FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 7. 5. 2024, svátek má Stanislav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
LKKV spotting - přidá se někdo příště Jeden příspěvek | Celý strom
LKKV spotting - přidá se někdo příště   9. 5. 2011 / 21:53
Jandik   
A protože se nenechám serverem planes.cz nasr..t, jejich arogantní a nesmyslnou admítavostí, podělím se zde fotkami s vámi a pokud se někdo příště přidá bude větší zábava.
22519 B / 600 x 450 / LKKV1.jpg
25652 B / 600 x 450 / LKKV2.jpg
27078 B / 600 x 450 / LKKV3.jpg
26673 B / 600 x 450 / LKKV4.jpg
21965 B / 600 x 450 / LKKV5.jpg
26308 B / 600 x 450 / LKKV6.jpg
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   9. 5. 2011 / 22:33
Fishbed   
na planes.cz si musíš být jiný pán aby ti tam vzali fotku já tam poslal cca 10 fotek a vzali mi z toho 1
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   9. 5. 2011 / 23:55
Kendy   
na planes je akorát tak banda kreténů. Měl sem snima stejný problem a těch lidí je mnohem víc kteří jsou naštvaný že jim nevzali ani jednu fotku. Tam totiž šuká kamen cihlu. Jednomu fotku nevezmou z důvodu,že s tímto vrtulníkem jich tam už je dost a vzápětí tři dny na to,se tam ukážou podobné s tím stejným vrtulníkem...tak kde potom jsme.Z těch několika mojich fotek mi nezvěřejnili ani jednu a kvalitní tam rozhodně některé byly ve srovnání s těma co se tam někdy objeví od jiných. Myslím,že už mě někteří znají a ví jakej mám smysl pro detail,takže bych nepochyboval..že alespoň jedna fotka nebyla špatná když už jiný ne. Než jsem to tam posla,tak jsem to ještě hodně ladil do detailu.Nejčastější výmluva těch hovádek je "špatný ořez". Stejně už to podle mě nemá nic s profesionalitou focení nic společného. Originál by měl být originálem a né vyumělkovaný někde ve photoshopu. To už potom nejni o tom,kdo jak umí fotit ale kdo je zručný s prográmkem. Vykašlal sem se na ně,zrušil sem registraci a myslím si o těch blbečkách svoje....no a mám svatej klid.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 00:19
Štěpán Obrovský
Ony ty fotky třeba přijmou a zveřejní je až měsíc potom, proto ti ten vrtulník nemuseli vzít, protože měli v zásobníku už ty fotky, který se tam objevili za tři dny. A i když je pravda, že na planes s některýma fotkama ulítnou, tak si pořád drží úroveň a poslední dobou se tam objevují čím dál hezčí fotky nejen dopraváků z boku s modrou oblohou.

Ale když nejseš s planes spokojený, tak můžeš klidně zkusit Airliners.net (tam ti vezmou bud skvělou fotku nebo fotku z boku letadla, který nemají, ale zase nikdo takovou fotku neuvidí) nebo airplane-pictures.net (tam jsou kreativnější, ale zase tvoji fotku, pokud nebude zajímavá a nedostane se např. do eyecatchers, tam zahlídne jen pár jedinců, než ji převálcují ostatní fotky)
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 00:54
Kendy   
Souhlasím s tebou jen v tom,že se tam občas opravdu objeví pěkná fotka. Těch pěkných je ale stále málo. Kvalita bych řekl,že se spíš zhoršuje a i v tom,že se tam kolikrát zveřejní absolutně otřesná jen proto,že autor měl třeba jednu nebo dvě předešlé velice dobré. Nejhorší je ovšem i ta zkušenost,která taky poškozuje onu kvitovanou kvalitu v tom,že se tam jede i na kamarátšoft a u člověka který už tam má celkem dost fotek je pak zárukou zveřejnění i ona qvantita než kvalita. Jak jsem psal prve...u mě byla,je a bude profesionální fotka jen ta,kterou blejskneš tak jak ti ji příroda a tvoje nádobíčko dovolilo. Bez jakýchkoli frajeřinek s photoshopem a podobnýma prográmkama. To už opravdu nejni o umění fotit ale o tom,dobře retušovat,přibarvovat,zaostřovat a já nevím čeho všeho ještě. Ano,mohu je dát i jinam ale proč bych měl utíkat jinam,když se tvrdí jak profesionální ty fotky jsou i na planes. Myslím,že do profesionality to má hodně na planes ještě hodně daleko. Jedna vlaštovka,bohužel jaro nedělá. Takže pár dobrých fotek,které tam zajisté jsou,nedělá z administrátorů ještě profesionáli a když měřit metrem,tak všem stejně a to platí hlavně tam,kde posuzuji fotky veřejně...nikoli soukromě nebo jen pár vyvoleným.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 00:58
Štěpán Obrovský
Na tom nepoužívat grafické editory není nic profesionálního, profesionálové je právě používají a mají potom tak pěkné fotky a věř mně, upravit správně fotku je taky celkem umění Klasický fotografie se taky při vyvolávání různě poupravovali, zesvětlovali, ztmavovali, akorát se tam nehejbalo posuvníkama, ale máchalo rukama. Tenhle přístup bych pochopil třeba ve fotografii v ateliéru nebo nějaké krajinky, kdy si s tím můžeš vyhrát. Ale u letadel, kde nemáš čas na to zkoušet různý parametry a někdy ani nejde vyfotit pěknou fotku bez úprav je nepoužívat grafický programy blbost, např. fotka letadla v hladině focenýho ze země nikdy nebude v originále tak hezká jako upravená. Nakonec u digitálních foťáků je celkem jedno, jestli si přidáš kontrast ve foťáku nebo v počítači, jsou to pořád jedničky a nuly.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 01:11
Kendy   
No,asi na to máme oba odlišný názor. V tom ale jak se chovaji k ostatním co čekají,že právě ta jejich bude zveřejněná...mám ale pravdu. Jsem tam denně a čtu ty komentáře...prostě jen tak mapuju jejich názory a vyjadřování se ke konkrétním fotkám. Dokonce fotky některých...které ůdajně pro nějakou špatnost nemohli být zveřejněný jsem i viděl. O některých se rozhodně nedalo tvrdit,že by tam neměli být. No nic,jdu spát...dík za pokec
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 01:29
Štěpán Obrovský
Hele, planes je podle mě nejsledovanější server s let. fotkama v ČR, každý tam chodí, kouká na fotky, diskutuje se, tamější fotografové jsou "veřejně známé osoby" v českém letectví a každý tam chce mít fotku i když na to nadává. Je to soukromý server, těm pár lidem, co se o to starají zabere určitě spoustu času každý den prohlížet tucty fotek a tak si můžou vybrat, co ve své galerii budou mít a co ne.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 01:07
Tragédie v JRD
hele, to je easy Udelej si vlastni server, kde budes mit vlastni pravidla. A pak uvidime, kdo bude uspesnejsi
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 01:31
Kendy   
já mám...a jsem spravedlivej ke všem stejně,dokonce i k sobě. Zatím na co jsem sáhnul,tak šlo a někam se to i dostalo,pokud se budeme držet té urovně. Jen pro příklad uvedu svoje vlastní stránky kterých je několik. Než vznikli třeba flightsimulator.cz tak byly řeči o tom,že at si udělám svoje,dostanu je na nějakou uroveň a pak at remcám. Když sem je udělal,byly remci o tom,že to je jen další výkřik nadšence který si hned udělal nějaké stránky...a hle,oni se přeci jen kvalitou na nějakou uroveň dostali a nevedou si špatně. Virtuální společnost ESK,byly opět narážka a ono se to zase někam dostalo a drží se to do dnes na nějaké urovni. Ještě bych mohl jmenovat další a další věci které nejsou už v tomto oboru. Věřím,že kdybych si založil další na to téma,které říkáš "easy" by alespoň pro mně...nebyl zase až takový problem dostat je na nějakou uroveň. Stačilo by jen chtít ale spíš mě trápí ten falešnej přístup. To je to co mi vadí,prostě nejni férovej a nejsem sám kdo to tvrdí.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 11:12
Fishbed   
já doporučuju www.fotogaleria.lietadla.com ....ostatní uživatelé stránky ti tam bodují fotky od 1 do 5 a kvalitních fotek je tam taky dost
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 12:41
Lowmick   
Tak to delas asi osklivy fotky Ja mym zelenym Kodakem zatim drzim 6 prijatych z asi 10.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 12:50
Algy   
No, ono pokud děláš fotky z luftu, tak ty maj taky trošku jinou "prioritu" (a IMHO zaslouženě, protože jich neni tolik, jako těch ze země a jsou žádaný)
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 12:53
Lowmick   
No z luftu mam jen dve. Zbytek je ze zeme a hrani si s ISO, svetla, clona, delka snimku atd. .....ne, dobre, kecam. Je to foceny na AUTO.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   9. 5. 2011 / 22:37
Lejzy
Skoda toho zaspineneho objektivu, to se dalo jeste vyretusovat.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 08:06
Jandik   
no to je od nahazovacího larjetu co mi to oprášil, kdybych věděl, že nejde o autentičnost, ale o retuš a úpravy ve photoshopu tak bych to udělal.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   9. 5. 2011 / 22:37
Tragédie v JRD
Tak zas jestli jsi tohle posilal na planes, tak se nedivim, ze ti to vratili
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   9. 5. 2011 / 22:51
Luděk Ch.
Nic proti, ale toto jsou ty nejtuctovější výcvaky, kterých jim tam chodí asi tak tisíc denně Kdyby tam měli schvalovat takové fotky, tak by tam lidi přestali chodit, protože by tam nebylo vidět co zajímavého. Nechci tím říct, že ty fotky jsou vyloženě špatné, ale jsou naprosto obyčejné a hodnotu mají jen pro tebe, protože tys tam byl a nafotil je.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   9. 5. 2011 / 23:04
Koprik
..snaž se chlapčea pochlubím se tady!
http://www.planes.cz/cs/photo/1004907/f27-500crf-ok-aba-aba-air-abp-praha-ruzyne-prg-lkpr/
Už se ale k ničemu nedokopu....buď musíš cvaknout něco sakra zajímavýho, co nikdo nemá a pak ti odpustí i technické chybičky,nebo to musí být fakt povedená fotka.Jenže frajerů s kanóny se po Ruzyni i jinde potulují mraky a umí to.Já měl štěstí že jsem se dostal blízko a jediný, chyby ty fotky mají spousty.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 12:40
Algy   
No vidiš - u toho Jumba ti třeba chybí kus křídla i čumáku. Podobných z PRG tam musí mít taky tisíce a přesto ti ji schválili.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 13:09
Balooo   
Ten Friendship je pěknej, hezký měkký odpolední světlo, stejně jako to jumbo, dynamický náklon na levobok, tuplák v pozadí, možná bych přidal trochu prostoru po levé straně fotky, kam se letadlo "dívá".
Jumbo je určitě moc ořízlý, ale ta fotka je hezká s tím kontrastem zažloutlý trávy, tmavých mraků a to letadlo tam jakoby patří, protože je na tom tuctovým večerním světle taky takový temný, do červena. Okolo nic rušivého.
Prostě co člověk, to názor
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   9. 5. 2011 / 23:07
DEJV
z toho si nic nedelej, me tuhle fotku taky nevzali kvuli tomu letadlu

http://www.planes.cz/cs/photo/1103496/cessna-560xl-s5-baz-private-hradec-kralove-lkhk/
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   9. 5. 2011 / 23:30
FSPilot   
Dyk to éro skoro není vidět

A na planes ti ji nevzali, tak jsi ji hodil radši na planes a tam ji vzali a dal jsi tu odkaz, že?
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   9. 5. 2011 / 23:32
Tragédie v JRD
Zkus si ještě jednou přečíst, co napsal, a zamyslet se.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 08:39
FSPilot   
a ty na mě zkus nereagovat, když nechápeš vtip...
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 09:47
Už přistávám?
LOL. Možná se fakt zamysli.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 10:09
FSPilot   
Ale mě je jasné, jak to Dejv myslel, to se neboj Spíš mě napad vtip, jak to, co napsal vzít doslova... tak zas nic no
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 11:03
Tragédie v JRD
Asi bys měl začít chlastat.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 11:22
FSPilot   
Asi bys měl přestat prudit.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   9. 5. 2011 / 23:22
N.G.
No sorry ale ty fotky opravdu proti kvalite tech na planes neobstojí. Musíš mnohem víc trénovat a časem se to povede. Mě by tam nevzali ani fotku padajcího jumba jak jsem špatnej fotograf
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 08:10
Jandik   
Tak tohle nesjou zrovna ty, který bych tam chtěl, vytáhl jsem to ze složky náhodně, ale jde o to, že nedávno se tam objevilo pár pěkně hnusnejch, marně jsem je hloedal, ale asi díky bouřlivým kritikám je smazali. Nenechám se nasírat, proto si budu fotit dál, do svýho archivu a nebudu se snažit dávat to někam, kde o to není zájem. Vždyť je to naše radost a ne starost.
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 11:18
N.G.
Tak. Já mám kamarádá co vždy jezdí dělat fotky když ne lkpr něco zajímavého a to pak odjede na tři hodiny pryč a vrátí se s 200 skoro uplně stejnými fotkami vždy jen o milimetr jinak. No řekni stojí to za to?
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 11:27
Jandik   
Jo stojí,
 

LKKV spotting - přidá se někdo příště   10. 5. 2011 / 12:59
Balooo   
Nejsem nijak spjat s Planes a nemám tam žádnou fotku (ani jinde), ale napíšu svoje důvody, proč bych tyto fotky odmítl já. Ber to prosím jako konstruktivní kritiku. Focení letadel se věnuje spousta lidí, existuje hodně webů a většina si chce vzhledem k přetlaku autorů držet co nejvyšší standard na úkor množství fotek. Nikoho by nebavilo procházet každý den stovky nových, když podobných už je v databázi spousta. Když se podíváš na airliners na profily autorů s čím fotí, tak se pohybujeme klidně ve statisícových částkách a technika rozhodně není všechno. Buďto máš přístup kam jiný ne (exkluzivita), nebo máš talent, nebo se ti povede nějakej sólokapr.
K filtrování na planes neřeknu nic, hodně se to diskutuje a přijde mi to zbytečný, protože je právem autora webu si vybrat, co se mu líbí, když si může vybírat a chce nějak profilovat svůj web. Vraťte se s lepším, nebo nechte být. Pokud napíšou i důvody, tak to berte jako bonus, ne jako útok.

Nepoužívat úpravy je pro mě nepochopitelný masochismus, to je jak ženský naturalistky, který chlupy neshodí, protože to tak příroda udělala. To je potom hezká jedna ze sta a jak k tomu přijdem, že? Samotné focení je jen jednou částí na cestě k vytvoření fotky, Mít kvalitní výsledek bez úprav je skoro zázrak, nebo kategorie "aktualita" (to platí i pro ty ženský

Nehodnotím ostrost, kontrast a hloubku barev, flightsim dost komprimuje.
1. tuctová fotka, špatná kompozice, letadlo uprostřed, příliš země, chybí tomu prostor a dynamika.
2. stejně jako přechozí + fleky u horní hrany, dráha padá doleva, krátké ohnisko dělá zadek a ocas jako bouli proti zbytku, který je utopen, foceno ze špatného místa. Pokud by to bylo možné, fotil bych pozdě odpoledne, aby se změkčily barvy a stíny.
3. Jurij Alexejevič padá doleva, hala je tmavá, gagarin není vidět (možná komprimace flightsimu), toto místo se musí fotit brzo ráno.
4. Nechápu smysl fotky. lidi za plotem, kteří sledují něco, co nevidíme a k tomu půlka letadla. Lidi jsou zároveň tak daleko, že nemohou být ani objekt fotky. Fotce tedy dominuje plot. Lampy padají lehce doprava.
5. Tuctovka, letadlo daleko, opět ve středu. Kdyby to bylo na dlouhý sklo přitažený a byla čistá viditelnost na Klínovec vzadu, tak to je pěkná fotka.
6. Chyba soudkovitosti, tady je postproces nutnost, nebo použít lepší objektiv. Proč fotit letadlo za dvěma sloupy? Letadlo ujíždí doleva, resp. chtělo by to trochu místa vlevo. Podobnou fotku si dokážu představit večer ze stativu na dlouhý čas + HDR, trochu vlhkosti/mlhy ve vzduchu a krásně rozplizlý ty lampy.
 

OT: LKMT spotting - zítra 11.5.   10. 5. 2011 / 20:11
DEJV
nechtel jsem zakladat nove vlakno ale tak me napadlo se zeptat, jestli se nekdo nebude pohybovat zítra cca 1620LOC ze spotteru okolo LKMT, letim tam z LKHK s OK-DSF, tak ze by mi treba nekdo udelal foteckoj coz?

predem diky
 

OT: LKMT spotting - zítra 11.5.   10. 5. 2011 / 21:18
Peetrs (Robert)   
A co ta fotka co jsi nám dělal s tominem na LKHK ??? Jak jsme přiletěli tou 152 na servis.

Heh, do dnes jsem ji neviděl
 

OT: LKMT spotting - zítra 11.5.   10. 5. 2011 / 21:22
DEJV
ajaj, tak to sorry kolego ... nejako jsem pozapomnel ...co nejdriv ji budete mit...
 

Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ