FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 8. 5. 2024, Den osvobození Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Neshody ILS frekvence v FMC Jeden příspěvek | Celý strom
Neshody ILS frekvence v FMC   9. 2. 2011 / 23:21
David70
Ahoj, mám menší trable s FMC a prosil bych o radu. FMC mi při nastavení RWY na přistání zobrazuje rozdílné frekvence,než které jsou zobrazeny v mapě od FS9. Pak mi akorát letadlo pri nastavení podle FMC nechytá paprsky. Neví prosím někdo, jak toto vyřešit? Díky.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   9. 2. 2011 / 23:27
Tragédie v JRD
Aktuální scenerii letiště, a/nebo aktuální AIRAC v letadle. Nepíšeš bohužel o jaké letadlo jde.

FSka jako taková, a add-on a jeho FMS nesdílí tu samou databázi. A je třeba si uvědomit, že FS9 je stará už nějakých 6 - 7 let (kurník, to to letí). A za tu dobu se spousta věcí změnila. Takže, možnosti jsou následující (jedna z nich).

... novější scenerie
... starší airac pro addon
... novější FSKa

Taky teda můžeš mít problém opačný. Aktuální scenerie a zastaralá AIARAC data. Postupy řešení jsou defakto stejné, jen opačné .

Když vyspecifikujes o jaké jde letiště, tak se určitě najde aktualizovaná scenerie nebo AFCAD, který bude mít korektní data.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   9. 2. 2011 / 23:49
David70
Děkuji za reakce, jedná se o Level-D 767 s novými airacy. Skenerek je bohuzel vic, vlastne jak jste napsali,skoro vsude tam, kde se zmenily frekvence od data vydani FS9.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 00:18
Teflon_490   
No, ono stejne zjistis, ze jakmile jednou okusis nejakou slusne udelanou scenerku, uz nikdy nikam nebudes chtit letet na default letiste, takze kdyz si budes postupne pridavat letiste do FSky tam kam zrovna poletis, tak ten problem mit nebudes...a druha vec je ta, ze si muzes pres mapu v FSce zjistit tu FSkovou ILS frekvenci a tu si naladit manualne na radiu (ta automaticka funkce lazeni, co tam LD ma je nerealisticka).
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 07:53
David70
Presne, pred letem si to vzdy kontroluju ty frekvence at nemusim behem letu do mapy a to lazeni mam vyplne, vse si radeji delam sam. Jedna ze skenerek, ktera to dela je EDDF Frakfurt-Main od aerosoftu coz me trochu mrzi, aktualizaci tech dat jsem na jejich strankach nenasel, skoda.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 09:15
Gunterr   
Jedná-li se o Mega Airport Frankfurt, aktualizace (i když ne přímo od Aerosoftu) existují. Jen nejsou originální, ale jsou.

Např. tady http://www.fscommander.com/download.htm

Sám jsem nezkoušel, ale předpokládám, že by to zase tak strašné být nemělo.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 09:23
Gunterr   
Ještě mě napadá, jsi registrovaný na jejich stránkách? http://aerosoft-shop.com/support.php?language=en tam potom dle registrovaného produktu získáváš updaty.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 10:42
Teflon_490   
A jeste se vetsinou najdou i na placene scenerky prave ty updaty afcadu na AVSIMu, treba.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 15:23
David70
JJ ale podpora k EDDF tam chybi, jedine letiste z kolekce mega airport je Brussel.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   9. 2. 2011 / 23:27
Teflon_490   
Jednoduchy. To co je v FS jsou pravdepodobne stara data, v FMC mas asi novy AIRAC, ktery obsahuje i nove frekvence, proto to nesedi. Takze, bud si sezen AFCAD nebo scenerku letiste kde ti to dela, ktery bude aktualizovany na aktualni frekvence, pak ti to bude sedet, nebo si jeste muzes rucne upravit stavajici AFD data v programu AFCAD. Nektera AFD data jsou ale psana tak, ze to AFCAD akorat tak rozbije, ale nekteri tu pouzivali jakousi jinou utilitku, ktera to dokazal supesne obejit. Kdyztak ti ji sem nekdo napise.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 10:51
spira
Nechci začínat nové téma,ale jen doplňující dotaz.Mám nastavenou ILS frakvenci a dostanu příkaz na opačnou stranu runw.(tam frek.ILS není daná)..jaký je postup na APP přistání?
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 10:55
Lejzy
Musíš mít vždy povoleno nějaké konkrétní přiblížení a postupovat podle něj.

Jednou z možností je backcourse, ale jde to jen někde (u nás myslím nikde).
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 10:59
Lejzy
Třeba v Brně, pokud je to na dráhu 10, tak je možné letět VOR-DME přiblížení, NDB-DME přiblížení, nebo vizuální přiblížení (nebo ještě to umí přehledovým radarem). ILS tam prostě není.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 11:03
torpy
Mám taký dojem,že priblíženie cey backcourse je už zakázané.
No a v Brne je app prehladovým radarom už odnedávna zrušené.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 11:11
Lejzy
SRA v Berne zrusili? Skoda.

BC se nekde snad porad pouziva, alespon v USA.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 11:18
Rychlokvaška
V Kanadě a USA je backcourse přiblížení celkem běžný jev. Je to takové lowcost řešení, jak adekvátně vybavit letiště. Letí se defacto stejně jako LOC/DME přiblížení, dokonce i na ILS panelu (mluvím teď o 757/767) se stejně tak nastavuje původní ILS front course (čili o 180 stupňů otočený ten kterým letím přiblížení). Jediný rozdíl je v tom, že se po zaarmování LOC na MCP stiskne ještě BCRS (a Standby ADI se rovněž přepne na B/CRS).

Na druhou stranu v době LNAV/VNAV overlay je vlastně jedno jestli je to GPS, NDB, VOR, LOC nebo BCRS přiblížení, všechno se to letí stejně. I když aspoň u nás je ještě pořád pravidlem, že LOC a BCRS se letí v příslušném režimu autopilota (LOC nebo LOC BCRS) a ne v LNAV.
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 11:30
Lejzy
Mimochodem, proč se v Americe lítaj víc vizuály, než u nás?
 

Neshody ILS frekvence v FMC   10. 2. 2011 / 11:46
Rychlokvaška
Těžko říct, tam se to obecně bere "míň vážně". Hodně často ti změní dráhu v používání i několikrát na poslední chvíli, kombinuje se tam hodně druhů provozu a tak je pro řidící snažší a efektivnejší to nechat na pilotech. Hodně často jsem zažil třebas "předjíždění" na downwindu, kdy jsme podlítavali nebo nadlitavali pomalejší traffic, nebo někdo dostal kratší finále a pod našim downwindem křižoval na base, nebo jsme dostali visual switch na paralelní dráhu...Všechny tyhle věci se mnohem snadněji řeší jako visual app.
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ