FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 1. 6. 2024, svátek má Laura Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Letecká angličtina Jeden příspěvek | Celý strom
Letecká angličtina   23. 5. 2011 / 13:39
Tragédie v JRD
Ja na tech testech nebyl, ale nechapu jednu vec (mozna prave proto, ze jsem tu anglictinu nedelal, i kdyz me nejspis taky ceka). Argument " autor podle ni zkousi " znamena co? Vzdyt prece anglictina je porad stejna, zkratky notamu a jejich vyznam je stejny a frazeo je také daná příslušným předpisem. Tak prece staci se to proste naucit podle neceho jineho a jit tam?

Vždyť přece tu angličtinu člověk nedělá proto, aby prošel u Horáka, ale proto, aby věděl, že když poletí někam za hranice naší hroudy, tak tam při troše snahy neudělá průser. Nebo snad ATC někde v Berlině mluví anglicky podle Horáka (a angličina podle horáka je natolik odlišná od normální angličtiny), že se musím učit podle Horáka?

IMHO člověk, který opravdu zamýšlí udělat tu angličtinu proto, aby lítal za hranice, musí tu angličtinu obecnou umět už dávno před tím, než jde na ICAO angličtinu natolik, aby si v tom provozu byl schopen poradit a rozumět a porozumět. A letecké věci, jako notamy, metary, technické výrazy, a frazeo přece může pobrat kdekoli jinde. Zdrojů je přece tolik.
 
Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ