FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 1. 6. 2024, svátek má Laura Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky Jeden příspěvek | Celý strom
Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 17:49
anton
Dobrý den.

Před nedávnem jsem ve Vašem obchodě koupil letecký simulátor Flight Simulátor X Deluxe Edittion za dobrou cenu 699,- Kč
Cena je srovnatelná s cenami v Německu nebo jinde ve světe.
K leteckým simulátorům existuje řada doplňků které simulátory vylepšuji a zkvalitňuji. Bohužel ty nejsou ve Vaší nabídce.
Když se podíváte na int. stránky "highinthesky.cz" tak tam najdete všechny doplňky které ve Vaší nabídce chybějí. Proč na to upozorňuji?
Proto že mají na to monopol, když se podíváte na ceny (to co u Vás stojí 699,- Kč oni prodávají za 1.199,- Kč) K tomu se nedá nic slušného dodat.
Takže kdyby se Vám povedlo chybějící sortiment doplnit a prodávat za solidní cenu jako dosud, získáte nové zákazníky z řad zájemců o virtuální létání. A my nebudeme tento sortiment kupovat v zahraničí, protože nebudem podporovat neseriozního prodejce.

Zdravím a přejí hezký den.

A zde je odpověď:
Dobrý den,

se společností Highinthesky (panem Krouzou - majitelem) jsme spolupracovali. Zabývá se přímo leteckými simulátory a vrtulníky a má v tomto nejširší sortiment u nás. Problém je jak říkáte cena. On kupuje úzce profilový sortiment po pár kusech a nechá si na tom slušnou marži aby se uživil (někde i 100%). My dovážíme ty simulátory, kde víme že prodáme 100 ks a více pak je cena někde jinde než pro add ony, kde se jich bere okolo 10 kusů. V německu se dá koupit ještě více přídavků jak na vlaky, tak letadla či vrtulníky než je na stránkách pana Krouzy a za lepší ceny. Náš problém je, že si nemůžeme dovolit vzít na sklad 100 ks od každého add onu, protože by se to prodávalo dlouho a pro pár kusů (okolo 10) je na tom rabat cca 8-10% a to nemá moc smysl. Každopádně pokud vyjde nějaký hodně očekávaný přídavek či rozšíření, kde se rychle prodá 100 ks budeme se snažit ho mít na stránkách.

S pozdravem

Jiří Pospíšil GameExpres.cz

Co k tomu dodat? Simulátory se vyplatí prodávat a addony ne? Když již si koupím FS tak se ji snažím postupně vylepšovat. Do Německa to mám kousek tak to koupím tam. Tamním obchodníkům rabat 8-10% stačí. Naší musí mít rabat 100%
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 17:53
Lejzy
Nedivím se, já si do FS zatím koupil jen velmi zlevněná letadla CaptainSim a IRIS po 10 eurech a po 5 dolarech.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 18:22
FSPilot   
Jde o to, že FSku si koupí kdejaký fanda, ale addony už zapálenější člověk, navíc FSku si koupí třebas těch 100 lidí, kdežto z poheldu addonů -> 50 lidí nekoupí nic, 2 Carenado, 3 třeba PIC 737, 1 Wilco A320, dalších pár zas to nebo tamto a to je to, o čem mluví V česku není dost velký odbyt na tyhle věci (není dost potrhlých lidí ochotných si to koupit), narozdíl od toho německa, kde je těch lidí výrazně víc a navíc nakupují i zahraniční (třeba ty ) a tak to můžou kupovat ve větším, což obvykle bývá za nižší cenu a vydělají stejně s menší marží. Z něčeho ti chlapci žít musí, žejo
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 18:32
Mistral
Vsetko sa zacina a konci pri peniazoch. Bohu zial, u nas ich je bezne nejako poskromne...
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 18:25
lotarev
alebo to proste ludia stahuju nlegalne bohuzial.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 19:00
Madvlk   
Nejsem zastáncem stahování,ale.....pokud něco chci,jsem ochoten to stáhnou kvůli vyzkoušení.Nerad kupuji zajíce v pytli,navíc u nás za vysoké ceny a v zahraničí sice ceny nižší,ale i tak kolkrát pro mě dost vysoké.Pokud mi to nevyhovuje,dám to pryč.Pokud se mi ten danný addon líbí,pak si ho obstarám legálně,protože dokážu pochopit,co to dá práce.Mě prostě recenze nestačí - musím si na to udělat svůj názor.Někomu se tento postup nemusí zamlouvat a může mě i odsoudit,ale takto se vyvaruji toho,že pak budu mít plný šuplík " nevyhovujících " addonů a tudíž vyhozených peněz.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 19:28
lotarev
napriklad typhoon od AFS.to je kvalitka teda a ta drzost pytat za to 20 euro
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 06:54
happypetr   
....jenom nějak nevěřím tvýmu postupu - stáhnu si to,polítám si s tím,je to perfektní,tak to vyhodím z kompu,vezmu dva litry a běžím si to koupit...
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 07:44
Madvlk   
já nikam neběhám.....kupuji přes internet....ber to tak,že jsem solidární s autorem výrobku a cením si jeho práce.možná se ti to zdá jako utopie,ale kupodivu se ještě najdou lidi,kteři jsou slušní.Já takto jen šetřím své ( a hlavně rodinné ) peníze.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 08:12
leonell
Problem tohoto postupu je, ze se takto zachova jeden ze sta.
Nicmene po vlastnich zkusenostech s nekterymi addony takovy postup je vcelku ospravedlnitelny.

 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 08:42
Cruis
Plně souhlasím s výše naznačeným postupem, Přeci jen rozpočet na tyto addony je omezený, obzvláště máš-li rodinu. Naposled jem stahnul Boeinga 737NG od Ifly, po nainstalování a pár prvotních letech mě produkt tak nadchnul, že jsem si jej pořídil legálně, a tím vzdal hold tvůrcům za jejich odvedenou práci. Nehledě na to, že pak se otevře možnost servis paků a podpory včetně fóra.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 09:15
kuma   
To zas není tak vzácné. Dokonce to je tolerované organizacemi bojujícími proti softwarovému pirátství a říká se tomu legalizace softwaru. U některých programů (addonů) to člověk zaplatí rád a s uspokojením (MAAM například...)
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 09:48
Tragédie v JRD
Proc by to vyhazoval z kompu, boha?
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 09:59
Tomas L.
Boha z kompu nevyhodíš. Žádný tam není. I když ...

16871 B / 600 x 373 / jehovisti.jpg
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 10:24
Tragédie v JRD
Premyslim, co je na tom vtipneho.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 10:34
Tomas L.
Nic. Je to těžké pochopit?
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 14:08
Jirka Kallasch   
potreba dalsiho k hovnu prispevku (a i ten se pocita) ale asi hlavne potreba te setrit ....
takova klasicka tragedovina ....
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 18:26
Tragédie v JRD
At se snazim, jak se snazim, tak nektere pasaze tveho mailu (a jejich logiku) tak uplne nechapu.... doufam, ze si tohle v tomto zneni nikomu neposilal.

A propo - co je na tom vlastne tak zabavneho?
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 18:46
PILOT253   
Dal si tu práci a umožnil nám virtuálním nadšencům létání novou cestu za levnější addony - snad.

Rozhodně highinthesky.cz nemá u nas konkurenci což je špatně a všichni sahají po software v zahraničí...
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 19:13
Teflon_490   
Naco jezdit do zahranici...dneska se da vsechno snad krome Globalu koupit download cestou, a je to i levnejsi nez krabicova verze...
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 19:19
Luděk Ch.
Nezlob se, ale možná sis ještě nevšimnul, že před 20-ti lety skončil komunismus s centrálním stanovováním cen. Dnes existuje tzv. tržní hospodářství se smluvními cenami, tj. prodejce nabídne cenu a zákazník ji buď akceptuje a koupí nebo neakceptuje a jde jinam. Ale v každém případě je mu prd po tom, jakou na tom má obchodník marži. A věř tomu, že ji má takovou, aby prodal. Proč by proboha měl prodávat levněji, když to prodá i takto? Kdyby neprodal, tak by prostě musel zlevnit, ale byl by sám proti sobě. Tady opravdu brečíš na špatném hrobě. Mimochodem, ty ceny má takové, protože má malou konkurenci. Co ti brání zařídit si podobný obchod a nasadit třeba o třetinu nižší ceny? Lidi ti urvou ruce a ty si vyděláš. Bylo by to lepší, než si stěžovat. A ty kecy o neseriózním prodejci jsou prostě úplně mimo. Každý prodává co umí a za kolik umí. Taky prodávám některé výrobky i se 100% marží, ale lidi kupují, tak proč bych zlevňoval

P.S. ona to není žádná legrace být závislý na jediném takto úzce specializovaném oboru, kde navíc panuje velké pirátství a většina lidí raději software krade. Poptávka taky hodně kolísá a je potřeba mí vytvořené rezervy, aby při první krizi prodejce nepadnul. A v oboru počítačové zábavy se krize projevuje hodně silně, to je jedna z prvních věcí, co si každý musí odpustit, když nemá jistotu trvalého zaměstnání.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 03:53
Buffus
"Co ti brání zařídit si podobný obchod a nasadit třeba o třetinu nižší ceny?"

K tomu bych měl pro někoho možná přiblblý dotaz. Nevím nic o obchodu a nikdy jsem v této branži nepracoval. Nemám osobně problém si zřídit server, např. v Joomle naklikat VirtueMart, založit živnost, časem přidat kamennou prodejnu a sehnat pár lidí, co se budou o zákazníky řádně starat a obecně na kšeftu makat a rozvíjet ho.

Není mi však absolutně jasné, kde ty stovky a tisíce virtuálních maloobchodníků berou zboží. A za jaké ceny. Nenakupují přece všichni v Makru ? Když hledám různé velkoobchody, často již provozují i maloobchod.. Kde současní maloobchodníci většinou získávají zboží? Oslovují přímo výrobce, nebo jak to vlastně chodí?

Přibližte mi třeba konkrétní příklad PMDG. Mají vlastní e-shop. Pokud budu chtít prodávat PMDG levněji než Highinthesky, kde seženu jejich produkty pro svůj obchod s ohledem na marži dostatečně levněji, abych mohl konkurovat, třeba i download verzím na na precisionmanuals? Musím je oslovit a dohodnout se v rámci velkoobchodu? Nebo jak to chodí?
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 06:44
Luděk Ch.
V prvním kole většinou oslovíš velkoobchod (to že má i svůj maloobchod na to nemá vliv) a dohodneš si podmínky. Oslovit přímo zahraničního výrobce je problém, buď se s tak malým odběratelem vůbec nebude bavit a když bude, budeš muset sám zajistit český návod k použití a případně i certifikace (spotřební zboží) a to není nic levného. U okrajového software (add-ony) je to asi jinak, žádný mezičlánek - velkoobchod není, takže přímo výrobce.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 08:25
leonell
Jednu drobnou poznamku: vetsina e-obchodu, kde jsem nakupoval, pochazi z USA a k prodavanemu softwaru NEUCTUJE dph. Pokud budes to same prodavat ty zde, tak AUTOMATICKY mas vsechno o 20% drazsi, takze pro nektere pritomne budes zlodej tak jako tak

Jinak jak pise Ludek - tech modelu je mraky a taky se casem lisi, podle toho jake zkusenosti s Tebou maji. Zpocatku to taky muze fungovat tak, ze ty to nakupujes za plnou cenu a oni ti na konci kvartalu vraci penize podle poctu prodanych kusu.
Vetsinou ale budes mit nejaky povinny minimalni odber a podle toho dostanes slevu.

 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 12:53
Buffus
Díky za reakce.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 10:03
ivansmil   
Další věc je taky nepoměr ceny vůči kupní síle v ČR. Jsou země, kde addon za 30$ tolik nebolí: jdeš večer do hospody, nebo si koupíš letadýlko a dřepíš doma? Vyjde tě to nastejno, ne-li levněji.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 10:25
Tragédie v JRD
no a? mas na to - koupis. nemas na to - nekoupis. je to tezke pochopit?
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 10:32
ivansmil   
Ano, je strašně těžké to pochopit ...proto občas i z hospody utíkám bez zaplacení.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 13:44
kluk ušatá
Mno, to vyjde kolikrat i tady.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 19:20
Tragédie v JRD
A jeste maly komentar na konec toho prispevku. Nechapu, co je tak strasne moc "zabavneho" na tom, ze Nemcum staci 10%, a cechum ne? Musis si uvedomit, ze ten Nemec toho proda za mesic vic, nez cech za rok. Takze si muze dovolit mit mensi marzi, protoze se mu to i tak vrati. Obchod neni dobrocinna, ale vydelecna cinnost.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 20:06
Hermann   
to ma byt nejaka neplacena reklama na GameExpres?

A kdyz mate proti Krouzovi takove vyhrady, proc ho nedate k soudu?
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 21:37
PILOT253   
za co? za to že nezlevnil?
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 22:25
Hermann   
no to snad vi Ti, kterym lezi v zaludku ci pripadne jinde. Zatim misto cinu tu vidim narky a rozhorceni, jak jim HITS ublizuje, krati jejich prava a kdesicosi.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   2. 2. 2011 / 00:25
Mike2811
Je zajímavé, že se to tu objevuje v pravidelných cyklech, a přitom je dnes nakoupení přes eshop kdekoliv po světě jednodušší, než lusknutí prstu. Mne osobně jediná zkušenost s HITS zklamala, měli celkem výhodně krabicovou verzi PMDG747(raději mám origoš placku), ale nebyli schopni to několik měsíců dodat. Tak jsem zkusil štěstí jinde, ale nemám potřebu to nějak prezentovat, ublížili tím především sobě...
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   2. 2. 2011 / 00:49
Tragédie v JRD
To se tu bude objevovat porad. Nekteri holt zamrzli a mají pocit, ze se je nekdo snazi okrast, kdyz se rozhodl nasadit ceny podle svého uvážení, a nechapou, ze oni si to tam prece nemusi kupovat, ze si to muzou kopit nekde, kde to bude levnejsi.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   31. 1. 2011 / 21:34
Biker
V současné době je to jednoduché. Když se mi nelíbí nějaký obchod, tak v něm nenakupuji.
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 06:34
Luděk Ch.
Tak to má být. Brečení po diskuzních fórech ještě nikomu nepomohlo
 

Něco pro pobavení, nebo k pláči: ceny v highinthesky   1. 2. 2011 / 13:35
anton
Díky všem co se podíleli na diskusi. To byl záměr mého příspěvku. Jenom maličkost pro "tragéda" přečti si pořádně nadpis já se tím nebavil. Jenom jsem pojmenoval situaci na našem trhu. Nemám nic proti highinthesky taky jsem kdysi pořizoval FS2004 se všemi addony přes ně.
Ale dnes FSX již ne.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ