle?
17397 B / 600 x 375 / Luční bouda v Krkonoších.bmp
28270 B / 600 x 450 / Luční bouda v Krkonoších.JPG
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    13. 1. 2011 / 11:37
Blackrat
Klidně Ale to je třešnička na dortu. Nejdřív by se muselo udělat to jádro stránky, aby se daly editovat státy, kraje, města a do nich přidávat objekty a taky administrace uživatelů. Tahle část, která by fungovala jako komunitou aktualizovanej seznam scenérek s odkazy pro stažení by nebyla asi tak složitá. Druhá část, která by spravovala upload a download scenérek a generický scenérky už by byla podstatně složitější.
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    13. 1. 2011 / 23:38
Maso
Mám ještě jede stupidní dotaz: Co je to ta generická scenerka? To jako, že by se to generovalo jako autogen a knihovna techto objektů by byla na tom webu a FS by si to sosala přímo odtam (že bych to jako nemusel mít uložené na disku)? A jaký je rozdíl mezi generickým objektem a věrným modelem, to nemůže být gen. objekt věrným modelem?
Promiň, že se takhle blbě ptám, ale ten 2. a 4. odstavec jsem fakt nepochopil
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    14. 1. 2011 / 00:42
Blackrat
Hele je to jen technologickej nástřel. Rád bych to udělal ale nemám na to čas. Možná tu první fázi (odkazy na všechno co existuje) až se vykopu ze sraček v práci..

Myslel jsem to tak, že by byla jedna bgl scenerka, která by sloužila jako knihovna generickejch objektů - něco jako milanovo auta ale na baráky, hrady a továrny a další.

Tohle by sis stáhnul jako aktuální verzi a bylo by to vícenásobně použitý. Příklad - hrad Týřov - generická zřícenina. Většině lidí by stačilo že letěj nad berounkou a až bude zřícenina nad pravým břehem tak seš nad týřovem. Pokud by to někoho brutálně uráželo (např mě ) tak udělá přesnou scenérku zříceniny Týřova a tou se ta generická nahradí.

Generická fabrika, kostel a dalši stvby by sloužily, jako orientační bod ve smyslu: "hele - támhle je komín, to je asi Žamberk".

Kdo by si s tím dal víc práce tak by postavil generický haly a komíny tam kde maj bejt. Tzn. Fabrika slévárna Hnátnice u Ústí nad Orlicí by měla haly tam kde opravdu jsou, lišio by se to trochu velikostí a reálným vzhledem, o kterým stejně 98% lidí stejně nemá anung - hlavně že tam něco je.

Poslední stupeň je věrně vymodelovaná scenerka konkrétního objektu - karlštejn, křivoklát, týřov a další unikátní VFR orientační body. To by byla normální scenérka danýho objektu.

Odpověď na tvoji otázku: Generickej model nemůže bejt věrnej model, protže slouží jen jako orientační bod ve smyslu: Tady má bejt kostel (továrna) a je jedno jak vypadá.

Právě sem přišel z generický knajpy, tak se omluvuju za nesrozumitelnosti
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 22:09
Reptile   
Proč ne, klidně je tam přidám, stejně jako Milanovu Jižní Moravu, ale výhledově tohle nepůjde donekonečna - kapacita free webhostingu je dost omezená a ani s rychlostí a spolehlivostí stahování to není nic moc.
Spíš bych, pokud bude zájem, poskytnul vfrautogen.wz.cz jako takovou výchozí platformu, kde by u každého čtverce byly externí odkazy na existující kompatibilní scenérky (což neznamená, že bych chtěl suplovat VFR projekt, ale hodně scenérií tam nesedí na ortofoto, takže je potřeba udělat selekci).

Jinak malý dotaz na tvůrce autogenu - nedělá náhodou někdo na Ostravě a okolí? Já jen, že mám rozpracované okolí LKMT, tak jestli mám případně pokračovat a rozšířit to i na město (i když jsem tam nikdy nebyl... )
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 22:31
Zdenda
Dík za zprávu, když už jsme u tohoto tématu - ať dělám co dělám, nezobrazuje se mi autogen pro Karlovy Vary. Několikrát jsem to znovu stáhnul, nainstaloval a nic. Všechno ostatní jinak šlape bez problémů. Nevíš kde může být zakopaný pes?
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 22:45
Reptile   
Nevím jistě, mně to funguje, ale zkus změnit pořadí čtverců ve scenery library nebo nakopírovat soubory i do čtverce 15, občas bývá problém s překrýváním okrajů.
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 23:50
Zdenda
Zkouším co se dá, ale někde je něco špatně. Šoupnul jsem dvojku čtverec ve scenery library úplně dolů, zkusil jsem autogen nakopírovat a zapnout původní ortofoto, kde je Diana a Thermal. Ty se mi objeví, ale nic víc. Už fakt nevím. A není nějaká oprava na ten pruh vody jižně od KV?
43545 B / 600 x 375 / Screenshot 2011-01-12_23-25-28.bmp
43749 B / 600 x 375 / Screenshot 2011-01-12_23-35-19.bmp
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    12. 1. 2011 / 20:21
Algy   
Díky za záslužnou činnost! Centralizovat všehny scenérky na jedny stránky by nebyl špatnej nápad, pokud by se zdařil, takže se za něj přimlouvám.
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    13. 1. 2011 / 00:21
Maso
Jen takový blbý dotaz: Neměl být mimo jiné tohle smysl péráku? Sice touhle otázkou asi nic nevyřeším a ničemu nepomůžu, ale jak to tady čtu, tak mi to nedá, abych se nezeptal.
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    13. 1. 2011 / 09:45
Zdenda
Bingo !!!
453 B / 15 x 15 / 17_normal[1].gif
 

Seznam vytvořených scenerií ČR pro FS9    13. 1. 2011 / 10:01
JM   
Jo, to by se mi taky líbilo, částečně se na tom i pracuje Jako nápadů je plno, jen ta realizace nějak vázne... První krok, který je už rozdělaný, bude, že každý si tu bude moct sám založit položku ke stažení, nahrát tam file a nějak si ji spravovat... Což odbourá to, že všechno jde přes mě... a co jde přes mě, to většinou trvá Takhle to bude trošku pružnější...

Další nápady jsou nějaké mapy s vyznačenýma scenerkama... něco na VFR objekty... co by se samo aktualizovalo nějakým klientem... na jedno kliknutí bych do FSky dostal nový drobnosti co někdo někam udělal...
 

Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ