FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 29. 5. 2024, svátek má Maxmilián Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154 Jeden příspěvek | Celý strom
Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   27. 1. 2011 / 16:47
Zaremba   
Ahoj létavci!
V rámci leteckého svrbění jsem opět začal více koketovat s FSkou a mám několik dotazů.

Chci si pořídit Saitek Pro Flight Yoke. Kdo mě zná, ví že bych nesedl do ničeho jiného než je ATR od F1 a Tuplák od PT

Jedu na konfiguraci WIN XP 32 bit, FS 9.1, FSUIPC mám registrované

Ale k věci. Googlil jsem i zde jsme hledal a pořád si nejsem jistý. U beranů jsou v setu jedny plynpáky. Tyto plynpáky ovšem nutně budu potřebovat minimálně dvoje. Nebude problém s jejich současným používáním? Co jsem našel, tak bylo k FSX a na to nemám stroj.

Druhá věc, jak by se chovaly panely od Saiteku? Na jejich webu, odkazují jen na FSX, ale tady jsme našel, že přes jakýsi prográmek, který se ze zde uvedeného odkazu již nedá stáhnout jde ovládání Switch panelu i pod FS9. A co Multi panel a Radio panel. nemáte někdo zkušenosti s FSX?

Díky za poznatky rady tipy a triky.
Zaremba
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   27. 1. 2011 / 17:34
Martin Dolanský   
čus co se týče Switch panelu, tak ten mi funguje i ve FS2004 jen se aktivuje takovým způsoem že se spustí FS, potom se minimalizuje a spustí se FS2004 plugin . Po přepnutí zpět do fsky je už Switch panel plně funkční vč kontrolek. Dál nevím jak je to s Berany ale opět přes speciální plugin jsem rozchodil U X52pro MFD panel.
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   27. 1. 2011 / 19:16
FSPilot   
Kámoš používá dvoje a nezmiňoval se o žádném problému, takže myslím, že by to mělo fachčit
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   27. 1. 2011 / 20:43
Gunterr   
Používám Saitek Yoke i s TQ navíc a ve FS9 jsem nezaznamenal žádnou nekalost. Druhý TQ se chová jako další zařízení, takže je na Yoke naprosto nezávislý (při předpokladu, že si uživatel nenamapuje stejnou osu jak na TQ od Yoke, tak na "druhý" TQ).

Pokud by tu byl MzM, určitě by ti doporučil nastavení přes FSUIPC - já osobně jej nepoužívám (mám jen neregistrovanou verzi) a chodí mi to dobře. Po určité době (cca 2 roky) si jen budeš muset dávat větší pozor na to, jak dobře chodí páky, resp. jak je dobrý přenos signálu z jednotlivých os do PC. U Wilco Airbus se mi stávalo, že díky většímu využívání pouze jedné osy (Cessna atd.) se na displeji ukazovalo občas něco ve smyslu "asynchronní chod plynových pák". Ale jestli budeš používat Yoke vždy jen na dvoumotory (třímotory), bude vše OK

Určitě můžu jen a jen doporučit, je to naprosto něco jiného, než na Joysticku
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   27. 1. 2011 / 20:45
Zdenda
Mám pouze FS9 a Pro Flight Switch Panel jede bez problémů. U Pro Flight Multi Panelu mělo vyvažovací kolečko opačný chod a tak jsem to přeletoval. Potřebný SW je na instalačních CD - jeden program je pro všechny tři panely. O radio panelu ještě uvažuji.
Někde tady ve fóru se nedávno řešilo současné používaní dvou sad ovládacích pák s berany. Obě mají podle příspěvku trochu odlišný chod. Tak snad seřídit přes FSUIPC.
36711 B / 600 x 450 / P1010004.JPG
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   28. 1. 2011 / 08:36
Gunterr   
Odlišný chod? Omlouvám se, ale nezaznamenal jsem žádné změny v chování ať potenciometrů nebo třeba tuhosti posunu.

Jediný "nedostatek" pro mě byl, že jsem i na druhých (přidaných) pákách nemohl využít módy z beranů.

Jak jsem už psal, druhé páky jsou vlastně nezávislé zařízení, stejně jako například pedály. Je možné je přes SST program naučit různé kombinace kláves i dělat v každé části osy něco jiného.
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   28. 1. 2011 / 08:51
Toomitsch
A nejde ty druhe paky napichnout na USB na beranech? Nebudou pak schopne akceptovat profil beranu?
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   28. 1. 2011 / 08:57
Gunterr   
Bohužel USB na beranech se chová pouze jako USB hub. Tedy takhle, i když jsem připojil páky do beranů, stejně se tvářily jako další zařízení (měly i svojí ikonku ve "statusbar" či jak se říká té oblasti u hodin.
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   28. 1. 2011 / 09:40
Zdenda
Ty USB na beranech mě nepříjemně překvapily. Když jsem do nich zapojil dva Pro Flight Panely, tak mi to zobrazilo hlášku, že to "neutáhnou".
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   28. 1. 2011 / 09:52
Gunterr   
Tak z toho důvodu tam bude asi ta zdířka na trafo, ahááá Je vidět, že pánové u Saiteku počítali i s touto možností, i když jsem to trafo pro napájení beranů ještě nikde neviděl (popravdě ani nehledal)

Já mám sice Radio Panel, ale ten mám přidělaný rovnou k PC (střídám berany a X52ku). Do beranů připojuju jen další páky.

Btw. nepomohl by v tomto MzM? Nějaké zvýšené napětí nebo tak něco?
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   28. 1. 2011 / 10:06
Zdenda
Netuše, že na beranech jsou nějaké USB, jsem před koupí beranů posílil na PC počet USB a tak mne to až tak nevadí. Navíc také střídám X52. Ale je to zajímavé, že Saitek v tomto dělá mrtvého brouka nebo alespoň já jsem nikde žádnou informaci o případném využití USB neviděl. A co ten Radio Panel, spokojenost? Pomalu začíná být na pořadu dne
 

Saitek Pro Flight Radio Panel   28. 1. 2011 / 10:20
Gunterr   
S panýlkem spokojenost je, i když mě "trápí" jedna drobnost. Při otočení kolečkem o jednu pozici se na panelu otočí čísla o pozice dvě. Nevím, jestli je to způsobené nějakým nastavením, ale když jsem se koukal do "kalibrace" (ten prográmek, ve kterém je vidět, zda při otočením kolečka se něco děje), tak se to chovalo odpovídajícím způsobem. Zkusím ještě přeinstalovat ovladače, třeba to pomůže

Ale je to jinak naprosto o něčem jiném, než lovit myš a nějaký panel ve FS, stačí otočit kolečkem. Jedinou nesrovnalost jsem zaznamenal u Wilco Airbusů, kdy panel zamrzl při pokusu zadat frekvenci NAV - přičítám to ale zadávání této frekvence u Airbusů do FMC, nikoliv na radio panelu.
 

Saitek Pro Flight Radio Panel   28. 1. 2011 / 16:25
MzM   
dokážu si představit, že by se TU-154 neovládalo myší, ale rozhodně se to nijak masově nerozšíří a navíc by to už asi jeden člověk nezvládl ovládat

Ale jinak je to, jak píšeš, prima, když nemusíš klikat na čudlíky na obrazovce.
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   28. 1. 2011 / 16:12
MzM   
Docela si nedokážu představit, že by se ty USB na Yoke chovaly jinak jak USB hub. I když možná jo. Ale neviděl bych to jako moc velkou výhodu. Nepsal tu někdo, že nějaký saitek produkt umí jedno nastavení pro všechny možné Saitek zařízení... nevím, jestli jsem to nedomotal.

"USB to neutáhne" - toto je vlastnost obecného USB zařízení. Std USB poskytne max 0,5A. Každé zařízení se jednak nahlásí, že tam vůbec je a pak ještě nahlásí, kolik odebírá. Tohle ovladače sčítají a pokud to přesáhne 0,5A (nemusí to reálně odebírat), tak to zařízení prostě nepřipojí. Celkem časté, pokud připojíte na USB hub dva přenosné disky.

Mody pro další zařízení přepínané točítkem na pravém rohu lze řešit přes registrované FSUIPC nebo HIDMacros 2.0. Jestli chcete podrobnosti, tak řekněte, já to rozvedu.

Saitek páky v sobě mají mizerné potenciometry. Je možné, že novější kusy už jsou na tom líp (pochybuju). Mám vymyšlené nějaké náhražky (věčné ), tak když bůh dá a nebude co hrát a kde lítat, co stavět (fyzicky), tak to ozkouším, nafotím a zveřejním.

Jestli jste po mě chtěli ještě něco a zapomněl jsem na to, napište.

HIDMacros, brothers.

 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   28. 1. 2011 / 16:14
MzM   
... to s tím USB to neutáhne, to pak, samozřejmě, řeší ten externí zdroj, jak tu někdo psal. Prostě vytáhnete ze zdroje PC +5V/30A a píchnete to konektorem do Yoke. Hotovo. Pak může mít i USB gril.



 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   28. 1. 2011 / 16:27
Zdenda
Jo jo, bude to tak. Já jsem teda silný "elektrolaik". Pro Flight Panely mám zapnuté do přidaného panýlku 4xUSB HUB, které je prostě zastrčené vzadu v PC do volného USB, ale má svoje napájení. Takže zdroj k beranům by určitě pomohl. Nicméně tato informace nikde oficiálně není, což mne trochu překvapuje. No, nikdo není dokonalý
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   28. 1. 2011 / 09:27
Zaremba   
Díky všem, pánové.

O víkendu to vypadá, že to bude "za odměnu" Ale jakmile s epočasí z....í, tak to pošteluju a nikdo mě od toho nedostane.

Debiloj já mám po roce a půl 14 dní dovolený!!!
 

Saitek Pro Flight Yoke a ATR F1 a PT Tu-154   28. 1. 2011 / 16:37
MzM   
Ještě sehnat ten šoupátkový checklist na TU. Ten ti ani nezatíží USB
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ